Knappe mannen minder kans op promotie

knappe-businessman-01Had je best wel wat knapper willen zijn? Had je jezelf een betere kop toegewenst? We hebben een – zij het schrale – troost voor je. Een knap uiterlijk zou je carrière op de werkvloer wel eens kunnen belemmeren en promotie(s) in de weg kunnen staan.

Een uiterlijk à la George Clooney of Don Draper, mannelijke sekssymbolen van het moment, zou schadelijk kunnen zijn voor je carrière en promoties in de weg kunnen staan. Dat blijkt uit een onderzoek van de London Business School, een postuniversitair instituut dat topmanagers aflevert.

De bevindingen uit het onderzoek laten zich gemakkelijk verklaren. Mannelijke collega’s hebben er in de regel moeite mee om mannen die er beter uitzien dan zichzelf te promoten. Daar zijn verschillende redenen voor.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen met een uiterlijk als Clooney of Draper in de regel als competent worden ervaren. En de combinatie competent en knap kan een behoorlijke bedreiging op de werkvloer vormen.

Daarom worden knappe mannen, aldus het onderzoek, eerder afgewezen voor functies waarin individuele talenten een rol spelen maar worden ze ‘geneutraliseerd’ in team werk functies (zodat de baas de eer van de resultaten kan opstrijken).

Een beetje minder knap is prima dus. Alhoewel de carrières van heren als Clooney en Jon Hamm (Draper in de Amerikaanse TV-serie ‘Mad Men’) bepaald niet te lijden hebben gehad van een knap uiterlijk.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS