De Nederlandse zomer. Wat je dus niet moet doen

zomer580

Volgens de kalender zit het warmste seizoen van het jaar eraan te komen. Mogelijk krijgen we ook echt warme dagen (ook al hebben we al wat gehad). Misschien, misschien ook niet. Want in Nederland weet je het maar nooit. Na regen komt zonneschijn, maar na zonneschijn komt hier geheid ook snel weer regen. De weersverwachtingen blijven hoge verwachtingen scheppen en voorspellen keer op keer weer tropische temperaturen en zonnige dagen die vaker wel dan niet werkelijkheid worden. Maar af en toe, en dat is waar, lukt het de zon om door de wolken heen te breken en ons bestaan te verlichten…

En als dat gebeurt, dan zetten de gebruikelijke zomer/zon-mechanismen zich in werk die wellicht zo in onze cultuur gebakken zitten dat we er ons niet eens bewust van zijn. Sommige reacties op een onverwacht zonnige dag zijn sympathiek te noemen, andere wat (véél) minder. En over die laatste willen we het hier even hebben.

  1. Het is niet stoer om je oude cabrio uit de garage te halen en er, gewapend met zonnebril, infantiele pet en keiharde muziek, de stad mee rond te rijden zodra de zon zich maar even laat zien. Wat denken deze lui hiermee te bereiken? Jaloerse blikken, bewonderende blikken? Misschien. Maar zijn zij zich ervan bewust dat het merendeel van de omstanders alleen maar iemand zien die wil opvallen en hiervoor zelfs bereid is om zonder enige geldige reden benzine te consumeren en de stad te vervuilen? Misschien niet. Val jij onder deze categorie, denk er dan eens over na. En als je zo iemand ontmoet, vraag het ‘m dan eens.
  1. Evenmin is het cool om ’s avonds op straat tussen de geparkeerde auto’s en met risico voor de ramen van omstaande huizen te voetballen en voorbijgangers te hinderen. Zoek een voetbalveld op…
  1. Net zo irritant is het als je je om de zomer te vieren een stuk in je kraag zuipt en ’s nachts al lallend, schreeuwend en dronken over straat gaat…
  1. En is het dan eindelijk eens een mooie dag dan is het dus niet cool om de rust van anderen te verstoren door alle ramen te openen en keihard de muziek aan te zetten. Asociaal gewoon.
  1. Nog een andere zomer no-no is het dragen van zonnebrillen, bermuda’s en teenslippers op dagen dat de zon zich maar nauwelijks laat zien en het objectief gezien gewoon koud is… ook al geeft de kalender aan dat het juni, juli of augustus is.
  1. En is het nu echt zo stoer om je oude bank naar buiten te slepen om er, gezeten voor je huisdeur, biertjes te hijsen met de radio op zo’n allerhardst zodat alle voorbijgangers om omweg moeten maken om bij hun doel te komen? Stoer ja, maar niet heus…

Nogmaals, volgens de kalender staat de zomer voor de deur. Denk er maar eens over na. En hebben jullie nog irritante zomergedragingen te signaleren, dan horen wij dat graag.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS