Zomeravontuurtjes bij vrouwen populair

Zomeravontuurtjes zijn populair. 41% van de vrouwen sluit seks met een onbekende niet uit. Voornaamste reden voor een zomeravontuurtje is je sexy voelen, een andere veel voorkomende drive is de seks zelf.


In samenwerking met Trendystyle

41% van de vrouwen sluit een zomeravontuurtje niet uit

Uit het kleine onderzoekje dat Trendystyle, ons online vrouwenmagazine, de afgelopen weken deed, blijkt dat in totaal 41% een zomeravontuurtje in de zin van seks met een onbekende niet uitsluit. 15% van de 2214 deelneemsters is single en is er helemaal klaar voor, 16% is singles en meent dat je maar nooit weet wat er tijdens de vakantie kan gebeuren, 5% heeft een relatie maar vindt dat dit niet in de weg staat aan een vluchtig liefdesavontuurtje en nog eens 5% heeft een vriendje maar staat, als de gelegenheid zich voor zou doen, wellicht best open voor iets nieuws.

Je sexy voelen is hoofdreden voor een zomeravontuurtje

Uit een ander onderzoekje met 456 deelneemsters, wederom uitgevoerd door Trendystyle, blijkt dat de meeste vrouwen, namelijk 38% voor een zomeravontuurtjes (zouden) kiezen om zich sexy te voelen. 21% is het om de seks te doen, 16% is op zoek naar nieuwe ervaringen en 9% hoopt zich er jonger door te voelen. 11% zou voor een zomeravontuurtje kiezen als tegenwicht tegen de eigen relatie, namelijk om de sleur te doorbreken (en misschien de passie weer te doen oplaaien). En slechts 4% kiest voor seks met een onbekende om de eigen partner te straffen: de zogenaamde wreekseks.

35% is trouw aan eigen partner, 24% vindt het 'niet mijn stijl'

Tegenover de 41% van de vrouwen die een zomeravontuurtje niet uitsluit, schaart zich een andere groep: 59% van de 2214 deelneemsters geven te kennen dat zij (ook in de zomer) niet te porren zijn voor een zomeravontuurtje (seks met een onbekende). 35% voert daarvoor als reden aan dat ze een relatie hebben en trouw zijn aan hun partner, 24% vindt een zomeravontuurtje 'niet mijn stijl'.

ADVERSUS