Als 'size does not matter'... hoe belangrijk is dan het 'uithoudingsvermogen'?

Het basisconcept is als volgt: als jij en je partner niet tevreden zijn met je uithoudingsvermogen, dan kun je praten over een 'vroegtijdige zaadlozing'

Een paar weken geleden brachten we een onderwerp ter sprake waarover al veel, héél veel is gezegd: namelijk 'de afmeting'. Of beter gezegd, zíjn afmeting (klik op de link naar het desbetreffende artikel en de reacties daarop).

Nog nooit hebben we zoveel reacties van het vrouwelijk publiek ontvangen op een onderwerp. Ook verheugd waren we over het feit dat de afmeting over het algemeen niet het allerbelangrijkste blijkt te zijn. Wat telt, blijkt uit de correspondentie, is de manier waaróp hij gebruikt wordt....

Naast dit onderwerp willen we een tweede 'vraagstuk' bij jullie neerleggen, wederom met betrekking tot de edele delen van de man. Namelijk: 'zijn uithoudingsvermogen'.

Er zijn vele, uiteenlopende oorzaken voor dit probleem te noemen. Denk aan bepaalde achterliggende medische oorzaken (raadpleeg een arts in dit soort gevallen), de leeftijd, maar ook aan psychische problemen als angst, schuldgevoelens, etc. Al deze kwesties kunnen van invloed zijn op het uithoudingsvermogen.

Het basisconcept is als volgt: als jij en je partner niet tevreden zijn met je uithoudingsvermogen, dan kun je praten over een 'vroegtijdige zaadlozing'. Dat kan gelden voor degenen die zich een paar seconden na de penetratie niet meer kunnen controleren (of voor degenen die al vòòr het penetreren klaarkomen), maar ook voor degenen die het een tijdje volhouden, maar eigenlijk nog even langer zouden willen doorgaan.

Of voor wie normaal 'presteert', maar niet dezelfde performance kan geven als.... (vul zelf maar in). Of voor wie met zijn vaste partner normaal en naar tevredenheid presteert, maar tijdens een 'slippertje' (ook al weet de vaste partner er misschien wel van) niet meer alles onder controle heeft. Er zijn nog legio andere voorbeelden.

Maar even concreet. Hier is ons advies: mocht je problemen hebben met een vroegtijdige zaadlozing, bespreek het met je arts. Een onderzoek sluit in elk geval de aanwezigheid van achterliggende medische oorzaken uit, en daarnaast helpt hij/zij je om het probleem te verhelpen. Er bestaan namelijk vele soorten oplossingen. Daarnaast willen we in dit artikel ook graag jullie reactie horen over dit onderwerp, óók van onze vrouwelijke lezers.

Hoe belangrijk is het uithoudingsvermogen (van de partner)? Praten jullie erover? Hoe gaan jullie met dit probleem om? Is het eigenlijk wel een probleem? En hoe kun je 'tijd rekken'?

ADVERSUS