Ik ga� alleen voor de seks

Vrouwen hebben geleerd om hun seksualiteit vrijer, en zonder schuldgevoelens, te beleven. En ook zij mogen er nu openlijk voor uitkomen dat er 'dan wel seksuele aantrekkingskracht mag zijn, maar dat ze geen trek hebben in een vaste relatie'

Vroeger zou het ondenkbaar zijn geweest dat een vrouw dit zou zeggen. 'Ik ga alleen voor de seks' was zo ongeveer alleen voor mannen weggelegd. Namen vrouwen deze woorden in de mond, dan riskeerden ze het etiket 'gemakkelijk' opgeplakt te krijgen. Hun doel was eerder een goede partij trouwen. Met de emancipatie van de vrouwen veranderde er heel wat. Vrouwen hebben geleerd om hun seksualiteit vrijer, en zonder schuldgevoelens, te beleven. En ook zij mogen er nu openlijk voor uitkomen dat er 'dan wel seksuele aantrekkingskracht mag zijn, maar dat ze geen trek hebben in een vaste relatie'.

We zijn eens nagegaan wat de mogelijke beweegredenen van vrouwen zouden kunnen zijn om 'alleen voor de seks' te kiezen. We verdeelden ze onder in vijf types, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer te bedenken.

De carrière-jaagster

Dit type vrouw plaatst haar carrière op de eerste plaats. Eerst moet er carrière gemaakt worden en moet er een bepaalde positie bereikt zijn.

Al haar tijd en energie gaan naar haar werk. Pas als zij zichzelf daarin gerealiseerd voelt, zal zij aan een serieuze relatie gaan denken (in de tussentijd geniet zij van gezonde seks). Kort gezegd, zij doet wat mannen altijd al gedaan hebben.

De eeuwige single

Deze vrouw heeft misschien al verschillende korte relaties achter de rug. Ze heeft misschien zelfs een blauwe maandag samengewoond, maar uiteindelijk woont ze eigenlijk liever op zichzelf. Niemand om rekening mee te houden. Ze heeft haar werk, haar vriendinnen, haar hobby's. Vrijheid, blijheid.

De teleurgestelde vrouw

Dit type vrouw heeft wellicht een zware teleurstelling in de liefde achter de rug. Misschien heeft hij haar bedrogen, misschien kwam ze er al snel achter dat haar huwelijk geen succes was (ze is wellicht jong getrouwd) maar heeft ze het jarenlang met pijn en moeite in stand gehouden. Nu ze weer alleen is, is ze bang voor nieuwe teleurstelling. Ze begint niet meer aan een serieuze relatie (ze zou gek zijn! Zegt ze tegen zichzelf).

De vrouw met het 'peter pan'-syndroom

Dit syndroom is eigenlijk aan mannen voorbehouden, aangezien het is geinspireerd door het (mannelijke) figuurtje van peter pan, 'puer aeternus', ofwel het eeuwige kind. Het 'peter pan syndroom' duidt op het verschijnsel dat sommige mannen zich op latere leeftijd onvolwassen blijven gedragen, bang zijn om zich te binden en vooral bang zijn om verantwoordelijkheden op zich te nemen. Zou dit syndroom zich in deze veeleisende maatschappij nu ook bij vrouwen van een zekere leeftijd voordoen? En zou dat een reden zijn om alleen voor de seks te gaan en zich niet (meer) te binden? Alsof ze verloren (weggegooide) jeugdige jaren willen inhalen... Het is maar een gooi.

De zomerflirt

En dan zijn er nog de zomerflirts, vrouwen met een avontuurlijke inslag die liefde en seks goed gescheiden weten te houden en zich in de zwoele zomerhitte graag tot een one-night-stand laten verleiden... Wellicht tot ze de ware tegen het lijf lopen.

ADVERSUS
in samenwerking met trendystyle.net