De morgen na een one-nightstand

One-nightstand gehad? De nacht met hem heb je waarschijnlijk in een (alcohol?) Roes beleefd. En de morgen erna kun je 'een kater' verwachten. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn...

One-nightstand gehad? De nacht met hem heb je waarschijnlijk in een (alcohol?) Roes beleefd. En de morgen erna kun je 'een kater' verwachten. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Als je maar weet, welke acties je moet ondernemen om ook van de beruchte 'morning after' een succes te maken en om in ieder geval goed uit elkaar te gaan.

Hang niet het brave meisje uit
Geen vent zal je geloven (of leuk vinden) als jij de volgende morgen heel berouwvol of semi-onschuldig gaat zitten morren dat 'je dit nog nooit eerder gedaan hebt'. Houd dergelijke opmerkingen voor je. Je hoeft je tegenover hem (en ook tegenover jezelf!) Niet voor deze one-nightstand te verantwoorden. Mocht hij je vragen of het de eerste keer is dat je direct met iemand het bed deelt, antwoord dan kort en rustig met de waarheid (je hoeft echt niet op de details in te gaan, je kent hem niet eens!).

Schaam je er niet voor
Elke ervaring - goed of slecht - is een ervaring rijker. Schaam je niet voor een 'one-nightstand' en ga je ook niet de hele dag erna zitten afvragen of je wel goed genoeg was. Het is gebeurd. Heb je ervan genoten, dan is dat perfect. Vond je het niet fijn, dan is de volgende keer hopelijk beter (of misschien heb je ontdekt dat een one-nightstand niets voor je is - daar is deze ene keer dan goed voor geweest!)


Belast hem niet met jouw spijtgevoelens
Heb je spijt van je dolle actie (het kan gebeuren!), belast hem er dan niet mee. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen acties. Vond je het achteraf gezien niet leuk, dan is dat pech. De goede jongen kan er niets aan doen.

Kleef niet! (dit in het geval dat je hem leuk vindt)
Kleef niet! Dat geldt in alle opzichten. Ben je bij hem blijven slapen, let dan goed op de signalen die hij afgeeft. Telefoneert hij zijn vrienden om plannen voor de dag te maken, maak je dan uit de voeten (je kunt alleen maar hopen dat hij je nog eens zal bellen). Knuffelt hij je de morgen ernaar nog eens goed, dan mag je van ons blijven ontbijten, maar ga daarna weg. Zet je eigen plannen voor de dag gewoon door en stel je onafhankelijk op. Alleen als hij heel nadrukkelijk vraagt of je de dag met hem door wilt brengen, kun je het in overweging nemen.

Zorg ervoor dat jullie wegen zich zo snel mogelijk scheiden (dit in het geval dat je hem niet leuk vindt)
Vind je hem 'niet voor herhaling' vatbaar, zorg er dan voor dat jullie wegen zich zo snel mogelijk scheiden en wek geen illusies voor de toekomst. Word je in zijn bed wakker, maak je dan nog voor het ontbijt met een min of meer geloofwaardig excuus uit de voeten (liefst zonder je telefoonnummer achter te laten). Wordt hij in jouw bed wakker, geef hem dan vriendelijke maar besliste hints dat het tijd voor hem is op te stappen (ga douchen, kleed je aan, kijk op de klok, telefoneer een vriendin)

Gedag zeggen of niet?
Hierover zijn de meningen verdeeld. De één vindt dat het heel mysterieus overkomt, als je morgen erna een briefje met je telefoonnummer op z'n nachtkastje legt en stilletjes verdwijnt. De ander meent dat het beter is om in ieder geval van elkaar afscheid te nemen. We zijn hier voorstander van. Het lijkt ons wel zo beleefd als je elkaar nog even ziet, en bovendien heb je er dan ook een idee van hoe hij tegen de afgelopen nacht aankijkt. Erover praten is juist heel nuttig, of de nacht nu geslaagd was of niet. Bovendien hoef je dan niet eindeloos te wachten op een telefoontje dat nooit zal komen.

Telefoonnummers uitwisselen?
Grote kans dat je dat de avond van tevoren nog niet gedaan hebt. En dat maakt het des te moeilijker om er de dag erna mee om te gaan. Geef je hem spontaan je telefoonnummer of niet? Als je hem niet leuk vindt, is dat natuurlijk heel gemakkelijk. Maar viel hij wel in de smaak, dan zou ons advies zijn om in eerste instantie af te wachten tot hij erom vraagt. Doet hij dat niet (geen goed teken), dan kun je altijd nog beslissen of je een kansje waagt en je hem ongevraagd je telefoonnummer geeft.

ADVERSUS
in samenwerking met trendystyle.net