De pathologisch leugenaar

seksleven300Een pathologisch leugenaar heeft het liegen tot levenskunst verheven. Welbewust verdraait hij de waarheid. En dan hebben we het niet over een onschuldig smoesje of een sporadisch leugentje om bestwil, maar over een onbedwingbare drang tot het vertellen van leugens. Als liegen tot ernstige problemen leidt in de relatie met anderen, spreek je van pathologisch of ziekelijk gedrag.

Hij liegt altijd. Over alles,” vertelt een van onze lezeressen over haar vriend.
Ik ben er toevallig achtergekomen, dat hij me bedriegt. Hij ontkent het natuurlijk…Ik ben er kapot van..

En een andere lezeres schrijft: “Hebben jullie dan ook nog iets over dwangmatig liegende mannen? Mijn ex liegt namelijk over alles… (en daarbij heeft’ ie een slecht geheugen) is nu welgeteld 3 keer vreemd gegaan, bewijzen staan als paal boven water en nog wil’ ie niet toegeven! Wat is dat toch? Frustrerend wel! Zeker omdat het me niks meer uitmaakt wat hij met andere vrouwen doet…

Is het mogelijk om een (goede) relatie te hebben met een pathologisch leugenaar? Laten we vooropstellen, dat niet elke partner, die bewust een geheim achterhoudt, een leugenaar is. In sommige situaties kan het prettiger zijn om bepaalde dingen voor je te houden. Dit soort gevallen willen we hier dan ook buiten beschouwing laten.

Wat is jouw mening over dit onderwerp: zou jij een relatie kunnen hebben met iemand die vaak en graag liegt? Heb je ooit in een dergelijke situatie gezeten en wil je jouw verhaal met ons delen? Schrijf ons. Zoals je van ons gewend bent, plaatsen wij de opmerkelijkste verhalen op deze pagina (anoniem natuurlijk!).

Adversus


ik heb zakelijk met een pathologische leugenaar te doen gehad, echt over heeft hij gelogen en ik ben met vol getrouwen in zijn leugens getrapt. Gewoon zielig als iemand van liegen een “levenskunst” maakt en daarbij als parasiet teert op anderen, ze zuigen je leeg, zonder blikken of blozen gaan ze door met hun spel om nog meer slachtoffers te maken en er zelf beter van te worden.


Hallo, nou mijn man is ook pathologisch leugenaar, heeft hij zelf ook toe gegeven.Is nu voor de 2de keer vreemd gegaan, en neem maar van mij aan dit gaat nooit over, ik denk zelfs niet als ze hulp zoeken.Ja alles wijst er op dat hij om die relatie met een ander liegt maar blijft het gewoon volhouden. Toen ik hem de eerste keer leerde kennen vertelde hij ook dat hij geen relatie had en dat hij bij de recherche werkte. Pas na 7 mnd ben ik erachter gekomen dat hij over alles gelogen had, daarbij had hij ook nog een vriendin. Dom dat ik er toch ben ingetrapt om te trouwen, maar dit keer was voor mij de laatste keer, ze kikken gewoon op aandacht van andere, en zullen ermee doorgaan, in welke relatie ze ook zitten.En doen niet de vrouw pijn maar ook nog een kind dat onwijs gek op hem was/is


Mijn partner liegt alleen maar, niks is waar van wat hij zegt.
Kwam er na tien jaar achter dat hij nog getrouwd was en drie kinderen had..heeft meerdere vriendinnetjes en meerdere telefoons(voor elk vriendinnetje een)liegt over het werk wat hij doet als de zon schijnt zal hij nog zeggen dat het regent, enge ziekte


hoi, ik heb net sinds 2 maanden een nieuwe relatie en mijn vertrouwen is erg geschaad door mijn vorige relatie (die duurde 4,5 jaar) mijn ex loog werkelijk over alles en ik dacht dat ik altijd overal achter kwam. later hoorde ik iemand zeggen dat als je denkt dat je overal achter komt, dit komt doordat hij ZOVEEL liegt dat je vanzelf achter heel veel dingen komt, maar nooit achter alles. in mij nieuwe relatie heb ik moeite met vertrouwen terwijl hij super lief voor me is! iemand tips om hoe dit te voorkomen? welke denkwijze moet je aannemen? hoe voorkom je die oude wantrouw in een man??

liefs mij


ook ik had een partner die me denk ik bedroog: wel bewiijzen, maar alles ontkennen tot zelfs mij de schuld geven van door hem verzonden mail. Omdat ie al wel dacht dat ik iets van plan was of omdat ik er niet over kon ophou den. En als ik er verdriet over had zeggen dat hij er niets mee wilde of kon…want er was niets! Ik was niet wijs. En het erge is dat ik nu weg ben bij hem en nog steeds niet weet hoe het zit. Leugens zijn naar, maakt alles stuk en geven je het gevoel op drijfzand te staan, waar je steeds dieper in wegzakt omdat je zelfvertrouwen en je gevoel wordt bespeelt. Je gemanipuleerd wordt iets te geloven wat niet geloofwaardig is tot je zelfs jezelf niet meer geloofd.


ik heb ut zelfde als jou meegemaakt. Maar dan met een meisje die alles tegen me heeft staan liegen. Weet hoe je je voelt en ik ben ook bedreigd zoiets blijft je altijd bij. Ben nu ook extra voorzichtig ze heeft me van binnen kapot gemaakt.


ik heb 39 jaar met een pathologische leugenaar geleefd, het was een moeilijk leven, andere vrouwen, die vertelde hij ook leugens. hij was heel rijk, had veel huizen en zijn vrouw (ik dus)
was overleden)hij loog overal over. je leeft altijd met wantrouwen. voor elke leugen had hij een verklaring. maar de waarheid kwam altijd aan het licht. Ik ben nu gelukkig van hem af, want ook geestelijk is het heel zwaar.


ik heb het ook gehad, deze jongen loog zelfs over zijn sexleven die hij achteraf gezien, voor mij niet heeft gehad, hij loog om ‘coller’ over te komen, voor de lol en om dingen te verbergen..hij flirte altijd met meisjes, maaktre zelfs oogcontact met ze waar ik bij was..en als ik ergens achter kwam verdraaide hij het zo, zodat ik aan mezelf ging twijfelen of het wel waar is. Dit heeft mij kapotgemaakt, en bijna laten doordraaien,dat gevoel van machteloosheid..door hem ben ik veranderd, en werd ik zelfs aggresseif, hij heeft me dingen laten doenen voelen waar ik van schrok. Een punt achter zetten dus!


mijn echtgenote liegt bijna dagenlijks,zels als ik haar betrap op een leugen dannog ontkent ze heftig !vandaag zei ze dat ze een brief in haar bezit had die ik geschreven zou hebben!!,en een brief van mijn buurman!(ik heb geen brief geschreven,ook mijn buurman niet) en ik heb hulp gezocht bij een psycholoog ,zegt ze!(ook dit liegt ze):”ik zweer op het graf van mijn moeder dat ik niet lieg,ze stak zelfs twee vingers in de lucht,toen ik met bewijsvoering aangaf dat ze wederom loog,werdt ze hysterich ze trok voor de zoveelste keer vitrage van reaals zodat gehele buurt haar hysterich geschreeuw kon zien en hooren, verder smeet met grof gewelt het antwoort apparaat van bureau en liep gillend naar buiten,gemene onware dingen over mij te schreeuwen (hoe ziekelijk ver kun je gaan) ze weet dat haar leugens mij pijn doen en ik daarom wil scheiden,telkens verstopt ze mijn schiedingspapieren,ook dit onkent ze,moedeloos wordt ik hiervan, dit kost mij dagenlijks zoveel negatieve energie,ik wordt hier doodziek van en heb dagenlijks hevige hoofdpijn.(praten over haar leugens wil ze niet) hulp wil ze niet. wie weet raad!

wie kan mij goed advies geven.


He hallo, ik wou ook even een reactie plaatsen!
ik heb namelijk ook zo een vriend gehad die alles aan mekaar liegt maar dan ook echt alles!!!
ik zal een voorbeeld noemen wat bij mij de druppel heeft doen overlopen,
die vriend zei b.v. tegen me dat hij longkanker heeft gehad en ze hem een long uitgenomen hadden, en terwijl hij me dat vertelde stak hij rustig nog een zwaar shagie op en toen had ik zoiets van je kun overal over liegen maar ga niet met je gezondheid liggen spotten.
ik wist dus dat dit helemaal niet waar was, maar hij kon door al zijn leugens niet meer weten wat nu waar en niet waar was hierop heb ik elke band met hem verbroken ik heb dus geen respect meer voor zulke mensen hoe ziek ze ook zijn!


voorzichtig met datingsites
veel pathologische leugenaars maken gebruik van dit medium.


Je kan geen relatie met een pathologische leugenaar hebben. Zeker niet met een man die leeft om te liegen en daarnaast borderline heeft.
Je relatie gaat kapot, je zelfvertrouwen, je zelfbeeld, ze maken alles kapot. Lukt het ze zo niet dan slaan ze het wel uit je…deze mensen zijn ziek en worden nooit meer beter. Je kan ze niet uit de weg gaan want ze zijn zo sterk in het manipuleren van je gevoelens, ze doen zich voor als normale, misschien wel de perfecte man.
Vraag je zelf eens af of je vriend, die zoveel liegt, ook geen borderline heeft. Het hebben van veel wisselende seksuele contacten hoort daar namelijk ook bij.
Ben op je hoede voor dit soort mannen, vertrouw niet direct iemand. Ze maken je leven kapot en ze laten je leven in een leugen, wat heel frustrerend werkt achteraf. Mijn ex-vriend was zelfs nog meer dan dat, hij had vuurwapens alles in huis. Ik heb het te danken aan mijn doorzettingsvermogen en harde karakter, kom voor jezelf op want anders kan het je nog wel erger vergaan.


Hallo, helaas is mijn ex een pathologische leugenaar. na 4 jaar samen geweest te zijn is het eindelijk klaar. als ik nu zou moeten vertellen hoe vaak hij gelogen heeft en waarover zou ik morgen nog bezig zijn. het ergste is, dat elke keer als ik hem betrapte op leugens, hij ontkende of een verhaal erbij verzon. en daardoor ging ik elke keer weer twijfelen. ik denk dat hij zijn eigen legens echt gelooft, maar ik zou nooit meer met zo iemand kunnen leven. mijn ex loog over zijn huis, over zijn vader, over zijn vrienden, oevr alles. de laatste leugen voordat het uitging was dat hij voor de 3e keer stiekem op vakantie was gegaan waarvan ik 2 weken geleden de foto’s op internet zag staan. hij ontkende eerst zelfs een hele tijd, later zei hij dat het van een paar jaar geleden was en en nu zegt hij dat hij daar wel was maar verzint hij er een heel verhaal bij. o ja, hoe vaak hij trouwens heeft gezegd dat niet hij het was, maar zijn tweelingbroer! ( die hij niet heeft). de!
ze persoon was weleen vrij domme leugenaar want uiteindelijk heb ik vrij makkelijk elke keer de waarheid kunnen achterhalen.en dan de datingsites, ik heb hier zo een hekel aan gekregen! ik heb hem tot 7 keer toe van deze sites moeten afplukken, onder verschillende schuilnamen en stiekem aangemaakte emailadressen van hem. en iook hier loog hij tegen zn wijven.
zelfs nu, als ik dit schrijf merk ik dat ik gewoon te moe ben om na te denken en alles op te schrijven, het heeft me zoveel energie gekost!
het lullige is, dat hij degene is die het it heeft gemaakt!! ik maakte hem gek, zoals hij zei, omdat ik de hele tijd door bleef vragen over zijn stiekeme vakantie ( die hij toen nog ontkende)..raar he.


ik heb ook een 5 jarige
relatie gehad met een
een meisje die echt over
alles liegt. De combinatie
van een waterman en een
pathologisch leugenaar is
een frustrerende. Na drie
pas kwam ik erachter dat
er gaten zaten in haar verhalen.
Aan fantasie ontbreek het niet.
Het fasinerende is dat na
een paar keer haar leugen te
herhalen geloofde ze dat haar
leugen de waarheid was.
Sterker nog, net zoals hierboven
geschreven is, wordt je als
partner beschuldigd wanneer
je haar leugen niet aanneemt.
Terwijl alle feiten en bewijzen
op tafel liggen.
Ik heb haar op heterdaad moeten
betrappen om haar een halt
toe te roepen.
Jaloezie icm met haar ziekte
zorgt ernog steeds voor dat
ze alles verzint ook al heb
ik geen relatie met haar
ze blijft doorliegen.
Alles draait om haar, is
ijskoud, interesseert zich
niet voor jouw pijn (ligt
daar geen nacht wakker van)
Ik heb medelijden met haar
want zo iemand wordt nooit
gelukkig en in haar geval
zal ze de escort ingaan.
Letterlijk heeft ze tegen mij
gezegd dat het haar zo verbaasde
hoe makkelijk het ging om met
iemand af te spreken, de daad
te doen en dan weer weg te gaan.
Ach het leven gaat verder
en ik hoef niet alle waanzin
te begrijpen.


mijn partner liegt over van alles en nog wat, ook over de meest banale dingen. hij weet dat ik weet dat hij liegt en toch kan hij het niet laten.

Op een dag was ik voor mijn werk naar Duitsland, toen ik terug thuis kwam, belde ik hem en ik vroeg waar ben je, en hij zei ik ben thuis en wacht op jou. Ik vroeg welke thuis, want ik ben thuis en jij bent niet hier. Nadien was hij woedend en wou niet toegeven dat hij weer al eens gelogen had. nu is het zover dat als ik het niet met mijn eigen ogen zie , ik het niet kan geloven en dat is jammer. Deze relatie heeft eigenlijk geen toekomst omdat je hem niet kan vertrouwen. Ik heb hem er al dikwijls over aangesproken en hij geeft toe dat hij niet zoveel zou moeten liegen. maar hij kan het niet laten. Zijn familie (moeder, broers, zussen) die hebben hun standaardzin, wie heeft dat gezegd … Hij … maar je weet toch dat hij liegt. Erg he en hij wil niet in therapie, de enigste oplossing is scheiden, want ik word er zot van


Ik heb veel van deze stukjes gelezen en als je ze allemaal bij elkaar doet,heb je mijn partner!Ik denk dat ik de ergste patholgisch leugenaar had (en nog helaas heb).Ik heb 4,5 jaar een relatie met deze man gehad. Mijn intensie van deze relatie was niet anders dan goed,maar ik ben wel zo vreselijk bedrogen,getrapt en er is mij zo ontzettend veel pijn aan gedaan. Deze man is kompleet gek,maar er zijn helaas zo weinig mensen die het inzien of die mijn helpen.Hij verzint alles,liegt van A tot Z,verzint mensen die niet bestaan,beloofd alles,doet niets.Neemt mij alleen maar vreselijk in de maling.Geloofd zichzelf,en maakt mij kapot.Ik lig nu in scheiding,maar deze man laat mij niet gaan,blijft vechten voor me,contoleert me overal,belt,mailt,sms’t steeds.Hij komt echt met de meest fantasierijke verhalen aan. Ik zou zo blij zijn als ik hem niet meer hoor,zie of spreek,maar we hebben een kindje van 3 samen,dus ik moet hem soms binnen laten,het kindje krijgt hij echt niet m!
ee. Je weet nooit welke kant hij op gaat. Als hij links zegt,gaat hij absoluut naar rechts.Ik vertrouw hem absoluut niet!
Maar wat zal ik blij zijn als ik rust heb!


Ik ben een paar dagen geleden er achter gekomen dat mijn vriend( aanstaande ex verloofde) een paar keer vreemd gegaan is. Hij vertelde dat hij naar het buitenland moest voor zaken en muziek ( hij heeft ooit getourd als drummer met een Engelse artiest en denkt dat hij nog steeds een artiest is). Via een Aziatische internetdate site komt hij in contact met dames die zoek zijn mannen voor een verblijf, sex of een korte romance. Mijn ex heeft deze meiden gebeld, met ze gechat en opgezocht in Canada, Kuala Lumpur, bangkok en binnen de fillipijnen heb ik ontdekt. Hij zit momenteel in Suriname en hij weet niet dat ik alles ontdekt hebt. Nu vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Hij liegt over alles, waar hij is, hoe laat hij is gaan slapen en noem maar op. Hij weet het overtuigend te brengen door oa onschuldig te kijken,maar iedereen valt wel eens door de mand. Als hij terug is in Nederland ga ik de relatie verbreken en hem vertellen dat hij een pathologisch leugenaar is!
. Hij heeft hulp nodig, want hij liegt tegen iedereen…zijn familie, zijn zoon en vrienden…


Ik zit midden in, in deze situatie. Ik oon anderhalf jaar samen, met een leugenaar. Hij heeft me bedrogen, met een andere vrouw, en heeft over alles gelogen. Hij heeft me beloofd, om me financieel te helpen, maar hij belooft, en belooft, maar komt niets na.
Hij is twee keer getrrouwd geweest, en heeft daar precies hetzelfde gedaan. Maar hij blijft ontkennen, en zegt dat ik niet spoor. Ik ben aan het einde van mijn latijn, en weet niet meer wat ik moet doen. Ik heb met zijn tweede exvrouw een gesprek gehad, en daar hij is zeer woedend over.Ook heeft hij tegen de kinderbescherming gelogen, en heeft daar verteld, dat hij op dit moment geen relatie heeft, omdat hij bang is om zijn dochter van 4 te verliezen. Ook het kind is de weg kwijt. Hij heeft bij zijn exvrouw verteld dat ik zijn secretaresse was. Kan iemand me raad geven en helpen.


Ik ben er ook achtergekomen dat mijn ex een pathologische leugenaar is. Ze liegt echt over van alles. Ik weet niet hoe ik hier mee om moet gaan. Het houdt maar niet op en ik geloof niets meer van wat ze zegt. Ik denk zelf dat ze niet eens weet dat ze liegt. Ik vraag me ook constant af waarom ik in de 3 jaar dat we een relatie hadden niets gemerkt hebt.


Ook mijn vriend liegt en bedriegt, hijzelf wordt boos als een van de kinderen liegt, maar zelf liegt hij heel veel, hij ontkent alles en wist alle sporen. Ook gooit hij het op prive, maar dit heeft niets met prive te maken, dit is gewoon liegen en bedriegen. Iedere keer als hij weer boos wordt over het liegen van een ander zeg ik hier iets van, maar dan is het niet waar en bla bla bla. Moe word ik hier van. Dit gaat onze relatie kosten. Dat weet ik wel. en ook dat heeft hij dus niet door blijkbaar.


Ik heb een relatie gehad met iemand die altijd om van alles loog.
Wij gingen een keertje zwemmen en hij zei dat even wat drinken ging halen.Hij bleef lang weg en ik ging dus kijken waar hij bleef. Kom ik hem tegen met een andere vrouw.
Ik vroeg wie dat was. Tegen mij zei hij dat dat zijn nichtje was en tegen haar zei hij dat ik zijn zusje was. Ik en die andere vrouw zijn beide blank en hij is indisch.
Wat klopt er nou niet?
Zo’n jongen kun je dus nooit vertrouwen.
En het ergste is, ze geloven hun eigen


IK ben zelf zo’n leugenaar, maar ben erachter gekomen waarom ik in een droomwereld ben gestapt. Mishandeling als kind in ons gezin waren aan de orde van de dag. Om hier aan te ontkomen begon je met een leugentje voor eigen bestwil. Als snel bemerkte je dat dit je veiligheid bood. Telkens als ik voor problemen komt te staan ben ik bang voor de gevolgen en begin weer te liegen. Door een gesprek wat spontaan begon met een collega gaf hij aan te liegen als het hem te moeilijk werd. Hij vertelde van z’n jeugd. Toen viel bij mij het kwartje. Hij wist niet dat hij te maken had met een persoon die dit ook consequent deed. Maar na een hele nacht wakker gelegen te hebben weet ik nu dat het voortkomt uit eenzaamheid en mega minderwaardigheidscomplex. En een ingebakken fundement van angst. Mijn partner weet dit nu inmiddels en wil me daar bij helpen. Ik wil mezelf weer terug


Hoi, ik ben er ook achtergekomen dat mijn partner een pathologische leugenaar is.
Hij gaat continue vreemd, het bewijs is er, maar hij ontkent alles. Hij zegt dat zijn vader ernstig ziek is, dat hij daar bij moet zijn en dan slaapt hij bij zijn vriendin. Leest mijn smsjes en ontkent dat.


mijn ex liegt en bedriegd als geen ander,ook zichzelf en heeft daarmee geen zelfrespect maar ook doet hij andere veel pijn.hij leeft in zijn eigen fantasie wereld,je kunt nooit op hem vertrouwen.afspraken maken,regels hij heeft overal schijt aan en zoekt constant andere slachtoffers om zijn gang te kunnen gaan en maakt gebruik van de goedheid van mensen,


hallo.
ik ben opgegroeid met een pathologische vader.
zelf ben ik 16 jaar oud.
heb hem al veel verteld dat hij liegt.
het probleem is: hij vertelt dingen,maar weet hier zelf niets van..hij gelooft ook echt alles wat hij zegt.
het is heel erg vervelend,en mijn ouders zijn dan ook inmiddels gescheiden. ze hadden teveel ruzie, en ik zelf heb ook nooit goed met hem overweg gekund,tot nu toe dan. hij is nu wel aardiger, maar liegen doet hij nog als de beste

het enigste wat ik kan zeggen tegen de mensen die dit ook hebben meegemaakt/meemaken:
zoek hulp,ga samen naar een pschitater geval. en probeer er uit te komen,door er ruzie door mee te maken kan het veel erger worden.
een pathologische leugenaar heeft het zelf niet door,hij heeft juist hulp nodig van anderen.
ook al zit er geen vertrouwen in pathologische leugenaars.

