Zomeravontuurtjes

De zomer en vooral zomervakanties met bestemmingen (veilig) ver van huis (en partner) zijn 'riskante' periodes voor de stabiliteit van paartjes, hoe lang of kort ze ook bij elkaar zijn. De verleiding is groot en vaak geldt zoals de Italianen zeggen (en die kunnen het weten!): 'l'occasione fa l'uomo ladro', de gelegenheid die zich voordoet maakt van een man een dief. Of van een vrouw natuurlijk. Want hetzelfde geldt voor haar. Tenminste als we willen uitgaan van gelijkheid van sexen :-)

Ben jij wel eens ten prooi gevallen aan een schone vrouw ver weg in een tropisch vakantieoord? Ben jij wel eens bezweken voor de charme van een donkere vrouw uit het warme zuiden? Of is het je - minder leuk! - overkomen dat je partner in de zomervakantie vreemd ging? Nee? Ok, we geloven je, maar we weten zeker dat er in jouw vriendenkring wel slachtoffers van 'zomerse ontrouw' te vinden zijn. Denk maar eens na. Er zal je best een naam in gedachten komen.

Maar wat een ander overkomt, kan ook jou overkomen. Daarom doe ook jij er goed aan om je oren en ogen open te houden. Vaak hebben we de neiging om signalen van overspel van onze partner bewust niet op te vangen.

Niet voor niets is de vriend of vriendin van een overspelige partner altijd de laatste die erachter komt dat er een ander in het spel is. Dus steek je kop dus niet in het zand, zodat je direct al alarm kunt slaan bij de eerste signalen die een ontrouwe partner afgeeft.

Signalen van zomerse ontrouw...

 1. Wees op je hoede als je partner 's avonds of op vreemde tijden - onder het mompelen van allerlei weinig geloofwaardige smoesjes - alleen de deur uitgaat. Ben je in je eigen omgeving, vraag vrienden, vriendinnen of familie dan eens voorzichtig of ze je partners gedrag van de laatste dag niet ongewoon vinden. Ben je op vakantie, informeer dan bij reisgenoten waar en met wie man- of vrouwlief zich 's avonds ophoudt.

 2. Een ander teken aan de wand? Als je partner telefoontjes of smsjes ontvangt die hij/zij in jouw bijzijn niet wil beantwoorden.

 3. Alarm! Je gebruikt je partners computer omdat de jouwe kapot is en ontdek dat hij/zij heel wat afchat met leden van het andere geslacht (om het maar eens heel mooi te zeggen).

 4. Waar rook is, is vuur... Als je partner zich opeens vaker dan vroeger parfumeert of kwistig met de aftershave omgaat, of als hij of zij zich opeens veel beter kleedt dan vroeger, kan dat duiden op zomerse ontrouw. Let wel, we zeggen 'kan'. Het hoeft niet per sé. Misschien is er geen vuiltje aan de lucht en heeft je partner alleen maar dit artikel gelezen (zie punt drie in de lijst hieronder).

 5. We gaan je er niet toe aanzetten om je partners bankafschriften te controleren, maar mocht je oog vallen op vreemde en onbekende uitgaven, wees dan op je hoede.

 6. Ook een goede vriend of vriendin van je partner kan als onheilsbode fungeren. Als hij of zij zich in jouw bijzijn zich opeens uiterst nerveus gedraagt, vraag je dan af wat er aan de hand kan zijn...

 7. Als er ook in de zomer veel overgewerkt moet worden dan kan het wel eens goed mis zijn. Des te meer als er daarbij ook nog eens ongewoon veel zakenreisjes moeten worden gemaakt, zonder jou natuurlijk.

 8. Zomerse ontrouw kan in aantocht zijn als zijn of haar single-vrienden hem of haar voortdurend inwrijven dat zij alle vrijheid hebben die ze willen en dat samenwonen maar beklemmend is.

Wat moet je doen als je signalen als hierboven genoemd opvangt? Behalve het in de arm nemen van een privé-detective...:-) Probeer de zomerse ontrouw te voorkomen (of in ieder geval je relatie te redden) door de intimiteit die jullie eens hadden weer op te rakelen, door extra lief voor hem of haar te zijn, door samen iets nieuws te ondernemen (schrijf je in voor een nieuwe sport die je samen interesseert, ga samen een dagje uit) en tot slot door met elkaar te praten.

Voorkom dat je slachtoffer wordt van ontrouw

 1. Laat je partner deze zomer niet alleen, maar ga samen op vakantie. Als je partner alleen of met zijn/haar vrienden/vriendinnen op vakantie wil - op zich al een slecht teken - probeer hem/haar er dan vanaf te brengen. Een afstand van duizenden kilometers tussen twee partners kan heel gevaarlijk zijn! Organiseer daarom een droomvakantie voor jullie tweetjes. Je zult zien dat je verliefder dan ooit thuiskomt, en dan bedoelen we natuurlijk: verliefd op je eigen partner.

 2. Probeer rekening te houden met de wensen van je partner. Luister goed naar hem/haar, let op de signalen die hij/zij afgeeft en probeer met hem/haar te praten. Soms kan een onuitgesproken misverstand leiden tot wrok, irritatie en overspel 'om het haar/hem eens goed betaald te zetten'. Soms kan alleen naar hem/haar luisteren al genoeg zijn.

 3. Verzorg jezelf goed. Verzorg je lichaam (manicure, pedicure, huidverzorging) en ga op tijd naar de kapper. Kleed je met smaak. Het zijn allemaal signalen die je partner onbewust opvangt. Jezelf goed verzorgen betekent ook respect hebben voor de mensen om je heen, in het bijzonder voor haar/hem.

 4. Toon haar/hem je interesse en liefde. Zorg ervoor dat de onverschilligheid in jullie relatie nooit zijn intrede doet. Een hecht paar zal minder snel ten prooi vallen aan de verleidingen van overspel dan een paartje dat elkaar niets meer te zeggen heeft.

 5. Praat, praat en praat met elkaar...

ADVERSUS