En als we Valentijnsdag nu eens zouden boycotten?

Valentijnsdag
En als we Valentijnsdag nu eens zouden boycotten?

Valentijnsdag is één van meest commerciële dagen van het jaar. Kerstmis en Sinterklaas mogen het qua omzetten wellicht van de Dag van de Liefde winnen, maar de commercie rond Valentijnsdag is genadeloos. Het is een gelegenheid waarvoor we via de media en reclames vriendelijk doch dringend worden verzocht om onze besparingen aan te tasten. Zomaar, op commando. Er moet uitgegeven worden. En de commercie vertelt je meteen ook hoe.

Voor Valentijnsdag spendeer je je geld aan de traditionele bos rode rozen, aan een doos chocolaatjes, aan een etentje in een restaurant (met een speciaal Valentijnsmenu) waar je letterlijk financieel wordt uitgekleed.

En waarom zou je je beperken tot een dineetje bij kaarslicht als je van de romantische gelegenheid gebruik kunt maken om je liefde te verklaren en die te bezegelen met een huwelijksaanzoek en dan toch wel tenminste een ring? Een ring met een briljant wel te verstaan. Want een ring is for ever (zelfs in het geval van een scheiding zie je ‘m niet terug). Overigens is het volgens de media ook toegestaan om – in geval van een beperkter budget – je huwelijksaanzoek aan te kleden met romantisch teddybeertjes.

Maar laten we Valentijnsdag eens beter bekijken. Heb je opgemerkt dat het een éénrichtingsfeest is? Dat de commercie zich vooral tot HEM richt. Die ring die moet hij kopen en haar cadeau doen. Hij moet het etentje aanbieden. En hij moet zijn liefde verklaren. Hij moet die sexy lingerie kopen (in de hoop dat ze zich niet te dik voelt voor dat ragfijne setje want anders zou de avond wel eens een desastreuze wending kunnen nemen). Kortom, Valentijnsdag betekent vooral dat hij haar moet verleiden, vieren, verwennen….

En wat zit er voor hem in? Niets. Valentijnsdag is zoiets als 8 maart, nog zo’n Dag van de Vrouw. Tenminste, zo is het tot nu toe altijd geweest. Maar daar zit verandering in te komen. De kritiek op dit commerciële feest is de afgelopen jaren toegenomen. Steeds meer mannen weigeren openlijk om de Dag van de Liefde te vieren. Vooral in Amerika, waar de MGTOW beweging (MGTOW, wat is dat? Zoek het op op Google) steeds meer aanhangers krijgt, zijn protesten te horen. Deze nieuwe manier om de relatie man-vrouw te zien begint ook in Europa voet aan de grond te krijgen.

En nu jij. Wat doe jij op 14 februari? Een romantisch avond met cadeau? Een liefdesverklaring? Een ring voor haar, zo’n exemplaar dat haar vriendinnen ultrajaloers maakt? Weet je het zeker? Denk er nog maar eens over na, misschien verander je van idee, dit jaar.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

3 gedachten over “En als we Valentijnsdag nu eens zouden boycotten?”

 1. Goed artikel! Zelf boycot ik Valentijnsdag al jaren. Als ik als vrouw geboren zou zijn, zou ik helemaal niet onder de indruk zijn van de standaard chocolade hartjes en bos rode rozen. Het is immers niet origineel. Wanneer ik echt indruk zou willen maken maken, dan doe ik iets romantisch op een spontane dag!

 2. Een relatie met een vrouw brengt een man heden ten dage helemaal niets meer.
  Als je trouwt heb je als man zelfs geen recht op seks, en getrouwde stellen hebben ook veel minder seks dan ervoor (één keer per maand misschien?).
  Vroeger deden vrouwen het huishouden, maar dat kunnen ze of willen ze niet meer, en als je geluk hebt kom je tot een compromis om de taken te delen.
  Regel dan liever een escort, en je bent ook nog eens veel goedkoper uit.
  Alleen maak ik de helft minder rommel en afwas, dus ik doe sowieso al de helft.

 3. Ik ben al vele jaren MGTOW, en het doet me deugd dat ik het zie groeien.
  Als je meer wil weten over de ontwikkeling ervan, volg dan de vele mensen die er filmpjes erover op YouTube zetten.

Reacties zijn gesloten.