Mvg T.


leve het internet, ik mail en msn met iemand die een “beetje raar” doet . is echt een pathologische leugenaar 1ste klas …. ik kan gelukkg de waarheid via internet achterhalen en dan zijn de rapen gaar.
Dat geeft niet zielig voor hem en ik houd niet van leugenaars ook niet als het ziekelijk is :)


Hoi

De ex van mn huidige vriend,Liegt over alles echt over alles.
Mn vriend en zij zijn al bijna 2 jr uit elkaar en nog probeert zij hem te manipuleren met haar gedrag.
Zij liegt over ziektes die zij zou hebben van kanker tot een been dat geamputeerd moet worden.Hoofdscans etc etc En ga zo maar door operatie die zij moet ondergaan maar nooit plaats vinden of hebben gevonden.
Op vrijdag middag 17.00 uur moet zij opgenomen worden op de poli van het Anthonie van leeuwenhoekzhs voor de behandeling met 1 chemo kuur.
Maar in desbetrefende zhs is zij niet bekend.
En ga zo maar door wordt er zo moe van zij is vlgs mij gewoon ziek in haar hoofd.
Er zit ook nog een kind tussen.
Die gewoon niet in een normale leef situatie woont.
Het is te treurig voor woorden.Wat kan je hier nou mee.
Op dit soort liegen zou een traf moeten staan.
In je gezicht doet ze poes lieg en aardig en achter je rug…………


ik ben 17, zit midden in een conflict met mijn liegende vriend, blijkt dat hij helemaal fake is, de feiten doen er niet toe, maar ik ben helemaal in de war, heb me helemaal vergist in hem en hij blijft doorgaan ook al haal ik zwart op wit de waarheid naar boven, op den duur begin ik twijfelen aan mezelf, ik weet niet eens meer wanneer hij wel of niet eerlijk was, misschien maak ik het erger dan het is? hij blijft doorgaan en de rollen steeds omdraaien, zodat we helemaal afwijken van het oorspronkelijke onderwerp, echt vermoeiend, hij reageert ook erg agressief en heeft geen greintje inlevingsvermogen.. nu, ik hou ontzettend veel van hem, of toch, die dat ik dacht dat hij was… en ik weet dat hij er zelf ook onder leidt. ben opzoek hoe ik hem kan helpen, zo ben ik hier terecht gekomen.


ik zou geen relatie kunnen hebben met een pathologische leugenaar, ik ben er namelijk sinds een paar weken achter dat mijn ex ook zo is


ik ben 24 jaar en heb ook een vriend die altijd maar liegt.
We hebben samen een zoontje van bijna 4 jaar, en als ik hem niet had was ik allang weggegaan. Nu heb ik al 6 jaar een relatie met hem en word ik gek van alle leugens die hij naar mij en zijn vrienden en familie verteld.
Zijn laatste leugen kwam echt keihard aan, hij heeft geld gestolen van zijn broer [ 700 euro] en aan zijn ex vriendin gegeven met wie hij ook een zoontje heeft. Dat is nog niet het ergste van al, hij heeft zijn zoontje die bij zijn ex woont al 2 jaar niet mogen zien van haar en hij had dus contact met haar achter mijn rug om. Daar ben ik dus allemaal achter gekomen nadat zijn broer mij had ingelicht. En mijn vriend bleef er maar om liegen totdat hij er niet meer om heen kon. Of hij met haar vreemd is gegaan weet ik niet hij zegt van niet maar ja na jaren lang leugens te hebben gehoord weet ik dit niet meer zo zeker. Na een hele grote ruzie beloofde hij me om nooit meer te liegen tegen mij en open zal zijn naar mij, maar nog geen twee weken later kwam ik erachter dat hij vertelde dat hij naar zijn werk ging, maar hij had al drie weken geen werk meer.Ik kwam erachter via zijn loonstrook. Waar hij gezeten heeft weet ik niet hij zegt bij zijn tante. Wie zit er nou liever bij zijn tante als bij zijn vrouw en kind? En wie liegt er nou over dat je gaat werken, terwijl je geen werk hebt? Ik heb mijn spullen gepakt en ben weggegaan met mijn zoontje naar mijn moeder. Maar na smeken en beloftes dat hij zijn ogen heeft geopent en dat hij zal veranderen. ben ik er weer eens ingetrapt, morgen zal ik naar hem teruggaan. Ik weet niet of ik er goed aan doe. Aan de ene kant hoop ik op beterschap en wil ik hem geloven, maar aan de andere kant weet ik dat het niet lang meer zl duren wanneer de volgende leugen komt. Aan de ene kant wil ik mijn kind zijn vader niet ontnemen maar aan de andere kant zijn vader verkloot mijn leven. En na dit alles zitten wij ook nog diep in de schulden en wonen wij op een camping dankzij hem. wie heeft er raad voor mij?
ik heb algezegd dat ik morgen terugga, maar weet eigenlijk niet zeker of ik dit wel moet doen!


hoi.
nee je kan niet leven met een pathologische leugenaar.
ik heb er 6 jaar mee samen gewoont getrouwd,het werd een hel.
het begint met een klein leugentje en ze worden steeds groter,en het ergste is ze geloven hun eigen.
ik heb hem er verschillende keren over aan gesproken en blijven ontkennen terwijl ik in sommige gevallen bewijzen onder zijn neus wist te duwen, dan nog blijven ontkennen.
dit is een ziekte die zonder hele profesionele hulp nooit over zal gaan,wel word het steeds erger.
ik heb hem meerdere malen in 3 jaar tijd de kans tegeven om te stoppen , en ja hoor dat zou hij doen.
maar geloof dat nu nooit want ze kunnen niet stoppen, het is dwangmatig liegen en dat gaat echt NOOIT over ik heb echt alles geprobeert.
na 6 jaar huwelijk heb ik de scheiding aangevraagt en ben inmiddels van hem gescheiden.
nu heeft hij een nieuwe vriendin waar hij al net zo erg liegt.
zijn vader zei het mij ook dat hij zijn hele leven al vreselijk liegt dat zal nooit overgaan.
dus ikkan maar een ding zeggen TRAP er niet in want echt het gaat nooit vanzelf over en of profesionele hulp dat kan , zelfs dat geloof ik niet .
anoniempje die nu eindelijk gelukkig is.


ik heb 5 maanden relatie gehad met een hele lieve man en zeker een geweldige minnaar
in het begin was alles leuk
kreeg het ene kado na het anderen mooie bossen bloemen enz hij wist wel hoe hij je je goed kon laten voelen
maar er klopten steeds kleine dingen niet afspraken werden verschoven hij kon ineens niet komen omdat ie opgenomem was in het ziekenhuis en dat soort dingen achteraf blijkt zowat alles bij elkaar gelogen
op een gegeven moment heb ik hem ermee geconfronteerd maar ja ook hier wist ie weer een draai aan tegeven hij loog omdat ie bang was mij kwijt te raken
afgesproken dat het niet weer zou gebeuren heel veel gepraat
maar achteraf blijkt toch dat de leugens zijn doorgegaan ik geloof echt dat ie van mij gehouden heeft en dat er nooit een ander is geweesd maar hier valt niet mee te leven op een gegeven moment biecht ie enkele leugens op maar anderen verdraaid ie weer zo dat het gewoon een derde verhaal word het egste van alles is dat je jezelf helemaal kapot maakt door te denken dat het wel goed komt want dat komt het niet je gaat zoeken naar de waareid je gaat er echt middenin zitten waardoor zo iemand ook nog eens jouwn gedachten helmaal in zijn bezit krijgt
nu 3 weken nadat ik deze relatie verbroken heb zit hij nog constant in mijn hoofd er zijn zoveel vragen hoe laat je dat allemaal los hij zegt dat ie in terapie is en zal veranderenen maar ook dat geloof ik niet meer
ik herken zoveel in de verhalen op deze site ik hoop dat ik mijn leven weer zelf vorm kan gaan geven dit heeft zoon inpact op je leven dus als antwoord op de vraag kun je hiermee leven zeg ik nee absoluut niet


nee, dat ken vrijwel niet goeed gaan eerlijkheid duurt het langst… gelukkig zijn mijn vriend en ik allebei leugenaars dus dan lukt het prima


Ja ik heb een heel lief vriendje, hij staat voor me klaar als het nodig is en we hebben ook wel sex met elkaar; een diepe fijne vriendschap. Alleen : hij liegt over alles: Ik zou hem ooit eens verkracht hebben, hij opend een cafe in amsterdam en is er met nog 1 bezig, hij is portier maar werkt ook in oud ijzer, hij kent foute vrienden: dus pas maar op. over van alles liegt hij. Zelfs over zijn geaardheid is hij vaag: momenteel hebben wij weer een “scharrel” maar hij zal weer op zoek gaan naar een meisje; ook al is hij op Hyves uit de kast gekomen….
Zo complex allemaal….
Ik hou veel van hem, ik zie in hem alleen maar liefde en heb medelij om het feit dat deze mensen blijkbaar alleen menen iets voor te stellen; erbij te horen als ze met verhalen komen; leugens. Leugens die er vaak dik bovenop liggen. Ik denk dat een relatie met een zo’n leugenaar heel moeilijk wordt en ik spreek al uit ervaring. Het is zijn ( voor mij ) grote charme die me zo naar hem doet blijven verlangen.
H.


ik had ook zo`n vriend,helaas.we zijn nu niet meer bij elkaar.hij loog bijna over alles,z`n auto`s,z`n huis. het meeste was van een (goede!!!!!!)vriendin van hem.alleen z`n huis is van hem,de rest van haar of ze betaald het voor hem.en tegen mij maar zeggen ;we hebben niks schatje,we zijn alleen maar vrienden. nou niet dus,het kwam er gewoon op neer dat hij haar wil voot t geld en mij erbij voor t leuke,want ik ben tenslotte ruim 15 jaar jonger dan zij. een verdrietig anoniempje.


Ik heb het ook meegemaakt met mijn ex-vriend.
Hij loog niet alleen,maar geloofde er ook in. Of hij deed zelf iets en gafhij mij de schuld, waardoor hij weer daarin geloofde. Ik werd er helemaal gek van. In het begin deed ik nog mijn best om mijn onschuld te bewijzen, maar niks kon zijn gedachten veranderen. Hij ging zelf vreemd, heb hem betrapt in het huis van de vrouw. Ik vond ze half naakt in haar slaapkamer, maar toch ontkennen dat er iets is gebeurd. Hij loog over waar hij was, wat hij deed. Maakte mij op een gegeven moment niet veel meer uit, maar dat hj mij beschuldigde en ook nog eens daarin geloofde kon ik niet uitstaan. Ik begon aan mezelf te twijfelen. Ik vroeg me zelf af of ik inderdaad bij iemand ben langs geweest, of ik inderdaad ben vreemd gegaan. Kende ik andere jongens? Heb ik mijn nummer gegeven aan anderen? Pff.. Werd allemaal eng. Ik wil nooit meer aan mezelf twijfelen. Ik weet toch wat ik wel en niet doe?? Het is gewoon een enge ziekte!! Heb het drie jaar volgehouden in de hoop dat alles zou verande!
ren, dat hij ooit een keer bij zinnen zou komen. Maar 1 ding weet ik absoluut zeker. Zulke mensen zullen nooit, maar dan ook echt nooit veranderen!!


ik twijfel ook erg vaak. vaak vertelt hij dingen niet, waar ik dan leter achterkom. over bijvoorbeeld dat meisje dat ook die overdreven flirt e-mails stuurt. hij is zoo vergeetachtig! maar is dit express of idd ‘gewoon’ vergeetachtig? vaak vind hij het niet boeiend genoeg om te vertellen, terwijl ik dit soort gedrag graag in de gaten houdt.


Ik ben zelf in de handen gevallen van een pathologisch leugenenaar. Onderstaand treffen jullie mijn verhaal:

Maart: Mijn wereld ziet er heel anders uit dan bijna een jaar geleden. Ik moet leren accepteren dat ik de afgelopen 11 maanden in- en met een leugen heb geleefd. Wat ik heb meegemaakt lees je in boeken, of zie je in een psychothriller. Aanvankelijk nietsvermoedend ontwikkelde mijn leven zich als een (slachtoffer)hoofdrol in zo n horrorfilm. Het blijft onwezenlijk en het meest pijnlijk is dat ik achteraf- geen enkele mooie herinnering kan koesteren aan wat ééns voor mij zo n mooie tijd léék. Alle data zweven door mijn hoofd, ik haal alles door elkaar en veel herinneringen komen steeds weer naar boven. Vrijwel alles blijkt een leugen te zijn geweest, dat is een harde en moeilijke confrontatie. Soms weet ik niet meer wat écht was en wat niet. Zo n bedrog past niet in mijn wereld, ik ken het niet en daarom hérken ik het ook niet. Ik moet wakker worden: het bedrog is er geweest, en ik heb gewoon niet bestaan!
Ik heb niet bestaan voor de kinderen van eens mijn geliefde.
Niet voor zijn dochter aan wie ik een dure shawl heb gegeven. Mijn vriend heeft hem namens mij gegeven, ze was er erg blij mee, ze stuurt je nog een sms of een mail .
Niet voor zijn zoon. De polo, die ik voor zijn verjaardag gekocht had, viel helemaal in de smaak. Hij belt je nog, maar wéét dat hij het helemaal geweldig vond .
Niet voor zijn beste vriend, die ik na een paar maanden belde omdat ik wist dat hij een goede vriend was. De geschrokken reactie van zijn vriend, toen hij hoorde dat ik de nieuwe vriendin was door de telefoon verwonderde me toen behoorlijk en ik begreep ook niet waarom mijn vriend niet van mij had verteld. Een beste vriend vertel je toch dit soort dingen. Daarnaast was mijn vriend in die afgelopen maanden al een paar keer bij zijn beste vriend geweest en had hij het over mij gehad . Zijn vriend was zó blij voor hem geweest.
Ik heb niet bestaan voor zijn vader en moeder, van wie ik steeds de groeten kreeg.
Ik heb niet bestaan voor zijn collega s. Alle uitjes en etentjes waar ik op voorhand voor was uitgenodigd liet hij op het laatste moment voorbij gaan. Op het laatste moment gingen we dan totaal ergens anders naar toe, met altijd een net plausibele verklaring. Ik vond dat jammer, omdat ik eindelijk wel eens iemand wilde ontmoeten uit de wereld van mijn vriendje.
Als ik terugblik naar de afgelopen maanden dan kan ik alleen maar zeggen dat we veel hebben meegemaakt, voor mij waren dat veel leuke dingen, ik hield van mijn vriend!, de laatste maanden echter ook veel zorgen, mijn vriend is van nature geen vrolijk mens maar kan wel worden meegesleurd in vrolijkheid. Met name als hij alcohol gedronken heeft wordt hij losser. En drinken kon hij als de beste.
We gingen samen naar de Belgische kust, samen genoten we van het strand en de zee, we dronken een biertje en we waren erg gelukkig.
We kochten samen zijn huis. Samen zijn we het gaan bezichtigen. Het moest groot genoeg zijn voor zowel zijn als mijn kinderen, dat was zijn wens. Daarnaast hebben we ook nog konijnen en een kat, iedereen moest zijn plekje hebben. Het was belangrijk voor hem dat ik me thuis zou voelen. De studeerkamer werd al virtueel ingericht, we dagdroomden. Hij verheugde zich enorm op een nieuwe start, hij was tenslotte al zo n 2 jaar gescheiden, en had al die tijd op een houtje zitten bijten maar de toekomst zag er veel belovend uit.
We vierden samen carnaval. Mijn vriend had nooit carnaval gevierd (of misschien ook wel) en hij genoot. We hebben ontzettend veel gelachen, gedanst, gewoonweg gefeest.
We gingen we samen naar Bali. Het was prachtig en we hadden geweldige week. Iedere dag zagen we de zonsondergang, iedere dag was het feest.
Mijn vriend maakte kennis met mijn ouders en mijn beste vrienden Iedereen vond hem leuk en aardig! Een man uit de medische wereld, zo ontwikkelt en integer steelt immers ieders hart. Hij vertelde dan honderd uit over zijn eigen achtergrond, over het feit dat hij uit een bijzondere adellijke familie kwam en dat hij buitenlands bloed had. Uiteindelijk bleek hij uit een normale Limburgse familie te komen, met geen link naar Rusland.
Mijn vriend vertelde me dat hij me opgenomen had in zijn testament en dat hij met mij graag dingen via de notaris wilde formaliseren. Met alle twijfels die ik inmiddels al had leken deze signalen toch redelijk serieus te zijn.
Ik kocht alle spullen voor zijn nieuwe huis. Van wasmachine tot diepvries, van keukengerei tot bedden en alles wat daar bij hoort. Ik regelde de afspraken met de werklui, kortom ik kocht alles en regelde en poetste alles. Mijn vriend had het zo druk en hij gaf ook steeds aan dat hij het niet alleen kon! Ik was blij dat ik kon helpen, daarnaast zou zijn huis ook mijn plek worden.
Uiteindelijk heb ik na heel veel gevoelens van het ongewisse, en twijfels eens in zijn GSM gekeken. De sms en die ik las lieten niets voor mijn verbeelding over. Ik had een simultaan vriendin. Eindelijk werd bevestigd wat ik al lang vermoedde maar niet onder ogen wilde zien. Nog later bleek dat er nog meer vriendinnen geweest waren, dat heeft uiteindelijk voor mij ook verklaard waarom mijn vriend zo slecht bereikbaar was en zo onbetrouwbaar was in zijn communicatie..Mijn simultaanvriendin bleek eveneens de sleutel van zijn nieuwe huis te hebben, en ze was net zoals ik ook al geïntroduceerd bij zijn familie als zijn nieuwe levenspartner. Dat mijn vriend tussentijds gewoon bij mij woonde heeft hem niet gehinderd.
Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat ik te maken had met een pathologisch leugenaar: iemand die totaal gewetenloos gebruik van je maakt, en letterlijk van het ene leven in het andere stapt. Als je het niet kent herken je het niet. Voor mijn was de shock compleet. Ik ben dingen te weten gekomen die je eigenlijk niet wilt horen of weten maar waarvan ik voelde en wist: het is waar .Een complete bevestiging van mijn bange vermoedens. Mijn eigen vriend heeft er zowel professioneel als relationeel al een Janboel van gemaakt en liet een groot deel van zijn omgeving met een flinke kater achter. Uiteindelijk blijkt dit een patroon in zijn leven te zijn. Maar steeds lijkt hij op te stappen, zich om te draaien en gewoon verder te leven.
Ik hoorde verhalen over dingen die ik liever niet had willen weten. Over het feit dat hij al jaren liegt en bedriegt, dat zelf ook wéét en er in zekere zin trots op is. Over zijn manipulatieve gedrag, waarbij hij zowel mannen als vrouwen aan zich weet te binden. Goede vrienden aan wie hij liefde verklaart (of omgekeerd) of aan wie hij op zijn minst dubieuze teksten schrijft in de vorm van ik hou van jou, kus, en liefs (ook dit is kennelijk wederzijds). Vriendinnen die hij aan zich weet te binden, afspraakjes, etentjes en ga zo maar door. Ook het feit dat hij probleemloos wisselende contacten had en onbeschermde seks had, geeft blijk van een groot gebrek aan verantwoordelijkheid.
Al die keren dat mijn vriend er niet was, te laat was of gewoon niet op kwam dagen, waar was hij, wat is er allemaal gelogen?!. Hoe gewetenloos kun je zijn als je iemand tegen beter weten in- volledig in de waan laat dat zij degene is met wie je verder wilt, als je contact onderhoudt met haar familie en vrienden, als je haar je hele nieuwe huis in laat richten, als je volledig integreert in het leven van een ander, die dat met alle goede intenties allemaal laat gebeuren ..en zich volledig overgeeft ..
Hoewel ik me realiseer dat mijn ex-vriend wel ernstig ziek moet zijn, begrijp ik het nog steeds niet. ik kijk ernaar en denk eraan en kan het moeilijk van me afzetten maar ik ben na een aantal jaren evenzo weer opgekrabbeld.. Ik hoop dat mijn vriend uiteindelijk heeft ingezien dat hij ziek is en dat hij op een vreselijke wijze mensen beschadigt.


Ik heb net een relatie verbroken met iemand die vanaf het begin over van alles gelogen heeft. Op zich een goede jongen met prima intenties alleen niet in staat woordelijk een vrouw te kwetsen. Een ongename waarheid word dus ten koste van alles verzwegen. Ongeacht hoe belangrijk en kwetsend het niet weten is. Voor hem is liegen niet erg, maar een vrouw zeggen dat je eigenlijk liever weer vrijgezel bent of toch maar geen kinderen wilt is bij hem hetzelfde als een vrouw slaan. Iets wat hij nooit zou doen. Ook al is het noodzakelijk voor haar om te weten. En kwets je iemand tot in het merg als die daar te laat achter komt. Hij begrijpt dat het niet goed te praten is maar kan het echt niet. Lafheid?


Mijn relatie van 12 jaar is hieraan ten gronde gegaan.
Nee dit is niet vol te houden Het vertrouwen raakt op een gegeven moment kwijt Hier is dan niet meer mee te leven.
Het liegen ging zelfs over een kop koffie.Nog niet eens over vreemd gaan.
Maar bedenk een leugenaar heeft een groot hoofd nodig.
Als je in deze situatie zit bedenk dan eens of je hier oud mee wilt worden.

Groeten D.


Als ik deze reacties lees zijn het allemaal mannen die liegen.Ben ik dan zo bizonder dat ik een gruwelijke hekel heb aan liegen.Het grootste probleem van liegen is.Je moet zoveel mogelik proberen te onthouden en dat lukt niet altijd.Mijn vriendin lust er wel pap van.Ik voel precies aan wanneer het een lul verhaal is.Waarom? Ik heb n.l.een geheugen als dat van een olifant en op een leugen kom ik altijd terug,tot haar grote ongenoegen en dan word er behoorlijk gedraaid om het verhaal kloppend te maken.Leugen over de leugen.Eerlijk en oprecht staat bij mij heel hoog in het vaandel.Ik heb dat nog nooit nodig gehad om te kunnen funcioneren.


Mijn ervaring is dat de doorsnee vrouw bewust liegt.Leugentjes om bestwil heet dat dan en dat is geen liegen.Vrouwen die liegen schuiven dit onder deze noemer en dan word er niet gelogen.De doorsnee man liegt niet,hij schept op.Uitzonde—ringen daar gelaten.Maar het begrip liegen is mij nooit duidelijk geweest.Het waarom?Zielig om je op zo’n manier jezelf een houding te geven.


werk 4 dagen in de week met iemand die daar erg goed in is …………..

alleen hij heeft alleen 1 nadeel er is altijd iemand in de buurt die weet wat het echte verhaal er van is ………..

of iemand zoekt het uit met wat hij zegt en dan blijkt er altijd niets van waar tezijn…………..

hij heeft praatjes maar daatjes ho maar … ik neem allea met ee korreltje zout met wat hij zegt tot het tegen over gestelde bewezen is …………


Onmogelijk om mee te leven. Bovendien ook vaak pijnlijk om erachter te komen. Zielig om te zien hoe iemand zich dan ook zodanig verder in de nesten liegt. Ach op den duur gelooft hij zichzelf niet eens meer. Sick and dangerous people! Pas op want je doet jezelf alleen maar verdriet aan.


heb een relatie gehad van ruim 14 jaar… maar deze is uiteen gespat en dat door leugens… die leugens over vrouwen die hij niks vond die had een te dikke kont de ander had thee zakjes maar vervolgens wel met deze vrouwen(?) vreemdgaan!!! deze ex heeft veel kapot gemaakt voor mij en dat merk ik in mijn nieuwe relatie,kom niet aan meer met dat vindt ik niks en die is dit en dat.. gaat er niet meer in!!! mannen denk er aan je maakt meer kapot dan je denkt!!!


Er wordt gesproken over liegende mannen, maar ik heb net een relatie achter de rug met een structureel liegende vrouw. Die zijn er net zo goed. Waarom hoor ik daar niets over???


Ja,k heb dit al eens meegemaakt.Hij was jaloers,dominant,een leugenaar en een Oplichter.
In elke stad hij een skatje zowel in NL als in BE.
Hij zei tegen die vrouwen dat hij een relatie wou en trouwen.Zodra meneertje zijn buit(geld & spullen)binnen had ging ie ervandoor.Ging hij naar de volgende slachtoffer en jij bent ook erin getrapt zei ie.Iedere keer kwam hij met een ander verhaal.Geen enkele vrouw was goed in zijn ogen.K kan een boek schrijven over deze persoon.Toen k hem vroeg waarom hij iedere keer met een ander verhaal kwam zei hij dat het aan mijn Cultuur lag.
Met zo’n man kun je beter geen relatie beginnen want je komt toch achter de waarheid.


heb respect voor diegene die er ooit mee te maken hebben gehad en vooral diegene die een partner hebben die zo is. heb het ook meegemaakt en de vertrouwen is dan moeilijk te geven aan een ander persoon omdat je toch close was met de andere.aan de ene kant kan je ze niet kwalijk nemen omdat het een ziekte is en ze willen het niet hebben. maar aan de andere kant wel omdat ze je vertrouwen hebben geschonden. voor de rest wil ik iedereen sterke wensen met het verwerken met de schennis van vertrouwen.


Ik heb 6 jaar een relatie met een pathologisch leugenaar gehad. Dat is heel vermoeiend en frustrerend ook. Je weet op den duur niet meer wat je moet geloven. Je luisterd ook met een half oor omdat je er toch al vanuit gaat dat wat hij verteld niet waar is. Mijn ex leefde echt in een rijke droomwereld. Hij had spannende beroepen en verdiende bakken met geld. Ik heb er nooit wat van gezien en het wassen van zijn werkkleding (wat naar olie ed. rook) was ook geen pretje. Ik begreep ook niet hoe dat kon. Op zijn minst zou hij met nette kleding naar zijn werk moeten voor al die besprekingen en verantwoordelijkheden. Maar naar zijn zeggen wilde hij met de jongens meewerken en moest veel voordoen. Ja,ja


Ik heb ook een relatie gehad met zo’n figuur en mijn mening is dat je echt op een gegeven moment niet meer verder kan. Je vertrouwd iemand totaal niet meer ook al verteld hij de waarheid. Op een gegeven moment is de liefde van mij voor hem als sneeuw voor de zon verdwenen….gelukkig.
Veel succes toegewenst voor de mensen die midden in zo’n relatie zitten


Ik viel voorheen(onbewust) op pathologische leugenaars. Deze mannen hadden allemaal veel gemeen. Ze waren ontzettend onzeker, gingen allemaal vreemd, konden geen intieme relatie aan uit angst om de ander weer kwijt te raken. Ze waren achterdochtig en wantrouwend en konden helemaal niet geloven dat ik ook maar iets om ze gaf.Ze wisten dat ze me toch wel weer gingen kwijtraken en durden daardoor helemaal niet echt de relatie in te gaan.
Een andere opvallendheid was dat ze allemaal geldproblemen hadden, een vorm van verslaving ( alcohol, gokken of drugs of sex)

En ik….. was een naieve trut die deze man wilde redden. Maar…. Is niet meer te redden hoor!!
Uiteindelijk heb ik voor een veel stabielere, maar gelijk ook hele saaie man gekozen en ben nu zwanger van ons derde kind.

En… toch had ik een heleboel uit deze relaties niet willen missen, omdat ik uit deze relaties veel leerde over mezelf. Was zelf ook onzeker, wantrouwend, achterdochtig, maar kwam er door de relaties met deze foute mannen achter dat ik zeker wel de moeite waard ben. Dat mijn onzekerheid een aangepraat iets was en dat mijn wantrouwen voortkwam uit de relatie met mijn vader, waar ik geen reet aan had in mijn jeugd.


‘tsja..dit gaat niet werken..’

alhoewel ik moet zeggen dat mijn vriend nooit is vreemdgegaan, maar ik weet wel dat hij een gokverslaving heeft..als het op geld aankomt liegt hij..! of dit nu pathologisch is, nee dat denk ik niet, maar het is wel ziek!

maar ja dit was het enige wat ik erover kwijt wilde!


NEE IK KAN GEEN RELATIE HEBBEN MET IEMAND DIE VAAK LIEGT …….IK HEB EEN VRIENDIN GEHAD DIE VERTELDE DAT ZE EEN LEVERTRANSPLANTATIE HAD GEHAD I.V.M LEVERKANKER EN HELE VERHALEN ER OM HEEN……….BLIJKT LATER DAT HET ALLEMAAL NIET WAAR IS………ZE HAD NAAST MIJ OOK NOG EEN ANDERE RELATIE EN IK HAD NIETS IN DE GATEN ….NOU JA WAT HEET ERGENS HAD IK WEL HET GEVOEL ER KLOPT HIER IETS NIET ……..MAAR JA WANNEER JE VERLIEFD BENT WIL JE DAT ALLEMAAL NIET WAAR HEBBEN………MAAR HET IS NU ZOVER DAT IK HELEMAAL NIETS MEER GELOOF EN DAT IK ME BIJ ALLES WAT ZE VERTELD ME AFVRAAG OF DAT ZO IS OF NIET……..IK BEN NOG NOOIT ZO IEMAND TEGEN GEKOMEN EN HOOP OOK NOOIT MEER ZO IEMAND TEGEN TE KOMEN,,,,,,,,,,,,HET HEEFT MIJ VEEL GEKOST EMOTIONEEL EN OOK WAT VERTROUWEN BETREFT…….DUS IK KAN ALLEEN MAAR ZEGGEN NEE IK KAN GEEN RELATIE HEBBEN MET IEMAND DIE OP DIE MANIER EN ZO VAAK LIEGT……..NIET TE DOEN


ALS JE DE REST VAN JE LEVEN ONGELUKKIG WILT BLIJVEN MOET JE VOORAL MET EEN PATHOLOGISCHE LEUGENAAR OM BLIJVEN GAAN.anne


Niet zeuren dames.. jullie liegen ook veel!


Mijn vriend is een pathologisch leugenaar en dat is best moeilijk om mee te leven.
Zo verteld hij aan vrienden dat we een koophuis hebben en dat we een eigen zaak hebben.
We gingen een keer naar vrienden en voordat we naar binnen gingen zei hij dat hij aan hun verteld had dat mijn ouders 5 bezinepompen hadden en liep vervolgens door naar binnen voordat ik iets kon Zeggen.
Ik weet dat ik hem niet zomaar moet geloven maar op die manier raakt hij wel onze vrienden kwijt.


Ik heb pas mijn relatie verbroken met zo iemand. Ging anderhalf jaar met hem. In het begin had ik het niet in de gaten , maar vond ik bepaalde dingen wel raar, totdat ik er per ongeluk een keer achterkwam door iets wat zijn ex had gezegd. Toen ging ik aan meer dingen die hij zei twijfelen en toen bleek dat hij echt bijna over alles liegt, maar dan ook echt over ALLES. Bijvoorbeeld over zijn familie, over zijn rijbewijs en auto of als hij naar de bios was geweest, loog hij over naar welke film hij was geweest. Hij loog over broers en zussen. Allemaal onzinnige dingen dus. Maar ook over waar hij was of wat hij die dag had gedaan en zo ging ik aan hem twijfelen of hij vreemd ging of niet. Hij liegt zelfs over de manier waarop zijn vader is overleden (dat vind ik te erg), maar hij liegt ook over geld, zijn functie op het werk. Hij sprak zichzelf regelmatig tegen en als ik hem ermee confronteerde wist hij zogenaamd van niks meer of hij werd boos omdat hij weer betrapt w!
as op een leugen. Uiteindelijk vertrouwde ik hem door zijn leugens niet meer en heb ik de relatie verbroken. Ik heb nog regelmatig contact met hem als vrienden en hij blijft liegen over de stomste dingen. Bij mij gaat het nu het ene oor in en het ander oor uit en denk, ‘zolang jij het maar gelooft jongen’. Tevens heb ik hem meerdere malen gezegd hulp hiervoor te gaan zoeken, maar ja hij vind niet dat hij liegt.


mijn vriend heeft hier ook last van ik heb hem al zo vaak geconfronteerd met zijn eigen oneerlijkheid en wordt dan kwaad op mij. zo ook nu weer. kom ik er achter dat ie stiekum contact heeft met een andere vrouw. had haar naam ontdekt in zijn foon. heb deze mevrouw gebelt en zij wist niks van mijn bestaan hij belt haar als ie onderweg naar mij is en zegt tegen haar dat ie een vriend gaat helpen bv. zij kon mij ook vertellen dat ie zoals afgelopen maandag vrij had en dat wist ik niet eens. ik bel hem op zijn huis telefoon en warempel hij was inderdaad vrij. en als ik zeg dat ik het van die andere mevrouw weet, blijft ie ontkennen en zegt dat ie pas sinds die maandag morgen weet dat ie vrij was. het is zeer moeilijk om met zo n mensen te leven maar ik geeft het nog niet op.


ik heb het zelf ook mee gemaakt…
hij zei dat ie weg was bij zn ex maa ondertussen lag ie ’s middags met haar in bed en s’avonds bij mij…
heb het m een paar x gevraagt maar hij ontkende alles…en dat terwijl ik contact had met zn ex en z’n auto daar ook nog verdacht vaak voor de deur stond…
wees gewoon eerlijk, daar kom je nog altijd het verst mee denk k


Ik heb nu 2,5 jaar een stoplicht relatie met mijn vriend/Ex… Helaas (voor mij) ook een chronische leugenaar. Hij liegt over de kleinste dingen die helemaal niet belangrijk zijn in het leven, hij verteld ongeloofelijke verhalen en zweert daar ook nog bij.

Ik kon me er in het begin heel erg druk om maken, ik begreep het niet. waarom liegen over kleine dingen die zo totaal onbelangrijk zijn? Maar voor hem blijkbaar belangrijk waren. Men zegt natuurlijk “al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel “….. helemaal waar.. er wordt alleen niet bijgezegd Wanéér die waarheid zich voordoet. Hoe ik ook gezocht heb naar antwoorden, hem heb gecontroleerd of heb uitgehoord, ik zal en mag sommigen dingen gewoon (nog)niet weten.
Hoeveel bewijs een mens ook kan verzamelen, chronische leugenaars blijven ATIJD ontkennen!!

(Al staat het zwart op wit, ik heb het meegemaakt, dat zelfs mijn vorige ex getrouwd bleek te zijn waar ik naderhand pas achterkwam door zijn geboorte register gevonden te hebben waarop stond gehuwd, ik had de papieren in mn haden waarop meneer zei, dat ligt niet aan mij, de burgelijke stand heeft het verkeerd uitgepring…………………….. LOL triest maar zelf erg lachwekkend vind ik zelf, als je jezelf zo voor schut durft te zetten.)

We zijn op zoek naar de waarheid terwijl ik zelf denk dat veel mensen diep van binnen de waarheid niet eens willen weten, want dan doet het pijn en moeten we een keuze maken waar we misschien zelf niet altijd achter staan. Je weet dat iemand liegt maar toch blijf je terug gaan naar deze persoon. Dit alles heeft gewoon te maken met eigenwaarde.

Als je veel van een persoon houdt, wetende dat hij/zij (veel) liegt en toch naar die persoon terug blijft keren, moet je eerder naar jezelf kijken.
Wil je voordurend in onzekerheid blijven leven? Altijd bang moeten zijn omdat je hem/haar niet kunt geloven? Jezelf helemaal gek denken en proberen de waarheid te achterhalen?

Het antwoord is simpel weg JA voor veel mensen.
Het is veilig en het is liefde.
Maar als het wederzijdse liefde was geweest had jij je nooit onzeker hoeven te voelen.

Als mijn vriend/ex weer één van zijn leugens uit zijn trucken doos tevoorschijn tovert kan ik er alleen maar om lachen omdat ze zo ontzettend ongeloofwaardig zijn kan ik alleen maar medelijden kan hebben dat een persoon zich zo laat kennen.

Ikzelf weet dat ik van deze persoon hou, dat ik graag bij hem ben, maar ik weet ook dat ik mijn eigen leventje daarbij niet moet vergeten (zonder hem) want uiteindelijk heb je helmaal niks aan zo een persoon, want veranderen doen ze nooit.
En dan ben ik nog blij toe dat ik gelukkig maar in Karma geloof


je moet áltijd eerlijk zijn, en nooit iets achterhouden…Er is niets pijnlijkers dan dat iemand tegen je liegt…kennelijk denkt ie dan dat je de waarheid niet aan kan en dat vind ik een miderwaardige gedachte…


Mijn (inmiddels ex) liegt alsof het gedrukt staat.
Zo had hij een relatie met mij en nog met iemand anders. Ik ben er achter gekomen en wilde er een punt achter zetten. Toch nam hij weer contact met mij op. Het andere meisje is hier daarintegen niet van op de hoogte. Zij blijft trappen in zijn leugens. Hoe doortrapt hij ook kan zijn, ik krijg hem niet uit mijn systeem, vind het zelfs wel spannend de hele situatie. Hoe verknipt ben ik zelf dan wel niet.


Mannen!! die zijn gewoon niet te vertrouwen ze liegen om alles. Trap vooral niet in de praatjes en ook niet als ze jou proberen te overtuigen.


Ik ben een vrouw van 32,en heb iets soortgelijks meegemaakt. Mijn ex loog nogal over zijn vroegere’vriendinnetjes’en escapades,maar wist al langen breed hoe het met hem zat. Hij was getroud,maar is gaan scheiden.(toen had ik al zat moeten weten,maar efnin.) In de 2e maand van onze relatie, ging ie nog eens vreemd met een ex scharrel,en vertelde met dat 4 maanden later. Ondanks zijn vele trucjes mij te doen geloven dat alles koek en ei was,bleef ik hem wantrouwen,maar wilde zien hoe hij zich eruit ging redden. Vond vreemde email,hij werd s nachts en s morgens heel vroeg en regelmatig gebeld. En wanneer ik hem ermee confronteerde ,werd ie natuurlijk boos. Het liep wat mij betreft al heel snel op zijn eind,en gelukkig had ik mijn eigen woning nog aangehouden. Voor mij was t duidelijk,en heb r dan ook heel snel een punt achter gezet. Dat had ie nie verwacht,want we hadden vaker wat,en hij is zo egotripper die denkt dat elk v tje hem wil en wil houden. Daar kwam hij bij!
mij vies van terug,heb hem kei hard gedumpt. Moraal van t verhaal,aan zon leugenaar heb je totaal niks. Relatie is gebouwd op vertrouwen zonder dat heb je niks.


ik heb ook een relatie gehad met een jongen die over alles loog .
hij wist wel hoe een relatie in elkaar zit maar is te egoistich om zich daar aan te houden
en ook door vrijgezellen en/of ook egoistiche vrienden ging hij vaak t verkeerde pad op.
ik heb hem iedere keer vergeven en ben nooit boos op hem geweest
maar liet hem merken dat hoevaak hij vreemd ging des te minder ik om hem gaf en hij mij nooit op de kast kreeg
tot dat ik t zat was en ik hem stap gewijs hem steeds meer tijd gaf (in zijn ogen )
toen merkte hij dat ik hem misschien wel wilde dumpen en wat deed hij zoals ik gepland had,
hij dumpte mij en ik was dus gedumpt en in andermans ogen zielig en alleen
en wat denk je ,ineens stond iedereen in de rij om met mij te daten
en zeiden dat hij gek was op mij te laten lopen .
ik ben nu een gelukkige vrijgezel en ga leuk en eerlijk t leven veder in
en afgelopen zaterdag wilde hij me trug met tranen in zijn ogen en ik zei “wees eerst maar trouw aan mij zonder relatie en dan kijken we wel veder”
hij is leuk en lief maar ik laat me zelf nooit meer pijn lijden door z’on persoon

waarom wil je je leven delen met een leugenaar ?
wees bevriend met vrienden en wees er blij mee
sex is maar iets onbelangrijks maar mooi met een eerlijk iemand en die kom je ooit misschien tegen


Ik heb een relatie met een man die ook over alles liegt. In het begin was het mij niet zo duidelijk, maar een relatietherapie en intussen weer een aantal jaar verder, zet ik er nu een punt achter de relatie.
Het zijn vaak kleine dingen, maar ook grotere zaken waarover gelogen werd en wordt. En zo iemand raakt verstrikt in zijn eigen leugens, en dat is lastig wanneer ik een goed geheugen heb.
Het vervelende is dat andere mensen mij aanspreken op zaken die hij heeft verteld. Zaken waar ik niets vanaf weet. Om gezichtsverlies te voorkomen heb ik altijd ontwijkend geantwoord, waardoor ik soms ook in een lastige positie kwam. Een notoire leugenaar beseft niet dat hij niet alleen zichzelf daarmee heeft. En het belangrijkste; je weet op het laatst niet meer wat wel en wat niet waar is wat verteld wordt.

Ben nu bezig om alle zaken te regelen zodat straks de scheiding geheel voorbereid is en ik niet meer in zielige verhaaltjes trap.


Nee het is niet mogelijk om een relatie te hebben met een pathologisch leugenaar. Het verwoest je zelfbeeld en alle vertrouwen in zowel je partner, jezelf als de mensen om je heen.
De vader van mijn kind is zo’n leugenaar. Waarschijnlijk heeft de man een persoonlijkheidsstoornis, maar het liegen is hét onderdeel waarop naar boven kwam wat er eigenlijk mis was met de man. Liegen over alles… En dan heb ik het niet over vreemdgaan en geen openheid van zaken willen geven, nee, liegen over alles. Over het aandoen van het lichtknopje. Over situaties die we samen hadden meegemaakt, als hij het verhaal dan vertelde aan vrienden gaf hij er een totaal andere draai aan. Dingen oppoetsen en weglaten naar het hem uit kwam. Er zat altijd wel een stukje van de waarheid in zijn verhalen verborgen.
Confronteren had alleen zin als je er keihard bewijs voor had en dan moest je lullen als brugman om hem toe te laten geven dat hij inderdaad gelogen had. Daar had hij dan ook vervolgens geen enkel schuldgevoel over. Sterker nog er was altijd wel een reden waarvoor het volkomen legitiem was voor hem om te liegen. En meestal omdat ik of een ander iets niet goed had gedaan.
Ik heb hem zien liegen over belangrijke en onbelangrijke zaken, ik heb hem tranen met tuiten zien huilen over totaal verzonnen of opgeklopte verhalen. Ze verdienen een oscar voor hun kunsten, maar een relatie met zo’n man is als een kanker die zich een weg door je leven heen vreet.


Zulke mannen moet je niets meer, niets minder geven dat wat zij jou geven. Wat je geeft krijg je terug. Zijn dat leugens dan kun je niet verwachten dat degene tegenover je jou de waarde blijft toekennen die je niet toekomt.


mijn ervaring is dat de meeste mannen veel liegen en vooral niet toegeven


Mijn ex is ook een leugenaar. Hij ging min of meer vreemd ( de relatie was over al hadden we wel nog sex. Na een paar weken wou hij me zelfs weer terug) In die weken ging hij ook met een andere ex van hem naar bed. Enkele weken geleden heeft zij een kindje van hem gekregen. Hij heeft vanaf het begin dat hij wist dat zij zwanger was tegen mij ontkend. Nu het over duidelijk is dat het zijn kind is geeft hij het toe. Pas na een paar dagen dat het kindje al geboren was. Zelfs nu liegt hij nog tegen mij!Hij geeft toe dat hij de vader is, maar hij liegt over hoe nu verder tussen hem en zijn ex, de moeder van zijn kindje.


mijn stiefzoon is een pathologische leugenaar……hij liegt 10 van de 10….het is nu zover dat hij is weg gelopen naar zijn oma…..omdat hij weet dat weten dat hij liegt….en liegt…..en zijn oma gelooft hem……nu zijn wij de leugenaars….met zo een personen kun je niet echt een band mee hebben……mijn mening dan……hij draait iedreen om zijn vinger zo slim is hij ook nog…..maar hij is weg gelopen bij zijn moeder naar ons……hij heeft ook add….en toen naar ons…totdat wij erachter kwamen hoe hij werkelijk is………en zo gaat hij verder…..het doet me zo een pijn


Ik heb ook iets meegemaakt met een meisje, ik weet niet zeker of ze een pathologish leugenaar is, ik beschouden haar als mijn beste vriendin.
ze loog echt over van alles, dat was nog in een tijd dat ik wel al haar leugens mocht weten.
Zo had ze gezecht dat ze zwanger was tegen iedereen van haar exvriend, ze zou gaan trouwen en beloofde zelfs haar vader (haar ouders zijn geschijden) dat hij haar getuigen mogt zijn.
Haar moeder zou haar het huis uitgegooid hebben en haar gehaten hebben, maar het kwam er dus opneer dat zij zelf het huis uitging terwijl haar moeder haar terug riep.
En op een geven moment was ik dus aan de beurt.
Drie jongen (haar vriend en twee exvriendjes) vertelde precies het zelfde verhaal: dat zij het zou moeten uitmaken van mij en ik hun leuk zal vinden. en zelfs heb gezegt dat ik vroeger had gezoend met een exvriend van haar.
Daarna kwam een verhaal dat ik naar bed zou zijn geweest met iemand om hem voormij mensen in elkaar te laten slaan waaronder haar exvriend. (dat vertelde ze dus aan de ouders van die exvriend waar ze ook mee samen woonde)
Zij wou vrienden van haar naar de camping meenemen die van de ouders was van haar exvriend(waaronder een jongen waarmee ze vreemd ging en dus niet wit dat ze een vriend had), zei vertelde een verhaal dat ik allerlij mensen zou menemen naar de camping en dus er vanuit zou gaan dat ze in het huis mochten slapen van hun.
Een vriend van mij (de zelfde waarvan ze zei dat ik ermee naar bed ging) had ik gevraagt om naar iemand te bellen zodat dat iemand zal ophouden mij te bedrijgen.
Toen we hem tegenkwamen met een andere jongen, vroeg zij of ze haar exvriend en een vriend van hem wilde bedrijgen.
Daar kreeg ik dus later de schuld van, ik zou ze op hem hebben afgesteurd plus dat ze heeft gezegt dat één of andere auto die voor hun huis stond een man zal zitten met een pistool klaar om hun te vermoorden, daar mij gesteurd zal zijn (het was waarschijnlijk gewoon een auto dat even stil bleef staan voor hun huis)
En toen ik er dus achterkwam van wat ze allemaal deed (dat gebeurde allemaal heel vaag, ze kwam met een verhaal dat iedereen ineens weer boos op me zouden zijn, toen ik met hun wou praten duwde ze me naar binnen en riep dat ze wilde gaan, toen ben ik naar buiten gegaan om te vragen of ze misschien dingen over me had gezegt, da was dus ja, een uur later ariveerden de ouders van haar ex en nieuwe vriend met allerlij verhalen dat hun zon bedrijgd zou zijn en ik niet haar vriend moest afpakken wand dat doen vriendinnen niet en blablabla)
Toen de vriendschap eindigde begon ze met verhalen dat ik haar bedrijgde via telffon en haar dood zou schieten en ik zou ook haar moeder bedrijgt hebben en ik werd zelfs door de politie opgebeld dat ik moest ophouden met telefoontjes plegen.
Ook haar verhalen veranderen steeds, eerst zegt ze iemand belde op en ik weet zeker dat jij er achter zat, toen ze ze, van ja die jongen aan de telefoon zei dat ie dat van jou moest doen, toen zei ze ik hoorde jou ook lachen op de achtergrond.
Nu is het gelukkig even afgelopen nu ik een nieuw nummer heb en email adres, maar wat een toetstand.


ik ben een vrouw van 28 en heb een vermoeden dat mijn vriend (waarmee ik een kindje heb van 7 maanden) een phathologische leugenaar is.
alle kenmerken zijn er: veel tegenstrijdigheden in zijn verhalen en als je hem er op aanspreekt is er of een verklaring voor of hij wordt boos/kwaad dat ik hem niet vertrouw en die verklaringen zijn vaak de meest ongelooflijke verhalen.
zo zegt hij veel geld te hebben geerft en veel huizen te hebben gehad. en als hij ze dan verkocht vroeg ik dan naar de verkoopakte en die lagen dan bij zijn accountent of nog bij de makelaar.
hij heeft veel schulden gemaakt bij mijn ouders omdat ie in het buitenland zat en hier de aanmaningen binnen kwamen en mijn ouders ze in goed vertrouwen hebben betaald.
hij zou alles terug betalen en we zijn nu een jaar verder…..toen kwam het volgende verhaal hij zou problemen hebben met de FIOD en dat zijn rekeningen allemaal bevroren zijn en ga zo maar door….
dit is de korte versie van het verhaal en ik ben me ten einde raad en weet niet meer wat ik moet doen en wat ik moet geloven en waar iki aan toe ben…..
ik hoop dat er mensen zijn die dit herkennen en me er meer over kunnen vertellen.
het ergste voor mezelf is nog wel dat ik het allemaal geloof/geloofde….maar hij is zo overtuigend en maakt misbruik van mijn liefde voor hem….want hij is een heel lief persoon (meestal) en een super vader en je verwacht niet dat zo iemand daar toe instaat is.
ik was een zelfverzekerd persoon met een goede baan (die ik voor hem heb op gegeven want hij wou me omzich heen hebben en hij zei dat ie me zou onderhouden etc) en ben nu heel onzeker en wantrouwend en werkloos en heb een kind van 7 maanden, voel me zeer schuldig tegenover mijn familie en ga nog maar door.


Ik heb een vraag over het onderwerp leugenaar,

wat als het nou in de omgedraaide vorm gebeurd?
Liegen terwijl het niet zo is.

Bijv.
-Je liegt dat je met Nicole, Annemieke en Jos naar bed bent geweest (Maar het is niet zo)
-Je liegt dat je 10 eXen hebt (Maar het is niet zo)
-Je liegt dat je geen maagd meer was…….dat had ze wel gehoopt, toen je haar ontmaagde(JE WAS WEL MAAGD)
-Je liegt dat je (Als ex zijnde)al een nieuwe vriend/in hebt en dat je verliefd bent enz………(Maar het is niet zo)


Ik zelf heb op dit moment 5 jaar een vriend. Hij weet zijn probleem, hij heeft het zelf toegegeven, hij kan er alleen niet mee ophouden. Vaak heb ik het door als hij maar wat verteld, en de laatste tijd gaat het een stuk beter. Iedereen in onze buurt weet het, weet ook dat hij er niks aan kan doen. Hij kan gewoon niet stoppen met liegen. Ik vind dus dat je wel een relaties kan hebben met een pathologische leugenaar, er komt alleen veel gepraat in voor (en leugens). Ik wou nog een ding kwijt: niet elke man/vrouw die vreemdgaat is een pathologische leugenaar. Een gewone man(of vrouw) kan vreemdgaan en daarover liegen. Zo’n 99% van alle mannen en/of vrouwen die vreemdgaan zijn geen pathologiosche leugenaars, maar gewone. Ze kunnen wel stoppen met liegen, en liegen alleen om hun relatie verborgen te houden. Als je echt wil weten of je man/vrouw een pathologische leugenaar is, moet je letten op kleinere dingen. Zoals; hij/zij zegt dat hij/zij die film al heeft gezien, wat niet zo is. Of dat hij opeens dingen verzint zoals een tweede naam, of een vriend die dood is gegaan in een ver verleden.
Als allerlaatste wil ik nog toevoegen dat het echt mogelijk is, zo’n relatie. Als je maar veel begrip toont, erg sterk bent in je eigen mening, niet bang voor confrontaties en vooral veel liefde hebt!


Hoi hoi,

Een relatie met een pathalogische leugenaar is heel moeilijk en gaat altijd kapot.
Dat is mijn ervaring en ervaringen van de meeste mensen.

Ik heb een relatie gehad met zo’n persoon die over werkelijk alles loog.
Hij loog over zijn broer, ouders, het herstelde contact met zijn ouders, geld, over huizen, banen, hij zou ziektes hebben zoals kanker en iets aan zijn nieren, hij heeft zelfs zijn eigen dood in scene gezet naar mij toe.

Ik kwam erachter toen ik 2 maanden zwanger was van hem. Ik heb geprobeerd om hem toch in te laten zien dat liegen niet goed is, maar helaas…
Mijn zoontje werd geboren en hij heeft hem gezien toen hij 5 weken en 8 weken oud was… Daarna was er alleen nog telefonisch of via de messenger contact, omdat hij volgens zijn zeggen in het buitenland zat.
Ik heb dat contact volgehouden tot mijn zoontje 8 maanden was. Toen kwam ik erachter dat meneer gewoon doorging met liegen. Ik probeerde het contact toen te verbreken en dat is me uiteindelijk een maand later gelukt. In die tussentijd kreeg ik smsjes over dat hij ziek was en dat ik hem liet vallen en dat ik net zo erg was omdat ik hem weghield bij zijn zoon. Uiteindelijk kreeg ik een smsje dat hij zou zijn overleden.
Een dag later kreeg ik het bericht dat hij na 18 minuten weer tot leven was gekomen… EEN MEDISCH WONDER WANT NA 18 MINUTEN BEN JE GEWOON ECHT DOOD EN MOCHT DAT NIET HET GEVAL ZIJN DAN ZOU JE OP ZIJN MINST EEN HERSEN BESCHADIGING MOETEN HEBBEN…
Maar mijn ex heeft dit dus geen van alle…

Het was de moeilijkste beslissing van mijn leven om mijn zoontje bij zijn ‘biologische’ vader weg te houden, maar ik heb dit gedaan omwille van mijn zoontje.
De pijn die ik gevoeld heb, de naweeën die ik er van gehad heb (heb zelfs bij een psycholoog gelopen) en nu na 2 jaar nog voel, het niet meer vertrouwen van mensen (hoofdzakelijk mannen) hebben me een heel ander persoon gemaakt.
Ik ben door zijn toedoen 180 graden omgeslagen. Ik was een spontane en vrolijke meid die midden in het leven stond en ben nu een teruggetrokken, in zichzelf gekeerde meid geworden, die bijna niet meer uit gaat. Bang om dit alles nog eens mee te moeten maken.

Maar niet alleen ik heb schade opgelopen… Hij heeft niet alleen mij voorgelogen, maar ook mijn ouders, broer en vrienden. Allemaal hebben we er schade van opgelopen.

Dit is mijn verhaal in het kort. Groetjes, M.


Ik word nieuwsgierig bij het lezen van woorden zoals ‘pathologisch leugenaar’. Daarin vond ik de reactie van de persoon die 2,5 jaar relatie had gehad met een dergelijk persoon zo herkenbaar. Juist omdat ik zelfs 4,5 jaar met een dergelijk persoon ben samengeweest en mee heb samengewoond. Jarenlang was ik overtuigd van zijn liefde voor mij, maar was altijd een nakend onderliggend gevoel dat dingen niet klopten. Bij rechtstreekse vragen werd dit altijd weer rechtgepraat, waarbij ik uiteindelijk inderdaad gaat twijfelen aan mijn intuitieve gevoelens. Ik cijferde mijzelf weg, het draaide vooral om zijn wereldje. Aan onze relatie kwam abrupt een einde, zeker vanuit mijn hoek toen ik meer over onze toekomstplannen wilde weten. Maar toen bleek ook al snel dat hij inmiddels een ander had gevonden, waarmee hij nu zo waar mee getrouwd is en een kind mee heeft. Ik hoor soms nog wel over hem. Daarin hoor ik over verhalen waarin hij de schuld aan anderen geeft, hen van dingen beschuldigt die totaal uit zijn verband zijn gerukt. Zeg maar van een mug een olifant maken. Het kenmerkende is dat hij hier ook daadwerkelijk in gelooft en zo ook natuurlijk zijn huidige vrouw (die net zo fout is overigens). Na mijn relatie zijn alle verhalen losgekomen uit mijn directe omgeving, hoe hij over mij/ons dacht, een spel. Zijn ouders en ik zijn tot de conclusie gekomen allebei voorgelogen te zijn. Voor mij bleek dat hij nooit serieus met mij was geweest. Zoals eerder geschreven door degene met die 2,5 jaar relatie het doet zeer veel pijn; je zoekt een eerlijke warme relatie en je kijkt naar 4,5 jaar leegte. Het is nu inmiddels 2,5 jaar geleden dat het voorbij is. Het heeft een grote stempel gedrukt op mijn leven. Aantrekkingskracht tot dit soort types blijft, maar ze zijn nu beter herkenbaar. Ook bij mij is het vertrouwen in relaties geschaad. Toch weet ik dat het mogelijk moet zijn, alleen die personen vinden ‘wij’ nog te weinig interessant…. Het psychologisch boek van Caroline Rootvoets het ‘Monsterverbond’ heeft mij een grote inzage gegeven tot dit soort personen, maar ook tot het waarom ik/wij tot dit soort personen ons aangetrokken voelen. Het heeft mij erg geholpen. Ik raad een ieder die hiermee te maken heeft (gehad) ook aan dit boek te lezen!! Succes met de verwerking.


Hallo

Ik heb een relatie gehad van 4 jaar waarvan 2,5 jaar samenwonend met zo iemand.
ik ben er ook achter gekomen waneer iemand tegenover zijn familie en vrienden zoveel liegt dat ze het ook bij jezelf doen.
Het gaat hier dan ook om een relatie waarbij zij in 2 werelden leefde haar gedachten gaan uit naar mij en haar lichaam
trekt naar iemand van haar eigen geslacht.
Ik kan u verzekeren dat het hart wint want zonder hart kun je geen gedachten hebben!
Maar waar het om gaat is waarom liegt zij zoveel, is het om jezelf te beschermen of schaamte want uiteindelijk is degene die liegt
de enige die het geloofd.
Overwerk, het nooit aanzetten van haar gsm wanneer ik aanwezig was, MSN uitzetten wanneer ik thuis kwam, er tussenuit
knijpen op vrije dagen, duistere verklaringen afleggen als ik eens ergens naar vroeg, enz.
Mij het vertrouwen geven dat ik de enigste was maar zelf groot wantrouwen in mij hebben jaloers zijn, ik me steeds moest bewijzen
dat zij alles voor me was, overal uitleg over moeten geven, ze was zelf bang dat ik hetgene deed wat zij mij aan deed.
De leugen was daarom al aan de gang toen wij bij elkaar kwamen, dus ik wist niet beter dat zij het nodig had om haar op allerlei manieren
te voorzien van mijn liefde voor haar.
Bij mij was het vertrouwen dan ook groter dan het wantrouwen.
Nu ze al 3 maanden thuis woont is het steeds erger geworden tegen mij het eene verhaal en tegen haar familie het andere.
Het ergste is nog dat beide niet kloppen.
Ik heb haar nu zoveel kansen gegeven dat ik dan zelf maar de knoop heb doorgehakt want ik ben zelf heel open en heb niks te
verbergen.
Wanneer we samen zijn is ook alles ok maar zo gauw ze alleen is zoekt ze weer het andere op, en dan gaan je eigen gedachten
weer opspelen en je maakt jezelf gek. Wie wil zo leven?
Wat ik dus hierbij wil zeggen ja er valt te leven met een leugenaar tot op zekere hoogte maar wanneer je zelf de dupe wordt,
kap er dan mee je hebt alleen jezelf ermee en de leugenaar heeft de kans om te kiezen zo door gaan maar dan wel alleen of
eerlijk zijn en andere geen pijn doen en hulp zoeken.
Dit is dan wel een situatie wat ook voor de leugenaar moeilijk is en waar ik zelf niets aan kan doen ik ben immers geen vrouw
maar de leugens zijn nergens voor nodig wees eerlijk hoe pijnlijk het ook is.

Dit is dan ook voor de leugenaar het is nooit te laat om eerlijk te worden zoek hulp dmv een psygoloog bv
en wie denkt dat er voor hem geen hulp is dat is dan de grootste leugen voor jezelf!

Gegroet


Ook ik herken mij heel erg in de verhalen die hieronder zijn geschreven.
Al jarenlang lieg ik alles bij elkaar, om er maar voor te zorgen dat mensen me respecteren,Hieronder staat dat geen enkele man te vertrouwen is, maar er zijn zeer zeker ook vrouwen die liegen dat het gedrukt staat.
Ik begon met liegen omdat ik thuis dingen wilde verbergen, en vertelde mijn ouders dat ik bij vriendinnetjes was, maakte mijn schooluren zogenaamd langer en was nooit in de klas te vinden. Volgens mijn ouders had ik haast een vierkant rooster. Die tijd bestede ik dan met rondhangen bij de winkels, in de bioscopen. Tijd bestede ik met leuke dingen doen.
Thuis wilde ze dat ik iemand was die ik helemaal niet was en vertelde vaak datgene wat zij van me wilden horen. Ook bij mijn vrienden praatte ik altijd mee naar hun mond, zodat ze me maar zouden respecteren en me maar niet raar en vreemd zouden vinden.
Ook tegen mijn vrienden loog ik, mijn vrienden ben ik kwijt geraakt. Ze zijn niet achter mijn leugens gekomen, maar ik voelde me schuldig en ging hen uit de weg tot ik niemand meer over had.
Thuis wilde ze dat ik iemand was die ik helemaal niet was en vertelde vaak datgene wat zij van me wilden horen. Ook bij mijn vrienden praatte ik altijd mee naar hun mond, zodat ze me maar zouden respecteren en me maar niet raar en vreemd zouden vinden. Ik wil verder niet ingaan op de leugens die ik vertelden, want dat is voor mij te pijnlijk en ook voordegene die erbij betrokken zijn
Jaren geleden ben ik gaan chatten, vertelde verhalen over mezelf die ik terplekke verzon, als ze maar bijzonder waren en ze me daarom maar aardig vonden. Ik beschreef mezelf als een vrouw dat ik niet was, praatte zoals zij wilde horen dat ik was, en dat vonden ze geweldig, maar ook nu weer voelde ik me er niet lekker onder, maar waarom deed ik het dan toch?Ik wilde het niet maar het gebeurde, steeds weer, als of het een sigaret is die je niet op wilt steken, maar het steeds weer gebeurd.
Ik ben gestopt met chatten en sinds anderhalf jaar gaat het nu goed. Soms betrap ik mezelf erop dat ik nog lieg, maar gelukkig heb ik het nu aardig in de hand en gaat het vrij goed met me. Zolang ik maar blijf beseffen dat mensen ook van me houden om wie ik ben dan gaat het goed met me.
Inmiddels heb ik een hele grote steun aan mijn vriend aan wie ik alles kwijt kan en met wie ik alles kan delen en bij wie ik mezelf kan zijn. Hem bedankt ik ook voor alle goede dingen die hij voor me doet en dat ik bij hem mezelf kan zijn.
En het blijft altijd vechten om niet weer in dezelfde valkuil te vallen, maar met de juiste hulp, van iemand die ik echt vertrouwd en bij wie ik mezelf kan zijn, kan ik het volhouden.
Ik wens iedereen die probeert dit probleem te over winnen heel erg veel sterkte toe.


Ik geef een reactie op dit artikel als Patalogisch Leugenaar zelf,

In de pubertijd begon het allemaal, zo’n 5 jaar geleden. Een leugentje voor bestwil wat goed uitpakt maakt iedereen wel eens mee. Maar bij mij liep het uit de hand. Steeds vaker een leugen, Wat lijdde tot de ziekte ‘Pseudologia phantastica’ een ziekelijke neiging om fantasie als realiteit te vertellen.

Op mijn 15e begon ik de vreemdste dingen te verzinnen: ziektes bij bekenden, problemen die ik zogenaamd had, en 1 van de vreselijkste leugens: persoonlijkheden verzinnen waarbij ik mijzelf op internet voordeed als iemand dat nieteens bestond. Uiteraard met het perfecte karakter & de mooiste ogen. Waardoor ik veel liefde en bewondering kreeg.

Waarom ik deze lieg-ziekte heb weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat het een verslaving is. Dat komt door alle liefdevolle reacties op de leugens die ik niet kan missen. Waarschijnlijk dus toch een aandacht tekort-heid, en vragen om liefde. Ik weet waar ik mee bezig ben, en ik weet dat het fout is en verhuil mijzelf ook vaak onder de tranen door de mensen die ik pijn doe met leugens.

Sinds kort ben ik erachter dat ik psychologisch hulp moet gaan aanvragen, waar ik op dit moment ook mee bezig ben dat voor elkaar te krijgen. Voor mijzelf, maar vooral voor de mensen om mij heen.

MvG.
Pathalogische Leugenaar

(p.s. de redenen die ‘een klootzak’ opnoemde in zijn reactie komen mij allemaal bekend voor, en ik herken mijzelf volledig in zijn verhaal)


Ik wist altijd al dat mijn vriendje opschepte, dat hij dingen groter maakte.
Maar dat dat bedrijf wat hij zei te hebben niet bestond, dat hij nooit had samengewoond en al die kleine dingetjes niet waar waren, daar kwam ik pas achter toen het net uit was.
Niemand beseft hoe het erin hakt, als alle dingen waarin je gelooft niet waar blijken te zijn.
Ik had bewijzen gezien van zijn bedrijf, met zijn werknemers gebeld etc. Hoe hij het gedaan heeft weet ik nog steeds niet precies, maar er hebben dus ook mensen voor hem gelogen.
Ik heb mezelf zo vaak aan de kant gezet, ik heb hem laten slapen als hij bij me was, omdat ik dacht dat hij zo moe was van de hele nacht doorwerken.
Wat het heeft gedaan met mij, is dat ik ontzettend veel moeite heb om iemand die dichtbij staat te vertrouwens. dus is het maar beter om mensen verder weg te laten staan.
ik probeer er echt aan te werken, maar elke keer is het zo benouwend als iemand dichtbij komt, en dan zoek ik dus ruzie, alleen maar om hem verder weg te duwen.
wat het allerergste is, hij was goed genoeg geweest zoals hij was, hij had niet eens hoeven liegen.


Hallo,

Nou dit bericht kwam op de juiste tijd, zit met mijn echtgenoot op moment weer in een flink conflict. Hij kan en wil de waarheid niet vertellen.Toen las ik dit en kwam me allemaal heel bekend voor.
Maar het erge is dat ik aan mezelf ga twijfelen. Het bijzondere is waar ik achter gekomen ben in de loop der jaren, dat zijn moeder en onze dochter het ook heeft.
Maar ik kan hier hele verhalen gaan ophangen wat er gebeurd is, maar mijn vraag is hoe kom ik aan hulp hoe kan ik hem helpen hoe? hoe? hoe?

Ik hoop dat ik het verlossende antwoord krijg want ik ben op mijn reserve aan het teren, en als dat op is dan weet ik het niet meer.

grtj


Hallo Allemaal

Ik lees het stuk over liegen en verbaas mij over het feit hoe makkelijk er over gevoels heen wordt gestapt. In het stuk van meneer klootzak staat dat hij er alleen zichzelf mee heeft. Het spijt mij, maar ik ben het niet met je eens. Ik leef zelf 2 jaar met een man die niet eens weet hoe zijn echte ik eruit ziet en moet voelen. Hij jokt over zijn hele bestaan als mens. Op het moment dat ik hem hiermee confronteer beweert hij dat het probleem bij mij ligt. Als jullie leugenaars dit doen dan schep je dus verwarring bij iemand anders. Dus eigenlijk zijn deze mensen enorme nare wezens die alles doen voor eigen gewin. Door jezelf beter te voelen mag je dus iemand anders vernietigen. En dan ook nog met een zielig verhaal komen dat het aan je omgeving ligt. Ik ken veel volwassen mensen die echt een rot jeugd of trauma’s hebben mee gemaakt, maar deze nemen hun eigen verantwoordelijkheid en hebben geleerd dat je niets wint door je ook zo idioot te gedragen.
Ik ga weg bij deze man en kies voor mezelf. Ik vind dat je niet kan leven met iemand die over veel dingen liegt, omdat je dan een onstabiel leven hebt en een relatie die niet gelijkwaardig is.

Groetjes ik.


met veel interesse las ik de ervaringen van een paar mensen..

Zelf heb ik 2 1/2jaar een relatie gehad met zo’n persoon.

Zielsveel heb ik van hem gehouden. Elke keer opnieuw gaf ik hem het voordeel van de twijfel.

2 1/2jaar ben ik bedrogen (of die ander -tis maar net hoe je het bekijkt-) en met mij zijn ook mijn kinderen, familie en vrienden door hem bedrogen. Elke keer als ik het niet vertrouwde praate hij het zaakje weer rond en dat op een danige manier dat ik enorm aan mijzelf ging twijfelen. Ik was er langzamerhand van overtuigd dat ik paranoide was. Wat mij enorm heeft geholpen was het contact dat ik na lang zoeken met zijn exvrouw kreeg. Haar verhaal leerde mij hem kennen op een manier waar ik het liefst mijn ogen voor sloot. Mijn verhaal heb ik gedaan bij mijn “concurente” een introvert kind van 25 (er is dus een leeftijds verschil van 15 jaar tussen hem en haar) en door zijn exvrouw is het hele verhaal dus ook bij een deel collegaas en familie van hem bekend.
Rararara, hij heeft zich er weer uitgelogen. Mijn “concurente” is er inmiddels van overtuigd dat ik een stalker ben…
Nog steeds hou ik van die man die ik dacht te hebben leren kennen. Inmiddels is 1 en ander alweer bijna een half jaar geleden boven water gekomen en het doet nog steeds ontzettend veel pijn. Het gebeurde drukt een enorme stempel op mijn leven. Ik vertrouw niet meer in relaties en begrijp nog steeds niet hoe hij kon doen wat ie gedaan heeft en schijnbaar weer opnieuw doet. Deze man liegt zelfs ten opzichte van zijn kinderen.

Geloof me, het doet pijn, pijn en nog eens pijn.
Het enigste wat ik wou was eerlijkheid en een warme relatie. Ondertussen ben ik belogen en bedrogen. Hoe had deze man daarwerkelijk verder willen gaan? Na de verkoop en oplevering van zijn huis in oktober met 2 vrouwen samenwonen?? Waarom loog hij altijd als ik erom smeekte eindelijk familie te mogen leren kennen??
Je ziet het.. het is nog steeds niet verwerkt…
Ik wil graag zeggen, laat het je niet overkomen maar ik weet onderwijl dat het je overkomt en je er niets aan kunt doen….

Fijne feestdagen…………..


Ik heb een nu bijna een jaar een relatie met mijn vriend.
Hij is geadopteerd en dat kan de nodige problemen met zich meebrengen. Dus denk ik ook dat hij daarom vaak dingen verzwijgt en erover liegt.
Het zijn geen grote leugens maar toch, ik vind liegen in een relatie niet kunnen..punt.
Het vertrouwen wordt er niet beter op.
Hij zegt het te doen vanwege mij, zodat ik niet gekwetst word..zegt ie. Dan vind hij het beter om te liegen of het dus te verzwijgen.
Ik heb regelmatig genoeg gehad van dit gedrag en hem ook vaak de deur gewezen.
Nu is onze relatie al zo verslechterd dat het bijna niet goed te krijgen is. Het vertrouwen is weg..de liefde wordt minder..nog meer irritaties..je gelooft er niet meer in.
Ik ben bang dat hij ook nooit daarin zal veranderen en ik er uiteindelijk toch echt genoeg van ga krijgen..tenminste ik hoop stiekem dat dat gebeurd. Ik zal daarover heen moeten groeien want zolang ik van hem hou zal ik dit van hem blijven pikken.


Ik wilde graag ook hierop reageren.
Alles wat ik net lees herken ik ook. Ik ben een paar maanden geleden ook flink wakker geschud, omdat de man met wie ik al bijna 20 jaar een relatie mee heb al een hele tijd mij voorgelogen heeft.
En liefde maakt inderdaad blind, achteraf gezien. Want ik vertrouwde hem en geloofde altijd wat hij zei. Ik ben zelf heel eerlijk dus ik ging er van uit dat hij dat ook was. Nou mooi niet, hij had al jaren een ander en ik heb er niets van gemerkt. Iedere keer dat hij er niet was voor mij dacht ik dat ik wist waar hij was en wat hij aan het doen was. Nu ben ik helemaal kapot van dit alles. Wat ik zo laf van hem vind is dat hij mij de waarheid niet kon en wou vertellen. Ook niet als ik ging twijfelen in dingen die hij deed. Als ik hem met bepaalde dingen confronteerde was ik altijd degene die dingen zag die er niet waren. Hij had altijd een verklaring voor alles wat niet klopte. Er is geen vertrouwen meer, nu geloof ik niets meer van wat hij zegt. Ik heb niet het gevoel dat het ooit beter wordt want hij heeft me zo erg gekwetst. En waarvoor want de ander wist van alles, van ons gezin en toch. Ze hebben allebei tegen zich zelf gelogen, want de ander hield zich zelf voor de gek want hij heeft altijd gezegd dat hij mij nooit zou verlaten voor haar. Dat was ook de reden dat hij bang was dat ik achter de waarheid zou komen want hij wist dat ik het niet zou accepteren. De relatie is helemaal naar de knopen en wie zegt dat ik wel met zo iemand wil blijven. Sukkel!

Maar dit zijn dingen die gebeuren waardoor je het vertrouwen niet makkelijk meer aan een ander kan geven. Je bent altijd op je hoede!


Ik zat de rest eens te lezen en ik wil toch ook even mijn verhaal kwijt…

Ik denk dat t niet mogelijk is om een relatie met een leugenaar op te bouwen. Ik heb zelf ook 1,5 jaar met een leugenaar geleefd.
Het is zelfs zover gegaan, dat ik er bijna letterlijk aan onder door ben gegaan.

Zij kon geen genoeg krijgen van de aandacht van andere mannen. En door de mogelijkheden van tegenwoordig is het dus erg makkelijk om in contact te komen.
Zeker als er met de borsten voor de webcam gezwiept wordt. Dat is maar een puntje van de ijsberg …. Foto’s doorsturen en ook afspreken met andere mannen.
Ik durf mijn hand ook gerust in eigen boezem te steken, ben ook zeker geen heilige, maar zodra er gevoelens bijkomen, kan ik wel het respect voor ander opbrengen.
Want ik merk en zie heel veel om me heen, dat het respect voor de partners wel op een erg laag pitje staat. Vreemdgaan, liegen … is dat de trend van de huidige tijd ?
Ik ben 30 en heb het echt helemaal gehad met mensen die liegen en bedriegen.
Dan hoeft een relatie voor mij niet …… respect en vertrouwen.

Groetjes,
B


L.S.,

Graag zou ik willen reageren op de reacties van het artikel een pathologische leugenaar.

Dames, een relatie moet een heleboel dingen wel en niet zijn, maar een relatie moet, naar mijn mening, voor gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen. Als de partner liegt over het feit dat er wel of niet nog een ander is, schend hij jullie vertrouwen. Hoe kun je met iemand leven, waarvan je niet weet wanneer hij liegt of de waarheid spreekt en wat uberhaupt wat hij verteld heeft waar is en wat niet.

Probeer gewoon het volgende: pak je koffers en ga weg en laat het hem weten, demonstratief weggaan. Er kunnen 2 dingen gebeuren:
1. hij wordt zich bewust van wat hij op het spel heeft gezet, en zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat je bij hem blijft. Maar blijf zijn gedrag heel goed in de gaten houden. vooral na een maand of zo iets. telefoontje die niet worden beantwoord of vaag, smsjes op rare tijdstippen, waar hij wanneer is. gewoon stalken.
2. hij reageert koel en het doet hem niet zoveel; waarschijnlijk heeft hij al een ander. Ga vooral bij hem weg, schop hem het huis uit, flikker zijn eigendommen op straat en vooral geen medelijden hebben. niet met hem en niet met jezelf. liefde maakt blind. Ga op zoek naar een ander die je wel gelukkig kan maken en die niet tegen je liegt.

Ik ben blij dat mijn vriendin mij verlaten heeft, ze is nu heel gelukkig met een ander en ik ben blij voor haar dat ze iemand heeft die wel te vertrouwen is. Ik wist, op het moment dat ik met liegen begon (niet over een ander, want die is er nooit geweest, maar over mijn verleden etc.), dat er een kans bestond dat ze erachter zou kunnen komen. De waarheid heeft zich achterhaald en ik accepteer dat. Ik hoop voor jullie dat het snel beter wordt en anders dat jullie gelukkig met een ander mogen worden.

Mvg,

de klootzak


Ook ik wil mijn verhaal kwijt.
Ik heb nu inmiddels een relatie van 2 jaar achter de rug en die is beeindigd omdat mijn ex-vriend me over alles loog. Ik ben na 5 maanden in onze relatie erachter gekomen. men zegt liefde maakt blind, nou dat was het zeker nij mij. En deze man als de waarheid boven water kwam, bleef hij voet bij stuk houden dat het niet waar is.

Nu ik 2,5 jaar getrouwd ben met een andere man, begind de gedonnder na 1 jaar huwelijk weer. Ik vraag me af waar ik eigenlijk in ben beland. Zijn er totaal geen eerlijke mannen meer op deze wereld????
Deze man die doet alsof hij singel is om aan dates te komen via de internet, daar maakt hij afspraken mee en vervolgens als ik erachterkom dan liegt hij erover, al zijn alle feiten ook bekend, als die andere vrouw er direct op mij betrokken wordt dan wil hij toegeven. Wat moet ik hiermee??? Hioj houdt het alleen op gesprek en flirten, maar hoe lang kan dit???

Groet,

D.


L.S.,

Ik zou graag willen reageren op de vraag of een relatie met een pathologische leugenaar mogelijk is… Persoonlijk denk ik dat een relatie met iemand die veel of altijd liegt wel mogelijk is; dat denk ik aangezien ik er zelf één ben.

De afgelopen tien jaren heb ik eigenlijk niets anders gedaan dan liegen… ik weet dat het niet mag en dat ik alleen mezelf er uiteindelijk mee heb, aangezien de waarheid zichzelf ALTIJD wel een keer achterhaald. Bij mij is het liegen heel vroeg begonnen, namelijk toen ik naar de middelbare school ging… In het milieu waar ik vandaan kom, waren de verwachtingen altijd hoog, van mijn cijfers, van mijn vrienden, van mijn sportprestaties, van mijn vriendinnetjes. Ik moest overal in uitblinken, maar door persoonlijke omstandigheden ging het helemaal niet goed op school, ik werd al snel het slachtoffer van heel veel psychisch en fysiek geweld. Hoe en wat ik ook probeerde en deed ik kon het nooit goed doen. Dat viel thuis niet verkopen, dus in het begin zweeg ik erover en op de vraag hoe was het op school was het antwoord altijd; goed. Maar al snel voldeed dat antwoord niet meer en begonnen ze verder te vragen. Dus ik besloot de waarheid een klein beetje te veranderen en te verdraaien. Ik wou ze thuis niet teleurstellen. Ik werd er al heel snel steeds beter in, en al gauw geloofde iedereen alles wat ik vertelde. Ik kan liegen alsof het door gods hand geschreven is. Hoe sterk het verhaal ook was, het ging en gaat erin als pap, bij iedereen. Het deed me goed om te zien dat ze blij waren dat het goed met mij ging.

Toen dacht ik: wat thuis werkt kan ook op school werken… Ik loog alles bij elkaar en aan elkaar vast. Al heel snel was ik van pispaal gepromoveerd tot popi jopi, een rol binnen de klas waar ik al heel snel aan gewend raakte, maar ik kon niet meer stoppen met liegen. Je moet nou eenmaal liegen om een leugen in stand te houden. Maar op een gegeven moment kan je niet meer zonder liegen, niets is spannender dan een leugen te vertellen met de kans dat iemand achter de waarheid komt. the thrill. Ik kickte altijd op de adrenaline die vrijkomt als je liegt, maar meer kickte ik nog om elke vorm van lichaamstaal die op liegen kon duiden te onderdrukken. Van adrenaline krijg je het warm, rooie kop, maar dan val je al snel door de mand. Niet om je heen kijken als je liegt, niet nerveus met je handen aan je gezicht of je hals, niet lopen draaien, niet van het gesprek (de leugen) weg willen lopen. Alles wat maar op liegen kan duiden onderdrukken, dat is waar ik echt op kick. Maar om echt goed te kunnen liegen heb je maar één ding nodig; een geheugen van een mammoet. Elk detail moet kloppen en niet alleen vandaag maar morgen ook en na een jaar ook.

Pas na ruim 2 jaar viel ik met gelukkig een relatief klein leugentje door de mand, ik was bij veel mensen in diskrediet gekomen, maar ik realiseerde me toen 2 dingen; 1. als uitkomt dat alles wat ik verteld heb de afgelopen 2 jaren gelogen is, dan ben ik pas echt het zakje. ik besloot toen ter plekke op te houden. maar 2. ik kon de de waarheid met nog zoveel leugens af- en bedekken, maar het de waarheid bleef dat ik werkelijk ziels- en écht zielsongelukkig was.

Ondanks het goede voornemen niet meer te liegen, moet je op een gegeven ogenblik wel, alleen maar om ALLE leugens in stand te houden. iets wat ik gelukkig 4 jaar lang heb kunnen volhouden… toen begon ik aan een nieuwe periode in mijn leven. Ik heb mij in het begin wel ontelbaar ik gezegd dat ik niet meer zou liegen… nooit meer.

Ik weet niet of ik lieg omdat het lot mij straft of dat het lot mij straft omdat ik lieg, maar in ieder geval ging het ook al snel in het begin van die nieuwe periode niet goed meer met me. Gelukkig niet zoveel meer, maar ik heb nu ook de redenen gevonden waarom ik lieg.

1. Ik wil graag een klein beetje aandacht, maar ik heb geen grote verhalen te vertellen, mijn leven is nou eenmaal heel saai, en als je niets interessants te vertellen heb, val je niet op, besta je niet en als je niet eens bestaat hoe moet je dan ooit van je leven dat leuke meisje versieren.

2. Ik lieg omdat ik me dan goed over mezelf kan voelen, ondanks ik niets in mijn leven heb waar ik me goed over kan voelen, je kan veel over me zeggen, en er zijn maar weinig dingen waar ik echt goed in ben, maar liegen is iets waar niemand mijn in zou kunnen verslaan.

3. Ik lieg omdat ik erop kick.

4. Ik lieg omdat ik nu niet anders meer kan… mensen hebben een bepaald niet kloppend beeld van mij, en daarmee een zekere verwachting, een verwachting waar ik nooit aan kan voldoen.

Pas toen ik een zwaar ongeluk kreeg, waarbij ik oog in oog met de dood heb gestaan, ben ik opgehouden met liegen. Dat is best vreemd, aangezien ik niet in god geloof, of het lot, of wat dan ook. Het enige waar ik in geloofde waren mijn eigen leugens. Maar laat ik het zo zeggen, ik ben er niet zeker van of er wel of niet iets is, maar ik ga het iig niet nóg een keer op de proef stellen.

Ik hoop gewoon dat na de straf voor het liegen, ooit de kansen keren en voor de verandering het geluk voor één keer aan mijn zijde staat en mocht dat niet gebeuren, dan heb ik altijd de halfe waarheid nog. Of iets minder.

Of een relatie wel of niet mogelijk is ligt vooral aan de motivatie om te liegen; een leugen over of er wel of niet een ander buiten de relatie is; is puur de angst om de huidige partner te verliezen. Dit zijn zo’n beetje mijn redenen om te liegen. Als je het aan mij vraagt is het feit dat iemand liegt erg genoeg, maar veroordeel niet te snel; ik denk niet dat iemand ‘zomaar’ liegt.

mvg,

een klootzak


Hallo.
Ik ben een vrouw van 53 en heb al ruim 3,5 jaar een latrelatie met een man van 52 van wie ik zielsveel hou.Alleen weet ik al geruime tijd dat hij liegt dat het gedrukt staat over het feit dat hij niet zoekende is naar vrouwen op chat,en waar hij ook mee mailt en stiekum afspraken maakt. Ook in zijn msn staan steeds vrouwen en als ik er iets van zeg ontkent hij alles en wordt nog flink boos ook nog en beschuldigd mij er dan van dat ik hem in de gaten hou.Nu is hij dus weer bezig en heb mailtjes onderschept die er echt niet omliegen.Ik heb hem daar mee geconfronteerd met als resultaat dat hij weer erg boos is.Hij heeft inmiddels zijn wachtwoorden veranderd. Maar ik heb gelijk ook die telefoonnummers opgeschreven en als hij in de auto zit naar zijn werk belt hij die,want ze zijn dan gelijktijdig in gesprek. Ik heb hem daar weer op aan gesproken maar weer het zelfde verhaal,dat hij wel gebeld had maar werd weer boos omdat ik hem zei dat hij een afspraak met die. vrouw wilde maken in zijn mailtje met tijden erbij. Hij weet nu dat ik alles weet en komt nu met een verhaal dat het om een oudere vrouw van 71 gaat waarvan de man pas overleden is ,ja zeg daar trap ik dus echt niet in.Plus dat ze ook nog een dik uur van ons vandaan woontEven kennis maken zonder bijbedoeling kom nou..Heb net weer een heel gesprek met hem gehad,maar ja weer het zelfde verhaal en tegen mij lief doen.Maar na tien minuten als ik hem weer bel zijn ze weer samen in gesprek,nou toevallig toch. Ik moet echt met die man kappen,want liegen kan hij inderdaad dat het gedrukt staat,overal over en als ik vanavond op dat adres van die vrouw ga kijken zal het me niet verbazen zijn auto te zien staan.Ik ga er aan kapot zo en dat mag niet gebeuren. Groetjes.


Hallo,

Nou dit bericht kwam op de juiste tijd, zit met mijn echtgenoot op moment weer in een flink conflict. Hij kan en wil de waarheid niet vertellen.Toen las ik dit en kwam me allemaal heel bekend voor.
Maar het erge is dat ik aan mezelf ga twijfelen. Het bijzondere is waar ik achter gekomen ben in de loop der jaren, dat zijn moeder en onze dochter het ook heeft.
Maar ik kan hier hele verhalen gaan ophangen wat er gebeurd is, maar mijn vraag is hoe kom ik aan hulp hoe kan ik hem helpen hoe? hoe? hoe?

Ik hoop dat ik het verlossende antwoord krijg want ik ben op mijn reserve aan het teren, en als dat op is dan weet ik het niet meer.

grtjes


ik leef met een partner die liegt zoals hij ademt. Hij bedriegt en liegt en steekt alles op een ander persoon. Hij gaat met andere vrouwen en hoeren en brengt ziektes (soa) mee naar huis. En dan nog steekt hij het op een ander. Hij steelt mijn geld en beweert dat het van hem is. Zelfs mijn erfenis. Hij is ervan overtuigd dat hij gelijk heeft. Het is niet mogelijk van een relatie met zulke mensen te hebben. Ze bedriegen je telkens weer. Het liefste nog als ze hun gedacht niet krijgen. Je kan niet op hen bouwen. Ze vinden altijd wel een reden om hun leugens en bedrog te verdedigen en mooi te praten. Zij heel goede leugenaars en manipulators.


mijn man zet de telefoniste van zijn werk elke dag af op het station. de dagen dat het laat wodt, wordt ze afgezet op het station dicht bij haar woning. Hierdoor heeft hij geen tijd voor zijn kinderen. Hij liegt tegen mij dat hij het niet doet. hij komt iedere dag laat thuis.Als ik hem vraag waar hij was, zegt hij dat ik ziek ben en dat ik denk dat hij een relatie heeft met haar.Is hij een pathologische leugenaar.


