Gelijk de koffer in

Wat vinden jullie mannen van vrouwen die de eerste avond al in zijn voor seks? Komt het 'gemakkelijk' op jullie over? Of hangt het misschien af van de omstandigheden en de manier waarop?

Ze is te gek! Mooi (nog mooier dan je gedacht had) en sexy. En ze lijkt jou nog leuk te vinden ook. Je wilt niets liever dan haar aanraken, haar zoenen, met haar naar bed. Misschien is het een goed idee om de avond af te sluiten met een drankje bij jouw thuis. Of toch niet? Het is nog maar het eerste afspraakje. Is het wel verstandig om direct met haar naar bed te gaan, ook al lijkt ze er zo op het eerste gezicht niets op tegen te hebben?

Wat een dilemma! Voor jou en voor haar. Het is en blijft een moeilijke beslissing. Joost vindt dat er niets mis mee is, als een vrouw de eerste avond al in voor is voor seks. 'Als het klikt, waarom zou je dan moeilijk doen?' Maar Marja mailt: 'Ik weet het niet, hoor. Het komt niet echt serieus over. Wat zal hij wel niet denken?' Ingrid schrijft: 'Ik wil vooral niet de verkeerde indruk geven, zeker niet als ik hem echt leuk vind en denk dat het iets kan worden.'

Het is dus niet zo gemakkelijk als Joost het wel wil doen voorkomen. Tenminste, vooral voor vrouwen is en blijft het een precaire beslissing. Een strijd tussen hart en verstand die vaak in korte tijd moet worden overwinnen. Geef je je over aan de lichamelijke lusten en zie je wel wat ervan komt? Of wint je verstand het en laat je je als vrouw keurig netjes thuis brengen met als enige concessie misschien een romantische afscheidszoen op de mond?

Beide beslissingen hebben voor- en nadelen. Zo is het soms heerlijk om je door je gevoel te laten leiden, om te genieten van een nieuw, nog onbekend lichaam en om dat te doen op het moment dat jij er gewoon echt zin in hebt. Maar o wee, als je je illusies maakt dat het na een passionele vrijparty 'serieus aan' is tussen jullie. Dan kun je het beter laten. Geef je je over aan de geneugten van het leven, neem ze dan voor wat ze zijn. Of het iets zal worden tussen jullie, zal de tijd moeten leren.

Wachten heeft dus zo zijn voordelen. Je kijkt eerst de kat uit de boom en komt minder snel voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien bouw je zo de erotische spanning op en dat kan wel zo sexy zijn!