Is zij 'on the rebound'?

Hoe weet je of je te maken hebt met een 'on the rebound'-vrouw? En wat als je een 'on the rebound' vrouw begint te daten? Wat zijn de voor- en nadelen?

Je kent het type vrouw vast. Aantrekkelijk, niet meer zo heel jong en misschien net een beetje te geïnteresseerd in een date en de daarop volgende uitnodiging om nog even binnen te komen voor een kop koffie of een laatste wijntje. Heb je je ooit afgevraagd waarom deze vrouwen zich zo beschikbaar opstellen, waarom ze geneigd zijn om sneller met 'ja' te antwoorden dan je gewend bent? Een mogelijk antwoord is dat je met een 'on the rebound' vrouw te maken hebt. Dit soort vrouwen zijn net gescheiden of hebben een lange relatie achter de rug die vaak op een pijnlijke of slepende manier geëindigd is.

Deze vrouwen hebben een groot deel van hun leven aan één man gewijd, ze hebben hem met raad en daad bijgestaan, jarenlang lief en leed met hem gedeeld, en op een zeker moment is de relatie uitgegaan. Ze blijven achter met wrok, spijt en frustraties.

Er zijn mannen die op een of andere manier steeds tot dit soort vrouwen aangetrokken worden, en ook dit laat zich gemakkelijk verklaren. Deze vrouwen bevinden zich in een moeilijke situatie, hebben vaak behoefte aan aandacht, een paar aardige woorden, en zijn daarom vrij gemakkelijk te benaderen. Bovendien zijn ze vaak (maar niet altijd!) wel te vinden voor een losse relatie zonder al te veel engagement en intimiteit nadat ze na jarenlange vastigheid 'bedrogen' zijn uitgekomen.

Op het eerste gezicht is het niet gemakkelijk om te begrijpen of je met een vrouw in een 'rebound fase' te maken hebt. Maar er zijn wel aanwijzingen die je meer kunnen vertellen en die de 'experts' op dit gebied direct opvallen. Goede indicatoren zijn de plaats waar je haar ontmoet (bar of club), de dag van de week (gewoonlijk is het gemakkelijker om 'on the rebound' vrouwen doordeweeks te ontmoeten), de leeftijd (niet meer zo heel jong en vaak in de categorie 'MILF' - Wat dat betekent? Zoek maar eens op Google...) en een vrij open reactie op een pick up line of een aangeboden drankje of sigaret.

Vrouwen die een lange relatie achter de rug hebben, zijn vaak op zoek naar enkel wat plezier, ze vinden het fijn om aandacht te krijgen, om het hof gemaakt te worden. Ze willen zich weer aantrekkelijk voelen en de verloren tijd inhalen. Meestal willen ze (voorlopig) geen nieuwe en intense relatie. Ze willen zich vrij voelen en doen wat ze willen. Geef ze eens ongelijk!

Wat als je een 'on the rebound' vrouw date? Ten eerste is het goed om je tenminste bewust te zijn van het feit dat je met een 'on the rebound' vrouw te maken hebt. Stem je verwachtingen voor de toekomst daarop af. We zeggen niet dat er nooit een mooie relatie met een vrouw die in eerste instantie 'on the rebound' is, tot stand kan komen. Maar bedenk wel dat dit soort vrouwen heel wat 'bagage' bij zich heeft. Het mag dan gemakkelijk zijn om contact met een 'on the rebound' vrouw te leggen, maar ga je 'dieper' dan kan het moeilijk worden en kun je tegen heel wat aanlopen... Wees daarop voorbereid en neem dan, als het je de moeite waard lijkt, het risico - en een gebroken hart - op de koop toe. Je bent in ieder geval gewaarschuwd :-)

ADVERSUS
in samenwerking met trendystyle.net