Ik heb ook met een pathalogische leugenaar een relatie gehad. Hij ging op internet om zo aan vrouwen te komen, terwijl ik hem altijd ermee ging confronteren bleef hij liegen…op een gegeven moment werd hij agersief en begon mij te mishandelen…om de kleinste dingen loog hij, maakte mij overal zwart, zette mij onder druk om voor hem alles te betalen hij teert als parasiet op een ander zoals mij en probeerde dat ook bij mijn kinderen. Zat op verschillende dating site’s had verschillende mail adressen.

Ik zal nooit meer met een pathalogische leugenaar een relatie willen hebben, ik heb hiervan geleerd het brengt jezelf tot onzekerheid…ik ben niet gek hij is de gek. Ik zal ook alle vrouwen voor deze persoon willen behoeden.


ik heb een relatie gehad met een pathologisch leugenaar en de pijn daarvan is tot op de dagvan vandaag nooit over gegaan terwijl het nu toch 13 jaar geleden is!!! Ik heb ontzettend veel moeite om mannen te vertrouwen.Dat iemand je financieel kapot maakt is iets waar je over heen kunt komen maar het emotionele stuk is zwaar,je gevoel een leven gedeeld te hebben met iemand waarvan je naderhand blijkt dat het van de andere kant een grote leugen is geweest….its sucks.
Na 13 jaar ineens weer een bericht van hem…gelukkig stond ik nu wat sterker in mijn schoenen…en door stom toeval kom ik in contact met zijn laatste vrouw waar hij pas weg was en ook slachtoffer bleek te zijn.Dit is voor zover wij weten zijn 5e slachtoffer.Ook weten we dat hij verschillende bedrijven in moeilijkheden heeft gebracht.Waaron is z’on persoon niet aan te pakken als er 5 vrouwen en verschillende bedrijven verklaringen kunnen geven? hoeveel slachtoffers mag zo iemand maken voor hij/zij gestopt word?


zit er midden in!! ben radeloos! ik hou zo veel van hem hij is mijn beste vriend, hij heeft mij al 6 keer bedrogen met 6 verschillende vrouwen… ik ben er zo kapot van, hij blijft het maar ontkennen! maar ik heb de bewijzen en word woedend als ik er over begin, we wonene nu samen, maar het lijkt hem beter als hij ergerns anders gaat wonen (het zou beter met onze relatie gaan bla bla bla) ik ben er zo in de war! want ik geef veel om hem als persoon, maar weet ook dat het beste is als ik hem verlaat! ben het hulen zat voel mij zo onzeker!!


Ik leef al 7 jaar samen met een man die veel liegt, wij zijn getrouwd. Samen hebben wij 2 kinderen.

Het gaat soms om hele kleine zaken, maar soms ook om hele grote belangrijke zaken die je als man en vrouw samen zou moeten kunnen bespreken. Het achter mijn rug om aanschaffen van dvd spelers á 300,00 en dan de dozen en bonnen verstoppen, tot aan het wel of niet behaald hebben van zijn vaarbewijs….waar we nu al vier maanden op zitten te wachten, tot aan het wel of niet betaald hebben van rekeningen, boot achter mijn rug aanschaffen….aangezien dit niet te verbergen is geeft hij het zogenaam aan mij cadeau, een nieuwe auto aanschaffen met bonussen van het werk maar in werkelijkheid een lening achter mijn rug nemen waar ik 2 maanden later achter kom.Aangezien ik zijn bankpassen al in beheer hebt en hij per week geld krijgt en indien iets nodig meer, flikt hij het nog om geld op te nemen bij de bank met een paspoort zonder hier wat van te zeggen en dan nog liegen en bedriegen aan waar bijvoorbeeld die 600,00 aan besteed is. Met de creditcard flikt hij hetzelfde…….ik wo!
rd er gek van en slaap slecht.

Ik kan er niet meer tegen. In het verleden zegt hij in therapie te zijn geweest op mijn verzoek, na 2 keer was hij klaar het ging volgens de psychotherapeut heel goed met hem. Nu een paar jaar later is hij weer in therapie, echter blijft hij gewoon doorgaan met liegen. Ook zijn we samen al eens in therapie geweest.

Ik ben kapot, verdrietig en krijg bij een ontdekking van een nieuwe leugen last van hartkloppingen. Hij erkend nu een probleem te hebben en zegt er hard aan te werken….ik merk wel verschil …..maar zo kwam ik onlangs achter een opnamen van 600 met de creditcard en het vaarbewijs is na vier maanden nog onduidelijk.

Ik word er gek van.


Mijn ex heeft mij ook zoiets geflikt. Bij het eerste moment dat onze relatie een berg moest overwinnen sprak ze steeds vaker met een goede vriend van mij. Vervolgens volgde dat ik haar steeds minder zag omdat zij dat zo wou, wat ik al verdacht vond. Verdachter vond ik toen ik erachter kwam dat ze al die avonden met hem doorbracht. Zij zei dat ze alleen dingen bespraken maar hij hield zich stil…
Inmiddels weet ik beter en na een lange tijd heeft zij ook bekend. Het probleem zit hem er vooral in dat hij nog steeds weigert er een woord over los te laten wat mij maar tot 1 conclusie en gevolg drijft, namelijk hij liegt en ik kan hem nooit meer vertrouwen.
Ik heb hem al terug gepakt al weet hij het nog niet, maar al zijn “vrienden” weten inmiddels ook van dit voorval en sindsdien is zijn vriendengroep gedaald tot datgene wat hij online nog over heeft. Daarnaast is hij de laatste die mijn aanstaande zal ontmoeten, waarschijnlijk pas tegen de tijd dat ik meerdere jaren met haar getrouwd ben. Screw hem. Het contact met mijn ex is wel verbeterd door de jaren heen, puur omdat zij bekend heeft. Iets wat hij ook had moeten doen. Ik ben alleen benieuwd hoe lang hij die leugen nog durft door te zetten, sinds hij niet weet dat zij al lang bekend heeft…


Jaren getrouwd geweest met narcistische leugenaar.Dit soort types willen altijd de aandacht en krijgen ze dat niet zijn ze een slachtoffer.Totaal geen gevoel voor vriendschap en dat komt omdat ze ziek zijn in hun hoofd.Ze lopen over je heen om zelf beter te worden.Mensen die hun door hebben proberen ze kapot te maken!Ze zijn zo slim ,maar niet wijs.
Je kan ze vergelijken met vampieren die emotioneel en financieel leeg zuigen.
Wees allert en vertrouw niet op hun woord!
Daden zullen ze nooit mee komen.

Jouw reactie…

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

37 gedachten over “De pathologisch leugenaar”

 1. Het lijkt me heel erg moeilijk als je met een pathologische leugenaar te doen hebt. Het is ook wel ergens heel zielig.

 2. het zou goed zijn als er ‘ns een goed programma of serie over gemaakt wordt. ( het raakt veel mensen) Ook omdat zowel daders als slachtoffers hulp nodig hebben. Ik vind het iig fijn dat er een paar pathalogische leugenaars zelf hier wat geschreven hebben. Het zou mooi zijn als ze liegen idd op kunnen geven maar er is een sterke wil voor nodig want ‘gelukkig’ worden zonder liegen is al heel moeilijk en instant satisfaction (bv behoeftes bevredigd te zien bv in liefde, aandacht) is met een leugen makkelijker te krijgen dat geldt ook voor niet pathalogische leugenaars. Dus de kans dat een leugenaar terugvalt in liegen is groot om zo op korte termijn of direkt wel (weer) dat al is het maar tijdelijk ‘gelukkige ‘gevoel te krijgen. Een pathalogisch leugenaar (maar dit geldt eigenlijk voor iederen) die wil veranderen zou eigenlijk het volgende moeten denken: “Beter mezelf (soms of lang) ongelukkig voelen maar een helder geweten hebben, dan mensen kwetsen en uiteindelijk mezelf ook weer, door al dat liegen. ” Ik begrijp dat dat moeilijk is, maar als je KAN liegen (pathalogisch of niet)zegt dat ook iets over je geweten: dat je je dus niet of weinig rot voelt om een ander te bedriegen en te kwetsen op dat moment. De ander komt er vaak toch achter. dus het helpt tijdelijk en je leeft je eigen leven niet. En dat is laf. Hoe moeilijk het soms of vaak ook is om te leven met de waarheid, DAT is toch wel waar het leven om gaat! Laat jezelf helpen op andere mnaiern bv thearpieen, nadenken, acceptatie, over alles kun je praten, schrijven etc, maar wees eerlijk, alleen dan heb je lef en ben je een echt karaktervol mens, dat is stoerder dan al het andere! Alleen zien veel mensen (ook niet patahlogische leugenaars) dat vaak niet in. En mensen die al niet zo zitten met hun geweten gaan dan zo de ‘makkelijke’ weg van liegen op.. heel treurig…Het rotste wat de wereld rot maakt, angst is een onderliggende oorzaak dat zeker..Maar ja probeer zelf ’s de held te zijn die je zo bewonderd in een film door zijn karaktervolle kracht en moraal. je kan het gewoon zelf zijn…Ik weet het leven wordt er niet makkelijker op, maar je krijgt er iets beters voor terug wat meer waard is: echtheid, eigenwaarde, een glimlach van een ander naar jou die door een waarheid van jou is veroorzaakt ipv een leugen, dat doet zoveel meer goed. Iemand kan beter van je weg willen vanwege de waarheid dan blijven door onwaarheden, dan was dat toch niet de vriend of vrouw , die bij je paste of hoorde hoe vervelend het ook is als je dan bv geen vriend of partner hebt. Op lange termijn kan je met eerlijkheid gelukkiger dan je ooit was met leugens. Maar daar speelt geduld ook een rol bij en sterker nog daar moet je niet eens op rekenen. Helaas is dat namelijk geen feit dat je geluk krijgt door eerlijk te zijn, al kan het wel, zeker als steeds meer mensen het voordeel van eerlijk zijn, inzien..

 3. Ik had een vriend hij loog over alles ..elke keer weer had hij een probleem
  Wel was hij een enorme opschepper zijn vader was ‘heel rijk” en woonde in het buitenland beschikte over veel Hectare grond.Hij zelf schepte ook op dat ook hij genoeg geld had niks van gemerkt gezien de kleding die hij bijna elke dag aanhad als ik hem zag en om helemaal niet te beginnen over zijn kleine goedkope flut wagentje.Ik had dit snel door maar vergaf hem dit van binnen(wist dat dit uit onzekerheid kwam)
  Hij wou dolgraag met mij trouwen zodra wat problemen werden opgelost.
  later bleek ik bij toeval tijdens een bezoekje naar de supermarkt zijn neef te leren kennen( beiden nietswetend)(vertelde hij me spontaan na elke supermarktbezoekje verhalen over zijn familie(nietswetend beide dat mijn vriendje zijn neef bleek te zijn.
  Kreeg ik te horen dat mijn (vriendje)een vriendin heeft en bleek dus een derde kind op komst te zijn(hij heeft mij nooit verteld dat hij kinderen heeft)Laat gaan een vriendin al jaren.
  In de tijd dat hij een relatie met mij had maakte hij zijn vriendin zwanger.(Bleek achteraf)
  Hij had dingen van mij in zijn bezit(bij hem thuis gelaten) en zodra ik vroeg wanneer ik dit terug zou krijgen gaf hij elke keer weer een smoes.
  Ik ging voor hem door het vuur ..en liep dankzij deze relatie alles mis.(Problemen met mijn ouders)
  wanneer ik zijn leugens door had maakte hij me uit voor gek…en werd kwaad…In het begin van de relatie deed hij alles voor mij stukje bij beetje verwaarloosde hij mij steeds meer en liet me heel onzeker voelen.
  Indien hij kwaad was kon ik maar beter vluchten.Hij moest al mijn tijd hebben maar indien ik hem nodig had was hij Te druk..
  Door deze relatie ben ik nu erg wantrouwend en verpest ook nieuwe contacten hierdoor.
  Hij wist van mij verleden ik vertroude hem volkomen…en hij speelde met mijn nare jeugd-ervaringen.
  Na dit alles ben ik het zat.
  Ik werk nu aan mijzelf om weer te stralen zoals ik deed voor ik die verdoemde dag meemaakte waarin ik hem heb leren kennen.

  Uiteindelijk zal hij nooit gelukkig zijn hij maakt hiermij uiteindelijk geen vrienden en al helemaal geen gezonde relaties…Heeft hij alleen zichzelf mee:)

 4. herkenbaar vlindertje ik heb ook zo’n ‘vriend’gehad. Zo’n extreem egoisme tegenover zo’n betrokkenheid van mijn kant, die klap is voor mij genadeloos hard , dat inderdaad het vertrouwen weg is naar mannen, te meer omdat zij in, zij het mindere mate, kunnen en feitelijk liegen, dat heb ik zo vaak meegemaakt, dus ook bij mannen die nog niet over pathalogisch vallen. Moeilijk omdat je niet weet waar je meer ana toe bent met je gevoelens, heel frustrerend. Zelfs als ik voor een ‘zachtere’persoonlijkheid ga (ik zal meestal op ‘stoerdere types) vertrouw ik hem niet of hij heeft iets dufs en ja ik kan me niet forceren verliefd te zijn op een uitstraling of uiterlijk die ik minder aantrekkelijk vind , maar zelfs die kunnen liegen, het zit toch best wel in hun natuur helaas. ik zoek die stoere eerlijke man ;-) tja ach dat terzijde… Ik heb er eigenlijk geen vertrouwen meer in…zucht…niet zo leuk dus

 5. Ik zit met grote verbazing te kijken naar het grote aantal verhalen en ervaringen over en met pathologisch leugenaars. Hoe herkenbaar allemaal! Ik ben er zelf ook ingetrapt, heb me laten omlullen en voorliegen. Een soa opgelopen en grote financiële schulden. In het begin was hij zó lief en charmant, maar dat werd wel anders na verloop van tijd. Na een relatie van twee jaar (zonde van de tijd!!!!) viel bij mij het kwartje en heb ik een punt achter de relatie gezet waarna hij me nog een aantal maanden gestalkt heeft. Ik heb aangifte gedaan bij de politie voor stalking en de officier van justitie is daar nu mee bezig. Het meest vervelende vind ik dat pathologisch leugenaars je zó manipuleren, dat je aan jezelf gaat twijfelen, je zelfvertrouwen en zelfrespect brokkelt langzaam af. Ik vraag me dikwijls af hoe het kan dat ik in zijn verhalen ben getrapt. Het is voor mij dan ook een schrale troost om de andere verhalen te lezen en te ontdekken dat ik lang niet de enige ben die dit is overkomen. Aan iedereen die een relatie heeft met een pathologisch leugenaar: kap er onmiddellijk mee! Hij of zij is jou niet waard. Hij of zij maakt je stuk, zonder dat hij/zij daar zelf ook maar enige moeite mee heeft. Voor je het weet ben je jezelf kwijt, je geld, je vrienden, je familie en ben je één of meerdere soa’s rijker! Zet een hele duidelijke punt achter je relatie en hou voet bij stuk. Het valt misschien niet mee, maar als je achteraf terugkijkt, kan je tevreden zijn, aan je zelf werken, weer gelukkig worden. Je bent het waard! Die leugenaar red zich maar. Hij/zij is geen vriend als hij/zij jou zo behandeld. Heel veel sterkte!!!

 6. Ik wist niet dat het zo veel mensen zijn met het zelfde verhaal. Mijn man doet precies hetzelfde. Ik ben nu 2 jaar getrouwd, ik heb een soa opgelopen door hem in dit huwelijk, ik voel mn zelfvertrouen en zelfrespect steeds meer dalen, terwijl ik nooit iets verkeerds tegenover hem heb gedaan. En ik wil hem nu de kans geven om een nieuw leven te beginnen in een ander land met nieuwe mensen, nieuwe banen en alleen hij, ik en ons kind. Als hij verandert, ben ik heel blij, maar zal i het verleden toch nooit vergeten en hem nooit voor d ehonderd procent vertrouwen. Maar zo niet, dan moet ik dit accepteren en zal ik me richten op mn eigen leven en dat van mijn kind. Ik kan hier echt niet meer tegen, het is me te veel en ik probeer gewoon elke dag te lachen en doen alsof ik niet weet dat hij met andere meiden naar bed gaat. Hoe kan iemand zo dom zijn, ik weet het niet.

 7. Pathologische leugenaars, narcistische persoonlijkheidstoornis, borderliners etc. Ze kunnen niet anders dan op deze manier leven. Het gaat hen niet om jou, en het gaat er hen ook niet om om jou “bewust” te kwetsen’. Het gaat hen alleen om hun eigen “IK”. Zij moeten blijven leven, zij moeten blijven staan, en hoe ze dit doen, dat maakt niet uit, als zij maar komen waar zij willen zijn. Meestal lukt hen dit, zonder schuldgevoel of gewetenswroeging.
  Als je géén emtionele binding hebt met deze mensen, dan maakt het niets uit. Maar zodra er een emotionele binding ontstaat; verliefd, aardig vinden, de hulpverlener willen uithangen :-) dan worden we geraakt. En dan doet het zeer!
  Mijn advies dan ook: Laat ze lekker liegen ( hun probleem) en werk er niet aan mee! ( je helpt ze niet, en zéker jezelf niet!) En als je er al in diep in zit- laat hem/haar gaan!

 8. Dames, hebben jullie niets anders te doen dan je mannen voor leugenaar uit te maken? Het valt me op dat jullie vooral schrijven dat de mannen vreemd gaan en erover liegen. mannen gaan vreemd als het thuis, bij hun vrouw of vriendin niet prettig meer is of als ze ineens 10 kilo meer wegen na het gaan samen wonen. Roddelen en iedereen voor leugenaar uit maken, dat is waar jullie voor staan. Kijk ook eens goed naar jezelf, misschien vind je de antwoorden op je vragen.

 9. Wat ik niet begrijp is waarom sommige mensen in hemelsnaam toestaan dat ze jarenlang als voeding dienen voor parasiterende mensen. Net zo verslaafd als een leugenaar is, zo verslaafd maken ze jou aan hen. Is het een gebrek aan zelfvertrouwen, is het naiviteit? Op het moment dat je gelooft dat je beter verdient, krijg je beter. Sommige mensen zijn zelfs getrouwd terwijl ze wisten wat er speelde in de hoop dat deze persoon zou ophouden?!. Ik weet hoe het voelt hoor, begrijp me niet verkeerd, maar heb deze mensen (2) er meteen uitgegooid. Een pathol. leugenaar houdt niet van een ander, daar zijn ze TE egocentrisch voor, kunnen ze niet helpen. Je bent een tijdelijk voedingsbodem tot er iets anders komt en die komt altijd net op tijd. Mensen hebben de neiging om dezelfde gevoelens die zij hebben te projecteren op de pathologische leugenaar en dan te denken dat die gene hetzelfde voelt als hij/zij, MIS! Patho’s zijn meester in het copieëren van (gewenst) gedrag. Geef je liefde dan krijg je ook “liefde”terug. De liefde die je denkt te zien is je eigen gedrag/gevoel en de hoop dat die persoon hetzelfde geeft/voelt als jij. Een patho zal nooit openlijk onaardig doen, want daarmee raken ze je kwijt en wie wil nou zijn energiebron kwijt? Ze zullen je nooit veroordelen, zeker niet in het begin. Dat doen anderen wel en ondertussen bouwen ze krediet op en juist dat maakt je afhankelijk van hen. Je wilt er dan in hun “moeilijke tijd”er ook voor hen zijn. Ja, maar ze/ hij is altijd aardig geweest en liefdevol en .. en … Nee het is gecopieerd gedrag geweest en geen echt gevoel/liefde. Een pathologische leugenaar heeft gewoon energie nodig om te leven, anders sterven ze. Ze zullen je het gevoel geven dat je nodig bent en dus belangrijk bent, maar dat is precies wat ze willen. Ik ken een vrouw die zwanger is geworden van haar vriend en aangezien het toch een pispaal is die het niet eens door heeft dat hij helemaal ingepakt is, denkt hij serieus dat die vrouw per ongeluk zwanger is geworden. Die heeft verzekert dat hij haar nooit meer gaat verlaten, doet hij echt niet, want daar is die te laf voor. Ren als je een pathol. leugenar tegenkomt of laat ze gaan. Je helpt hen niet en ook jezelf niet. En patho’s zoek een hond.

 10. Ik ben erachter gekomen dat hij al 2 en half jaar liegt, en hij ook al die tijd vreemd is gegaan terwijl hij heel erg van me houdt (volgens hem, maar zo voelde ik het ook wel, als we samen waren was het gewoon leuk), ik woon nu bijna 2 jaar bij hem en ben vorige maand vertrokken. Ik vraag me af of hij een pathologische leugenaar is of dat hij gewoon sexverslaafd is. Als ik hem confronteerde met zijn daden, ontkende hij eerst altijd alles, en later gaf hij toe maar nog nooit helemaal. Het ergste is dat ik gek ben op die man maar kan ik hem ooit nog vertrouwen? Hij wil mij ergens ontmoeten om te praten. Ergens wil ik hem geloven maar ben ook bang om weer opnieuw zo gekwetst en bedrogen te worden. Wie deelt ervaringen met mij? Ik wordt zo verscheurd, mijn hart zegt JA en mijn verstand zegt KAPPEN.

 11. Als ik jullie een gouden raad mag geven, kap onmiddellijk met een pathologische leugenaar.
  Ik heb er zelf 7 jaar onder geleden, zowel emotioneel en financieel.
  Ze rijden voortdurend een scheve schaats, zijn professionele leugenaars en denken enkel aan zichzelf.
  Het zijn parasieten waarmee je NIKS bereikt in je leven.
  Na 10 maanden probeert hij me nu nog te stalken om me terug in te palmen in zijn leven .
  Hulp hebben deze mensen nodig.

 12. De ex van mijn broer is een pathologisch leugenaar. Ze is begonnen hem te manipuleren, heeft toen gedaan alsof ze zwanger was en vervolgens alsof ze een miskraam had gekregen. In die periode is ze echt zwanger van hem geraakt en nu hebben ze een zoontje. Ze heeft hem zowel geestelijk als fysiek mishandeld en vervolgens zelf aangifte daarvan gedaan tegen hem. Mijn broer heeft daarop 7 aangiftes tegen haar gedaan. Jammer is dat politie eerder de vrouw dan de man gelooft als het op mishandeling aankomt. Er ging direct een melding naar AMK, en die kwamen hem opzoeken en geloofden hem niet. Vervolgens moest hij als zgn agressor in therapie, ook in die instelling geloofden ze hem niet. Na heel veel praten, bewijzen, advocaat etc. is hij vrijgesproken van mishandeling wegens gebrek aan bewijzen en haar vele wijzigingen in haar verhaal. Tja, op een gegeven moment raak je verstrikt in je eigen leugens. Maar nog steeds kan ze hem maken en breken door te zeggen dat hij zijn kind niet mag zien en hem geen toestemming voor gezag te geven. Wat is het recht onrechtvaardig in Nederland. Ik wil Nederland graag waarschuwen voor deze vrouw, maar hoe? Hulp zou ze moeten krijgen, maar haar omgeving gelooft haar, dus gaat niet gebeuren.

  Iemand tips?

 13. Er zijn zo vreselijk veel mensen die het liegen tot een kunst hebben verheven. Ze liegen zo goed, ze geloven het zelf! Zelf ben ik meer malen bedrogen door mannen, waarbij het heel ver ging, van getrouwd zijn, tot eerst een ander zoeken en je dan vertellen dat het gras groener is bij diegene. In het begin zelfs geprobeerd mijn huis en alles op zijn naam te krijgen, van alles beloven en niets doen. Als dan blijkt dat je er niet intrapt, gewoon volgende slachtoffer. Maar wel blijven bellen en informeren hoe het met eventuele verkoop staat. Deze persoon heeft een fantastisch lopend Caravan bedrijf in Ede zei hij in het begin en hoog van de toren blazen, kapsones niet normaal………. maar alleen maar uit op twee dingen, geld, sex en je psychologisch mishandelen. Het lijkt wel of zulke mensen leven op de ellende van een ander. En altijd in het middelpunt van de belangstelling willen staat en jou dan bij iedereen zwart maken, zodat je je niet prettig meer voelt in je eigen buurt. Dit heeft heel lang geduurd, maar nu sluit ik mij ervoor af, anders word ik nooit gelukkig en ik heb het al zo moeilijk.

 14. Als er mensen zijn die van liegen hun beroep maken en daar van
  kunnen leven , zonder een greintje geweten te hebben , kun je daar beter afstand van houden .Ook als je geen pathologisch leugenaar bent. Liegen is een zonde ,en iedereen die liegt , wordt vroeg of laat gestraft of je het wilt of niet. Ik ben tegen liegen zo erg dat ik liever alleen ben dan dat ik met een leugenaar zou moeten leven , mn eerste partner was ook een pathologische leugenaar heel erg ziek , liegen en bedriegen niet mij maar iedereen .Manipuleren .grote verhalen opzetten , ik was nog veelste jong om te kunnen begrijpen wat het eigenlijk was , want zoiets heb ik niet meegekregen.Mijn ouders waren eerlijk tegen mekaar er was liefde en harmonie bij mij thuis, helaas was dat nooit het geval bij zijn thuis . Ik weet niet of dat een rol speelt , ze werden meer als monsters dan als nette mensen opgevoed.
  Jammer vindt ik alleen dat mn kinderen die nu al puber en tieners zijn ,hun vader nooit echt hebben leren kennen. Dat stukje
  geborgenheid wat een vader meegeeft dat veiligheid, dat ze dat niet hebben meegekregen vindt ik erg jammer. want al die tegenslagen te kunnen overleven moet je een stabiele jeugd gehad hebben, en dat heb ik wel gehad. vader moeder warmte liefde
  normen en waarde precies zoals het hoort dat is wat mij sterk heeft gemaakt zelfs in mijn huidige relatie heb ik zoveel mee-
  gemaakt daarmee heb ik ook kinderen, maar het houd mij niet tegen om voor mijn eigen geluk te vechten , als je als man zijnde een vrouw niet waardeerd dan ben je haar niet waard . uitzonderingen zijn die vrouwen die liegen en bedriegen om een man aan de haak te slaan , die andermans relatie verstoren, zulke vrouwen zullen niets dan ellende krijgen , en het duurt niet lang voordat die man het door krijgt.
  en voor al die pathologische leugenaars waarom moeilijk doen,
  als het makkelijk kan zoek elkaar op , maak elkaar ziek lieg en bedrieg elkaar en niemand die daar mee zit.
  Wordt het leven een stuk makkelijker voor jullie en voor ons , geef je jeugd niet de schuld want ik heb ook ellendige dingen meegemaakt zoals misbruik van familie leden kleineringen vernederingen maar dat heeft mij niet gezet tot liegen , jullie zijn gewoon ziek dat weet je , maar hulp zoeken ho maar, zoek liever weer een andere slachtoffer.
  Je bent niet zielig maar een parasiet die alleen wil verwoesten
  als jullie mensen denken om nog met zulke mensen omtegaan dan hebben ze jouw in hun macht doe je ogen open en ren ver weg , als je ooit een normaal leven wilt leiden en jezelf nog wilt blijven anders herken je jezelf niet meer. kies voor jezelf en je eigen geluk dan zul je zien dat het leven een stuk leuker en gezelliger wordt dan met mensen om tegaan die alleen maar liegen .

 15. Ook ik ben de prooi geweest van een man die vele stoornissen kent en vele maskers kan op zetten. Ook ik ben voor die charismatische man gevallen die hij neer zette … hij spiegelde mijn droomman. Na de idealiseringsfase de fase waarin je afhankelijk wordt gemaakt van zo’m gek … en zie er dan nog maar eens van af te komen. Geem middel wordt geschuwd om controlle te blijven uitoefenen op jou … of je weer voor je te winnen. Een ongeneeslijke ziekte wordt aangewend … ons kind wordt gemanipuleerd door hem en ingezet als middel om zijn behoefte bevredigd zien worden … hij pakt op je zwakke plekken … net als een roofdier dat zijn prooi besluipt !!!

  Kansloos een relatie met zo’n psychopaat !

  Ga eerdaags in behandeling … want ik ben een schim van wie ik ooit was … hoop los te komen van deze destructieve maniak die gewetensloos parasiteert op anderen. Het is allemaal gebakken lucht …

  Voor mensen in dezelfde situatie heel veel succes m los te komen !

 16. Ik heb sinds (bijna) een jaar een vriend. Hij is geweldig! Hij is super lief voor me en wil voor me zorgen op elke manier die hij kan verzinnen! Helaas heeft hij een aantal keer tegen me gelogen. Ik heb veel mee gemaakt met mijn vorige vriendjes. Vlak voor ik mijn eerste “echte” vriendje kreeg, ben ik meerdere keren sexueel misbruikt en mishandeld door een jongen uit een groep slechte vrienden. Alsof dat nog niet erg genoeg was, heeft mijn ex me in feite verkracht (tevens mijn ontmaagding..) en sloeg, bedroog, loog, mishandelde, dwong me dingen te doen ik ik niet wilde (voornamelijk op sexueel gebied). Ondanks dit alles ben ik toch een periode van 11 maanden bij hem gebleven, omdat hij zei dat als ik bij hem weg zou gaan, hij mij en mijn gezin iets aan zou doen. Ik was nog heel jong, en was bang om alles kwijt te raken (hij verzekerde me ervan dat als ik hem verliet, ik mijn vrienden en familie kwijt zou raken), dus maakte het niet uit. Uiteindelijk, na 11 afschuwelijke maanden heb ik het uitgemaakt. Sindsdien hoor ik nauwelijks nog iets van hem. Af en toe (bijvoorbeeld met mijn verjaardag) laat hij nog iets horen. Anderhalf jaar later ontmoette ik een jongen. Hij leek me leuk, en ben een relatie met hem begonnen, natuurlijk nogsteeds erg bang om mensen en vooral mannen te vertrouwen. Na een week ben ik erachter gekomen dat hij zwaar aan de drugs zat, en ben ik (om de pijn te vergeten) er helaas voor een deel in mee gegaan. Toen hij het na 2 maanden uitmaakte ben ik er dus achter gekomen dat ik alleen nuttig was voor de sex, en om te showen wat voor een meid hij wel niet kon krijgen (ik ben lang, slank, heb blauwe ogen en van nature heel licht blond krullend haar, waar al zijn vrienden enorm op geilden..). Toen dit uit ging ben ik per toeval mij huidige vriend tegen gekomen, en na 2 dagen hem te kennen was het meteen raak. Dankzij hem zag ik weer een lichtpuntje in mijn leven, en is alles veranderd. Thuis gaat alles beter, school loopt perfect en ik ben erg gelukkig met wat ik heb en wie ik ben. Helaas heb ik 3 jaar lang niemand verteld wat er gebeurt is.. Ik heb aan het begin van mijn huidige relatie aan mijn vriend verteld dat ik misbruikt ben, en dat ik té vaak bedrogen ben, en hem hem gesmeekt mij nooit te bedriegen of voor te liegen. De eerste leugen was niet erg, hij heeft me niet verteld dat hij iets te veel gedronken had op een feest (ik heb absoluut niks met drinken, af en toe een slokje wijn vind ik voldoende) en dat hij iets had gerookt. Allemaal geen probleem, maar ik vatte het redelijk hoog op, omdat ik niet tegen leugens kan, en werd boos op hem. Hij snapte het en bood zijn excuses aan, zand erover, klaar. Maar toen we ongeveer een half jaar samen waren heeft hij een grote leugen opgebiecht (ik houd deze liever tussen hem en mijzelf). Hierdoor ben ik heel erg geschrokken en had nooit verwacht dat hij zo tegen me zou liegen. Ik heb nadat hij het vertelde een hele tijd gehad van ruzie maken, alles willen weten, hem controlleren, zijn mobiel na kijken etc. (hij ging niet vreemd, hoor!). Door mijn verleden ben ik dus erg bang om voorgelogen te worden, en vind ik het verschrikkelijk moeilijk om mensen te vertrouwen, met name mannen. Zodra ik alleen over straat loop ’s avond sta ik al op scherp met de gedachte “Als die vent naar me toe komt, ram ik hem volledig in elkaar..”. De afgelopen maanden zijn redelijk moeilijk geweest voor mijn vriend en mij, maar we komen er redelijk goed door heen. Ik heb kort geleden ook aan mijn ouders verteld wat er gebeurt is, wat enorm heeft opgelucht. Ik voel me niet meer beklemt in mijn gevoelens, en kan nu echt overal open over praten. Dat ik het heb verteld heeft ook veel veranderd in de relatie met mijn vriend. Ik ben nu voor het eerst echt volledig gelukkig, dwing mezelf die gedachten van angst en achterdochtigheid te negeren en praat overal over met mijn vriend. Hij heeft er geen problemen mee dat ik nog af en toe zijn computer of mobiel check, want hij realiseert zich dat hij dit zelf heeft veroorzaakt (voorheen waren er geen problemen en kwam het niet in me op hem te controlleren) met wat hij gedaan heeft. Zelf ben ik ook altijd open en eerlijk tegen hem, ookal is het soms erg moeilijk om over mijn verleden te vertellen. Gelukkig steunt hij me hier in.

  Tegen iedereen hier wil ik zeggen: als je vriend/vriendin liegt, je weet het, en ze ontkennen het (zoals mijn vriend eerst deed), praat erover zonder boos te worden. Probeer een rustig gesprek met hem/haar aan te gaan en laat merken dat je het wilt uitpraten (dit hoeft in werkelijkheid niet zo te zijn!). Als hij/zij je de leugens heeft opgebiecht, bedenk dan eerst voor jezelf of je samen aan zijn/haar probleem wilt werken, als je niet kan omgaan met wat je te horen gekregen hebt, ga dan samen naar een therapeut, als niks helpt is het duidelijk dat de relatie over is. Blijf nooit te lang bij iemand die je voorliegt. Één enkele kans, verspillen ze die, dan is het exit. Simpel gezegt: laat je door niks of niemand naaien, stay true to yourself en hou de eer aan jezelf! Als deze persoon jou niet helemaal gelukkig kan maken, is die niet de persoon voor jou. Hoe moeilijk het ook is om een geliefde los te laten. Kies voor jezelf en je eigen geluk, en laat niets of niemand dat van je afnemen. Er is altijd iemand voor je, die wél de ware kan zijn ;)

  Iedereen, succes!!
  Eva.

 17. Behoud jezelf ,leer uit jezelf,
  kap met een leugenaar.
  je bent ze geen woord en letter verschuldigt .
  geen ontknopingen meer voor een oplossing ,wel voor jezelf .

  laat gaan ,leef en geniet,behoud steeds jezelf dan zal er ruimte komen voor een eerlijk en goede relatie

  groeten

 18. Vorige week kwam ik erachter dat mijn vriend nog steeds een relatie heeft met de moeder van zijn kind. Sterker nog, ze zijn nooit uit elkaar geweest, terwijl hij wel dat idee gaf. Het is emotioneel een mega-klap, en ik probeer ervan te herstellen. Ongelofelijk hoe hij alles in elkaar heeft gelogen. ik heb met zijn partner kunnen praten op het moment dat het uit kwam, en gelukkig reageerde zij normaal tegen mij. Door het uitwisselen van informatie kwamen we erachter hoe ver hij gaat in zijn leugens. Ik voel me diep geraakt in mijn vertrouwen. Voel me bestolen van tijd, energie en liefde. Afhankelijk van of zijn andere partner blijft, heeft hij er waarschijnlijk weinig last van dat het nu over is, en dat vind ik heel erg. Hij komt er gewoon mee weg. Zal wel weer een nieuw slachtoffer aan de haak slaan. Zijn partner en ik zijn gerust niet dom, hebben HBO- en WO-niveau. Maar tegen zulk gelieg kan ik niet op hoor. Trouwens, het moet ook niet het uitgangspunt zijn in een relatie. Ik moet mijn leven kunnen doen zonder met een vergrootglas achter een ander aan te gaan. Uiteraard heb ik het uitgemaakt. Maar ik heb erg veel verdriet: om de verbroken relatie, om het feit dat we elkaar amper kenden, om het feit dat hij me heeft gebruikt, de teleurstelling dat het nooit een kans zou hebben gehad op lange termijn terwijl hij wel dat idee gaf.

 19. ik heb een 14 rampzalige relatie met een pathiologische leugenaar dat bovendien ook agresief is. ik ben heel vaak gevlucht maar weer teruggekomen want hij manupaleert mij zodanig dat ik denk datik gek ben en dat ik degene bent dat sclecht is ook inde relatie nooit heeft hij iets gedaan.
  we hebben twee kinderen en hij heeft buitemom mij ook twee kinderen met mijn vroegere ex-hartvriendin gemaakt. ik ben deze relatie helemaal zat en ik wil hem weg uit mijn leven voorgoed. maar de problemen zijn hij staat nergens in nederland geschreven, heeft geen maandelijkse inkomen hij leeft iligaal bij mij eet doet alles alsof hij de koning is .en hij acepteerrdt ook niet dat het uit is of als je zegt dat je niet met hem naar bed wil. alles is dwingen dwingen dwingen ik kan niet meer zo leven hij zuigt het leven uit mij hierna wil ik geen relatoies meer ik vertrouw geen mannen want ik ben dan bang dat ik weer trauma op zal lopen. mijn leven is in gevaar de politei laat hem weer na twee uur los en dan hang ik.
  wat moet ik doen. ik kan niet meer, hij gebruikt veelste veel energie van mij dagelijks.

 20. Het is een ziekte wat niet behandeld kan worden, want als je naar de therapeut zou gaan dan zou daar alleen nog meer gelogen worden. Zulke mensen moeten ze opsluiten!!! want het enige wat ze doen is mensen kwetsen of het nu familie is of vrienden dat interesseert ze niet want zo zien hun het niet het zijn pure profiteurs die zich nergens voor schamen.

 21. Het hoeft niet je partner te zijn maar ook iemand die jou het idee geeft een goede vriend voor en van jou te zijn. De puzzel gaat nu kloppen. Regelmatig twijfels uitgesproken waar dan zeer boos op werd gereageerd. Ik betichtte hem van liegen..hoe ik dat durfde en of ik wel wist hoe dat voelde. Liefde maakt dus inderdaad blind. Tot ik de afgelopen week een aantal zaken waarnam en daar bepaalde acties op heb ondernomen. Mijn gedachten bleken waar. Ik leefde met hem mee.. De zorgen om zijn baan en kinderen en kon me ook in een aantal zaken verplaatsen. Ieder jaar een andere baan in de afgelopen jaren zegt me nu ook meer. Het ergste is dat er een gezin bij zit. Of dit soort mensen te helpen zijn, weet ik niet. Ze brengen wel veel emotionele schade toe. Buiten het feit dat ze liegen over situaties, liegen ze ook over de personen waar ze mee omgaan. Zou graag weten wat hij over mij heeft verteld tegen zijn vrouw. Ik hoop dat zij voor zichzelf en haar kinderen gaat kiezen.

 22. Ik lees hier heel veel dingen van mensen en het doe mij goed dat ik niet de enige ben die met zo persoon heb geleefd en nog steeds helaas leef.
  Want hij laat me niet met rust met zijn zielige verhalen en leugens.
  Nooit geweten dat iemand je zo pijn kan doen met zoveel leugens die nog steeds niet ophouden,
  Ik vraag me wel af waarom ze dat doen liegen over alles en er gewoon mee doorgaan dag in dag uit en ze weten dat ze liegen kan mij zelf niet wijs maken dat ze dat niet doorhebben.
  Zo zit ik met een ex die ik al 11 jaar ken en 8 jaar mee samen heb gewoon en altijd wel een gevoel te hebben dat hij loog.
  Maar altijd lag het aan mij wilde zelf hulp voor mezelf nemen want ik spoorde niet er was iets mis met mij want ik zag dingen die er niet waren reageerde het zelf op me kinderen.
  Dus ik moest hulp zoeken als was het maar voor me kinderen en dan kom je op een dag erachter omdat een goede vriend zelfmoord heb gepleegd achter de waarheid dat al mij gevoel wel terecht was en dat doe zoveel pijn en zelf nu blijf hij liegen over alles.
  En speel zo goed het slachtoffer ja want hij maak alles mee en hij is zo zielig en lieg tegen andere mensen ook want hij zielig gevonden wil worden.
  Heb hem zelf mee geholpen met zijn huis en dat werd me als dank afgenomen nu snap ik waarom ik niet meer welkom was toen het klaar was,
  Want zijn nieuwe liefde was belangrijker heb het zelf met me eigen ogen gezien.
  En dan zelf blijf hij liegen van hoeveel dat die van me hou hoeveel dat die me mis.
  Maar alles is en blijf een leugen want daar zijn ze heel goed in leugens vertellen want ze genieten van de pijn van andere en ja soms liegen mensen voor hun bestwil maar niet dag in dag uit.
  En dat ik niet belangrijker ben dan andere is heel moeilijk te begrijpen want zijn mama is belangrijker dan ik dat heb ik wel gemerkt toen zijn moeder mij bijna dood reed met mij dochter van 4 achterop en dan kom je jaren lang achter dat meneer gewoon contact heb met zijn moeder niet 1 keer per week nee 30 sms en 10 bellen per dag en dan dus al jaren achter elkaar.
  En dat doe zoveel pijn wetend dat ik niks heb betekend voor hem.
  Hoe krijg je zo iemand uit je hoofd die je dag in dag uit pijn doe expres en dan vrolijk elke weekend nu met een andere vrouw leuke dingen ga doen.
  En ik ben een zeikerd in zijn ogen want ik moet hem met rust laten omdat hij zoveel pijn heb en er zo mee zit nou hoe kan je dan leuke dingen doen zoals na voetbal gaan uit eten en seks hebben met een andere vrouw ja dan heb je het moeilijk volgens mij.
  Hij blijf maar het slachtoffer spelen dat hij eigenlijk wat ik doormaak doe of hij het mee maak terwijl hij de oorzaak is van alles maar doe of hij al mij verdriet mee maak terwijl hij leuke dingen doe en ik nu ergens zit voor hulp voor mezelf,
  Want ik kan hier niet mee omgaan ik moet dit doen voor me kinderen die nu gelukkig op vakantie zijn dat ik nu 2 weken misschien mezelf weer kan vinden en hem uit me hoofd kan halen want dit verdienen mij kinderen niet dat ik zo kapot ben kan het niet meer verbergen voor ze zien elke dag dat ik zoveel pijn heb en ik reageert het op hun af dat verdienen ze echt niet.
  Ik moet hem uit me hoofd krijgen want ik ga hier helemaal aan kapot en hij werk er elke dag aan mee om mij verder de grond in te trappen en geniet er ook nog eens van.
  En mensen kunnen zeggen van laat hem maar lekker jij moet verder met je leven maar zoiets ga niet vanzelf uit je hoofd als je altijd heb gedacht dat ik nummer 1 van wat nu dus niet waar is,
  Altijd voor hem kaar gestaan nooit wat terug gevraagd nu ik diep in de problemen zit kan ik barsten van hem wamt hij heb het zo moeilijk met zich zelf dat ik dit alleen moet doen net als al die jaren voorheen blijkbaar.
  Dat ik altijd voor hem klaar stond en nu vraag je wat terug en ik wordt geneerd dat doe echt zoveel pijn.
  Je kan blijven schrijven heb dagboeken vol geschreven en weg gegooid want alles wat daar in stond doe alleen maar meer pijn.
  Wetend dat je al die jaren voor de gek ben gehouden en dat doe echt heel veel pijn hoop dat het ooit beter kom met mij maar nu zie ik het niet meer zitten.
  Kan niks meer heel me leven is kapot en dat door 1 persoon die nu vrolijk geniet van zijn leven.

 23. Hallo iedreen jullie spreken niet over een patalogishe leugenaar maar een narcotise een pathalogise beseft zijn eigen leugens in tegenstelling van een narcotise die denken dat ze de waarheid spreken en deze kunnen agressief uit de hoek komen zeer gevaarlijk

 24. Gewoon 1 man die je kapotmaakt met in wat hij
  hij doet en hoe hij het doet en het enige wat jij doet
  is echt van hem houden je continu onzeker voelen,
  constant dat onderbuik gevoel, de angst dat hij
  vreemd gaat, blij zijn dat hij je een keer aandacht
  geeft maar op zo n manier dat je nog onzekerder
  word en nog meer dingen gaat afvragen.
  Het ligt nooit aan hem altijd aan jou….en hij
  zit er niet mee wat voor gevoel hij bij je teweeg
  brengt, ik denk dat hij daar op kikt meedogenloos
  en vooral in alles van hemzelf geloven.
  Ben het patroon van zijn exen nagegaan identiek
  hetzelfde. Ik probeer nu los te komen van mijn
  oprechte gevoel voor hem maar jee wat een strijd
  en pijn doet dat………

 25. Karin,Ik heb een vriend,alleen vriendschap.Wat hij mij in 20 jaar heeft voorgelogen is met geen pen te beschrijven.Ik heb hem altijd geloofd,ongelovenlijk,bijna 20 jaar.Nu dat ik heb laten merken dat ik af en toe twijfel aan zijn verhalen,wordt hij overmand door zelfmedenlijden,hij is zo goed voor mij geweest en dit is zijn dank.Hij was inderdaad heel gul naar mij toe,maar dat was alleen maar om mijn om de tuin te leiden.
  Het gekke is nu hij boos op mij is voel ik me nog schuldig ook.Het is echt een verschrikkelijke ziekten die je leven kapot kan maken als je met zo een persoon te maken krijgt.

 26. Goedemiddag
  Mijn excuses voor de lengte van mijn reactie en vraag, ik zal zo beknopt mogelijk zijn, en ik wens dit volledig anoniem te doen.

  Ik ben een man, 26, en heb zelf een heel moeilijk verleden gehad in de zeer weinige vriendschappen en relaties die ik gehad heb, nagenoeg al die problemen resulteren uit misbruik van anderen in mijn kwetsbare opstelling. Ik kies deze opstelling uit vrije wil en mijn perceptie om goed te doen, ik heb deze opstelling verworven door zovele jaren van misbruik hiertegenover, ik ken mezelf dat ik nooit ofte nimmer mij verhuld wil opstellen in een relatie, omwille van mijn verleden en wie ik wens te zijn.
  Wat ik nu beknopt vertel kan absurd klinken, misschien op zichzelf wel een fantast van een verhaal, maar het is waar, wij hebben elkaar letterlijk honderdduizenden woorden getypt en waarschijnlijk meer dan dit gesproken, van alles ooit getypt heb ik de log-file kunnen achterhalen.
  Ik leerde een Russische vrouw kennen uit Sint-Petersburg via een online forum over denktanks, in dit geval over hoe de wereld eruit zou zien in 2100. Wij hebben samen veel gegamed, maar het is niet hoe we elkaar ontmoet hebben.
  We raakten aan de praat op een moment over skype, het klikte heel goed, wij leken beiden een gezonde en intrigerende balans te hebben van gemeenschappelijke en aanvullende aspecten, en relatief snel zegt ze gevoelens voor me te hebben, die ik ook begon te ontwikkelen voor haar. Een kleine week nadien noemden we het een relatie, tot op dit punt had ik haar niet over webcam gezien, wat ze in gradaties liet doorschijnen niet te kunnen verdragen omwille van een extreme gebeurtenis in haar leven, ik had een aantal fotos van haar waarvan ze zei recent te zijn, een facebook of dergelijke had ze niet omwille van dezelfde reden.
  Een paar dagen nadien, op een zeer nachtelijk uur zegt ze met zeer ge-emotioneerde trilling in haar stem dat ze net voor haar zestiende brutaal verkracht is door 4 mannen die ze vertrouwde, en deze dit gefilmd alsmede gefotografeerd hebben om het op het internet te zetten, ik heb nog nooit iemand zoiets waarachtig horen zeggen en anderen die ik ken met wie ze op een moment doorheen onze relatie ook heeft gesproken in een gedeeld gesprek hebben van al dit nooit iets gemerkt.
  Dit zeggende tegen mij duurde letterlijk uren, met heel erg veel details van haar omgeving en de naschok, Ik wist niks van een ernstig verleden en een extreem trauma op het moment dat we verliefd werden, maar ik beoordeel niemand op zijn of haar verleden, ik wil helpen t.o.v. haar en om de relatie te doen werken, maar dit blijkt nu in al dit zeer naïef en onrealistisch te zijn geweest.
  Dit is een van de vele voorbeelden die ze me vertelde over haar extreem verleden, maar ze deed dit zeer geleidelijk en zeer open voor interpretatie, ik besef nu dat zelfs mocht alles waar te zijn geweest, ik relatief weinig feitelijk wist van haar tot ik het uitmaakte meer dan 5 maanden nadien.
  Ik kan over deze maanden letterlijk boeken schrijven, maar ik heb het uitgemaakt, gefrustreerd maar niet beschuldigend of erger, omwille van hoofdzakelijk 2 dingen die gecombineerd mij volledig tot op het bot leegzogen in mijn wil goed te doen voor haar en ons, nooit voor mezelf. Ze vatte duizenden dingen op die ik zei als aanvallend of erger, en reageerde scherp en beschuldigend hierop, terwijl ik geen-enkele van deze opvattingen zo bedoeld had. Ook was er dikwijls een zeer groot verschil tussen hoe liefde-en vreugdevol, overdreven zelfs, ze me begroette en over me typte als ik online kwam, t.o.v. als ik haar hoorde over skype.
  Ze klonk dikwijls neerslachtig en kortaf, zeer wisselend ook, dit verschil en de zeer aanwezige impressie dat heel erg weinig wat ik zei vat had op haar was te taxerend op het einde, maar echt nooit depressief of erger.
  Een halve dag na de breuk contacteert ze me typend over skype, extreem verontschuldigend, als in empathie wekkend, maar ook mijn laatste woorden zeer uit hun context trekkend en verontschuldigingen “guilt-trippen” Ze zei ook in alles open te willen zijn omdat ik dat verdiende, en vroeg of ze haar verhaal kon doen dit zijnde, ik zei ja.
  Ze is niet 21 zoals ze altijd zei en klonk als in haar stem en fotos, maar 32. Vele duizenden dingen die ze me verteld heeft doorheen de maanden blijken nu geen enkele correlatie te hebben met de realiteit, wat ze onmogelijk t.o.v mij en anderen die ik ken kon gedaan hebben zonder extreme en bewuste conditionering, vele van deze details noterend. De extreme verkrachting, zo waarachtig overkomend, met die trillende emotie, is behalve de daad van deze vier mannen en het filmen hiervan, compleet anders, op haar 25ste en door collegas op haar werk bvb.
  zelfs in dit bericht zei ze haar enige leugen over haar leeftijd te zijn, haarzelf extreem tegensprekend in dezelfde reactie.
  Ook op het feit na dat ze een zeer zwaar auto-ongeval had gehad waarin iemand gestorven was, was alles compleet anders, haar verloofde was gestorven op haar 28ste, ze heeft over een half jaar in het ziekenhuis gelegen, deze pathologie broedend. Ze wimpelde ontmoeten af omdat ze simpelweg niet meer wou leven voor haarzelf tot zeer recent, iets wat ik of anderen ook nooit konden afleiden.
  Ik heb haar nooit geblokkeerd omdat ze ook mijn adres, facebook, email, etc weet, en een simpele googling van mijn naam vertelt haar waarschijnlijk meer details van me, ze zal altijd contact kunnen maken als ze dat wil. De ochtend nadien, iets wat ik nooit voorheen gedaan heb, googelde ik haar naam, stad, en universiteit in het russisch, het duurde ong 10 minuten tot ik in de resultaten op een vk.com profiel botste waar letterlijk 30+ details in staan die ze letterlijk tegen me gezegd had, in de posts hierin weer iemand compleet anders bleek te zijn.
  Ik reageerde kwaad en geschokt naar haar in sms, een halve dag later kwam ze online en vertelde me dat dit profiel eens het hare was meer dan 3 jaar geleden, maar gehacked was en dat ze geen enkel verband had met deze vrouw. Ik geloofde er niks van totdat ze mij een scan stuurde van het deel van haar paspoort en huurcontract met haar persoonlijke gegevens en officiële stempels. Zelfs na extensief research blijken deze foto’s echt, zelfs niet gefotoshopped dit detecterend met een professioneel programma. Ik geloof nooit dat er geen link is maar het is plausibel dat zij en de vrouw die hierop poste niet dezelfde persoon zijn.
  Nuja, ze is al dagenlang in delen haar leven vrij extensief aan het vertellen, deze informatie heeft voor mij in het algemeen een helpende factor aangezien ik van denkend vrij veel te weten over mij, haar en de wereld rondom ben gegaan naar bijna nog niks zeker wetende in een seconde.
  Ze blijft me contacteren nu met algemene vragen en om mijn mening hierover te weten. Ik heb haar gezegd dat ze professionele hulp nodig heeft; therapie, en hulpverleners rondom mij die dit verhaal in een gradatie kennen zeggen dat onmiddellijk en met zekerheid, ik betwijfel sterk als ze dat ooit in een mate zal doen niet wettelijk verplicht wordende.
  Mijn vraag is simpel, wat zeg ik nu tegen haar om zo goed mogelijk te laten doordringen dat als ze dit niet laat behandelen de kans zeer groot is, hierin gesteund door 2 psychiaters, dat ze anderen en zichzelf zal blijven pijn doen op vele manieren. Ik wil haar ook zeggen het contact te stoppen, maar dat ze hulp zoekt is voor me prioritair.
  In de diepe kern van haar hart is ze een goede en behulpzame vrouw, ik zou nooit grote liefde gevoeld hebben als ik dit niet in zeer grote mate aanvoelde, mijn hartwens is om dit verhaal af te sluiten met de best mogelijke oplossing voor iedereen hierin betrokken, inclusief mezelf.
  Ik wens gewoon de eerlijke mening te weten van de personen die hierop wensen te reageren, het zou me echt helpen.

 27. Mijn dochter is een leugenaar.. Ruim een maand terug zijn we op verschillende leugens van mijn dochter gekomen. Blijkt dat ze over heel veel dingen liegt. Tegenover haar partner, moeder, zus en broers. Anderhalf jaar heeft ze een afaire gehad terwijl ze nog bij haar nu ex partner nog was. Ex partner had bewijs, maar glashard blijven afliegen, ook tegenover ons. Expartner is eruit getrokken, dochter is de week erna al naar haar minaar. Na een maand besloten ze samen dat ze zwanger wilden worden. Tegen haar zus zei ze: ik moet opletten, want k’ben mijn pil vergeten. Mij belde ze paar weken later: ik ben zwanger, k’heb een buikgriep gehad en mijn pil heeft niet gewerkt. Maar ik wil dat kindje niet, k’ben er niet klaar voor. Met haar minaar maakte ze het uit, reden, hij zou te jaloers zijn, maar ook daar zat weer iets achter, achter zijn rug om had ze weer een andere minaar, een knul van 23, zij is 35.. Dus terwijl ze zwanger was van haar vriend, kruipt ze in bed met die ander en laat ze haar hoofd zot maken, dus de volgende leugens kwamen er al weer aan.. Vriend was er kapot van, ze liet abortus plegen, maar loog ook daar weer over, ze had zogezegd een miskraam gehad.. Ik ben heel boos op haar geworden, ook omdat ik tegen abortus ben, maar ik kon het niet tegenhouden, haar vriend ook niet. Ze gaf toe dat ze een nieuw vriendje had, pas een weekje zei ze, maar dat was ook weer een leugen, want haar zoontje van 6 had weken ervoor al over die jongen gesproken, dat hij bij hen thuis kwam en met hem speelde en s’morgen samen boterhammetjes at. Nu is de relatie met mijn dochter zover vertroebeld, ik geloof niets meer, zij is boos omdat ik haar niet steun, maar hoe kan ik zoiets steunen? ik haat leugenaars. Al dat gelieg en bedrieg heeft iets stuk gemaakt bij mij.. Hoe moet dit verder??

 28. de verhalen die na mij komen zit die elke keer met aandacht te lezen
  deze mensen zijn zo ziek in hun hoofd en denken dat ze maar alles kunnen maken omdat ze zelf alles geloven daar ben ik wel achter gekomen
  ze willen niet eens hulp ook al geef je alles elke keer maar weer en laten zoveel ellende achter bij mensen die zoveel om ze geven maar dat doe hun helemaal niks ben nu een half jaar verder en hoor nog steeds de leugens en maar zich zelf goed praten daar zijn ze zo goed in het beste is om ze voorgoed achter te laten maar soms lukt dat niet en blijven ze toch voor een deel in je leven omdat je de pijn en verdriet niet kan vergeten wat ze hebben aan gedaan en zeker met de feestdagen die er aan komen denken we dan waarom liegen deze mensen toch en waarvoor in hemels naam waarom ze zoveel mensen pijn doen ik zou het echt niet maar als jullie het weten hoor ik het graag

 29. Mijn vriend heeft mij jaren lang bedondert met sex sites etc etc
  Ik wil het uitmaken maar hij weet mij en iedereen altijd een
  Schuld gevoel aan te prate. Ik ben in terapie en heb aantal
  Zm pogingen op mijn naam staan. Hij is een leugenaar maar
  Patalogish geen idee. Heb het erg moeilijk nu en ik weet niet wat ik moet doen
  Ben agrresief depresief en zit in een neerwaartse spiraal.
  Wat kan ik doen

 30. Ik heb na 40 jaar mijn broer gevonden. En mijn moeder. Met mijn broer klikte het meteen. Van mijn moeder merkte ik al snel dat er iets niet klopte. Ruzie maken met iedereen. En tegen mijn tante zeggen dat ik haar mobiel had gepikt. Wat ik natuurlijk niet gedaan had. Van mijn broer merkte ik niks. Was alleen maar super blij hem gevonden te hebben. Alleen zijn vriendin gunde het ons niet. Zij dacht dat wij een relatie kregen. Door mijn moeder werden we beschuldigd van incest. Mijn moeder liegt alles aan elkaar vast. Maar van mijn broer had ik het niet verwacht. Hij was 2 maanden in België en zou me op komen zoeken. Iedere keer had hij weer een andere smoes. Ik was in België op vakantie. Hij zou zeker komen. Niet dus. Hij ging terug naar Australië en zou gedag komen zeggen. Helemaal niks laten horen. Mij raak je nooit meer kwijt. Nu stuurt hij 2 weken terug stiekum 2 keer via mijn zoon een bericht dat hij me mist. Want ik ben overal van geblokkeerd. Het ligt altijd aan een ander. Als ik bel legt hij de hoorn erop. En hij was zooo blij me gevonden te hebben. Ja tuurlijk. Ik vind het heel moeilijk om dit te verwerken

 31. Een leven met een leugenaar gaat gewoon noet.
  je kan ze niet meer vertrouwen.
  ik heb 3weken een relatie gehad met iemabd die over het domste ding loog.
  het begon over dat hij moest sturen wanneer hij thuis was van de uitgang.
  om elf uur stuurde hij dat hij thuis was binst dat ik te weten kom dat het eigenlijk vier uur was. Hij loog ook over izijn werk.
  ik vond al raar dat ik berichten kreeg maar smiddags binst hij zogezegd vroeg moest beginnen.
  ik vroeg dan ook om in het vervolg goeiemorgen of zo te sturen.
  hij zette zijn wekker op dat uur dat hij moest opstaan zogezegd om een goeiemorgen te sturen..
  hij stuurde ook van kheb pauze, tis hier druk op het werk, kheb ruzie met mijn baas…
  op een feest bij familie kwam het uit dat hij geen werk had
  ..
  ik heb met hem gebabbeld ,hij is beginnen wenen en hij zei dat hij ni,wist wie hij eigenlijk werkelijk was…
  er kwamen nog veel dingen uit waar hij over gelogen had..
  ik heb er direct een punt achter gezet…
  sindsdien heb ik hem niet meer gehoord, zelfs geen sorry…
  ik kreeg dan te horen dat hij dezelfde dag dat gdn was al met andere zat te smsen
  dusja was hij mij al vergeten..
  ik wil geen toekomst met een leugenaar…
  en zeker niet als ze zelf ni beseffen dat ze verkeerd zijn.

 32. Ik ga mijn reactie heel kort maken , ik ben bi-polair, mijn moeder was een narciste mijn ex ook en mijn huidige vriend een pathologische leugenaar.
  Je zal misschien denken wat vind je nu het ergste, dat ik ziek ben natuurlijk, door mijn ziekte ben ik geestelijk afhankelijk van al die mensen die ik heb gekend het heeft geen deugd gedaan aan mijn depressie , laatst ben ik op reis geweest ik was dolgelukkig na 1 maand lief te zijn begon hij me weer te pesten en te liegen en mijn depressie kwam terug. Ik ben er van overtuigd mocht ik de kracht hebben om alleen te leven ik veel gelukkiger zou zijn. Natuurlijk weten degene die met me hebben of samenwonen dat en buiten ze dat ook uit in feite word ik psychish mishandeld en dit al mijn ganse leven….. Wat die man in een van de vorige reacties zei dat er geen leugenaars van mannen zijn mag hij eens een jaar bij ons komen wonen (ik zeg niet dat er niet evenveel vrouwen zijn)

 33. Ben aan het scheiden van een pathologische leugenaar. Een aantal maanden geleden heeft hij mij verlaten met een brief vol bekentenissen van zijn leugens en de niet betaalde facturen (sommige waren meer dan een jaar oud), waar ik niks van wist. Ik heb vier kinderen, twee met hem en zoveel verdriet omdat ik nog steeds niet kan geloven dat iemand je zoveel leugens kan vertellen en zoveel verdriet kan doen.
  Hij is beginnen liegen vanaf de eerste afspraak. Hij had een huis, waar zijn moeder vruchtgebruik had tot ze zou sterven, hij werkte zelfstandig en gedroeg zich als iemand, die ontiegelijk veel geld had. Na een half jaar gingen we samenwonen en begonnen de problemen. We hadden afspraken rond centen, die we per maand bijlegden aan het huis, maar hij gaf maanden niks of veel te laat. Eigenlijk hadden we twee inkomens, maar had ik het veel krapper dan voorheen. Na 10 maanden heb ik een eerste lening aangegaan, want hij kon niet aan zijn vele geld, dat stond vast en wilde een veel te dure auto kopen. Na veel gezeur heeft hij de auto verkocht en kreeg ik geld terug om te lening te betalen. Een tweede lening heb ik aangegaan omdat hij zelfstandig wilde worden, die heb ik altijd zelf terugbetaald, zelfs toen hij mee verlaten was. Toen hij de derde keer vroeg om een lening aan te gaan heb ik geweigerd, omdat we

 34. We liegen allemaal wel eens. Ik heb ook een relatie met zo iemand. We wonen 100 km uit elkaar. Ik werk hoofdzakelijk s’avonds, en als ik dan al eens een bericht stuur duurt het vaak tot s’morgens wanneer ik iets verneem. Hij wil ook niet elk weekend samen zijn, en heeft nog vriendinnen waar hij activiteiten mee wil doen……Dit alles zegt genoeg, maar hij heeft volgens hem wel niks met één van die andere vrouwen. Ik heb er mij druk en boos in gemaakt, maar o wee, je wordt het slachtoffer van jezelf. Ik heb het tij doen keren, door hem letterlijk in gezicht te zeggen dat ik de week daarna met een vriend weg ging, en heb dat ook gedaan. Hij is er kapot van….doet hij zich voor en net in dat weekend ging ook hij weer met een andere vriendin weg. Het is de aard van het beestje…..Laat jullie niet overhoop gooien en pak hem terug met gelijke wapens. Hun leven zullen ze nooit veranderen, maar willen net dat je hun leven aanvaardt.

 35. Ik ben twee maal tegengekomen dat een aartsleugenaar mij heeft doen geloven dat ze verliefd op mij was om daar persoonlijk voordeel uit te halen. Dat je bijvoorbeeld uit verliefdheid werk van hen doet waarvoor zij niet competent zijn. Ze maken dan promotie met jouw werk. Op een zeker moment loopt het vast en merk je dat iets niet klopt en verkeerd loopt. Je hebt dan nog niet door dat je voor de aap gehouden bent. Ze spelen dan een spel van kat en muis met je: aantrekken om je toch te doen geloven dat er nog iets van komt, afstoten als je te dicht bij komt. Zolang mogelijk om er zoveel mogelijk voordeel uit te halen. Het doet afschuwelijk pijn, veel meer nog dan door een eerlijk persoon afgewezen te worden als je dol verliefd bent, want je gaat er wel tien of twintig keer door. Een eerlijk persoon zal ook medelijden tonen. Maar dit soort aartsleugenaars heeft er enkel plezier in. Ze genieten er met volle teugen van. Uiteindelijk belandt je in een depressie die maanden duren kan en als je er met moeite uit gekrabbeld bent begin te begrijpen wat er gebeurd is.
  Ze hebben dan heel je intimiteit geprofaneerd en verkracht. Je voelt je vuil en vernederd en je hebt jaren nodig om je te reconstrueren en terug vertrouwen aan iemand te schenken. Maar ja, leugentjes zijn niet erg en dit soort mensen loopt niet het minste risico op straf. Wel kan een slachtoffer zo dolgedraaid zijn dat hij tot de daad overgaat. Dan krijgt hij de schuld van alles. Maar ook als hij niet tot de daad overgaat krijgt hij de schuld van alles. De maatschappij is schandelijk tolerant voor alle misdaden die politici goed uitkomen.

Reacties zijn gesloten.