Wat doen mannen om een vrouw te krijgen behalve flirten?

haat-liefderelaties300Beste Adversusteam,

Ik ben benieuwd of mannen net zo verliefd kunnen zijn als vrouwen.
Hoe gaan mannen hiermee om?
Wat doen ze om een vrouw te krijgen behalve flirten?
Bespreken ze dit met hun vrienden?
Houden ze dit verliefdegevoel voor zichzelf omdat mannen hier niet over mogen spreken?

Hoe gaan mannen om met afwijzing en het verdriet hierbij?

Ben als vrouw zo nieuwsgierig hiernaar, we horen en lezen hiernooit iets over.

Alvast bedankt.

Gr moon

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

116 gedachten over “Wat doen mannen om een vrouw te krijgen behalve flirten?”

 1. Hallo Moon,

  Je wilt om het zo te zeggen een paar veronderstellingen bespreken,
  we zullen beginnen bij het begin.
  Bij veel vrouwen is er een gedachte dat zij diegene zijn die de meeste gevoelens zullen hebben binnen de relatie. Om zo de relatie maar draaiende te kunnen houden, is de gedachte. Wat de meeste vrouwen niet weten is dat mannen net zo goed zo verlieft of precies dezelfde hoeveelheid van verliefdheid kunnen hebben, maar dit in zeker zin niet durven/willen uiten.

  Mannen hebben een aantal manieren op een vrouw te kunnen ‘krijgen’, zo heb je het traditionele flirten maar ook de aardige man uit te hangen. Maar dit hangt dan deels ook van het type man, wat deze zal gebruiken. Het enige waar goed op gelet moet worden is het feit dat de man hierin maar 2 types kent, het is het een of het ander, nooit er tussenin. Zo is een man agressief of defensief in zijn spel. Maar om je vraag verder te beantwoorden, flirten is dan een manier wat vaak gebruik wordt, niet het enige, maar vaak zijn overige manieren varianten op flirten op de nice guy.

  Voor de rest van je vragen (verliefdegevoel/ afwijzing en verdriet en bespreken met vrienden) is zeer type gevoelig, zo heb je de man die er alles over vertelt en ook alles deelt maar zo zijn er ook mannen die helemaal gesloten zijn en nooit iets naar buiten zullen vertellen hierover. Dus het is zeer lastig om hierover een goede uitspraak te doen. Maar uit mijn eigen ervaring wordt het vaak wel met vrienden bespreken maar wordt het verliefdegevoel dan buiten schot gelaten om zo niet zwak over te komen, wat wel typisch is is dat mannen die een afwijzing krijgen er zich zo overheen zetten. Er lijkt een knop ingebouwd te zijn dat als er een afwijzing komt dit aan de kant wordt geschoven om zo verder te gaan.

  Zo dit waren je vragen, hoop dat je er wat aan hebt.

  Gr Evert

 2. Hoi Evert,

  Bedankt voor je info.
  Je hebt een tip van de sluier opgelicht.

  Hoop echt dat er meer mannen gaan reageren op mijn vragen!

  Waarom?
  Simpel als vrouwen hierover meer te weten komen kan de vrouw in kwestie ook beter op de man reageren en kan dat een hoop miscommunicatie en verdriet voorkomen.

  Maar veel belangrijker is dat het plezier tussen beide sekse toe kan nemen als we elkaar gevoelens en handelswijze in verliefdheid en liefde beter leren .
  Hopenlijk vinden de beide sekse elkaar dan sneller in de liefde.

  Let love rules!

  Gr Moon

 3. Hallo Moon,

  Nou zoals ik je al uit heb proberen te leggen, je hebt meerdere types mannen, de een vind het fijn om over zijn gevoel te praten, de ander niet.

  Wat vaak een drijfveer is voor mannen die er niet over te durven te praten of hun kwetsbare kant niet laten zien is vaak door het feit dat ze zichzelf dan zien als zwak, of in ieder geval zwakker dan andere mannen, waardoor de kans op seks (moeten toch toe geven, in eerste instantie is dat de reden waarom er geflirt wordt) afneemt. Zo wordt er gedacht in ieder geval.

  Maar ik geef toe, voor de rest ben ik het helemaal met je eens!

  Gr Evert

 4. Hoi Evert,

  Bedankt voor je reactie.

  Kun je iets meer vertellen over agressief ,defensief en nice guy gedrag in het flirt en liefdesspel aan de hand van voorbeelden.
  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt.

  Wij willen net zo goed seks als jullie en we willen het jullie ook wel geven maar soms snappen we jullie gedrag in het flirtspel en de liefde niet dat is het probleem!
  We willen het predicaat snol nou eenmaal niet hebben en dat krijg je nog steeds opgeplakt (anno 2011) na een onenightstand zowel door man(nen) als de rest van de omgeving en media.

  Nee, we willen juist zien dat jullie kwetsbaar durven te zijn.
  Dat is nou die kwetsbaarheid waar vrouwen over spreken.
  Door je kwetsbaar naar ons op te stellen word juist extra interesse in de man opgewekt.
  Hierdoor krijgen we respect voor de man in kwestie en kunnen we tegen deze man opkijken want wij willen dat graag.
  Wat ik begrepen heb is dat toch wat een man ook wil van een vrouw.

  Je hebt het over de schakelaar die uitgaat.
  Zetten jullie die dan niet wat te snel om?
  Soms is een vrouw onzeker van binnen en kan ze hard to get spelen of trekt een muurtje op om nog even de kat uit de boom te kijken. (hier heb ik zelf soms last van, komt omdat de man in kwestie tegenstrijdige signalen uitzend.).
  Als jullie dan direct die schakelaar om zetten omdat je dat als afwijzing ziet doe je niet alleen jezelf maar ook de vrouw misschien te kort omdat je het flirt en liefdesspel de kans niet geeft. Dat is jammer!

  Wat kunnen wij en moeten vrouwen (niet)doen om de schakelaar NIET te activeren de mannen?

  Groeten Moon.

 5. Beste Moon,

  Ik ben een man. Ben een hetero sexueel.

  Als ik afgewezen word door een vrouw dan draai ik me om en praat nooit meer met haar. Ik leef bij mijn codes en dat is: ” afgewezen en de volgende” Het is dan jammer dat zij niet meer met me wil en het doet pijn en ik geef 100 procent aan de relatie.
  Ik voel ook pijn en verdriet. Ik praat niet met andere mannen over want dat betekent dat ik een zwakte toont. Als ik verliefd wordt toon ik niet aan andere mannen want dan willen zij met haar waar ik oog op heb.Zij is dan de ster. Mannen in een groep hebben een rangorde en ik behoor bij de top ofwel de leider. Ik ben het eerst die contact leg met een groep vrouwen en kiest de beste uit de kudde. Dan komt de rest achteraan. Het is wel zo dat het al uitgemaakt wie met wie gaat. Neem jij de blonde dan neem ik de brunnette neem jij de mollige voor je rekening. Degene die niet durft mag erbij staan. Mannen in een groep hebben een groeps discipline. De leider in een groep is een voorbeeld voor de anderen. Hij gaat niet met alle vrouwen die met hem naar bed willen. Een groep heeft een filtersysteem voor vrouwen die niet serieus zijn. De leider zoekt via zijn groep naar een serieuze vrouw voor de lange termijn relatie en wil ook mee trouwen met deze vrouw. De leider kan zich niet gedragen als een losbandig figuur dan valt hij van zijn troon. Hij geef een vrouw die met hem naar bed wil aan zijn rechterhand om met haar naar bed te gaan. Het is een teken van macht en zorgzaamheid aan zijn groep.
  Een man is kameraadschappelijk tegenover zijn vrienden.
  Hoe meer ik geef: is het beter voor mijn positie als leider.
  De leider is de wijze man en geef adviezen aan andere leden als ze hun liefdesverdriet verwerken om verder te gaan. “Kop op zat vrouwen op de wereld we versieren een voor jou”. ( kameraadschap) Ik geef geen complimenten als ik niet meent. Ik zeg nooit dat een vrouw lelijk is. Sommige mannen hebben verschillende smaken. Een man alleen zal zich in een groep aansluiten om zijn bereik te vergroten. Want vrouwen trekken ook op een groep aan. Het is gezellig.

  Wie is hier eigenlijk de jager?

  Groetjes,

 6. Mannen worden niet verliefd. Ze willen alleen seks en aangezien ze bij sommige vrouwen ”moeite” moeten doen tonen ze een kwetsbare kant van zichzelf om de vrouw voor zich te winnen. Dat ook easy werkt bij de meeste. ;)

 7. Beste Moon,

  “Hoe het filtersysteem werkt”

  Als vrouwen een groep binnen gaan worden ze bekeken.
  Wie zijn ze? Het duurt een maand of twee voordat de groep de vrouwen accepteerd. Iedereen praat met iedereen en het is gezellig. Wie voor de sex gaat heeft vaak beet. Je vertelt gewoon aan de groep hoe goed ze in bed is. Ja, vrouwen houden ook van sex en mannen houden ook van sex. Nu zal in de groep een vrouw tussen zitten die een serieuze relatie wil en dus eigenlijk wilt ze trouwen, maar zij heeft vaak sex gehad met andere mannen en niet van onze groep. Een slechte reputatie dus. Okay, er is een man stapel verliefd op haar maar zij heeft een slechte reputatie. Een slet? Neen en Ja?

  Het filtersysteem doet zijn werk. Er wordt besproken om haar te verleiden en uit te testen voor de verliefde man. Hij moet zijn toestemming voor geven om haar te testen op betrouwbaarheid.
  Twee knappe mannen worden aangewezen om haar te verleiden en natuurlijk zullen ze ook proberen om met haar naar bed te gaan als zij het toegeef. Als het zijn type mag hij het doen.
  Als de vrouw de test heeft doorstaan na verleid te worden door deze mannen wordt er verslag gedaan aan de stapel verliefde persoon om te horen of zij betrouwbaar is of niet. Hij heeft dan al verkering met haar. (Pech voor hem of gelukkig voor hem.) Natuurlijk als zij ook met hem wilt Een man houd van sex en het liefs met verschillende vrouwen. Een serieuze man geeft 100 procent aan zijn liefdesrelatie. Een serieuze man is een betrouwbaar huwelijkspartner. Hij gaat niet vreemd en laat zich niet verleiden door een andere vrouw.

  Een man die zich in het huwelijk laat verleiden of kies voor een avontuurtje is een zwakke man en dus onbetrouwbaar.

  Groeten,

 8. Beste Nico,

  Je hebt precies verwoord wat ik zelf al dacht van het filtersysteem.
  Daarom meng ik mij nooit in dit soort groepen!
  Trek ook altijd demannen aan waar ik ook niets voor voel!

  Hou liever van een op een contact met een man. Overzichtelijk en duidelijk.
  Helaas loop ik in dit soort contacten tegen tegenstrijdige signalen van de man op.
  Met als gevolg dat ik af haak. Weet nooit wat ik ermee aan moet. Weet de man in kwestie op zo’n moment zelf wel wat hij wil of word ik gewoon in de zeik genomen?

  Ik zie liever een man die duidelijk is in woord en gebaar en helaas kom ik die maar zeer weinig tegen.
  Zou het flirten, verliefd en alles wat erbij komt een stuk makkelijer maken voor iedereen

  Vriendelijke groet, Moon

 9. Beste Moon,

  Je snapt niet hoe mannen in elkaar steken.
  Mannen denken anders en zijn anders.

  Er zijn mannen die in het leger gaan en mannen die niet in het leger gaan. Leger Uniform trekt vrouwen aan. Zo simpel is groepsdiscipline. Een man weet wat hij wil en dat is sex hebben. Een man die niet over sex praat is slimmer dan al die andere mannen. Ik ben er een van die soort mannen. Ik praat niet over sex. Ik hoop je duidelijk te maken. Hoe een man in elkaar steek. Een vrouw denkt over sex en vertelt intieme details aan de vriendinnen en mannen scheppen in het openbaar over sex met andere mannen. Op het werk, in de kantine, waar dan ook mannen meklaar kennen en altijd gaat het over sex.

  De man die het meest over sex praat heeft de minste sex ofwel sextekort. Het is nog steeds zo.
  Ik wou dat het anders was en dat een vrouw mij versiert en het zo een stuk makkelijker en minder vermoeiend voor me zijn.

  Ik hou ook om verrast te worden. Hou ook van planten, katten, bloemen, verzorgd mijn uiterlijk ook, word ook verliefd. Als je bij mannen vertelt dat je van al die dingen hou ben je een mietje, een homo en de meeste mannen houden niet van homo’s. Ze slaan je liever in elkaar of ze negeren je.

  Hoop dat je een hetero- man begrijp.

  Vriendelijke groet,

 10. goh… die filtering,ik vind het heel walchelijk maar heel herkenbaar, vooral als je daar mee geconfronteerd word en de vrouw daar de dupe van wordt, maar deze vrouw had het door..!!!. en is niet ingegaan hierop en dat werd geloof ik niet zo in dank afgenomen, maar ik kan met klem zeggen , er is van mijn kant niets gebeurt , dus ik ben absoluut betrouwbaar, dat is dus wel gebleken heb alleen gemaild en iedere keer als hij mij probeerde uit te nodigen kapte ik het af.. tot ik hem mailde dat ik met zijn beste vriend al een tijdje ging, en aangaf dat ik te veel gevoel heb en dat dat te diep zit om dan maar even vrolijk te gaan daten met hem. Ook de situatie van zijn vriend,waar die dus blijkbaar profijt van probeerde te trekken bah.. lekker betrouwbaar zoon vriend, …hij bleek het allemaal te weten achteraf dat ik date met zijn beste vried.

  Een relatie zie ik serieus, daar speelt alles in mee gevoel, emotie vertrouwen enzv.. wat je aan het opbouwen bent met elkaar , en als er dan een filtering moet plaats vinden, sorry mannen waar zijn jullie dan mee bezig.
  . Het is nog nooit volgens mij bij mij opgekomen om te kijken of dit ook door vrouwen neergezet wordt de filtering naar mannen.
  Ook ben zeker niet het typje die dan maar voor de verleiding gaat met de bewuste vriend, om wat aandacht te krijgen..absoluut niet.
  Ik vind het een walchelijk gedrag emotioneel zeer kwetsend, enzv..
  Zelf heb ik ook het idee dat het een beetje buiten deze date is gebeurt,wat zijn beste vriend probeerde te doen, maar tot heden weet ik dit dus nog niet zeker.

  Zelf ben ik meer dan 15 jaar bij een partner geweest, en na die tijd ben ik met date´s altijd open en eerlijk geweest. Hoe ik iets zag en of ik er toekomst in zag. wel zo eerlijk toch. Niet dat ik nou zo superveel gedate heb , heb kinderen dus tja dat gaat gewoon niet lukken en ik wil dat ook niet. Ik ga serieus ergens voor of niet en het spelletje filtering nee dat past zeker niet in mijn plaatje.. de vrouw wordt hoe je het ook went of keert toch de dupe, en ik hoop dat die mannen die die filtering doen.. dat hun een keer de ogen open gaan dat er echt mensen gekwetst worden . het is me intotaal nu 2 x overkomen.. en ben er helemaal klaar mee!

  had net al een eilenlange mail hier neergezet maar dacht … hmmm doe het maar niet…
  maar deze is ook al langer dan verwacht..
  Dit is gewoon mijn ervaring en mening over filtering.
  groeten A

 11. Mannen die filtering toe passen zijn de losers die altijd vrijgezel zullen blijven/worden op termijn en steedsblauwtjes blijven lopen.
  Met dit soort acties filtert het kaf zichzelf van het koren.
  Blijf lekker zo doorgaan want de echte vrouwen zoals ik en Anne trappen hier niet in.

  Trouwens ik snap wel degelijk iets van mannen.
  Ik stel nieuwsgierig wat vragen. Niet meer niet minder.
  Maar aan de heren die filtering toepassen veel plezier en niet klagen als je straks eenzaam en alleen achter blijft.

  Trouwens het is prachtig om de versiermannen site te lezen waar men de groots mogelijk flauwekul aan elkaar verteld en mog gelooft dat het werkt ook. Helaas mannen wij vrouwen lezen dit ook.

  Gelukkig zijn er nog wel mannen die serieus reageren en eerlijk en oprecht zijn. Uit eindelijk zullen zij dan ook een vrouw voor het leven vinden om eerlijk en oprecht hun liefdesleven mee te delen.

  Let true love rules

 12. Vrouwen hebben intuitie en die liegt nooit, intuitie (haar vriendinnen ook) waarschuwt als een man geen oprechte bedoelingen heeft naar een vrouw toe of haar alleen maar voor de seks wil.
  En dan is het antwoord van de vrouw tegen de in kwestie man volmondig nee.
  Dat is ds et bekende en al oude blauwte lopen heren.

  Nico bedankt voor je duidelijke filtering verhaal het zal zich tegen mannen zoals jij keren. Je hebt een hoop onwetende dames een grote dienst bewezen.(smile!)

 13. Ben een man en doe niet mee aan filtering!

  Mannen die zeker van zichzelf zijn, een vrouw waarderen en lief hebben hebben dit niet nodig.

 14. ahah wat een reactie´s he.. klopt moon daar trap ik niet in, maar het aller ergste vind ik dan ook nog als je beste vriend dit doet.. Waar halen dit soort mannen het vandaan.

  en het klopt wel dat dat soort mannen blijven inderdaad vrijgezel tot in de eeuwigheid vrijgezel. deze vriend dus ook hij is rond 35 heeft tot heden nog niet een echte vaste relatie gehad wat ik begreep, zijn site stond vol met meiden en ook nog eentje die ik kende waarvan ik dacht `als je haar kent, dan kent heel…. jou ook`… nou dat klopte zijn reputatie was bij mij heel duidelijk ineens.

  Maar ik hoop dat de mannen die dat doen , werkelijk hetzelfde terug krijgen en een keer zo vet misbruikt worden in gevoel dat ze zo op hun plaat gaan , dat ze eens weten en voelen wat het is om emotioneel zo aangepakt te worden.. en dat meen ik echt.. maar ja of dat gebeurt??? is altijd natuurlijk een groot vraagteken …
  Ik heb ook wel een beetje het idee dat het tegenwoordig een trend is om te filteren… omdat er ook heel veel mogelijk is op datingsgebied.

  Een echte vent heeft het inderdaad niet nodig en komt zelf naar je toe zonder dat daar vriendjes voor gebruikt worden. maar als een goede vriend dat nou doet , terwijl die andere vriend emotioneel nog in de war is enzv.. en degene weet dat die gevoelens heeft, dan haal je het toch al niet in je hoofd om dit te doen dan.. naar je vriend? of zie k dat nou verkeerd….

  Ik ben zo trots op mezelf dat ik daar inderdad niet ingetrapt ben.. pffff … het maakt je wel dubbel zo allert dit soort geintjes..

  Petje af voor Man , dat jij dat dan niet nodig hebt… waar woon je ahahahha
  anne

 15. Hoi Anne,

  Meid wees trots op jezelf dat je er niet ingetrapt ben.

  Heel veel mannen denken datvrouwen achterlijk en dom zijn.
  Dat word mede weer erger omdat er importculturen in Nederland zijn gekomen die nog eeuwen terug leven,denken en handelen.
  En helaas zijn er Nederlandse mannen die zich daar aan optrekken.

  Verder heb je veel flirtsites waar mannen elkaar vertellen hoe je moet flirten, daten en een vrouw moet behandelen Bijv masterflirt. Hahaha wat een onzin zeg!
  Nou ze maken de grootst mogelijk onzin aan elkaar wijs.
  Helaas nemen ook de goede mannen deze onzinnig theorieen over.
  Mannen die kunstmatige kunstjes werken niet! Wees jezelf, beetje zenuwen is nis mis mee, luister en praat, sta open en de juiste start is gemaakt. niks ingewikkelds als filteren nodig!
  Ben het op adversus nog niet tegen gekomen. Klasse!

  En vriend die bij jouw filtert is GEEN vriend laat dat duidelijk zijn.
  Ik zeg dan ook als je dit merkt, op de nevercome backline met die knul/man.

  Kijk maar op datesites het staat vol met vrouwen en mannen met dubieuze bedoelingen, uitzondering daar gelaten.
  Ze bedriegen hun partner, willen iemand financieel uitkleden ect ect.
  Datesites is vragen om problemen.
  In het echt zie je wt voor vlees je in de kuip hebt en is flirten veel leuker ongeacht of er iets uitvoort komt of niet!
  Online daten is zo ouderwets.

  Mannen stop met filtering. Jullie vergooien de kansen bij vrouwen en ze vertellen het aan vriendinnen door wat je met hen doet dus je gooit je eigen ruiten in op langer termijn.

  Groet moon

 16. Ik zie gewoon een meid die om een of andere reden mooi is en benader haar door actief interesse te tonen en probeer het leuk te houden voor ons beiden. Als het klikt voor een langere relatie dan is het ok. Als het even is dan is het ook ok. En als het niet klikt dan is het ook ok. Ik heb geen regels, behalve dan dat ik man ben en dus in tegenstelling tot vrouwen maar één knop heb.

  Wat ik lastiger vind zijn vrouwen die er hoerig of dom uitzien. Je weet dan dat alleen de buitenkant voor 100% telt. Soms is het uitdagend om toch wat dieper te kijken naar dit soort vrouwen maar uiteindelijk haak ik af want de afkeer is te groot. Dit is misschien mijn enige filterproces.

 17. Hoi Val,

  Bedankt voor je eerlijke en openhartige reactie.
  Hoop dat wat jij zegt en schrijft model staat voor veel mannen in Nederland!
  De filtering die jij beschrijft is wel van een hele andere orde alsdie door een andere man beschreven word.
  iedereen heeft zijn voorkeuren en als die niet voldoen of er is geen klik houd het op.

  Succes.

  Groet moon

 18. Hoi Moon,

  Als je hoopt wat ik zeg model staat voor veel mannen dan zit je inderdaad goed. Maar het is mij niet duidelijk wat je ziet in mijn reactie. Laat mij het anders vertalen, en ik denk dat het model staat voor veel mannen:

  Ik ze een meid, word geil en benader haar als ik het durf. Ik hoop dat er seks van komt. Als het toevallig een heuse vriendin kan zijn dan is het ook goed zolang ze maar niet meteen blijft plakken, begint over trouwen, liefde, kinderen of haar problemen. (Een kerel moet dat ook niet doen).
  Ik denk dat dit natuurlijk mannelijk gedrag is.

  De reden waarom ik hoerig of dom afwijs is gewoon omdat ik met de beste wil de kruisraket niet kan lanceren zodra ze hun mond open doen. Dit is een persoonlijke eigenschap en het maakt mij niet beter of slechter dan andere mannen.

  Om je overige vragen te beantwoorden:
  – Nee ik praat er nooit over. Ook niet met mannen.
  – Nee ik heb geen verdriet bij een afwijzing. Meestal wil ik toch alleen maar “spelen”. Maar soms, zoals nu, blijft er vrouw in mijn gedachten. Dan voel ik dat het eigenlijk de intimiteit is die ik mis. Dan voel ik mij een sukkel als ik haar niet “aankan” :)

  Wat ik erg vind is dat vrouwen een “MAN”willen hebben in hoofdletters. Ik ben lief (zeggen ze) en dat vinden jonge meiden leuk (18/19) maar daar heb ik niks aan. Vrouwen zien het eerder als “watje”. Ondanks dat de praktijk uitwijst dat ik moediger ben dan de meeste anderen. Maar dat kunnen ze niet weten. Je moet daardoor faken bij vrouwen. Een spel spelen. Faken vind ik erg maar het is niet anders.

 19. Beste Val,

  Ik had je vorige stuk helemaal begrepen.
  Maar toch leuk dat je de moeite nam om het even te verduidelijken.

  Even voor de duidelijkheid ik ben geen meisje maar een volwasse vrouw die meerdere langdurige relaties achter de rug heeft.
  Overigens werk ik al jaren tussen de mannen maar helaas zijn zij niet openhartig over bepaalde zaken ook niet als je langdurig met ze werkt. Jammer!
  Ik ben altijd zeer nieuwsgierig naar hoe jullie mannen in elkaar steken en zaken benaderen. Je bent nooit te oud om te leren.

  Trouwens niet iedere vrouw(ik bijvoorbeeld) wil gelijk huisje, boompje, beestje en kindjes!

  Ik wil een maat waar ik een leuke tijd mee kan hebben en wat ervan komt en hoelang zien we wel.
  Ja, ook zijn er vrouwen die veel van seks houden en die niets liever doen.

  Ik vind aan jonge jongens ook niks aan net zoals jij niks aan jonge meisjes vind.

  Ik zie geen enkele man als een watje.
  Maar als ik een man niks vind dan houd het op en ben ik daar eerlijk in. En dat vinden de meeste niet leuk.

  Mannen moeten niet faken, spel spelen dat is nergens voor nodig.
  We zien dan niet jullie ware aard en gezicht.
  Door dit te doen loop je misschien de juiste en leuke dames mis!

  Mijn ervaring met mannen is ze willen geen gewone vriend met mij zijn. Blijkbaar kan een man dat niet met een vrouw, tenzij de man homo is.

 20. hey.. ook nog even een reactie van hier,

  dat bedoel ik dus ook … van mij niet direct het huisje boompje beestje, heb wel wat ervaring achter de rug.

  MIjn ervaring net zoals moon , `je kunt niet gewoon vrienden zijn met een man`, ! heel herkenbaar.. daardoor heb ik ook knopen moeten hakken en vriendschappen die er al waren ,maar na de scheiding.. bleken sommige vriendschappen met mannnen toch niet te werken.. wat moon al aangeeft, tenzij de man homo is..!! dan weet je zeker dat je wel gewoon bevriend kan zijn.

  wat moon ook aangeeft, ik zie ook niet de man als een watje.. nee eerst maar eens kijken wie het persoon daadwerkelijk is, en tja de jonge jongetjes… heel leuk de aandacht, gebeurt bij mij ook en ja dat streelt heel erg je ego… maar nee ik houd het toch liever bij een man met kennis, van mn eigen leeftijd. Alleen dan wordt het voor mij weer ingewikkelder.. kinderen …maar dat is een andere blog denk ik.!!

  Wat grappig moon, jij werkt ook in een mannenwereld.. heb ik ook tot voor kort ingezeten..

 21. Hoi Moon & Anne,

  Dit zo’n moment waarop ik niet weet wat ik zou moeten zeggen om het voor jullie makkelijker te maken. Dus heb ik de reacties van de mannen nog eens doorgenomen. De kern is duidelijk. De man gaat primair voor één ding hoewel de meesten open staan voor meer. Maar het is en blijft secundair. Geldt ook voor mij.

  Wat “Man November 29, 2011 at 10:10 am” zegt zie ik gedeeltelijk als waar. Dat spelletjes niet werken, daar ben ik niet mee eens. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe de grootste losers met een grote leugenachtige bek de meeste meiden krijgen. Ik merk het ook aan mijzelf. Nu ik een heel andere aanpak probeer heb ik meer aanspraak. Kijk, slechts 15% van de mannen die zich zelf zijn krijgen 70% van de vrouwen. En het zijn niet persé de knapste mannen. Dus blijft er niets anders over dan te spelen.

  Wat hij over datingsites schrijft geloof ik meteen. Het is slechts een vleesmarkt. En kijk eens wat er uitvalt:
  – veel bedriegers om te beginnen. Mannen en vrouwen.
  – ze hebben geen leven en dat zie je aan ze
  – te lelijke mensen. Instinct neemt het over. Dus ook uitval.
  – de groep mooie mensen die een fuck buddy zoeken
  En dan heb je eindelijk de “serieuze” mensen die echt op zoek zijn zoals Moon en Anne. En dan moet het ook nog klikken. Als het klikt dat moet je hopen dat die ander inderdaad weet wat hij wil.
  Ik heb het allemaal voorbij zien lopen.

  What are the odds? Zoeken heeft echt geen zin. Bekijk de situatie en accepteer het. Omarm jezelf. Vergeef jezelf wat vergeven moet worden.

  Misschien heb ik het makkelijk praten want ik heb nog veel zelf in de hand. Maar ik denk dat er niemand is die jullie antwoord kan geven. Ik kan het in ieder geval niet.

  Veel sterkte!
  ~Val

 22. Hoi Val en andere lezers,

  Het zal alleen maar makkelijker worden voor de man en de vrouw als men eerlijk en open is tegen elkaar.
  Spelletjes speel je in de slaapkamer samen, niet als je een relatie wil opstarten en verder wil op- en uitbouwen.

  Voorbeeldje; Vrouw geeft toe aan lust en seks met een man.
  Vervolgens gaat de man opscheppen tegen zijn vrienden en vrouw krijgt predikaat “slet te zijn” en de (zogenaamde)vrienden van de man die seks had, willen er ook even overheen.
  Ja, en dat gebeurde niet alleen bij mij maar bij zo vele vrouwen. Dan worden vrouwen voorzichtig ze vertellen het aan hun vriendinnen en voor jullie word de seks dan schaars, zeer schaars zelfs voor sommige.
  Dus is dat eigenlijk jullie mannen, eigen schuld.

  99% van de mannen die seks krijgt wil dan helemaal niks meer met de vrouw in kwestie, zeggen dat alleen maar “open te staan voor ” omdat de kans op eenmalige seks groter word.
  Dat werkt leuk bij jonge (onervaren) meisjes en(wanhopige zoekende) vrouwen maar niet bij de echte vrouwen.
  Goede serieuze vrouwen hebben hier geen zin in en bouwen dan bewust afstand in( arrogant kijken, muurtje om zich heen, erg kritisch zijn naar de man.)
  Jullie roepen dan dat we arrogant en niet benaderbaar zijn!
  Zijn we wel, maar we zijn op onze hoede, en hierdoor kost het jullie mannen meer moeite om in contact met ons te komen, zo simpel is het!
  Reden dat steeds meer volwasse vrouwen na een aantal relaties alleen blijven.

  En jullie mannen maar klagen dat er geen geschikte vrouwen meer zijn. Nou die zijn er zat, maar die blijven niet steeds investeren in eenmalige seks om vervolgnes een schop onder hun hol te krijgen.
  Vergeet een ding niet een vrouw heeft inprincipe geen seks nodig! Jullie wel. Wat erin zit moet eruit!De bekende jeuk dus.

  Een volwasse ervaren vrouw prikt door jullie spelletjes heen.
  Ze gebruikt haar INTUITIE en die liegt nooit!
  Als de man dan afgewezen word is hij boos en dan krijg je het predikaat arrogant pokke wijf.
  Liever een pokke wijf dan in de maling en (mis)gebruikt te worden genomen door de man in kwestie.
  Zo simpel werkt het bij vrouwen uitzonderingen daar gelaten.

  Gaat helemaal niet om knap, rijk ect.
  Gaat om wie ben jij als man,
  Wat wil je als man in en met je leven,
  Wat zijn jouw idealen,
  Heb je charisma en dit te samen maakt een man aantrekkelijk.
  Niet een duur maat pak,
  Dure lease bak,
  Gladde praatjes en spelletjes al denken jullie mannen dat wel.

  Beste Val, ik zoek al jaren niet meer.
  Het werkt averechts! Het geeft het signaal af dat je als vrouw wanhopig bent.
  Komt de juiste man op mijn pad en word het een relatie prima.
  Komt de juiste man niet ook prima.
  Ik en vele andere vrouwen hebben geen man nodig om een goed en leuk leven te leiden.

  Er zijn zat mannen die mij leuk vinden maar ik hun niet.
  Waarom niet?
  Geen chemie,
  Player(lees spelletjes)
  Mannen zonder eigen leven,
  Nietszeggende persoon letterlijk en figuurlijk,
  Niet eerlijk, niet op kunnen bouwen en vertrouwen,
  Mannen die hun ex(en) niet los kunnen laten,
  Mannen met losse handjes,
  Luie mannen op alle vlak in het leven,
  Egotripper,
  Mannen die te vies zijn om beet te pakken,
  Mama’s kindje,
  Zag het voorbij komen, een poging wagen en bedankte voor de eer en wel per direct.

  Ik ben als vrouw compleet, in balans en mijzelf,
  Ik weet wat ik wil,
  Ik weet wat ik kan,
  Ik verdien mij eigen geld,
  Druk sociaal leven,
  Geen kinderen om mijn leven compleet te maken en zin te geven.
  Ik weet waar ik voor sta en wat ik een man kan bieden,ook op erotisch/seksueel vlak.
  Ik ben volslank,
  Zie er netjes en goed verzorgt uit,
  Ben behoorlijk gebekt en assertief moet wel omstaande te blijven in een mannenwereld.
  (Werk liever met mannen als met vrouwen, en heb hier zeer bewust voor gekozen en totaal geen spijt van!)

  Ik heb en had ook geen specifiek antwoord verwacht.
  Ik ben gewoon geinterresseerd in de man en hoe hij hiermee om gaat.
  Zoveel verschillende mannen dus ook zoveel verschillende antwoorden.
  En omdat jullie dit niet openlijk en makkelijk bespreken omdat dit zogenaamd niet stoer is stelde ik hier de vraag omdat jullie dan gewoon eerlijk kunnen schrijven over dit item zonder dat andere mannen jullie hierop af kunnen rekenen.

  Succes Val nogmaals bedankt voor je reacties.

  Groeten Moon

 23. Ik heb het al een keer gezegd: vrouwen hebben veel knopjes, mannen hebben er maar een. Hoe leg je de brug tussen die twee? Elkaar de schuld geven of afvallen helpt ons beide niet :)

 24. ahahah… euhhh.. dit stukje

  aan Val…
  En dan heb je eindelijk de “serieuze” mensen die echt op zoek zijn zoals Moon en Anne.

  ten eerste ik ben niet op Zoek!!! maar wel serieus!!vooral in dit soort dingen en als ik ervoor ga, dan tast ik dat dusdanig af dat er dan gezegd word, wat ben je gereseveerd, raar he!! Mannen playen te veel..!! zijn gewoon af en toe kinderen in een hele grote speeltuin, en zolang die speeltuin nog leuk is, kun je ook niet serieus met een man verder…!

  Moon,
  Voorbeeldje; Vrouw geeft toe aan lust en seks met een man.
  Vervolgens gaat de man opscheppen tegen zijn vrienden en vrouw krijgt predikaat “slet te zijn” en de (zogenaamde)vrienden van de man die seks had, willen er ook even overheen.
  Ja, en dat gebeurde niet alleen bij mij maar bij zo vele vrouwen

  En jullie mannen maar klagen dat er geen geschikte vrouwen meer zijn. Nou die zijn er zat, maar die blijven niet steeds investeren in eenmalige seks om vervolgnes een schop onder hun hol te krijgen.
  Vergeet een ding niet een vrouw heeft inprincipe geen seks nodig! Jullie wel. Wat erin zit moet eruit!De bekende jeuk dus.

  Een volwasse ervaren vrouw prikt door jullie spelletjes heen.
  Ze gebruikt haar INTUITIE en die liegt nooit!
  Als de man dan afgewezen word is hij boos en dan krijg je het predikaat arrogant pokke wijf.
  Liever een pokke wijf dan in de maling en (mis)gebruikt te worden genomen door de man in kwestie.
  Zo simpel werkt het bij vrouwen uitzonderingen daar gelaten.

  Moon, inderdaad, wel erg goed verwoord… en ja niet investeren meer in die eenmalige seks enzv.. heeft echt geen zin..ik denk ook dat een vrouw inderdaad heel goed zonder sex kan..

  Nog mooier, ik had recent een voorbeeld… `word er geschreven, tja ik weet het nog niet en ben nog met mezelf bezig!! ondertussen lopen smeren met een andere vrouw, vervolgens iemand anders aan het lijntje houden.. en als je degene daar op wijst omdat je het toevallig gehoord hebt, omdat je dan degene bent die aan dat lijntje wordt gehouden krijg je doodleuk te horen.. `tja ik gaf toen al aan ik weet het niet, (dus nooit gezegd trouwens,)en ik ben nog teveel met mezelf bezig en dat standpunt blijft nog wel een tijdje staan.!!. wat ongeloofelijk sluw is dat.. dus zoon man waar iemand dus nu mee loopt te klieren heeft ook al weer 8o a 90% kans dat het ook over een tijdje over en uit is… volgende!!! gatver.. mooi als je er doorheen prikt dan he..!! en ja intuitie… dat had ik al bij deze.. al vanaf het begin.. en tja KLOPT ook nog..

  Al doende leert Men…!!

 25. Val, even reactie op jou berichtje dit stukje
  En dan heb je eindelijk de “serieuze” mensen die echt op zoek zijn zoals Moon en Anne. .

  Euuh nee ik ben niet echt op zoek , maar ik ben wel serieus in dit soort zaken. En ja als ik de match heb dan wil ik daar ook op een rustige normale manier tijd voor vrij gaan maken… en wil ik maken.. niet opdringerig maar op een normale manier..dan krijg je te horen dat je te langzaam gaat, maar als je sneller gaat, wordt het afgekapt want je vraagt teveel aandacht, of te aanhankelijk..!!?? .. nee daar trap ik dus niet meer in.Nou dat laatste klopt bij mij al helemaal niet..maar ja sommige mannen zodra je dichterbij komt.. oojeeee… angst..

  Moon, heb even gekopieerd,
  En jullie mannen maar klagen dat er geen geschikte vrouwen meer zijn. Nou die zijn er zat, maar die blijven niet steeds investeren in eenmalige seks om vervolgnes een schop onder hun hol te krijgen.
  Vergeet een ding niet een vrouw heeft inprincipe geen seks nodig! Jullie wel. Wat erin zit moet eruit!De bekende jeuk dus.

  Een volwasse ervaren vrouw prikt door jullie spelletjes heen.
  Ze gebruikt haar INTUITIE en die liegt nooit!
  Als de man dan afgewezen word is hij boos en dan krijg je het predikaat arrogant pokke wijf.
  Liever een pokke wijf dan in de maling en (mis)gebruikt te worden genomen door de man in kwestie.
  Zo simpel werkt het bij vrouwen uitzonderingen daar gelaten.

  Daar heb ik heel recent ook weer een voorbeeldje van gehad..

 26. Het spijt me dames maar ik twijfel aan de feilloosheid van jullie intuïtie. Allereerst hebben jullie bewezen dat jullie intuïtie heeft gefaald. Het kan ook zijn dat je het hebt genegeerd. Hoe het ook zij, die feilloze intuïtie werkt alleen bij mannen die het spel niet kunnen spelen.

  Ik geloof niet eens zo sterk in intuïtie. Vrouwen zijn meesterobservators. Dat is iets heel anders. Wat vrouwen echt zijn, zijn ook mannen: seksuele instinctieve wezens. Zeker in de meest vruchtbare jaren geldt dit ook voor vrouwen. Die players waar jullie (vaak terecht) zo’n hekel aan hebben doen niets anders dan jullie instinct aanspreken. Jullie trappen erin. Daar gaat je intuïtie.

  Dan iets over de mannen die over jullie praten. Wel of geen sex gehad, hoer of juist frigide…
  Kijk, dit soort mannen ken ik niet. De persoon die dit schrijft doet dit op eigen conto en daar hoort dan waarschijnlijk ook de groep bij waarmee hij omgaat. Idioten die zo tegen mij beginnen te lullen krijgen mijd ik als de plaag. Enig niveau, ook al heb je iets negatiefs over een vrouw te zeggen waardeer ik zeer.

  En dan is er dat “pokkewijf” gedoe.
  Je hebt pokkewijven en takkekerels. Maar je hebt ook dames en heren. Een van de leuke eigenschappen van een dame of heer is dat ze de versierende man/vrouw netjes kunnen afwijzen. Er hoeft niemand zich beroert te voelen. Je moet het elkaar wel gunnen.
  Als ik wordt afgewezen (99%) dan zorg ik altijd dat het leuk afloopt.

  En dan iets over het niet nodig hebben van seks. Ik zie het weer anders. Je hoort wel vaker dat vrouwen op den duur minder of geen zin in seks hebben. Geldt ook in beperkte maten voor sommige mannen. Maar jullie hebben wel zin in liefde en genegenheid. Niks mis mee! Prachtig! En mannen blijven maar zin hebben in seks. Maar als vrouwen niet de ware romantiek vinden, en mannen niet de seks dan zullen het beide prima overleven. Wellicht zullen beide geslachten gefrustreerd worden om hun eigen redenen, maar in principe kan je ermee door.
  Dus dat geroep dat je geen seks nodig hebt is niet imposant. Het is ook geen pressiemiddel. Seks krijgen we toch wel. Dus wat bereik je ermee?

  Ik blijf erbij, mannen en vrouwen hebben verschillende behoeften. Het is lastig te ontdekken wat de ware behoeften zijn vanwege sociale pressie, opvoeding en allerlei andere “onnatuurlijke zaken”. Dus kijk naar de oerinstincten. Ik zie dat we moeten vrijen om voor nageslacht te zorgen. Het kan niet anders zijn dan dat wij in beginsel seksuele oermensen zijn. Dat het op een gegeven ogenblik veranderd, door leeftijd of ervaring, kan niemand wat aan doen. Maar elkaar dingen verwijten en boos zijn schiet niet op. Ik kan er niets beters van maken.

 27. Hoi Val,

  Geef niemand de schuld.
  Ben duidelijk zoals jullie dat ook (zeggen te) zijn.

  Misschien zouden de mannen zich eens kunnen verdiepen in hoe de vrouw in elkaar zit dat zou een pluspunt zijn.

  Groet moon

 28. Hoi val,

  Als jong meisje wil je inderdaad wel je je intuitie negeren en word je ge( mis)bruikt in de liefde. Dat zijn de voorbeelden uit mijn stukje.
  Inmiddels gebruik ik al jaren mijn intuitie en gebeurd het niet meer dus ben ik een pokkewijf in sommige van jullie ogen.

  Jullie mannen hebben geen intuitie, de denk functie gebruiken jullie ook liever niet als het niet hoeft, zie en ervaar het dagelijk! Het enige wat echt(alleen maar) werkt is jullie lul.

  Ja, mannen zijn en blijven grote kinderen sommige zijn in staat wat meer volwasse te worden (dat zijn ook de mannen met een langdurige vaste relatie,)maar zeer vele niet.

  Ja de twijfelaars. Hahaha die van 2 wallen willen eten.
  Nee, twijfelaars daar begin ik niet aan, garantie dat ze er nog iemand op nahouden is 100%.

  Val luister hoe ouder je word hoe meer je door jullie mannen en jullie gedrag en spelletjes gaat heen kijken.
  Je kan nog op mijn instinct inwerken het is verspeelde tijd en energie.
  Ik ben zeer kritisch naar heren, mocht ik je interessant vinden kan je flirten, flirt terug maar zelfs dan duurt het nog heeeeeeel lang voordat je het stadium seks met mij bereikt.
  Players hebben de tijd en geduld hier niet voor dus verdwijnen van zelf. Kaf schijt zichzelf van het koren.
  En er is maar heel weinig koren!
  Glimlach en dan ben je een pokkewijf!

  Klopt Val heel veel mannen en vrouwen kunnen niet nietjes afwijzen! Dat zijn er helaas maar heel weinig jammer.
  Flirten is leuk maar geeft geen garantie op meer en dat vergeten een hoop mannen.

  Het zal me een worst zijn of mannen wel of geen seks krijgen!
  En dat er vrouwen zich uitlaten wonen omdat ze zo wanhopig zijn en zo hopen een man aan de haak te slaan moeten zij weten. Ik ben niet een van hen.
  Ik heb respect voor mijzelf en mijn lichaam.

  Val ikverwijt niemand wat.
  Ik maak mijn standpunt duidelijk, en heel veel mannen kunnen dat niet handelen. Mannen zijn stil blijven staan en vrouwen hebben zich vanaf de jaren 60 zeer sterk ontwikkelt. En dat doet zo’n zeer bij veel mannen!
  Word tijd dat mannen hun gedrag ook verder gaan ontwikkelen. Mannen Begin eerst maar eens volwasse te worden, je te verdiepen in de vrouw, probeer eens eerst je hersens te gebruik en dan je lul i.p.v. Anders om.
  Dan pas zal het beter worden tussen de beide seksen.

  Trouwens liefde en genegeheid heeft niets met seks te maken, een vrouw kan op vele manieren liefde en genegenheid krijgen.
  Dus daarom kan een vrouw prima zonder seks. Trouwens de winkels liggen inmiddels vol leuke speeltjes en de vrouw gaat steeds meer voor seks betalen. En gelijk heeft ze als ze het zich kanveroorloven en behoefte aan heeft.

  Mannen moeten hun eigen koers varen m.b.t tot flirten, relaties, seks en schijt hebben aan wat andere mannen doen, zeggen of denken.
  Zolang jullie je laten terroriseren door andere mannen (groep waar je toe behoort, stoer zijn, flirtsites ect) zal het nooit beter en makkelijker worden voor jullie.

  Zo simpel werkt het.

  Maakt mij niet uit wat de mannen kiezen, maar blijf je vast zitten in je oude patroon dan ook niet meer klagen over de vrouwen en de dames.

  Groeten Moon.

 29. Haha soms hangen de kerels mij ook de keel uit :).

  Was vanmorgen aan het flirten met een vrouw (ze bleek 44 maar who cares haha) en er stonden twee kerels bij. Eentje was mij continu van boven tot onder aan het scannen stiekem, met van die geniepige oogjes. Wat een motherfucking sukkel. Die vent is langer, breder, ziet er beter uit maar ja… matig verzorgd. Je hebt er inderdaad hondenlullen bij.

  En Nicholas Cage kan van mij de boom in. Wat is er zo speciaal aan die film met betrekking tot flirten, foute mannen en niet-seks-willende vrouwen? :D

 30. Ja, sommige mannen snappen het echt niet en/of willen het niet snappen. Dat is de bekende plaat voor hun hoofd zoals ik dat noem.
  Oh dat geniepige gluren zie ik dagelijks, heb er ook veelvuldig last van.
  Moet dan alleen maar glimlachen omdat gedrag, losers zijn het! Voor mij als vrouw verspilde tijd en ga over tot de orde van de dag.
  Dit soort praat alleen maar over flirten, seksen en maken niets klaar omdat het alleen maar bij (dom) kletsen en of playen blijft.

  Ik weet binnen een ogenblik of ik iets met een man zou willen.
  Grootste groep 98% valt af,
  1,5% zou vriend kunnen en mogen zijn, maar dat kunnen mannen niet behalve homo’s.
  De 0,4% van de 0,5% komt in aanmerking maar die verziekt het zelf door spelletjes te spelen en/of om seks te bedelen bij mij als vrouw.
  Die 0,1% die is er wel, weten zich te gedragen en heeft geen dubieuze bedoelingen maar die moet je maar tegen komen.

  De suggestie over de film was voor mannen bedoelt misschien valt het kwartje als ze de film kijken.
  Gaat niet om Nicholas Cage en niet om flirten enz.
  Maar over hoe vrouwen in een groep leven en dat ze laten zien dat ze zonder seks kunnen leven. Enige uitzondering op het eiland ze hebben de man nodig voor zijn zaad niets meer niets minder.

  Groeten Moon

 31. Ik heb zo respectvol mogelijk eerlijk antwoord proberen te geven. Een film zal de man en vrouw niet dichter bij elkaar brengen.

  Mijn bijdrages aan deze topic zullen geen nieuwe dingen op fundamenteel niveau opleveren. Daarom ga ik de topic verlaten. Ik hoop je terug te zien in andere topics.

  De groetjes aan jou en Anne.

  ~Val

 32. Val,

  Je hebt open en eerlijk antwoord gegeven. Top!

  Je kreeg van diverse mensen een open, eerlijk en soms hard en helder antwoord terug.
  Zo werkt dat.

  Succes en groet moon.

 33. Hoe gaan mannen om met afwijzingen en verdriet?

  Dat verschilt echt per man.
  De meeste mannen kroppen het op , waar door ze vaak depressief / chagerijnig worden of gewoon de macho uit gaan hangen en doen als of het hun niks boeit. ( ” Omdat ze zich meestal schamen om hun zwakke kant te laten zien.”) <<< dat zijn naar mijn mening ook de mannen die het, het minst lang volhouden in een relatie aangezien ze niet over hun problemen etc praten, dat is per definitie niet bij allemaal .

  Er zijn Natuurlijk ook mannen ( ''Bijvoorbeeld ik'')
  Die zich er niet voor schamen gewoon er over praten hun gevoelens uiten boosheid,verdriet, onbegrip etc.
  s' Avonds wanneer ze helemaal alleen zijn gewoon in hun bed zitten te huilen .
  Aan de anderen kant vraag ik me zelf af is dat een teken van zwakheid?
  Je gevoelens tonen en over dingen te praten is goed, maar als man word je dan heel anders aan gekeken bijvoorbeeld als ''mietje/watje''

  En mannen onder elkaar tja je weet hoe mannen zijn neem ik aan…
  Die praten er niet echt over en als ze het over hun liefde hebben dan gaat het zoals gewoonlijk meestal over haar uiterlijk/sex appeal

  Grt.Me

 34. Hoi Ben,

  Ja, ik weet hoe mannen onder elkaar zijn.
  Ik werk in een mannenwereld, krijg wel eens het nodige voor mijn kiezen van de heren. Hahaha.

  Ik zie liever mannen die hun zwakte tonen en praten, als chagarijnen die niet kunnen en/ of willen praten!

  En waarom zou een man niet mogen huilen? Het is juist goed om de emotie eruit te gooien!
  Ik als vrouw huil ook niet in het openbaar puur omdat ik het de buitenwereld niet gun om van mijn emoties mee te genieten.
  Men kickt erop om het te zien want zo werkt dat vandaag de dag.
  Je weet geen beter vermaak als leedvermaak.

  Hoe ga jij met Je verliefde gevoel om?

  Groet Moon

 35. Hi Moon,

  leuke vraag en goede interesse..

  Vooral omdat ik eigenlijk ook nog altijd onduidelijkheid heb over de vrouw (ze zijn altijd lastig te begrijpen)..
  Mijn mening is nog altijd dat vrouwen ‘te’ weinig zelf ondernemen terwijl de emancipatie hoger en hoger is..

  Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat mannen net zo verliefd kunnen zijn als vrouwen, maar dit minder uiten. Ook onderling. We spreken meer in de trand van “ik vind haar zo leuk, goede klik, ziet er leuk uit..” maar emoties komen er weinig uit, zowel naar jullie als naar vrienden.

  Zelf maal ik er mee in mijn hoofd terwijl je het juist wilt uiten! Ik kan het dan nergens kwijt, onder vrienden wordt er meer over gesproken hoe het gaat, wat je hebt gedaan op de date, of er een vervolg aan zit etc.. maar echt uiten dat je helemaal gek van haar bent wordt nauwelijks gedaan. Zo nu en dan met 1 enkele vriend doe ik het zelf wel wat meer, dan laten we ook merken dat we de vrouwen niet begrijpen bijvoorbeeld.

  Nu heb ik bijvoorbeeld een leuke vrouw ontmoet, maar de volgende date komt in zicht..in de tussentijd wel contact gehouden maar liever wil je dit niet. Vooral als je elkaar leuk vind!
  Maar goed..in zo’n tussentijd, wat doen vrouwen dan? Zijn ze dan bezig met de ander, willen ze graag weten wat de ander bezig houd?
  Ik krijg namelijk regelmatig de vraag wat ik uitspook of ga doen bijvoorbeeld.
  Na de eerste date werd mij wel even duidelijk gemaakt dat ik, in haar ogen, niet had laten merken dat ik haar leuk vond (ik ben altijd wat afwachtender de 1e date, ik durf geen blauwtje te lopen zeg maar). Zijn vrouwen (boven de 25jr) wat directer, concreter wat ze willen en ook direct krijgen als ze het vinden?
  Ik ben dan wel dat ik zeg dat ik haar wel leuk vind en graag weer wil zien, laten blijken dat ik haar wel leuk vind! Hoe ervaren jullie dit? Kom je dan over als een onzekere man of juist iemand die wel laat blijken wat hij voelt? Zo liet ik haar ook weten dat ik liever investeer in iemand die ik aantrekkelijk vind dan dat ik voor een one night stand ga. Eerlijk is eerlijk, waarom zou je daar over liegen..toch?

  Als afsluiter, met een afwijzing of na enkele dates toch geen potentie te zien.. zijn wij mannen echt wel down. Vooral als we iemand leuk vinden en simpelweg verliefd zijn. Maar ook hier wordt niet veel over gepraat. Min of meer alleen een samenvatting en een conclusie en dan gaan we over op bier..daar waar ik bijvoorbeeld nog een maandje last heb dat het niets is geworden.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt :-)

 36. Hoe ga ik met mijn liefdes gevoel om oeff dat is een lastige vraag…

  Mannen onder elkaar daar doe ik er niet echt veel mee.
  Heb ook meer vrouwelijke vrienden dan dat ik mannelijke vrienden heb anyway!

  Stel dat ik met die vrouw ben waar ik verliefd op ben dan of ben ik heel verlegen (meestal)
  En ik loop altijd iets te hard van stapel niet in de zin van al snel seks willen hebben etc. maar meer in de zin van dat ik best wel jaloers word als ze veel met anderen mannen om gaat , dan geef ik ook eerlijk toe dan ben ik van mijn zelf best wel een jaloers typ:P
  Waardoor ik soms iet wat claimerig over kan komen.
  En door dat neemt de vrouw soms eingenlijk best wel vaak (gelukkig niet altijd)afstand van mij omdat ze , ze zich als snel in een ”kooitje” voelen gestopt.

  Jaloers is niet erg dat is tenslotte een teken dat je van die vrouw houd maar er zijn grenzen.

  Ach ja heb ook wel een aantal keer mee gemaakt dat sommige vrouwen mij raar/speciaal vonden (in een positieve manier) haha omdat ik heel makkelijk over bepaalde onderwerpen durf te praten in vergelijking met anderen mannen .

  Kort gezegt:
  Ik ga er een volle 100% voor als ik een vrouw leuk vind.
  Soms draaf ik iets te ver door !
  Waardoor ze afstand nemen.

  En als ik afgewezen word jammer dan blijf ik er een lange tijd mee in de dop zitten.
  Ben nu al sinds Maart vorig jaar single .

  Maar ben eerlijk gezegd ook niet op zoek !
  Ik kijk wel wat op mijn pad komt want als je er naar gaat zoeken kom je toch meestal de verkeerde tegen.
  En als je net zoals mij naar de ”ware” zoekt zit je daar niet op te wachten.
  Maar ja ik ben nog maar 18 voor mijn leeftijd ben ik iets te volwassen ingesteld denk ik?

  Grt.Ben

 37. Hoi Niels,

  Bedankt voor je uitgebreiden verhaal. Top!

  Ja vrouwen zijn complex.
  Ik word soms ook wel eens moe van mijzelf!

  Aller eerst weet ik binnen een ogenblik of ik wil flirten met een man en/of de flirt uit kan groeien tot meer.

  Ik neem vaak initiatief.
  Ik ben duidelijk met flirten, doe het graag en vind het erg leuk.
  Trouwens het hoeft niet altijd tot meer te leiden een flirt.
  Het kan ook gezien worden als compliment wat je zo maar krijgt van een ander.
  Wil je niet verder met diegene wees netjes, beleeft, direct en kwets de ander op geen enkele manier en bedank voor de flirt.

  Er zijn zaken waardoor ik kap met flirten.
  # Als mannen blijven aantrekken en afstoten en niet duidelijk zijn waar het naar toe leid!
  Ik heb liever dat een man direct is, daar kan ik wat mee.
  # Dat is te snel gaan praten over problemen.
  Denk dan aan het onderwerp exen, werk, familieproblemen, geldkwesties. Hou dit soort zaken voor later als het serieus word voor beide. Vroeg genoeg.

  De zaken die jullie mannen onder elkaar bespreken,
  Wat heb je gedaan op date,
  komt er een 2e date, ect
  bespreken wij met vriendinnen, maar wij bespreken ook de volgende zaken met en onder elkaar.
  wat trek je aan op een date,
  wat doe je op vervolg dates,
  waar ga je uit,
  wat heb je besproken met je date,
  wat had je date aan,
  wanneer ga je seks hebben met je date en tot hoe ver wil je gaan.
  Ja, dat doen we zo snel mogelijk na de date en tussen 2 dates in onder het genot van een kop koffie met gebak en/of chocolade.
  We dagdromen er lustig op los als we een man zien zitten..
  Wij laten onze emoties en (romantische) gedachte de vrije loop.

  Zoals jullie vrouwen niet begrijpen, begrijpen wij jullie ook niet en ook dit word met elkaar onder de meiden besproken.
  Wij analyseren alles, soms te veel waardoor we zaken soms anders interpreteren als het daad werkelijk is.

  Tot mijn 30 e durfde ik ook niet zo veel op flirtgebied. Wilde ook geen blauwtje lopen.

  Nu ik 43 ben durf ik wel, en ja ik wil dat een man direct en concreet is, maar graag wel op een beleefde manier.
  Wil je alleen seks zeg het dan, is de flirt wederzijds en wil je met mij op date en meer zeg het dan. Ik waardeer dat zeer! Ja, ik word er ook verlegen van maar dat geeft niet.
  Duidelijke en nette communicatie voorkomt een hoop ellende en wederzijdse pijn aan beide zijde.
  Nee, ik krijg niet altijd wat ik wil. Jammer genoeg. Recent nog mee gemaakt.

  Vrouwen willen nog steeds dat de jongen of de man op de (flirtende) vrouw afstapt. Initiatief tot gesprek neemt met haar, haar uitgenodigd op date, de eerste aanraking doet ect.
  Vrouwen willen zien dat een man kan leiden.(mannelijke kant)
  Ja, we willen horen dat je ons leuk en aantrekkelijk vind. Jullie willen dat toch ook horen?
  Maar ook hier geld: zeg het maar let wel op de manier waarop je het zegt.
  Iets zeggen op de verkeerde toon en/of het verkeerde moment kan alles verpesten bij een vrouw.

  Nee, je laat dan niet zien dat je onzeker bent als man als je haar zegt dat je haar leuk en lief vind maar je laat juist je zachte kwetsbare kant zien die elke man heeft.
  Ik wil juist de kwetsbare kant van de man zien.
  Ik neem aan dat jullie toch ook zowel de zachte als de stoere kant van de vrouw willen zien?

  Je hebt gelijk dat je eerlijk bent. Ik persoonijk waardeer de eerlijkheid van een man enorm. Zeg wat je wil met een meisje of vrouw.
  Eerlijkheid duurt het langst.

  Nou dan zijn jullie er snel vanaf na een maand liefdesverdriet. Bij mij duurt dat vele malen langer en weg drinken helpt niet. Bij mij moet dat echt slijten.

  Ik hoop dat ik je vragen hebt beantwoord.
  Heb je nog meer vragen stel ze gerust, dan zal ik ze beantwoorden.

  Succes met flirten en de dames!

  Greten Moon

  Al roept de media en zo
  Ik

 38. Hoi Ben,

  Ieder gaat op zijn manier met verliefdheid om zowel man als vrouw.

  Ik ken het te hard van stapel willen lopen, zo ben ik ook.
  Hoe rozer en groter de wolk hoe harder ik van stapel loop en mijn best doe de man te krijgen. Nou je snapt het al. De man in kwetsie voelt zich niet prettig of gekooit zoals jij het zo mooi noemt en kapt er gelijk mee tenzij zijn roze wolk net zo groot is.

  Iedereen heeft last van jaloezie. Maar te veel is niet goed zoals je zelf al schrijft.

  Ben, je bent nog lekker jong en de wereld en de vrouwen liggen aan je voeten.
  Er komt nog genoeg leuk langs zeker weten.

  Ja, je klinkt erg volwasse voor iemand van 18.
  Beter volwasse ingesteld als te kinderlijk.

  Groet Moon.

 39. Typisch vrouwen. De man moet de man zijn maar ook iets kwetsbaars tonen. De grens tussen watje en man is uiterst dun :).

 40. Hoi Val,

  Hahaha, je volgt de blog nog steeds.
  De scheidslijn tussen vrouw en een bitch is ook uiterst dun.
  En jullie mannen willen dit ook in een vrouw zien.

  Groet Moon.

 41. Hoi Val,

  Dan ben ik vaak een bitch en ik ben het graag voor de man waar ik verliefd op ben en van hou.

  Groet moon

 42. Hi Moon!

  Jij ook bedankt voor de reactie!

  Ik wil nog wel wat meer weten over die ‘tussentijd’..
  Je date niet voor niets..als je erna de signalen krijgt dat je je leuk vind en de date leuk vond is er uiteraard een vervolg date! Zijn jullie dan helemaal hotel de botel maar laten jullie dit net als mannen niet zo blijken ‘aan de ander’?
  Ik probeer zoiets altijd een btje te onderdrukken om haar niet te overween met smsjes etc zodat ze het too much vind! Maar onverwachts een smsje met leuke tekst valt bij iedere vrouw wel in de smaak toch?!

  Zijn jullie vrouwen onder elkaar altijd zo direct of hangt het af van het type vrouw, bijv over de seks wanneer deze eventueel plaatsvind? De date wordt uiteraard altijd besproken, bij vrouwen altijd meer ot in de details. Bij mannen wat oppervlakkiger..of het leuk was, is er gezoend oid.

  Wat oudere/serieusere vrouwen hebben naar mijn menin gewoon meer zin in concreetheid wat die jongen nu wil, zoals jij ook zegt! Je hebt er ook meer aan en kan er directer op inspelen. Ik houd er van om leuke dingen te doen en te ondernemen. Vrouwen houden ook van een man met eenplan niet? Iemand die gewoon zegt wat we gaan doen op een date.. Niet dat pussy gedrag door af te wachten wat zij wil doen..

  Ik kreeg na de eerste dat het verwijt dat ik dus niet heb laten blijken haar leuk te vinden..ik heb duidelijk gemaakt dat het wel zo is en dat vond ze uiteraar leuk om te horen.. Nu ga ik over 2 weken op date sinds enige tijd. Heb je nog tips om een leuke vrouw nu wel direct te laten blijken dat ik haar leuk vind?
  Je zou kunnen verwachten dat ze nu een btje plagerig gaat doen natuurlijk ;-) maar aan haar reacties via sms is ze niet op die tour..maar je weet t nooit?!

  Grtn Niels

 43. Hoi moon en Val en de rest natuurlijk…

  Val is er stiekum toch nog steeds…

  dus lingerie of minder en dan een bitch zijn..hmmm ga het denk ik maar eens in de praktijk brengen kijken wat het oplevert….

  Maar hoe zit dat dan met die mannen die een hele rustige lieve ,het bijna nooit boos zijn , en begripvolle vrouw hebben!. wat vinden mannen daar leuk in dan!!!

  Zouden dat soort vrouwen ook de bitch kunnen zijn.. waarom heb ik daar nu geen beeld van!!! hahahah

  Vrouw mag toch een beetje pit hebben, op een gepaste manier dan he,
  Net zoals ik het helemaal top zie als de man, sportief, grappig en zeker van zichzelf is en een tikkie stoer.. het mannengedrag natuurlijk he, niet dat bladibla…of zich achter vriendjes schuilen om te kijken of je te versieren bent.. bleh!!

  Oo en een onzekere man valt vaak bij mij vrij snel door de mand, maar dat houd niet in dat dat het voor mij dan klaar is nee!, en waarom ´omdat ik vind dat een man versus vrouw ergens door onzeker is geworden, door gebeurtenissen of wat dan ook.. tja dat trekt toch vanzelf wel wat bij lijkt mij, als je elkaar stukje bij beetje beter leert kennen, en is het niet zo dat je niet te snel moet gaan maar gewoon langzaam moet opbouwen ! Ik heb dat wel heel sterk.. denk ook omdat ik kinderen heb, speelt bij mij absoluut mee…..
  ;-)
  anne

 44. Er zijn zat mannen die mij leuk vinden maar ik hun niet.
  Waarom niet?
  Geen chemie, x
  Player(lees spelletjes) x
  Mannen zonder eigen leven, x
  Nietszeggende persoon letterlijk en figuurlijk,x
  Niet eerlijk, niet op kunnen bouwen en vertrouwen, x
  Mannen die hun ex(en) niet los kunnen laten, x
  Mannen met losse handjes, x
  Luie mannen op alle vlak in het leven, x
  Egotripper, x
  Mannen die te vies zijn om beet te pakken, x
  Mama’s kindje, x

  hmmm jij rateld het zo lekker op… dat x betekend .. dat heb ik nou ook..!!

  Ik denk zeker dat mannen versus vrouwen echt wel dit soort problemen hebben aan beide kanten met het flirten enzv..

  Tja en wat ik van de week al aangaf betreffende die man `die nog zichzelf moet zoeken`, maar al wel met een ander loopt te… en vervolgens je erop nahoud.. 100% gaat dat ook de mist in,,, en je raad het al… kwam hem tegen vandaag.. hij wist zich geen houding te geven en sprak me toch aan`hoe is het enzv., alleen aangegeven dat ik DRUK ben en het lekker gaat enzv..verder not ik bleef heel kort naar hem, ook geen goedendag tegen hem gezegd, alleen van ik moet met mijn zoon boodschap doen.. .. hij baalde behoorlijk, en wist zich niet echt een houding te geven, tja dat achterdeurtje heeft hij wel begrepen dat die helemaal vet dicht is. dat zijn dus de players..

  .. inderdaad je kan er als man bijlopen netjes in pak, mobieltje belangrijk gesprek enzv… mooie bak onder de kont, maar toch dit soort mannen vallen echt door de mand..

 45. Hoi Niels,

  Als ik op 2e date ga, ben ik niet altijd al verliefd.
  Maar in de tussentijd denk ik wel aan de man en denk na of ik mijn leven met hem verder zou kunnen en willen delen.
  Soms moet het groeien niet alle dates lopen op rolletjes maar dat is geen reden om niet verdere te daten met een man.
  Is er echt geen klik bij de eerste date houd het op.
  ( Maar daar hebben we het hier niet over.)

  Dit denken en bespreken zorgt er wel voor dat ik steeds meer open ga staan voor de man waar ik op 2e date mee ga.
  De 2e date is erop of er onder.
  Na de 2e date beslis ik of ik verder met de man ga of niet.
  Ik zeg dit ook direct aan het eind van de 2e date, ik vind het een moeilijk moment maar ik vertik het om iemand d.m.v. sms, telefoon of op andere onpersoonlijke wijze een nee te moeten verkopen. Dat verdient de man(vrouw) in kwestie niet!

  Is een vrouw verliefd op je zal ze het leuk vinden om over laden te worden met onverwachte sms jes en andere dingen tussen beide dates door.
  Als ze nog niet zeker is over de man dan kunnen de sms jes, te veel aandacht juist averechts werken.
  Dus sturen ja, maar doe het zeer gedosseerd als je niet zeker weet of de verliefdheid wederzijds is.

  Ik ben als vrouw zeer direct, ik als vrouw kom zelden een vrouw tegen die het zelfde reageert als ik. Maar ze zullen er vast wel zijn.
  Iedereen zegt dat ook altijd dat ik zeer direct ben en word niet altijd gewaardeerd, ook niet door de mannen.

  De meeste vrouwen zijn niet direct maar zeer subtiel en kunnen heel goed toneel spelen.

  Ben ook zeer direct en to the point in het flirten naar een man.
  Een hoop mannen willen dit helemaal niet en ervaren het als bedreigend als jij als vrouw op “jacht” naar de man gaat.
  Dus mannen ga met je tijd mee, emancipeer en geniet als een vrouw op jou de jacht opent, zoals jullie op de vrouwen doen.

  Waarom hebben mannen zo’n probleem als vrouwen de jacht op hun openen?
  Zeker de oudere mannen.
  Zucht, wat is dat toch met jullie?
  Geld zeer zeker voor mannen van boven de 40!

  Als een man mij uitnodigt voor een date wil ik dat hij iets actiefs met mij gaat doen.
  (koffie drinken, naar de bioscoop, uit eten komt later wel)
  Dat kan zijn een picknick in het bos, paintballen, samen nieuwe kleding voor hem kopen, concert, ect ect.
  Ik wil zijn leidende en creatieve kant zien. Dit verteld zoveel over de man.

  Oudere vrouwen kennen de klappen van de zweep en hebben veel ervaring op liefdesgebied dus die overbodige franje heeft geen toegevoegde waarde meer voor haar. Willen geen pussy gedrag van een man. Binnen een vaste relatie willen we wel de zachte kant van jullie mannen ervaren.)
  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

  De enige tip die ik je kan geven is:
  Kijk naar het moment en pas daarop aan wat je zegt en doet.
  Niels, volg je hart en gevoel dan zit je altijd goed!

  Stel je gaat samen naar het strand om door de storm te lopen en haar sjaal waait weg. Pak de sjaal knoop hem losjes om haar nek, zeg dat ze mooie ogen heeft en kus haar.
  Succes verzekert!
  Zo kan je elke gebeurtenis gebruiken om haar te vertellen en te tonen wat je voor haar voelt.

  Vrouwen zijn complex ze kan je wel degelijk plagen/hard to get spelen ook al lijkt het niet zo. Maar spelen mannen dit spelletje niet net zo goed op hun manier?

  Niels, ik hoop dat ik je vragen beantwoord heb.
  Wederom wil je nog meer weten lees ik het wel.

  Ik wens je heel veel succes en plezier op je 2e date.

  Groeten Moon

 46. Misschien is die rustige vrouw waar deze mannen op vallen wel een beest in bed en blijft hij daarom bij haar.
  (Misschien is zij wel de dominant in de slaapkamer en hij onderdanig. Zo kan zij zich uiten en dat zie je dat in het dagelijks leven niet).
  Uiterlijk zegt niets over wat er innerlijk in een mens zich afspeelt!

  Ik wijs onzekere mannen ook niet af, sommige hebben tijd nodig om op gang te komen.
  Ik heb als vrouw ook mijn onzekere momenten en wil daar ook niet op afgerekent worden door een man.

  Anne, ik denk dat veel vrouwen het zelfde denken als wij over mannen.
  Wij ( de meeste) vrouwen gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.
  Helaas denken een hoop mannen daar toch anders over.

  En natuurlijk ervaren de serieuze mannen ook dat er veel vrouwen hun leuk vinden maar zij hun niet.
  Ik denk dat mijn opgenoemde lijstje ook op toepassing op vrouwen.
  Bij vrouwen kun je goldigger er nog aan toevoegen.

  De golddiggers verzieken het dus wel voor de gewone eerlijk vrouw tijdens het flirten en daten.

  Anne, knap dat je aan die vent nog woorden vuil gemaakt hebt die aan het dubbel daten was.
  Ik had hem niet eens meer een blik en woord waardig gekeurd.
  Je had hem inmiddels al aan gesproken op zijn gedrag.
  Zijn gedrag is net als een virus hij zal altijd op 2 vrouwen in blijven zetten.

  Wees wijs en negeer hem vanaf nu want zolang jij hem aandacht geeft zal hij weer met je aan gaan pappen.
  Op de nevercome backline ermee verspilde tijd en energie meid.
  Er zijn zat leuke en serieuze mannen die wel met jou verder willen.

  Succes!

  groeten Moon.

 47. Hoi Niels,

  Aanvulling.

  Niet iedere vrouw bespreekt de seks uitgebreid met haar vriendinnen.
  Dat is per vrouw verschillend.

  Ik zeg het wel hoe het was.
  Maar dat doe ik kort en krachtig.
  Bijvoorbeeld: Hij had een super strak lekker kontje en zoenen was super.
  Ga niet diep in op details van de seks want dat hoort tussen man en vrouw te blijven.

  Gr moon

 48. Moon , inderdaad zoon man is mijn energie niet eens waard, hij was ook vreselijk vriendelijk.. maar ooo ik merkte zoo duidelijk aan hem dat hij zich gewoon geen houding wist aan te meten.. maar denk dat hij dit vorig jaar ook op deze manier heeft gedaan en dat gevoel is nu wel heel sterk, en yes deze man op de never gome back ..en nee ik heb hem zelfs heel groot gedeelte van face book afgekickt. bah.. kerels..

  Ik weet wat ik wil, wat voor soort man ik wil enzv.. die heb ik denk ik al ontmoet alleen de tijd moet ook rijp zijn .. wel geloof ik erin als je de ware bent zowel de vrouw als man.. en het lukt op dat moment niet dan komt het vanzelf wel met de desbetreffende man/vrouw, soms heeft een relatie verdomd veel tijd nodig… maar dan zijn er nog andere factoren die eerst nog moeten worden afgesloten, opgelost, enzv.. dat geloof ik wel. En verder nee ben niet echt op zoek.. heb nu eindelijk mijn basis …. die begin ik ook te voelen gelukkig met 2 kids.. en die rust wil ik voor mezelf en mn kinderen even goed vasthouden en hiervan genieten..

  moon, ik geloof ook zeker wel hoor dat er genoeg mannen die serieuz zijn die wel willen, maar dat is dus zo lachwekkend nu aan deze man… hij zat gewoon te flirten hij had niet zo snel in de gaten dat ik het was, en hij schrok enorm toen ik dichterbij kwam dat die zag dat ik het was.. ahhaha …

  Onaantrekkelijk nee dat ben ik zeker niet…dus dat komt ook allemaal wel goed.. ben er niet zo bang voor hoor , maar ik vind momenteel het hele gedrag en het flirten en dat daten.. beetje raar hoe het allemaal gaat. mis het respect voor elkaar .. snap je moon. maar ik denk dat wij dat niet als enige ervaren voor de man is er natuurlijk ook ongelooflijk veel veranderd betreffende vrouwen, wij hebben inderdaad een sprong gemaakt.. en de natuur `biologische gedrag`moet hierin mee… en dat loopt nog wel wat achter denk ik..

  De golddiggers verzieken het dus wel voor de gewone eerlijk vrouw tijdens het flirten en daten.

  ik had zoon vriendin, daar wil ik niets meer mee te maken hebben, wat een kreng was dat… ze liep al een hele tijd te rommelen met iemand die ze had leren kennen in haar huwlijk ( oke dat kan gebeuren) vervolgens gescheiden ( 2 kids) en hem ( ze had zijn vrouw op de een of andere manier het gevoel gegeven dat ze de BESte vriendinnen waren) voor de keus gezet dat hij maar heel rap voor haar moest kiezen, de vrouw van deze desbetreffende man , beetje labiel die wist dus echt niets van wat haar man allemaal deed, en zei maar voor haar zorgen toen ze net gescheiden was , soepje koken , langs komen haar kids opvangen … vervolgens kon deze vrouw twee keer dus een trap na krijgen… en hier aan tafel zat ze met geuren en kleuren te vertellen hoe goed die wel niet was in bed en dat zijn vrouw een k.. wijf was.. en dat ze haar aan het lijntje hield maar zodra het kon wilde ze meteen stoppen met haar.. hoe ver ga je dan.. over goldigger gesproken,, ik vind dit zo ongelooflijk diep triest.. heb het contact met haar ook verbroken hoor, dat is in mijn ogen geen vriendin.. nope als je zo met mensen , gevoelens omgaat.. exit…

  ze heeft deze vrouw zolang aan het lijntje gehouden dat ze de beste vriendin was alleen maar om met hem te kunnen smeren.. en ga maar door!

  ja deze vrouwen verzieken het echt voor de vrouw die wel gewoon serieus is en het niet in haar hoofd haald om dit soort dingen te doen.. maar ja ik vind het zo dusdanig onder mijn niveau.. echt…

 49. Hoi Anne,

  Ik weet ook wat ik wil en heb geen haast.
  Komt de juiste op mijn pad goed, komt het niet? Ook goed.

  Ja, flirten, daten, relaties het is niet meer wat het geweest is.

  Daarom heb ik geen vrouwelijke vriendinnen.
  Ze zitten altijd achter jouw man aan als je er een hebt.
  En heb je geen man, roddelen ze zo hard over je dat het niet mooi meer is.
  Nee, ik heb vrouwelijke kennissen maar die komen nooit thuis die ontmoet ik buiten.
  Dat is meer dan zat.

  Die vent staat nog voor een deel op facebook?! Ook dat niet toestaan.
  Heb helemaal geen social mediasite. Gaat een ander niets aan wat ik doe.
  Als ik wat te vertellen heb doe ik dat face to face, en date online met een man doe ik al helemaal niet. Je word bedondert waar je bij staat.
  Ik moet zien en kunnen ruiken wie ik voor me heb. Hier kan je ook rare snuiters tegen komen maar dan heb je nog je intuitie die je waarschuwt en dat werkt online niet zo best.

  Ja er zijn nog steeds goede mannen maar die liggen niet voor het oprapen en dat geld ook voor vrouwen.

  Groet Moon

 50. ahahah Moon,

  tja nog wel de facebook…this eigenlijk een hele oude schoolvriend, vandaar dat ik half geblokt heb.!! tja… maar je hebt best kans dat ik totaal zeg ..doeg!!

  Nee online daten nooit gedaan en zal ik ook nooit doen, ja je wordt bedonderd waar je bijstaat. nee ik doe al helemaal niet veel hiermee alleen facebook met oud bekenden of werkgevers /oud college´s verder not.. ik vind dat al helemaal,,,, pffff . iets kan heel gauw verkeerd opgevat worden of.. en jezelf onodig kwetsen nope..dat doen we maar niet..

  Ook daarin ja.. nee het daten /flirten is niet meer wat het was.. en klopt ook ik heb bijna geen vrouwelijke vriendinnnen, wat je zegt gebeurt namelijk ook vaak.. hahah nee ik kom uit een mannenwereld en ik doe mijn eigen ding..

  nee inderdaad.. ik hoop dat mijn gevoel het goed aangeeft betreffende 1 man.. en dan komt het wel… ik doe lekker mijn ding en verder… kan nog alle kanten uit ben onder de 40 dus..

  moon ik heb het idee dat jij een krachtig typje bent… ook denk ik dat mannen dat angstig vinden vaak, wel leuk even voor de lol `het is anders`maar verder , denk ik dat ze niet zo goed weten , hoe dan verder met een vrouw, die krachtig is, `herken het namelijk zelf…hmm

 51. Hoi Anne,

  Ik heb helemaal geen collega’s van vorige banen waar ik contact mee hou.
  Werk is werk en prive is prive en dat houd ik graag zo bevalt me prima.

  Poging gewaagt met online daten, maar was er na een week mee klaar voor goed!

  Als ik kan kiezen tussen een mannenwereld en de vrouwenwereld.
  Dan de mannen. Kort en (daad)krachtig. Probleem word getackeld en uitgepraat.
  Bij vrouwen moet je de rest van je leven je fout aan blijven horen.
  Het liefst waar iedereen bij zit want het is zo leuk om je voor jan met de korte achternaam te zetten!

  Op ieder potje past een dekseltje dus op die van ons ook.
  Scheve deksels direct verwijderen!
  Ben 43 tijd zat.

  Ik ben begeleider met specifieke doelgroepen.( denk aan dak en thuislozen, bajesklanten,
  Psychiatrische patienten met actief drugsgebruik)
  Nu begrijp je waarom ik een krachtig typje in woord en daad ben.
  Ja,dat zullen mannen best moeilijk vinden.
  Maar ze geven mij niet de gelegenheid om mijn vrouwelijke kant te laten zien en mijn vrouwelijkekant te kennen.
  En dat is een gemiste kans voor de heren.
  Want achter dat krachte uiterlijk zit een zachte vrouw.
  Maar goed ik kan mannen niet dwingen tot iets wat ze niet willen, kunnen en/of durven.

  Werk alleen in de nacht

 52. Mijn slogan is:

  Ik dwarrel door het leven,
  en de man die door mijn werende houding heen weet te breken laat zien dat ik de moeite waard ben om werkelijk gekend te worden.

  Groeten Moon

 53. @ Moon / Anne of een Anderen Vrouw !!!

  Ik weet dat dit een blog is zodat jullie wat willen te weten komen over Mannen…
  Maar toch heb ik een vraag Weet niet of ik die hier kan stellen maar toch!

  Zijn er een Paar:

  Ik had een vriendin 2 jaar geleden Maart 2009 was het uit gegaan Definitief
  (knipper licht relatie)

  We hadden vaak ruzie. Omdat ik ”te jaloers was” en zij te bot en kortaf
  Dan scheld je elkaar uit dan zeg je dingen die je niet meent …
  Maar op een gegeven moment werd zij een beetje agressief dan sloeg ze mij bijvoorbeeld in mijn gezicht of had ik een hele kras van haar nagels op mijn borst kas.
  Dan is er de regel Mannen mogen vrouwen NIET slaan…
  Maar dan kijk ik daar heel eerlijk anders tegen aan ik sla normaal geen vrouwen.
  Maar als de agressie van de vrouw zijn kant komt want moet ik dan doen?
  Een tik terug geven? Of mij gewoon laten slaan?
  De meeste zullen zeggen gelijk dumpen die handel….
  Maar als je ziels veel van een vrouw/meisje houd dan is dat makkelijker gezegt dan gedaan.
  Dan weet je bij je zelf het is beter om te stoppen want het gaat echt niet langer zo!
  Maar toch stop je er niet mee omdat je nog te veel om die des betreffende persoon geeft
  Wat vinden jullie wat mannen/ik in zon situatie moeten doen?

  Ik heb sinds haar geen Relatie meer gehad naja heb het wel geprobeerd met 1 ander mijn jeugd liefde waar ik mee contact had genomen maar sins het uit is met haar ben ik echt ZO onzeker geworden. Altijd bang dat ik de fout in ga waar door het weer misloopt of dat ze vreemd gaat waardoor ik ”claimerig” gedrag ga tonen.
  Dan zie ik een leuke vrouw/meisje maar dan weet ik me zelf geen raad.
  Eerst was ik best wel zeker van me zelf de ”’macho”.

  Dan vraag 2:
  Zoals hier boven vermeld ben ik best wel onzeker en weet ik me zelf geen raad.
  En nu denk ik een vrouw/meisje een beetje leuk te vinden…
  Maar ken haar van school leuk meisje lief,aardig,knap zover ik haar ken !
  Het is niet een meisje waar de meeste mannen op zouden vallen aangezien mannen tegenwoordig de ”barbie/make-up pop willen”.

  In iedergeval ik vind haar dus wel leuk.
  Maar ik ken haar eerlijk gezegt niet zo heel goed.
  Heb er een aantal keren mee gepraat maar nu wil ik eingelijk met haar afspreken.
  Dan nu het probleem waar ik mee zit ; hoe kan ik het beste vragen of ze wilt afspreken?
  want ik vind haar leuk maar weet niet of ze mij leuk vind…
  Ik zat het vandaag(19-12-2012) serieus te overwegen om haar te vragen voor een afspraak.
  Maar ik durfde de stap niet te zetten omdat ik gewoon ”verleerd” / gewoon niet genoeg lef heb om het te vragen.
  Dan zeide een paar vrienden/vriendinnen doe het gewoon via sms of hyves of dergelijke.
  Dat vind ik persoonlijk de laffe/zielige aanpak.
  Naar mijn mening is het beter om het rechtstreeks te vragen maar dat durf ik dus niet haha !!!

  Naja sorry als ik dit hier post maar ik vraag deze dingen ook wel is op anderen blogs maar daar krijg ik nooit antwoord en aangezien deze blog best wel actief is.

  Anyway hier krijgen jullie ook een beetje inzicht van hoe mannen in elkaar zitten denk ik dan.

  Grt.Ben

 54. Hoi Ben,

  Vrouw/man die eenmaal iemand slaat blijft slaan en het word steeds erger!
  Daar is maar 1 oplossing voor!
  Direct mee kappen met deze persoon ook al hou je er nog zoveel van.
  Is een lang en pijnlijk proces maar steeds klappen incasseren of mogelijk erger is pijnlijker en gevaarlijker als haar/hem dumpen.
  Dit is een proces wat jij alleen moet doen niemand kan je daarbij helpen, alleen luisteren en advies geven.
  Man of vrouw die jou slaat en/of vreemd gaat houd niet van jou!
  Die persoon is jouw liefde, toewijding, aandacht en tijd niet waard!

  Ik heb zelf zo’n relatie gehad politie kwam er aan te pas, aangiftes ect.
  Ik ben er mee gekapt en kreeg weer rust en vrede in mijn leven maar het litteken van geweld en angst blijft. Het slijt wel maar gaat nooit helemaal weg.

  Na mijn ervaring met mijn ex ook geen relatie meer gehad, al 5 jaar niet.
  Durf ook niet zo goed, ben ook bang dat ik weer zo’n vent tref, ben hierdoor ook zeer kritisch naar mannen geworden.

  Als je haar tegen kom zeg je:
  Ik was net van plan om koffie te gaan drinken heb je zin om mee te gaan?Zoek een leuke zaak op.
  Verkapte manier van mee uitvragen. Als ze ja zegt om mee te gaan maak de afspraak niet langer dan een uur. In die tijd kan je luchtige dingen bespreken en merk je van zelf wel of ze jouw ook leuk of interesant genoeg vind om nogmaals af te spreken. Was het alleen maar koffie drinken omdat jullie oude schoolvriendjes waren is er niets verloren en heb je geen blauwtje gelopen. Zo simpel werkt het.
  Wil ze mee op vervolg date ga dan iets actiefs doen met haar, dan heb je gespreksstof genoeg. Van het een komt het ander aan gespreksonderwerp.

  Nee, je moet haar persoonlijk uit vragen dan heb je een streepje voor.
  Jij laat zien dat je anders bent dan de andere mannen die via sms, facebook ect iemand uitvragen.
  Ik als vrouw voel me echt gevleit als een man mij persoonlijk uitvraagt.
  Zal dan eerder ja zeggen tegen de man!

  Zo Ben hier je antwoord van mij.

  Maar ik wil toch een duidelijker antwoord van jouw hoe ga jij met je verliefheidsgevoelens om, bespreek je dat met andere mannen, en hoe bespreek je dat dan stoer/softe manier, ben je verdrietig als ze nee zegt en hoe verwerk je dat of gaat er bij een nee een knop om en kijk je de vrouw die nee zegt nooit meer aan? Ben hier erg nieuwsgierig naar.
  Hoe ik het ervaar, kan je in al mijn vorige reacties lezen op dit blogitem.

  Laat weten hoe het mee uitvragen ging!

  Met vriendelijke groet en veel succes,

  Moon

  Maar goed ik ben ook 43 en van een oudere generatie als jij bent.

 55. Wat een bullshit word hier verkondig iedere man zit anders in elkaar. groepen met leiders he? ik heb dat nog nooit meegemaakt of van gehoord, misschien dat ze dat bij de scouting doen of zo. ik zou er niet te veel achter zoeken als ik jou was tijd verspilling.

 56. hoi Max,

  Ja joh dat leiderschap en filteringgedoe slaat nergens op deel volledig je mening.
  Ik neem de man zoals hij is. Ben erg geinteresseerd in de man,wat zijn gevoelens vandaar dat ik mijn vragen stelde.
  Wil julle graag begrijpen.

  Groet Moon

 57. Moon,

  Om terug te komen op jouw vragen… Hier een kerel die beginnend verliefd werd op eindelijk weer een jonge vrouw (spontaan) tegenkwam die zijn type is!
  De eerste date was niet optimaal benut, zij dacht:
  “na ontmoeting een date, dus we vinden elkaar leuk, als eerste date leuk loopt zoenen we ed”
  Ik dacht:
  “ik kijk eerst aan, kon niet geloven dat ik met haar date, liet me dus niet helemaal gaan”

  Ze heeft te kennen gegeven dat ze dat merkte, ik gaf aan haar eht wel leuk te vinden..
  Wat denkt een vrouw dan?
  Ik voel me dan op gelaten en ben al bang dat t mis gaat..
  We spraken vervolg date af, door ziekte niet door..maand verder gepland, we hadden in tussentijd ‘oppervlakkig contact’ tot 3 uur voor de betreffende date. Tot zij werd gebd door vriendin die in emotionele put zat. Date ging niet door, ze gaf aan wel te willen verzetten.
  Vervolgens hoor ik niets meer!

  Hoe zit dat met vrouwen: hebben die ineens geen zin meer? Is het vrouwen eigen om vaak niets meer te laten horen ipv eerlijk te zeggen dat ze toch nietzo’n zin hebben? Of is het meer omdat vrouwen niet weten wat ze willen en het contact maar even ‘daar’ laten? En wachten tot de man alle initiatief weer pakt en haar mee wil sleuren op een date?

  Ik als man wil juist die date om duidelijkheid te scheppen, ik vind haar leuk, kan dat alleen maar tonen tijdens een date. In tussentijd leef je dan naar die date toe, en als je niks meer hoort ineens gaat het malen! Je voelt je als man dan kut, gaat je afvrage en hopen dat ze to h contact weer zoekt! Heeft een vrouw dan juist het zetje en initiatief van de man nodig?

  Wacht ze tot de man actie zoekt.. In dit geval voelde ik me na de eerste date al dat ik me moest bewijzen gezien zij mij leuk vind maar bij mij niet kon merken toen dat het wederijds was.. Heeft een vrouw dan na een tijdje zoiets van, ach laat maar zitten.

  Ik zit hier dus een beetje mee, maar als ze dan niets meer laat horen heb ik meer zoiets van.. Ik laat me niet kennen, ik laat het erbij en ga me niet opdringen aan haar.
  Maar tot aan die afspraak bleef ze constant contact zoeken, wellicht wat oppervlakkig maar het was er. Als je geen zin meer hebt map je het toch eerder af? Is dit niet typisch dat een vrouw niet weet wat ze wil, en als ze dan andere dingen aan haar hoofd heeft het maar laat varen?
  Wij mannen zijn rechter op de vrouw af, concree wat we willen. Ik zou duidelijk maken of ik niets meer wil en dus doei zegg

 58. Hoi,

  Ik ben een man van 36 die op vrouwen valt.

  Ik lees hier wel heel veel stereotypen en mij totaal onbekende zaken. Overigens worden die stereotypen hier zowel door de mannen als de vrouwen gebruikt om aan te tonen dat de andere sekse zo moeilijk in elkaar zit. Maar vervolgens wordt het eigen gedrag wel bepaald door het vooroordeel, wordt de andere sekse daar bijna bij voorbaat al op veroordeeld en lijkt het hier haast om een machtstrijd te gaan wie nu eigenlijk de andere sekse beter doorheeft.

  Juist het continue met elkaar praten in deze stereotypen (Mannen willen maar 1 ding en lopen alleen hun lul achterna, vrouwen die niet direct willen zijn bitches…) zorgt ervoor dat de mensen (Man en vrouw) die hier niet in passen onzeker worden en dingen gaan doen die ze niet willen (niet duidelijk zijn in wat je wilt of voelt, of juist te snel toegeven aan de ander).

  Laat ik het even bij mezelf (en mannen) houden. Er is niet 1 manier waarop mannen omgaan met verliefdheid, relaties, vriendschappen, afwijzingen en ja, ook seks.
  Ik kan echt intens genieten van verliefd zijn en het dan niet erg vinden om daar over te praten. Ik kan daar met (weliswaar een beperkt aantal) vrienden ook heel goed over praten. Net als ik met diezelfde mensen kan praten over relaties, relatieproblemen, afwijzingen en dergelijke. Praten (of nog erger opscheppen) over de sexuele prestaties doen wij eigenlijk nooit, of uitsluitend in algemene bewoordingen (bv. “het is fijn”). In deze vriendengroep zitten trouwens zowel mannen, als vrouwen.

  Daarmee wil ik dan ook meteen afstand nemen van de stelling dat mannen en vrouwen niet gewoon vrienden kunnen zijn. In dit item wordt meerdere keren gesteld dat vrouwen dat wel willen, maar mannen het niet kunnen. Dit zou verschillende redenen hebben: Mannen denken maar aan 1 ding bij vrouwen, Mannen hebben maar 1 knop en dat is aan of uit, vriendschap kan alleen als de man homo is enz. Misschien is dit bij sommige mannen het geval, maar ik heb meerdere goede vriendinnen, waarvoor ik niets anders voel (of ooit gevoeld heb) dan goede vriendschap.

  Ben ik dan ongevoelig voor die stereotypen, weet ik wat een vrouw van me wil, of hoe ik me moet gedragen om enerzijds de gevoelige man te zijn en anderzijds de stoere, ben ik niet bang om mijn gevoelens te laten zien, om vervolgens afgeschilderd te worden als een watje…..Natuurlijk ken ik al die gevoelens en ook ik laat me soms/geregeld leiden door de twijfels die daardoor ontstaan. Zeker als ik net aan het flirten/daten ben (nou ben ik dat misschien ook wel een beetje verleerd na een relatie van 13 jaar:)
  Ik ben als de dood dat ik de verkeerde dingen doe en daardoor het leuke contact dat wellicht verder kan groeien al direct de nek omdraai, voordat ze me beter leert kennen. Dus probeer ik me in te houden, niet te enthousiast over te komen (ook als ik dat wel ben), niet direct mijn gevoelens op tafel te gooien (of dat nu mijn gevoelens zijn voor haar of gewoon reacties op wat er bv. in de wereld gebeurt), niet te laten merken dat ik ook mijn minder stoere momenten heb of wel eens iets moeilijk vind. Hierin ben ik ook door ervaring wijzer geworden. Wat ik nu probeer is om mijzelf in de situatie van de ander te verplaatsen en dan te bedenken wat en hoe ik graag zou willen dat de ander zijn/haar gevoelens verwoordt. Op die manier blijf ik eerlijk naar mezelf (en haar!), maar weet ik ook te doseren in de mate waarin je alles al direct met elkaar gaat delen, terwijl je eigenlijk elkaar eerst beter wil leren kennen.

  Als ik hier met vrienden (m/v) over praat (niet zozeer over mijn eigen ervaringen, maar meer over hoe we tegen relaties aan kijken, maar ook waar we zelf het gelukkigst van worden) dan kom ik steeds vaker tot de conclusie dat mannen en vrouwen wat dat betreft diep van binnen helemaal niet zo veel van elkaar verschillen. Of in ieder geval niet heel veel meer dan hoeveel mannen of vrouwen ten opzichte van hun eigen seksegenoten verschillen.

  En natuurlijk ken en zie ik ook de mensen die juist het vooroordeel bevestigen, maar die zogenaamde players zie ik aan beide zijden (dus zowel mannen die vrouwen gebruiken, als vrouwen die mannen gebruiken). En ja, ook ik heb me (wel lang geleden) wel eens volledig in de luren laten leggen door een vrouw waarvan iedereen zag dat het fout zat, maar ik daar niet aan wilde.

  Maar ik weiger om mezelf daardoor een beeld te vormen dat de wereld van mogelijke partners opdeelt in overwegend ongeschikt, deels geschikt maar toch niet, en een deel helemaal geschikt dat je toch niet ontmoet. Misschien ben ik daarin naïef, maar tot nu toe heb ik door eerlijk naar mezelf te blijven mezelf wel gered en zijn die relaties die ik uiteindelijk wel ben aangegaan ook intense relaties geworden met wederzijds respect. Met de vrouwen waarmee ik een relatie heb gehad heb ik ook nog gewoon contact (puur platonisch) en die contacten zijn gebaseerd op wat we samen delen/hebben gedeeld.

  Oh ja, een afwijzing doet bij mij ook pijn en niet maar een week of een maand (hangt natuurlijk wel af wanneer de afwijzing volgt, is dat na een avondje flirten gaat het natuurlijk snel over, maar nadat er een relatie is geweest heb ik in ieder geval geen knop die omgezet kan worden, zodat ik geen pijn meer voel).

  Nou ja, dit is in ieder geval hoe ik er naar kijken en met verliefdheid, liefde, afwijzingen enzo omga.

  Oh ja, die groepen uit uit een van de eerste posts, die in een rangorde “op jacht” gaan en vrouwen testen enzo, die ken ik dus helemaal niet, noch uit ervaring, noch uit verhalen van vrienden.

 59. Hoi Niels,

  Ja, het kan gebeuren dat je je niet helemaal tijdens een date geeft om wat voor reden dan ook.
  Wat een vrouw op zo’n moment denkt weet ik niet.
  Ik geef de man in ieder geval een 2e kans. Hij kan een goede reden hebben.
  Slechte ervaring, onzeker, ect ect. Ik ben 43 en ook nog wel eens onzeker.

  Of vrouwen tussendoor 2e dates wel of geen zin hebben om met dezelfde man uit te gaan weet ik niet. Misschien was/is ze niet zeker over jouw, of ze heeft bewust de 2e date met je uitgesteld om je op de proef te stellen.
  Vrouwen onder elkaar zeggen wees niet te gretig naar een man en laat zien dat je een eigen leven heb dus sommige vrouwen vinden dat het oke is om een 2e date gewoon te verzetten. Ik denk dat dit bij jouw date het geval was!
  Ik doe het niet vind het zo flauw. Mannen vandaag de dag weten heus wel dat wij vrouwen een druk eigen leven hebben.

  Als moon een man leuk vind dan stel ik de date niet uit! Behalve als ik echt ziek ben, sterfgeval ect maar ik ga ervan uit dat dat voor jullie mannen ook geld.
  Als ik verliefd ben wil ik niets liever als bij mijn date zijn.
  Vrouwen vinden het nog steeds leuk als de man het initiatief neemt. Moon wel!
  Maar ik ben er inmiddels wel achter dat sommige mannen ook niet durven om een vrouw aan te spreken en/of mee uit te vragen, dus zal Moon ook zelf de stoute schoenen aan moeten trekken.

  Ja, ik snap dat je als man gaat malen als je date niks meer laat horen!
  Maar dat hebben vrouwen ook als de man niets meer laat horen! Sommige vrouwen hebben een zetje in de rug nodig en andere vrouwen niet.
  Ik zou een sms je sturen naar de persoon in kwestie en kijken hoe de reactie is.
  Is de reactie lauw neem dan afstand en wacht af.
  Is het enthousiast kan je verder intensiever contact onderhouden.
  Moon zou het juist leuk vinden als de man tussen door contact op nam!

  Ik Moon, vind dat jouw date met je speelt ondanks dat ze zegt:” ik vind je leuk!”
  Er zijn vrouwen die dit standaard bij mannen doen. Niet terecht vind ik.
  Soms daten ze net als mannen met nog een ander tergelijkertijd en ook dat kan haar lauwe reactie te weeg brengen.
  Ik ben zo’n vrouw niet! Ik ga voor een man of ik ga er niet voor!
  Ik zou haar recht op de man afvragen of ze nog met een andere man date.
  Kijk naar haar non verbale communicatie en wat ze tegen je zegt dat geeft je het antwoord of ze eerlijk is of niet.
  Vrouwen(mannen) die dubbele daten blijven dit altijd doen ook in een relatie!
  Vraag je af of je met deze onzekerheid wil leven beste Niels?!

  Niels denk goed na over deze dame omdanks dat je verliefd ben, ja ik weet het is moeilijk maar zou rot zijn als je investeert in een dame die misschien niet oprecht naar jouw is, als dat zo is.

  Ja, ik heb liever een man die rechtdoor zee is, is niet altijd leuk om een rechtdoor zee reactie te horen als het nee is maar 100 malen beter als aan het lijntje gehouden te worden?

  Niels en Ovi en andere mannen vraagje aan jullie.
  Ik vind een man leuk op mijn werk, er zit een behoorlijk leeftijdsverschil van meer dan 15 jaar tussen.
  Ja, hij is vrijgezel.
  Hij is er pas heb hem dus nog niet zo vaak gezien, maakt het wat lastig om in te schatten hoe hij in elkaar steekt en welke benadering ik moet nemen.
  Hoe ga ik dit aanpakken?
  Ik ben normaal heel direct als vrouw flirt erop los en merk wel of het wat word.
  Maar op mijn werk is het even wat anders als je begrijpt wat ik bedoel. Collega’s, werkomgeving ect.
  Heb je do’s en don’ts voor me. Hoe zou jij in deze situatie als het jou betref benadert willen worden als man.

  Ik hoor ze graag.

  Groeten Moon. Fijne kerstdagen!

 60. Hoi Ovi,

  Bedankt voor je open en eerlijke reactie.
  Fijn dat er dus nog goede, gevoelige en eerlijke mannen bestaan!

  Ik heb in het stukje een vraag aan Niels gesteld wil jij die vraag ook lezen en je antwoord hierop geven. Ben zeer geintereseert hierin je zou me erg op weg helpen!

  Kun je me uitleggen waarom mannen heel vaak aan trekken en dan een vrouw weer af stoten tijdens flirten.
  Ik vind het 2 maal leuk maar na de 3e keer ben ik er klaar mee en haak ik af, zo draait de man in kwestie die ik leuk vind en waar ik mee flirt een mogelijke leuke relatie de nek om.
  Ik als vrouw ervaar het als dat ik door de man in kwestie in de maling genomen word!
  Is dat zo of is het wat anders?

  Ovi, je hebt het over stereotype gedrag. Maar zaken die ik benoem in mijn stukjes hierop blog heb ze in leven de lijve onder vonden in mijn leven.
  Dus ze zijn wel degelijk waar, maar zal niet voor alle mannen en vrouwen gelden.

  Ik ben geen stereotype vrouw maar als benoemde zaken je overkomen vertel je dat toch en zo word het bevestigd.

  Fijn om te horen dat je van verliefdheid en andere gevoelens zo intens kan genieten en dat je alle gevoelens met bepaalde mannen en vrouwen in je omgeving kan bespreken.

  Blijven oefenen met flirten. Ik moest 5 jaar geleden na een relatie van 6 jaar ook weer beginnen.
  Hoe vaker je het doet, hoe beter het steeds een beetje gaat en geloof me je gaat het weer leuk vinden!
  En ja je vangt ook regelmatig bot, ik zeg dan next behalve als ik verliefd ben dan doet de afwijzing pijn en voel ik me dom en rot dat ik me zo bloot gegeven heb aan die man. Vooral als het op een keiharde manier word afgestraft door de man in kwestie.
  Dat is wat me huiverig maakt om mijn gevoelens kenbaar te maken aan de man in kwestie.

  Ik gooi mijn verliefdheidgevoelens ook niet meer direct op tafel, terwijl ik dat het liefst wel zou doen! Past bij mij persoonlijkheid.
  Mijn ervaring, directheid word niet op prijs gesteld in deze wereld.

  Hoe ervaren jullie eigelijk als een vrouw met jullie flirt en te kennen geeft dat ze je ziet zitten? Word je vrolijk, verlegen, als je de vrouw niks vind denk je wegwezen of denk je die ga ik even dollen?

  Ach de jacht, flitering en dat leidersding wat een onzinverhaal. Dat ging missschien in de oertijd zo, maar daar leven we al lang niet meer in. Leuk item voor een filmscript.
  Diegene die dit schrijft leeft waarschijnlijk in een hele andere belevingswereld als wij of hij zou graag willen dat het zo werkt maar helaas voor de beste man is dat niet zo!

  Ik hoop je weer te lezen met een reactie op mijn vragen.

  Ook jij fijne kerstdagen.

  Groet Moon

 61. Hi Moon, bedankt voor je reactie!

  De dame in kwesti had deze datum voorgesteld toek ik ernaar vroeg, wanneer zij weer zou kunnen. Dit bleek dus ‘ver’ weg sinds de eerste date, maar mijn initiatief voor een eerdere tweede date ging niet door ivm ziekte (hier maakte ze al duidelijk dat een andere mogelijkheid verder weg lag, en merkte dat zij dat wel even wilde laten weten) dus ze
  liet al doorschemeren dat ze graag een tweede date wilde..
  Ondertussen contact gehouden via sms, ik vind dat altijd wel lastig..voornamelijk als de periode langer is (wat moet je elkaar nu melden iedere dag) omdat we voor de date iedere dag contact hadden..
  Het frapante was dat (ik dacht dat het contact minder zou worden) dat zij bijna iedere dag contact bleef zoeken als ik nog niets had laten horen bijv. Ze vroeg dan hoe het ging, wat ik aan het doen ben ed..als ik vroeg hoe het was oid antwoorde ze eigenlijk nooit.. alleen als liet ze weten als zij wat leuks aan het doen was of hoe moe ze was bijv.
  De hints tussendoor dat ze wel eens bij mijn sport wilde komen kijken bijv vielen er ook..en ze reageerde zelfs keer wat fel omdat ze vond dat ik wat stiller was..

  Het contact was altijd meer op mij gericht. Ik kon daar wat lastig een draai aan geven dat ik de regie in handen nam..
  Dit sms contact bleef tot op de dag vd date doorgaan, die dag was ze weer nieuwsgierig wat mijn plan voor de avond was, ze speelde zelfs weer als ik geen hint gaf dat ze niet mee gaf etc..uiteindelijk wilde ze zelf ook een bijdrage voor een plan doen tot het telefoontje van een vriendin kwam en zij de date cancelde. 2 dagen later heb ik nog wel gevraagd of wanneer we die week gingen afspreken (aangezien zij dat had gezegd om de date te verzetten die week) en als zij dit niet zo zag zitten het gewoon even kon laten weten..maar nog geen reactie gehad van haar.

  Dat ze in haar vakantie eindelijk andere dingen kan doen begrijp ik, maar een reactie is toch op zijn plaats? Of zien vrouwen dit niet zo? Of is het zoals jij zegt Moon, een op de proefstelling hoe ver ik ga? Ik vind het lastig om nu het initiatief te nemen
  aangezien zij niets meer laat horen (dit hiervoor wel deed) en dus (ik onzeker nu) weer neits laat horen.
  Wat bedoel jij met ‘kijk naar haar non verbale communicatie’ als ik haar niet eens zie ;)

  Moon, wat zou ik nu nog kunnen doen om haar duidelijk te maken dat ik nog wil afspreken en zij echt weet dat ik initiatief neem? Of om er achter te komen of zij mij op de proef stelt? bijvoorbeeld een datum stellen dat ik haar ophaal omdat ze nog wat goed te maken heeft..

  Over jouw situatie op het werk:
  Op werk ik het altijd gevaarlijk. Je wilt dat niemand er weet van krijgt en je wilt ook liever geen blauwtje lopen met
  een collega. Het leeftijdsverschil moet het probleem niet zijn.
  Ik zou benadert willen worden door wat flirt gedrag, niet overdreven vaak bij de collega langs gaan maar ik doel
  op lachen als je hem ziet en later een knipoogje. uiteraard eens een praatje tijdens de lunch oid..
  Uiteindelijk zal misschien de collega wat meer toenadering zoeken.. maar jij wilt wellicht snel een date, dus na wat
  geflirt zou je hem op de man af kunnen vragen of hij zin heeft eens wat te gaan eten met je?
  Het werk is lastig maar je meot het gewoon op de man af vragen uiteindelijk.
  Als jij toch een echte flirt bent, zou ik het ook op werk doen..wellicht iets rustigere aanpak maar zo wel het eerste
  contact in deliefde proberen te leggen!

  Fijne kerstdagen!

 62. hy allen…

  fijne dagen allemaal..

  tja er zijn ook zeker fijne mannen , ik lees zo op deze site dat er een paar mannen inderdaad nog niet hebben gehoord van de filtering enzv.. maar wat moon hierin al aangeeft , zei maakt het mee en ik heb het meegemaakt de raarste dingen..!! en nee ik denk niet dat iedere man zo is, dan zou het een rare wereld worden, alleen de juiste mannen die zijn schaars en zijn altijd dicht bij zichzelf gebleven denk dat dat heel positief is.

  Maar ook even net zoals moon vraagt.. wat is toch de reden dat een man telkens veel afstand neemt als een vrouw die hij leuk vind toenadering zoekt, dan heb ik het niet over opdringerig , daar kan ik zelf ook niet tegen.. nee maar gewoon ..

  `Kun je me uitleggen waarom mannen heel vaak aan trekken en dan een vrouw weer af stoten tijdens flirten.
  Ik vind het 2 maal leuk maar na de 3e keer ben ik er klaar mee en haak ik af, zo draait de man in kwestie die ik leuk vind en waar ik mee flirt een mogelijke leuke relatie de nek om.
  Ik als vrouw ervaar het als dat ik door de man in kwestie in de maling genomen word!
  Is dat zo of is het wat anders?`

  Nou Moon, inderdaad, dat maakt mij ongelooflijk onzeker…dat ik dan denk,,, doe ik iets niet goed. Maar euh moon ik heb ook tijdje relatie gehad met iemand die ruim 15 jaar jonger was.. bijna 2 jaar in geheim..( ga niet in detail hier) hoe benader je dan desbetreffende persoon.. nou gewoon vaak `heel spontaan en tegelijkertijd dat je serieus bent` maar aandacht gericht op spontane manier naar desbetreffende man!! werkte toen bij mij uitstekend…

  En dat stukje flirten als vrouw zijnde ben ik ook erg benieuwd naar. Ik krijg vaak het gevoel als je wat flirt dat het als `makkelijke prooi`wordt afgestempeld` door de mannen.

 63. Hoi Moon,

  Vervelend dat je al een aantal keer zo’n vervelende ervaring hebt gehad. Ik kan me voorstellen dat je dan wat kritischer wordt.

  Ik vind het ergens ook wel mooi om te lezen heu je in elkaar zit. Dat je houdt van directheid en het het liefst zegt als je iemand graag ziet en het liefst bij iemand bent als je verliefd bent. Waarom zijn dat toch onderwerpen waar iedereen zo moeilijk over praat. Het stemt mij wel gerust dat er dus vrouwen zijn die dat gevoel ook kennen en daar het liefst naar leven. Als man heb je dat vaak niet door en ben je bang iets verkeerd te doen en een vrouw af te stoten door eerlijk te zijn. Gevolg is dat je niet eerlijk durft te zijn en vervolgens dus nogal onhandig wordt in je reacties.

  Misschien is dat ook meteen het antwoord op je eerste vraag. Het aantrekken en afstoten tijdens het flirten of daten. Er zullen absoluut mannen zijn die dit als een spelletje zien en het gebruiken om te spelen met gevoelens. Maar als ik naar mezelf kijk zou het eerder met iets anders te maken hebben. Ik ben best wel een gevoelsmens en bij een leuke flirt of date kan dat soms best lastig zijn omdat je die gevoelens dan even niet kan gebruiken (of het in ieder geval te vroeg is om ze te uiten). Soms neem je dan even wat afstand om “af te koelen” zodat je weer rustig toenadering kan zoeken, dit is zeker het geval als je niet weet of de dame in kwestie jou ook leuk vind. Het heeft dan dus niks te maken met afstand willen nemen (ik zou dan het liefst bij haar zijn), maar wel met het idee dat je dat nog niet mag laten blijken. Dit wordt ook op vele fora geadviseerd: laat een vrouw vooral niet snel merken dat je haar leuk vind, neem afstand zodat ze je kan gaan missen, anders is voor haar de lol er snel van af, etc. Dat werkt allemaal nog verwarrend. Het gevolg is dat hoe leuker ik de vrouw vindt, hoe meer er van afhangt hoe ik me gedraag, hoe meer ik ga twijfelen wat te doen en hoe groter de kans dat ik dan dus maar even niks doe. Zoals jij het nu zegt besef ik me dat het daardoor kan lijken alsof ik continue aan het aantrekken en afstoten ben, maar het komt dus vooral door onzekerheid. Als ik het idee zou hebben dat de vrouw mij ook echt leuk zou vinden, zou het al een stuk soepeler gaan, maar waarschijnlijk zit zij met dezelfde vraagtekens (tenminste als ik jouw verhalen zo lees).

  Daarmee kom ik meteen op je laatste vraag: Ik vind het superleuk als een vrouw met me flirt en zal haar zeker niet gaan dollen, ook niet als ik niet iets met haar wil. Een beetje afhankelijk van de situatie geef ik tijdens het flirten al subtiel aan dat ik verder niet geïnteresseerd ben. Dat kan door niet te enthousiast op avances in te gaan, wat fysieke afstand te bewaren etc. Als het dan toch wat onduidelijk blijft heb ik ook wel eens het gesprek er op gebracht aan het eind van de avond en het dan direct gezegd. Niet altijd makkelijk, maar de vrouwen waarbij dat gebeurde stelden het stuk voor stuk op prijs dat ik hier eerlijk over was. Hetzelfde is me wel gebeurd dat ik (naief als ik soms ben) totaal niet doorhad dat een vrouw me leuk vond totdat we op een (in mijn ogen vriendschappelijke) date waren. Tja, wat doe je dan als bv. in de bioscoop de vrouw ineens helemaal tegen je aan komt hangen (we waren met een groep toen). Ik had haar voor de groep voor lul kunnen zetten door overduidelijk afstand te nemen, maar heb dat toen toch anders aangepakt. Ik heb haar niet aangemoedigd, ben dus niet terug gaan hangen, geen arm om haar heen geslagen e.d. En ik heb haar de volgende dag een brief gestuurd waarin ik heb aangegeven dat ik haar leuk vind als gewone vriendin, verder niet. Daarna belde ze me (huilend en lachend tegelijk) op dat ze blij was dat ik eerlijk was, maar het ook stom vond dat ik het zo lief had opgelost, want nou kon ze niet eens boos op me zijn en deed het haar extra pijn dat ik verder niks wilde….Tja….

  En dan je vraag over je collega:
  Welke kant is het leeftijdsverschil op? Is hij ouder of ben jij ouder? Dat kan in de beeldvorming nogal uitmaken en daarmee de openheid waarmee hij zou willen/durven/kunnen reageren. Los van wie ouder is, zou ik eerst kijken of je situaties kan verzinnen waardoor je meer met elkaar optrekt. Gaat hij op een bepaalde tijd lunchen, spreek af samen te gaan (evt. met een groepje). Is hij op vakantie geweest naar een plek waar jij ook bent geweest of juist naar toe zou willen gaan, spreek hem daar op aan. Heeft hij een leuke hobby, praat daarover (dit moet dan wel oprechte interesse zijn, hij heeft het zo door als het je eigenlijk niet interesseert wat zijn hobby is). Als dit klikt nodig hem dan eens uit om ff n kop koffie te drinken (dat kan heel simpel door bij hem langs te lopen en te zeggen dat je er ff uit wil voor n kop koffie maar geen zin hebt om alleen te gaan). Op die manier creëer je een ongedwongen sfeer waarin je elkaar kan leren kennen.

  Mag ik jou dan ook nog een vraag stellen?
  Ik heb via Internet een hele leuke vrouw leren kennen. Via de mail klikte het echt meteen en we hebben elkaar direct elke dag gemaild. Afgelopen week hebben we elkaar in het echt gezien en dat was meteen echt super. De tijd vloog voorbij en we hebben over zoveel gepraat en gelachen, het voelde echt goed en volgens mij bij haar ook. Maar omdat ik het echt leuk vond ben ik bang dat het bij haar minder was, maar dat denk ik niet.
  Bij het afscheid gaven we elkaar gewoon 3 zoenen, en toen wilde ik haar zeggen dat ik het heel leuk vond en dat ik graag nog eens zou afspreken. Toen hield ze me met 1 arm tegen haar aan, terwijl ze eigenlijk tegelijkertijd met mij zei dat ze het leuk vond en haar andere hand trilde helemaal alsof ze zenuwachtig was of ik wel hetzelfde voelde. We hebben afgesproken komende week weer af te spreken, maar moesten allebei even kijken wanneer dat zou kunnen. Het voelde zo goed dat ik haar in een opwelling een zoen op haar hoofd heb gegeven (ik ben nou eenmaal een impulsief en knuffelig persoon). Was dat stom?
  Hierna hebben we ook weer leuk contact gehad via de mail over van alles en nog wat. We hebben alleen nog geen telefoonnummers uitgewisseld en nu zit ze bij haar ouders waar ze niet kan mailen (geen smartphone, ouderwets he:). Ik zou haar heel graag willen laten weten hoe leuk ik het vond en dat ik bijna niet kan wachten om weer met haar af te spreken. Kan ik haar nu mailen dat ik haar graag weer wil zien, of moet ik wachten tot na de Kerst zodat ik eerst kan zien hoe haar reactie is na een paar dagen “rust”?

  Groetjes en nog een fijne Kerst verder!

 64. Hoi Ovi,

  Ik weet zeker dat er veel meer mannen en vrouwen direct zijn en willen zijn in de liefde.
  Maar door allerlei verhalen en opmerkingen uit de omgeving gaan mensen zich toch anders gedragen. Ja, ik ken het gevoel bang te zijn dingen te doen die de man af kunnen stoten. Je schrijft het al je durft niet eerlijk te zijn en je word onhandig.
  Zo herkenbaar Ovi!

  Ik heb altijd het idee gehad dat mannen niet verliefd konden worden op vrouwen.
  Stom he!
  Maar als ik jullie reacties zo lees hebben en ervaren jullie dezelfde gevoelen als wij vrouwen.
  Fijn om te weten! Nou er zit bij mij wel degelijk verschil tussen flirten en flirten.
  Als ik een leuke man zie en dat wil laten merken flirt ik doormiddel van een intense knipoog en ga daarna verder waar ik mee bezig ben en kom erbij de man in kwestie niet meer op terug.
  Vluchtige flirt = fysiek compliment naar de man maar verder niets.

  Maar als ik een man echt leuk vind of verliefd ben haal ik alles uit de kast!
  Mooie kleding, make up, lekker geurtje, intense blik regelmatig terugkerend tijdens contact, ogen neerslaan en openen ect alle signalen die ik als vrouw gebruik om jou als man te laten zien dat ik met je flirt en dat ik je zo leuk vind.
  Alleen ik ben niet zo’n lachebekje dus gaat het meestal zonder een stralende glimlach.
  Dus flirt een vrouw met je en glimlacht ze niet is dat geen slecht teken aan de wand!
  Als ik een man leuk vind/verliefd ben mis ik de man al, en mij langer laten wachten brengt alleen maar onzekerheid en misverstanden met zich mee dan is de lol er juist af!
  Ik ga dan twijfelen aan mij zelf!
  Wat heb ik verkeerd gedaan schiet het dan door mijn hoofd, vind hij mij niet leuk, dolt hij mij om zijn eigen ego alleen maar te strelen.
  Allemaal vragen die door mijn hoofd schieten.
  Hierdoor word ik hartstikke onzeker!

  Hij is ruim 15 jaar jonger als ik. Heeft al een zoon. En komt zeer volwassen over, volwassener als sommige mannen van mijn leeftijd.
  Dat word op werk moeilijk. We werken in de nacht met een zeer klein team en we hebben niet altijd tergelijker tijd samen nachdienst.
  Het is zeer druk in de nachtdienst dus er is niet ruim de tijd om met elkaar intensief op te trekken. Zoon is zijn trots!
  Heb hem op internet zien staan wat info gezien maar zijn sites zijn geblokt.
  Nee, ga me niet aanmelden. Heb zijn emailadres. Heb van de week gemaild en kreeg berichtje terug. Maar wil me niet opdringen.
  Even een kop koffie gaan drinken tijdens de nachtelijke uren word een beetje moeilijk. Misschien een keer na een vergadering.
  Nieuwjaarreceptie komt er aan. Zou hem natuurlijk met nieuwjaar, nieuwjaar kunnen wensen en kunnen zoenen en kijken hoe hij hierop reageert. Is al een begin zeg maar.
  Komt wel goed, je hebt me in ieder geval bruikbare ideeen aan de hand gedaan.
  Dank hiervoor!

  Nee, hoor die impulsieve zoen was niet stom. Ik ben ook zo’n type die dat doet.

  Niet wachten maar mailen man! Jullie hebben een leuke superdate gehad en het klikt wederzijds waarom wachten dan.?!?!
  Je maakt elkaar beide gek stop daarmee en ga ervoor.

  Ik wens je veel succes met je nieuwe date.
  Maak er wat van.

  Heb je nog meer vragen stel ze gerust ik beantwoord ze graag.

  Groeten Moon.

 65. Hoi Niels,

  Eerst reageert de dame enthousiast.
  Jullie sms en elke dag schrijf je. Je hoeft toch niet elke dag hele lange verhalen aan elkaar te sms en? Stuur een leuke foto of smiley.
  Je kan toch ook kort maar krachtig sms en? Je kan ook zeggen vandaag niets bijzonders mee gemaakt. Sms je morgen weer.
  Niks mis mee!

  Is toch raar dat zei niet antwoord op jouw vraag hoe het met haar gaat?
  Ik zou argewaan krijgen als iemand hier niet op antwoord!
  Wat raar, je bent toch niet elke dag het zelfde? Ik ben normaal heel erg druk maar soms moe en hoor je me niet zo vaak niks mis mee.
  Raar hoor om hier zo fel op te reageren.
  Als zij niet reageert op jouw vraag is raar! Daar aan kan je zien dat het niet klopt!
  Wat zegt jouw eigen gevoel in deze situatie?
  Ik bedoel heb je zelf ook het gevoel dat het met haar niet klopt?
  Zo ja, ga er dan maar van uit dat het klopt.
  9 van de 10 keer liegt je gevoel niet.
  Ik zou als een man mij zo behandeld zelf een streep onder zetten.
  Ik laat niet meer met mij sollen is te vaak gebeurd.
  Ik zeg deze vrouw is dubieus en je versplit je tijd.
  Maar goed jij moet zelf een keuze maken. Ik oordeel aan de hand van jouw verhaal.
  Mijn vrouwelijk gevoel zegt dat het niet klopt wat zij doet.

  Je kan haar toch op zoeken, na haar werk onaangekondigd en haar de vraag stellen Wat wil je nu eigenelijk met mij? En zeggen dat je geen genoegen neemt met geen of een onduidelijk antwoord. En dan letten op de non verbale communicatie. Zo zou ik het doen.

  Ik denk dat ik eerst maar eens wat vaker een luchter praatje met hem ga maken en dan bepaal hoe verder.
  Nee, ik wil deZe baan behouden dus kan me geen problemen veroorloven.
  Er zit niets anders op dan voorzichtig te zijn.
  Dank voor je hulp.

  Hoor je misschien wel weer Niels.

  Heb je vragen stel ze wederom gerust.

  Groet Moon

 66. Hoi Anne,

  Ik zie wel hoe het loopt met deze jongere man.
  Ik probeer ondanks mijn roze wolk geen impulsieve dingen te doen, zal moeilijk zijn maar er zit niets anders op.
  Nee, het hoeft niet in het geniep.

  Fijne 2e kerstdag nog.

  Groet Moon

 67. Hoi Moon,

  dankje voor je woorden. Ik heb haar net meteen een mail gestuurd om haar te vragen snel nog een keer af te spreken, spannend, maar voelt ook wel goed:)

  Hmmm, als je in een klein team werkt wordt het wel ietsje lastiger, aan de andere kant is het dan wel logisch dat je wat vaker bij elkaar in de buurt bent. Dan hoef je niet eens apart af te spreken, maar kan je in het dagelijkse werk al steeds even heel kort contact hebben en op die manier een band opbouwen. Informeren naar zijn zoon is natuurlijk een ideaal onderwerp:) (Bijna) elke vader is natuurlijk hartstikke trots dus het onderwerp geeft hem al een goed gevoel, dat is een prima start toch;)

  Ik zal laten weten hoe het verder gaat en jij ook veel succes!

  Groetjes, Ivo

 68. Moon,

  Omdat ze niet reageerde komt in mijn ogen omdat ze weinig mee maakte door lange dagen van haar werk. Ze wilde wel altijd weten wat ik deed.. Ze antwoorde wel als ze leuke i gen had edaan bijvoorbeeld..dus alleen als zij positief was.

  Wat ik nog altijd niet begrijp is dat ze bijna iedere fag contact bleef zoeken.. nu i het ineens over. Maar als ze nieks wil, het afjappen, waarom zegt ze dag wel dat ze her jammer vin en wil verzetten? Is dit vrouwen eigen dat ze niet concreet zijn of duidelijkheid willen geven?

  Ik probeer nog een afspraak te krijgen door het initiatief te tonen dat ze nog wat te verzetten heeft en ik haar meeneem voor een date. We zullen het wel zien, ik cerwacht er niets van maar je wil uiteindelijk een antwoord!

  Jouw aanpak vor die kerel op het werk lijkt mij de juiste in deze situatie!

  Fijne kerstdag

 69. Hoi Moon,

  Nou, we zijn weer wat verder.

  Ze mailde gisteren al terug en we hebben meteen vandaag afgesproken, was gelijk weer leuk. De uren vlogen voorbij terwijl we over van alles en nog wat gekletst hebben (zowel vrolijke, als serieuze onderwerpen), dat was echt al een tijd geleden dat ik me zo heb gevoeld en dat voelde goed. Na een paar uur liepen we terug en bij het afscheid nemen, zei ik dat ik het leuk vond en gaf haar impulsief (ja, net als de vorige keer) een zoen en die ontweek ze niet. Daarop reageerde ze lachend dat ik het echt leuk had gevonden;) Waarop ik natuurlijk reageerde dat ik haar leuk vond. Toen zei ze wel dat ze er altijd wat langer over deed om voor zichzelf te beslissen of ze iemand echt heel leuk vond, maar dat het feit dat ze me niet direct terugzoende dus niet betekent dat ze me niet leuk vind. Ik heb haar gezegd dat ik verder ook niks direct verwacht maar dat het gewoon goed voelde en daarna liepen we met de armen om elkaar heen naar haar fiets en hebben elkaar daar (gewoon) gedag gezegd.
  Nu thuis begin ik dus weer te twijfelen. Aan de ene kant denk ik dat het wel goed zit omdat ze me echt niet direct het idee gaf dat ze het vervelend vond, maar ik ben bang dat ik haar er toch mee heb overvallen en dat ze bang wordt dat ik nu meteen meer van haar wil. Natuurlijk vind ik haar leuk, maar ik wil ook niet te hard van stapel lopen, zit niet zo in me en heb wat te veel vervelende ervaringen achter de rug daarmee. Ik weet nu dus niet zo goed hoe ik haar reactie moet uitleggen: positief want niet direct afwijzend en daarna wel aanhankelijk naar me toe, of negatief omdat ze uitspreekt dat ze nog niet weet of ze me leuk genoeg vind (maar dat wel met haar armen om me heen)? ehhhh, help!

 70. Niels,

  Aller eerst als je iemand hardstikke leuk vind en of verliefd ben op die persoon heb je elkaar altijd wat te vertellen ook al maak je weinig mee en maak je lange dagen op je werk.
  Je wil niets anders als bij die persoon zijn en je denkt aan niets anders als je niet bij die persoon bent.
  Ik zie het aan mij zelf als ik iemand hardstikke leuk vind en of verliefd ben verzet ik bergen.
  Normaal krijg je s’nachts een dip als je werkt. Nou die dip is er niet hoor tijdens mijn nachten nu ik verliefd ben.
  Heb erg veel energie. Dus als zij je echt heel leuk zou vinden en of verliefd zou zijn op jou had ze alles in het werk gesteld om de 2e date plaats te laten vinden zo snel mogelijk ondanks de tegenslag.

  Ik kan maar 1 conclusie trekken na je diverse stukjes.
  Ze is haar interesse kwijt in jou of houd je op de reservebank(aan het lijntje) omdat ze nog een man date. Valt die andere gast tegen word hij gedumpt en dan mag jij weer op de proppen komen.

  Wil je 2e keus zijn?Voor nu? Voor in de toekomst?
  Wil je je steeds afvragen als een date niet doorgaat wanneer gaat de date wel door?

  Een dame die dubbelt date zal dat altijd blijven doen.
  Ik zeg kappen, verspilde tijd die meid.

  Ik ben concreet naar een man en ik wil dat een man dat ook naar mij is ook al doet de waarheid zeer en is hij hard!
  Meeste vrouwen zijn eerlijk maar er zijn er ook die niet eerlijk en concreet willen zijn om wat voor reden ook.
  Vrees dat jij er zo een te pakken heb!

  Stop met je kostbare tijd te verspillen.
  Vergeet haar, verwerk het en neem de tijd die het nodig heeft.
  Een nieuwe relatie kan alleen maar werken als je haar volledig uit je gedachten en leven heb verbannen.

  Sorry dat ik zo hard en concreet naar je moet zijn. Maar het is niet anders.

  Succes met je beslissing!

  Lees wel wat je besloten heb.

  Groet Moon

 71. Hoi Ovi(ivo),

  Aller eerst dank dat je me succes wenst!
  heb er wel een redelijk goed gevoel bij.

  Super dat je de stap gezet heb om haar weer mee uit te vragen! Echt tof!
  Vond je het moeilijk om te doen?
  En heb je al reactie van haar terug gehad?
  Je gevoel zit meestal wel goed hoor.

  Heb nu zijn prive emailadres gehad stond op een mail van mijn werk.
  en heb ook weer net een kort mailtje gestuurd.

  Heb gevraagd of we samen een keer tijdens de nacht op ronde( altijd met zijn 2en) kunnen en of hij dat wil en verder geschreven dat ik van hem nog wel kan leren.(compliment). Hij is pas afgestudeert.
  Gevraagd of hij op zijn vrije dagen nog leuke dingen gaat doen met zijn zoon.
  Dat ik 2 flessen drank in mijn kerstpakket had en dat ik het niet lust of hij ze niet een keer wil leeg komen drinken.

  Zou jij als man reageren op zo’n kort mailtje?
  Is de mail duidelijk genoeg voor een man of is de mail weer te subtiel geschreven?
  Zijn wij vrouwen inderdaad te subtiel naar jullie mannen toe?
  Als we te subtiel zijn naar jullie hoe zouden we dat kunnen en moeten veranderen naar de visie van een man zodat jullie de boodschap begrijpen?
  Is tenslotte de bedoeling dat de man uit de mail begrijpt dat de vrouw die schrijft hem leuk vind en meer wil.

  Ik wil direct zijn maar zoals je zelf al schreef dat word niet geaccepteerd in onze maatschappij. Helaas.

  Ben benieuwd naar je antwoorden.

  Nogmaals ben erg benieuwd of je al antwoord heb gehad.
  Maar verwacht wel dat het goed komt met jullie 2 de 1e date klonk zo goed en spontaan.

  Hoor en lees je.

  Groeten Moon

 72. Hoi Ovi,

  Terwijl ik nog op jouw vorige mail reageerde kwam de mail waar ik nu op reageer binnen.

  Leuk dat de 2e date zo goed verliep en dat je je sinds tijden weer zo goed voelt! Herken het helemaal. En ben ik nog niets eens zo ver gekomen als jij!
  Ik zie geen problemen hoor. Ze is iets minder impulsief als jij. Niks mis mee. Compenseert elkaar mooi!

  Mail haar dat je een gevoelig mens ben, dit 2 maal geuit hebt in een spontane enthousiate zoenen en dat je het meent dat je haar leuk vind.
  Zeg dat je het respecteert dat zij meer tijd nodig heeft om kenbaar te maken dat ze je leuk vind en dat je haar daar de tijd voor geeft.
  Man, ze is ver dondert door je enthousiasme.
  Ik zou denk ik ook zo reageren als zij.
  Draai de situatie eens om. Hoe zou jij reageren als jij zo overdondert werd met zoveel enthousiasme en 2 zoenen? Zou je het leuk vinden, verbaasd zijn ect ect.

  Nee, ik zie het als postief, ik denk dat je je veel te druk maakt.
  Probeer als het lukt bij de volgende afspraak wat minder overweldigend te zijn met zoenen. Niet dat je het niet moet doen maar op het juiste moment en iets minder tempramentvol. Misschien heeft ze nog nooit zo’n tempramentvolle en enthousiast liefdevol man in haar leven gehad.
  Ik ben zo’n man ook nog niet tegen gekomen, hoop wel ooit dat het me overkomt!

  Geen zorg komt goed.

  Hoor en lees je groeten Moon

 73. Hi Moon,

  Ik had haar concreet voorgesteld om mee te nemen, daarop antwoorde ze ineens wel ‘dat ze niet kon en verontschuldigde zich’
  Ik reageerde met dat het ‘duidelijk’ is. Laat inderdaad niet aan het lijntje houden, maar vooral niet constant er nog wat van proberen te maken. Ze besloot last minute blojkbaar toch niet meer de interesse te hebben en het met een smoesje af te handelen, subtiel geprobeerd nig om het ‘lief’ af te wimpelen door net te doen alsof ze het nog wilde verzetten.. Kijk wel opt naar volgend jaar als ik haar waarscjijnlijk tegwnkom op het kantoor waar ze werkt + haar (vrouwelijke) collega’s) die dus ook alles weten haha maar ga het niet ontwijken ;-)
  Momenteel heb ik al weer leuk contact opgedaan met een meisje waarmee ik ooit gedate heb, vwrser van beide kanten nooi wat mee gedaan maar we gaan nu snel weer een vervolg geven haha..duidelijk dat we dat allebei willen!

  Over jouw situatie:
  Ik vind jouw email concreet en zo vertaald dat het wel duidelijk is dat jij wat van hem wilt (in ieder geval iets in hem ziet) wel blijkt dat je hem al eeg leuk ind :-) niets mis mee, het is nu in ieder geval gelijk helder voor deze ker!
  Ik zou het leuk vinden zo’n berichtje te ontvangen!
  Heb je al antwoord terug?

  Je gaf subtiele hints, die geven helder aan wat je wilt en hoe je je voelt! Het is nu aan de man om deze goed te ontvangen en er op in te spelen :-)
  Ik kreeg ze in het begin ook, ik was in het begin wat te lief en wist niet hoe ik er op moest reageren (van nature ben ik wat sarcastisch en bijdehand) dus reageer ik er anders op dan een vrouw zou willen..
  Kreeg bijvoorbeeld de hint dat deze vrouw chagarijnig was en niets meer ging doen die avond, en ik wel mee mocht doen (kon bijv niet maar antwoord dan dat ik de volgende vond graag mee soe, maar ze heeft dan juist die avond zin)
  Of dat ze gebleseerd is en ‘als ze wel fit zou zijn’ ik anders langs mocht komen..
  Zulke hints geven wel direct aan dat ze je interessant vind en soms zo ook wi uitvinden hoe de man er op reageert.
  Dit zie ik ook in jouw mail terug :-)

  Ik ben benieuwd naar zijn antwoord!

 74. Hoi Niels,

  Heeft mijn laatste reactie je ogen geopend bij deze dame of had je zelf de conclusie al getrokken maar nog niet hierop blog gezet?

  Ze voelde dus duidelijk nattigheid toen je haar voor de duidelijke keuze zetten!
  Snap je nu waarom ik liever direct ben.
  Zo hebben mensen geen ruimte om een loopje met je te nemen!
  Je weet nu voortaan hoe te handelen. Bespaart je een hoop tijd en frustratie.

  Schijt aan haar en haar collega’s hebben!
  Zij is jouw blijkbaar allang vergeten, maar probeerde voor de kick nog even na te trappen.
  Zie het als een goede leerervaring, dit gebeurd je geen 2e keer meer.

  Je weet dat het niet aan jouw heeft gelegen, je hebt er alles aangedaan voor de volle 100%.
  De bitch zal het wel allemaal omdraaien hoe het gegaan is. Nou dat is haar keus!
  Gewoon doen of ze niet bestaat en laten kletsen daar heb je haar het hardste mee.
  Alt, controle, delete zeg ik maar Niels. Volgende! Hierdoor word je wel steeds kritischer naar ander toe. heb ik dus last van. Ik ben veel kritischer geworden naar mannen en daarnaast heb ik duidelijk een voorkeur voor mannen. Zoals ik ze graag zie zijn er maar weinig van.

  Leuk dat je een nieuwe date heb. Ik hoop dat het wat gaat worden.
  Gewoon voor gaan! Nooit geschoten is nooit altijd mis. En vergeet niet er zijn een hoop vrouwen die wel heel leuk en eerlijk zijn, soms te kritisch en dat kost je iets meer tijd dus geef ook weer niet te snel op. Geld voor alle mannen en vrouwen trouwens dit advies.

  Ik had vannacht gemaild, vanmorgen heel vroeg antwoord.
  Hij heeft vertelde over zijn zoon. Was een schot in de roos blijkbaar de vraag over zijn zoon. Toon was vriendelijk in de mail.
  Hij reageerde niet op zaken van werk, maar kan goed zijn als hij vrij is dat hij niet aan zijn werk wil denken.
  Ik ben workoholic wil dus ook wel eens in mijn vrije tijd aan de orde komen.
  Misschien word het eens tijd omdat los te laten in mijn vrije tijd.
  Ik laat het rustig verder omtwikkelen. Heb begrepen dat hij in zijn kleine man erg veel tijd steekt en dat is goed.
  Ga binnenkort foto’s zien. Lijkt me goed teken, maar kan ook niks betekenen.

  Kan goed zijn dat hij door mij en de aandacht overdonderd is en het aan het laten bezinken is.
  Neem aan dat jullie dat ook overkomt als je zo maar iets het niets mails van een totaal onbekende(collega) in je mailbox krijgt, misschien overdondert door mijn voortvarendheid als vrouw, en misschien al helemaal wel van iemand die veel ouder is.
  Ik zie het in ieder geval niet als negatief.
  Soms hebben dingen even tijd en ruimte nodig.
  Geld dat bij jullie ook?

  Hahaha sacrastisch en bijdehand zo herkenbaar! Soms werkt het soms ook niet.

  Ja, tuurlijk zoekt een vrouw naar antwoorden het is een subtiel positief leuk spelletje zeg maar.
  Zolang het maar van beide kanten goed gespeelt word. Zo kan je natuurlijk ook op een nette niet al te pijnlijke manier door laten schemeren als het alleen maar bij een flirt blijft.
  Als iedereen dit zo zou doen zouden vele mensen niet zo getraumatiseerd zijn in de liefde maar helaas werkt het zo niet.

  Mocht je verder vragen hebben voor nu en in de toekomst vraag het me voor zie je graag van advies en het is voor mij fijn om jullie( Niels, Ovi en andere mannen) als back up te hebben als ik vragen heb.

  Zijn er zaken die je bij mannen absoluut niet moet doen?
  Ik bedoel wat zorgt ervoor dat een man direct nee zegt tegen een flirt? Denk aan gedragingen, opmerking ect. Dat is me niet echt duidelijk.

  Hoor je weer.

  Groot Moon

  Lees je weer.

  Succes.

 75. Hoi Moon,

  Dankjewel voor je bemoedigende woorden:) Als ik het nu zo lees, denk ik ook wel dat ik verbaasd zou zijn als het mij gebeurde, ook al zou ik het waarschijnlijk wel leuk vinden. Misschien zou ik inderdaad ook wel overdonderd zijn en me afvragen wat er gebeurt en hoe ik daar mee om moet gaan, zelfs als ik de ander leuk vind. Geloof me, ik ben zelf ook verbaasd over hoe ik reageer. Ik ben altijd wel impulsief, maar in dit geval is het wel heel erg. Het voelt gewoon echt heel erg goed voor me, zonder dat ik nu meteen heel veel van haar verwacht. Ik wil ook rustig kijken waar het toe leidt en denk niet meteen aan een jarenlange relatie en weet ik wat allemaal (alhoewel ik dat ook niet uitsluit:), maar ik wil genieten van elk moment en haar duidelijk maken dat ik me prettig bij haar voel. En tja, ik ben zoals ik al zei iemand die dat gewoon snel uit, ook fysiek.

  Poeh, moeilijk hoor, aan de ene kant wil ik haar laten merken hoe fijn ik me bij haar voel, maar aan de andere kant loop ik het risico dat ik door de manier waarop ik dat doe haar juist bij me wegjaag omdat ze misschien denkt dat ik ineens heel veel van haar verwacht. Ik wil eigenlijk ook niet mezelf heel erg gaan veranderen in hoe ik reageer, dat heb ik te lang en te vaak gedaan en daar ben ik uiteindelijk niet gelukkiger van geworden. Maar ik zal me proberen de volgende keer wat in te houden en te bedenken hoe het op iemand anders (of beter: op haar) over kan komen. Ik heb haar inderdaad nu een mail gestuurd waarin ik nog n keer (had ik gisteren ook al wel gezegd) verteld heb dat ik haar gewoon leuk vind en dat ik haar natuurlijk de ruimte wil geven om rustig te kijken of ze mij ook zo leuk vindt. Nu haar antwoord maar weer afwachten:)

  Jouw mail aan je collega was duidelijk genoeg hoor. Hieruit blijkt dat je hem wel leuk vind en hem beter wil leren kennen, zonder dat je er direct verplichtingen aan koppelt.
  Denk niet dat het te subtiel was. Ben het wel met je eens dat het vaak zo is of lijkt dat vrouwen wat te subtiel reageren voor mannen. Ik heb zelf ook al een paar keer gehad dat ik op stap was met (wat ik dacht) een “gewone” vriendin die dan gedurende de tijd toch ineens meer bleek te willen, en ook wel dat ik er na een hele tijd achter kwam (via vrienden ofzo) dat een meisje/vrouw gek op me was geweest, zonder dat ik daar zelf ook maar ooit iets van door heb gehad. Maar ik denk dat dat ook afhankelijk van de persoon en de tijd is. Kennelijk heb ik op die momenten de behoefte ook niet gevoeld en ben daardoor minder gevoelig geweest voor de signalen. Ook kan het een soort afweer zijn, niet ingaan op subtiele signalen om de ander op die manier te laten merken dat er vanuit jou geen interesse is of juist andersom wel geinteresseerd zijn, maar dan zo twijfelen of je de subtiele signalen wel goed begrijpt dat je maar helemaal niks doet uit angst om een blauwtje te lopen… Op zo’n moment helpt alleen duidelijker communiceren, maar volgens mij geldt dat beide kanten op. Zoals ik al eerder schreef denk ik dat mannen en vrouwen wat dat betreft niet zo heel verschillend zijn en met de zelfde vragen worstelen.

  Ik hoop voor je dat hij een duidelijk antwoord geeft. Succes!

  Groetjes, Ivo

 76. Hey moon,

  Sorry voor de laten reactie maar moest weer wat dingen mee maken om wat meer gespreks stof te hebben so here i come ;)

  Anyway remember : dat ik zei dat ik een meisje/vrouw wel zag zitten.
  Ik heb haar face to face uit gevraagt op de dag dat jij een reactie terug plaatste (voor je advies gewoon uit mijn eigen hihi ben best wel trots op me zelf >..< soms weet ik me zelf echt geen raad.
  Maar zal ik op mijn gevoel of verstand af gaan de volgende keren?

  :D

 77. Hey moon,

  Sorry voor de laten reactie maar moest weer wat dingen mee maken om wat meer gespreks stof te hebben so here i come

  Anyway remember : dat ik zei dat ik een meisje/vrouw wel zag zitten.
  Ik heb haar face to face uit gevraagt op de dag dat jij een reactie terug plaatste (voordat ik je advies las gewoon uit mijn eigen hihi ben best wel trots op me zelf hihi) >..>
  Maar nu komt het we hebben nu al wat
  Ik vind haar echt leuk hoor daar niet van ben helemaal in de wolken heb me lang niet zo gevoelt (sinds mijn laatste aggresieve vriendin bijna 2 jaar geleden.)

  Maar ik vind dat ik een beetje verkeerd heb gehandeld ”-.-
  Ik had eingelijk nog wat meer willen afspreken tot dat we officieel iets hadden.

  Mijn verstand zegt dat ik te snel heb gehandeld
  Mijn gevoel zegt dat als het goed aanvoelt dat er dan voor de rest geen probleem is

  Soms weet ik me zelf echt geen raad.
  Maar zal ik op mijn gevoel of verstand af gaan de volgende keren?

  Grt. Me Mr.Confused

 78. Hoi Ben,

  Het is geen Verplichting om direct terug te reageren.
  Je bent nooit iets verplicht!
  Behalve trouw aan jezelf zijn en blijven en van jezelf houden en blijven houden.

  Goed dat je haar persoonlijk heb uitgevraagd en vooral blijven doen!

  Sorry Ben, ik zie je probleem niet zoals je het in je laatste stukje beschrijft.
  Jullie hebben nu toch een relatie als ik het goed begrijp?
  Dat wilde je toch? Als je een relatie heb, heb je je doel toch bereikt!

  Ik persoonlijk vind dat je niet te snel gehandeld heb. Waarom vind jij dat je te snel gehandeld heb dan?
  Je hebt haar mee uitgevraagd, ze heeft ja gezegd en het is een relatie geworden.
  Soms gaan dingen anders dan je plande of wilde, zo gaat dat in het hele leven.
  Mijn hele leven is anders dan ik gepland had, wen er maar aan dat het nog vaak bij je zal gebeuren in je hele leven, aanvaard het en haal en maak weer het beste van de situatie.

  Je moet altijd naar je gevoel luisteren!
  Je weet onbewust wat het beste voor jou is.
  Daarbij moet je ook je verstand wel blijven gebruiken.

  Ben welke flirtsignalen zend jij uit naar een Vrouw als je met haar flirt?
  Welke flirtsignalen pik jij van de vrouw op?
  En wat vind jij dat een vrouw absoluut niet moet en mag doen bij jou met flirten?
  Denk aan opmerkingen, gedrag, handelingen.
  Ik ben hier zo nieuwsgierig naar?

  Ik hoor je uitgebreide antwoord graag.

  Groeten Moon

 79. Hoi Ivo,

  Tuurlijk is het leuk om in de liefde overdondert te worden van iets of iemand waarvan je het niet verwacht!
  Ik begrijp je inpulsieve zoenen maar al te goed! Hihihi!

  Ik moet mijzelf op dit moment ook temperen om geen inpulsieve dingen te doen ( denk aan spontane knuffel, kus, nog duidelijker laten merken dat ik hem wel erg leuk vind en open sta voor meer met hem.
  Maar vrees dat ik hem dan juist wegjaag omdat ik dan juist te verstikkend ben, te claimerig of te overhaast. En dat is nou net niet de bedoeling)al wil ik het wel!
  Ik denk als ik er aan toe geef dat ik mijn eigen ruiten zou in gooien.
  De tijd is er voor mijn gevoel nog niet rijp voor om impulsief te doen.
  Tenminste dat zegt mijn gevoel.

  Je moet binnen elke relatie afwegingen maken wat kan ik wel en niet doen.
  Maar binnen een partnerrelatie is dat net nog een tikje meer.
  En garanties heb je nooit dat een relatie met partner levenslang is.
  Ik zeg geniet van elkaar en zie waar de relatie naar toe gaat. Wie zegt of bepaald dat een relatie een levenlang moet duren. Ik vind het achterhaalt deze gedachte.
  Als het dan niet loopt zoals het zou moeten zie je wel weer verder en neem je de juiste beslissing. Alles op zijn tijd.
  Maar blijf het zeggen het komt wel goed met jullie 2!

  Je hebt nu 2 maal je spontane gedrag verklaard.
  Niet meer op terug komen, ze weet nu hoe het zit.

  Ivo, ik ben ook fysiek in gesteld maar ben altijd bang als ik tijdens het flirten een man als eerste (subtiel)aanraak dat een man dan denkt dat ik alleen maar seks met hem wil i.p.v. Een serieuze relatie.
  Dat is dat zo? Hoe zien en vatten mannen dit op?
  Een uitgebreid antwoord van je zou me erg op weg helpen.

  Trouwens waar knapt een man tijdens het flirten op af?
  Denk aan praten, manieren, houding, te assertief pusherig gedrag van de vrouw ect.
  Daar hoor ik jullie ook nooit over spreken. Hoogstens hoor je er was geen klik meer.
  Ja, daar kan ik als vrouw niks mee en als je door vraagt schiet je met het 2e antwoord ook niets op.

  Het is de man er niet naar om niet te antwoorden.
  Ik denk dat het binnen niet te lange tijd wel komt het antwoord.
  Hij is jong maar gedraagt zich er niet naar zoals jong volwassene mannen zich van midden 20 gedragen. Hij is rustig, beheerst, wereldwijs in de positieve zin van het woord, niet impulsief en handelt volwasse als je begrijpt wat ik bedoel.

  Normaal maak ik me altijd druk met flirten over hoe de man gaat reageren op mij.
  Wat kan ik wel en niet moet doen met flirt en zo, wat kan ik wel en niet zeggen ect.
  Ik heb ook geen gevoel dat ik mij moet bewijzen voor hem met flirten, wat ik anders wel heb, het moet perfect zijn de flirt naar en met andere mannen.
  Ik doe het gewoon wat mijn gevoel in geeft en ik twijfel er niet over.
  Reageert hij niet gelijk op mijn mail maak ik me daar totaal geen zorgen over anders wel.
  Ik doe mijn ding zoals het goed voor mij voelt.
  Geen onzekerheid, geen angst, gewoon rust en dat ben ik niet gewent.
  Heb jij er een verklaring voor? Ben genieuwd.

  Zo was weer een heel verhaal en weer met vele vragen.

  Ik lees je weer.

  Gaan jullie met zijn 2 met oud en nieuw iets leuks doen?

  Groeten Moon

 80. Hoi Moon,

  Alles goed? Een goed begin van het nieuwe jaar gehad?

  Bij mij is er weer een vervolg en ik weet echt niet meer waar ik aan toe ben. Ik begrijp vrouwen niet (of iig deze niet).

  We hebben met oud en nieuw niks samen gedaan, hadden allebei al andere afspraken staan. We hebben wel de hele tijd gemaild en ik had haar telefoonnummer gevraagd (en gekregen) om met nieuwjaar te kunnen smsen. De mailwisseling was weer heel leuk en ging over van alles en nog wat. Ze gaf aan dat er vandaag een evenement was waar ze graag heen wou, dus toen heb ik voorgesteld om daar samen heen te gaan en dat leek haar ook leuk. Gisteren gebeld om af te spreken waar en hoe laat ik haar zou ophalen en dat gesprek was ook heel leuk. Ik zou visite krijgen en we waren dus nog steeds aan het kletsen en hadden dus nog niks afgesproken. Moesten we allebei erg om lachen en toen afgesproken dat ik haar bij haar thuis zou ophalen. Zo gezegd, zo gedaan. Haar vanmorgen opgehaald en het was meteen weer leuk. De hele dag verder op stap geweest en weer over van alles en nog wat gekletst, af en toe even een arm om haar heen geslagen. Wilde ze niet uit weg, maar werd nou ook niet heel spontaan beantwoord… Wat me wel opviel was dat ze af en toe sprak over situaties waarbij ze dichtbij mannen was geweest (over elkaar heen vallen met skien, ineens tegen elkaar aan liggen op een feestje, wel of niet zoenen in een toneelvoorstelling e.d.), hier had ze het nog nooit over gehad. Is dit een soort test of zo, hoe ik hier op reageer? Ik vond het niet ongemakkelijk, en heb hier onverschillig op gereageerd. Dat zijn dingen die gebeurd zijn en waarom zou ik me daar onprettig bij voelen. Of zou ze een andere reactie verwacht hebben?
  Ook heeft ze het er over gehad dat er maar zo weinig leuke mannen zijn en dat het zo moeilijk is om die tegen te komen. Is dat een subtiele manier om mij te vertellen dat ik dus niet in die categorie leuke mannen val, of is het juist een manier om te zeggen dat het dus best bijzonder is dat wij wel samen op pad zijn? Ik ga hier dus echt enorm door twijfelen. Wil ze nou juist dat ik duidelijk maak dat ik voor haar wil gaan, of hoopt ze dat ik de hint begrijp en terugtrek voordat we in een pijnlijke situatie komen.
  We hebben gewoon veel gelachen en uiteindelijk heb ik haar rond etenstijd weer bij haar thuis afgezet. Daar bedankte ze me voor de leuke dag en hebben we met 3 zoenen op de wang afscheid genomen. Allebei hebben we niet gevraagd of de ander nog zin had om samen wat te eten. Ze vroeg niet of ik nog meekwam, dus ik heb er ook niet naar gevraagd. Aan de andere kant bedenk ik me nu dat ik haar ook niet gevraagd heb of ze nog wat wilde gaan eten. Ik wil niet te veel pushen, maar daardoor word ik misschien wel te afwachtend.

  Ik weet het nu gewoon echt niet meer. Ik merk dat ik van binnen al een beetje rekening ga houden met een afwijzing en alle signalen negatief uitleg, terwijl zij misschien gewoon wat meer tijd nodig heeft. Erg he, dat iemand zo aan zichzelf kan twijfelen. Dat heb ik verder helemaal niet, maar bij een leuke vrouw, verschrikkelijk. Het voorbereiden is natuurlijk gewoon alvast bescherming voor als ze echt verder niks wil, maar staat daarmee wellicht ook juist wel een leuke tijd in de weg…..AAAAAAHHHHH.
  Kan jij me als vrouw uitleggen wat een vrouw bedoelt als ze het heeft over genante/fysieke momenten met anderen? En als ze het heeft over dat er zo weinig leuke mannen zijn? Wat wil een vrouw nou? Moet je duidelijk zijn in wie je bent en wat je wil of moet je overal een beetje afwachtend in zijn. Moet ik nu gewoon afwachten tot het moment dat zij zegt dat ze me wel of niet leuk vind, of moet ik het haar vragen? Ik voel me hier heel rot bij, terwijl ik eigenlijk heel blij wil zijn met het contact. En ik ga me niet heel lang zo rot voelen, dat heb ik al te vaak meegemaakt. Help!

  Jouw vraag over aanraken tijdens het flirten kan ik alleen maar positief beantwoorden. Als je aan het flirten bent en het is duidelijk dat hij ook geïnteresseerd is kan aanraken zeker. Als het subtiele aanrakingen zijn, af en toe een hand op zijn arm bv, zal een oprechte man dat op zijn gemak stellen. Natuurlijk zijn er mannen die denken/hopen dat een vrouw meteen en alleen maar sex wil, maar dat zit meer in hun hoofd dan dat van de meeste vrouwen. Deze mannen zullen hun beeld niet laten beinvloeden door wel of niet aanraken. Het hangt natuurlijk wel van de mate van aanraken af. Als je hem meteen om z’n nek vliegt en op intieme plekken aanraakt zal er wel een andere verwachting ontstaan, maar ik ga er van uit dat je dat niet bedoelt.
  Mij zou het in ieder geval helpen, ik wil niet snel de eerste zijn om de ander aan te raken (ook al heb ik dat nu dus wel gedaan;), om te voorkomen dat de dame in kwestie het verkeerde idee krijgt.

  Tja, je andere vraag afknappers…moeilijk, dat hangt ook heel erg van de vrouw en de situatie af. Soms is het ook moeilijk om onder woorden te brengen wat je nou precies niet leuk vind of waarom het gevoel niet verder gaat. Probeer zelf maar eens te bedenken: waarom vind je sommige mensen leuk en andere niet (ook al zijn ze je type, voldoen ze aan je belangrijkste eisen, zijn ze mooi….), dat is niet altijd duidelijk onder woorden te brengen. Te enthousiast kan beklemmend werken, maar zoals uit mijn verhaal hierboven blijkt, kan te afstandelijk ook negatief uitpakken. Zoals ik al beschreef ga ik dan aan mezelf twijfelen en daarmee aan de situatie en aangezien dat geen leuk gevoel is kan dat een reden worden om dan maar helemaal te stoppen. Tja, en wat is dan precies de reden? De vrouw is nog steeds leuk, het contact is nog steeds leuk, maar dan werkt het gewoon niet. Helaas kan ik je daar dus geen duidelijk antwoord op geven.

  Groetjes, Ivo

 81. Best Ovi,

  Aller eerst de beste wensen voor 2012!

  Ik zat in de nachtdienst met oud en nieuwjaar. Dus was voor mij geen partijtime dit jaar.
  Volgende keer beter.

  Aller eerst vrouwen zijn complexe wezen dus ik snap dat je soms twijfelt maar dat hebben wij met de mannen ook.
  Dus met andere woorden we hebben er allemaal last van.
  Nog steeds leuk dat jullie samen zijn!

  Jullie lachen, kletsen, mailen en gaan nog steeds op stap samen dus nog steeds een goed teken. Een vrouw kan een onzekere dag hebben dus kan de aanraking anders ontvangen worden als anders.
  Ja, een vrouw kan je heel goed testen door verhalen te vertellen. Maar hoe vaak en hoe duidelijk de verhalen die ze verteld hierover is afhankelijk van de vrouw.
  Ik doe het ook, en het is afhankelijk van de man opdat moment hoe en wat ik vertel.
  Dus hoe specialer de man des te voorzichtiger ik zaken naar voren zal brengen en zal kijken hoe zijn reactie hierop is. Dus het is voor jouw in de toekomst zaak als ze dit weer doet en dat komt zeker om heel goed te luisteren wat, hoe ze het zegt en hoe haar non verbale communicatie hierbij is. Denk aan gezichtsuitdrukking, lichaamsbeweging maar vooral de mond en de ogen onthullen veel.
  Je hebt goed gereageerd, onverschillig maar je kan ook afhankelijk van wat ze verteld en haar non verbale communicatie vragen aan haar stellen.
  Vraag het rustig, op een zekere toon en subtiel. Zo laat je zien dat je dit soort zaken kan handelen en dat je er niet bang voor bent en uit de weggaat! Dat wil ze zien.
  Als ze ziet dat je niet goed reageert kan zij conclusies gaan trekken. En dat is snel gebeurd bij een vrouw en als het de verkeerde is heb je een mogelijk probleem.
  Voorkomen dus!
  JA, OVI ER ZIJN WEINIG LEUKE MANNEN ALLE VROUWEN ZEGGEN DAT. Het is geen fabel.
  Ook ik ben een kritische bitch. Ja, je bent bijzonder want anders was ze niet steeds bij je.
  Als ik een man niet leuk vind ben ik zo snel mogelijk bij hem vertrokken ongeacht wat hij doet, zegt, beloofd, geld heeft ect. Een vrouw zal nooit in een man investeren als het verspilde moeite is. behalve de golddiggers dan dat zijn de uitzonderingen. Hoop dat ik met deze woorden je onzekerheid geelimineerd heb!

  oke je heb niet afgesloten met een etentje laatst.
  Mooie gelegenheid om een mooi en passend restaurant te zoeken en haar een etentje aan te bieden compleet met een rode roos voorafgaand aan het diner.
  Tijdens dat diner kan je aangeven dat je nieuwsgierig geworden bent waarom ze vertelde dat er maar weinig leuke mannen zijn en waaruit zij dat concludeert. Stel de vraag op correcte manier zodat ze wel duidelijk antwoord moet geven op jouw vraag. Vervolgens kan jij hierop in haken en draai het zo dat ze je het antwoord geeft wat je weten wil. Afhankelijk van wat zij antwoord kan jij weer reageren. Dit is het meest logische advies wat ik je als vrouw kan geven. heb heb het nu 2 maal aan gegeven en nu moet zij met duidelijkheid komen. Daar heb je recht op!

  Ik begrijp je twijfel heel goed heb ik ook last van zeker als je al vaker je neus gestoten heb. Maar als je niet gokt kom je de juiste nooit tegen. Dus dan maar ervoor gaan.

  Genante/fysieke momenten. ja kan van alles zijn. Tijdens de seks gaat er iets mis. Van een standje wat niet lukt tot een wind laten per ongeluk. Miscommunicatie.
  iets op seksgebied willen wat de ander niet kan of wil doen/geven.
  Voor paal gezet worden door partner op een feestje. In die trant moet je denken.
  kan van alles zijn waardoor zij schade heeft opgelopen. Mishandeld? Probeer er naar te vragen maar tast af of het het juiste moment daar is. Op het verkeerde moment kan het meer schade geven als opheldering.

  Kijk hoe het etentje en het gesprek met de vragen verloopt. Loopt het gesprek goed zeg dat je intensiever contact met haar wil opbouwen en zeg hoe.
  is ze afwijzend vertel wat je mij verteld en zeg dat je eerlijk antwoord wil.
  En dan zal ze moeten of niet. Ze kan niet oneindig verlangen dat je wacht tenzij ze het expliciet zegt waarom. Zodat jij de keuze kan maken of je hier wel of niet in mee wil gaan.
  Maar ook hier let op je woordkeus.

  Van de week op mijn werk geweest. Hij kwam aanlopen en ik wilde gelukkig nieuwjaar wensen. toen zei hij oh ja. En we sloten elkaar in de armen en kuste elkaar gelukkig nieuwjaar. We stonden letterlijk tegen elkaar aan met beide lichamen en dat wilde ik nu net voorkomen zo’n aller eerste keer. Maar goed hij accepteerde zonder een probleem. we zijn samen op ronde geweest gedeeltelijk 1e nacht. Ik heb het flirten die nacht geopend en het werd volop beantwoord. Toch heb ik het idee dat hij het aantrekken en afstoot spelletje bewust speelt maar niet op een negatieve en agressieve manier. ik reageer er heel rustig op. Ik kijk hij kijk, een van de 2 kijkt weg, hij praat net andere vrouwen kijkt soms hoe ik reageer. Reageer rustig laat het gaan.
  Hij liet foto’s van de kinderkamer zien. Nacht 2 Waren we samen op ronde en we dolde wat en raakte elkaar luchtig af en toe aan en keken elkaar recht in de ogen er werd wederzijds gespiegeld. Hij heeft een aantal dingen verteld die ik nu niet direct zomaar aan een collega zou vertellen. Wel erg prive. Ik heb geluisterd en rustig gereageerd hierop.
  We hebben vele overeenkomsten dus dat is oke.
  Verder weet je dat hij een kind heeft, heb hem verteld dat ik geen kinderen had omdat ik van het leven genoten heb en dat mijn vorige relaties met exen niet goed genoeg waren om kinderen mee te hebben.Zou je dit als man willen horen van je mogelijke vriendin? En hoe zou jij hierop reageren naar de vrouw toe. Boos, conclusie trekkend ik ben niet goed genoeg ect) Hij luisterede en maakte er geen opmerking over.
  Ik, een andere vrouwelijke collega(valt niet op mannen maar dames trouwens hij en zij gaan goed met elkaar om en zien elkaar buiten werktijd ook)hij zaten in de keuken en zij maakte de opmerking naar hem ja je valt niet op jonge dames he en vervolgens keek ze naar mij hoe ik reageerde. Ik bleef heel rustig en reageerde er verder niet op.
  heb het idee (maar zeker weten doe ik het niet)dat het een visje uitwerpen was.
  Nee, ik vlieg hem zeker niet om zijn nek. Gewoon alles met mate. Verder wil ik er ook nog niet te boven op zitten dus mail alleen maar als we een tijdje neit met elkaar gewerkt hebben. het warm houden zeg maar. begrijp je wat ik bedoel? Goed of werkt het te claimerig?

  Ik hoop dat je wat met mij advies kan. Blijf mailen als je behoefte heb en hou me op de hoogte hoe het gaat.

  Succes en laat je niet gek maken.

  Groeten Moon.

  Ik wacht het rustig af heb het idee als ik er boven op ga zitten dat ik mijn eigen ruiten in gooi. Het is nogal een man van principes als je begrijp wat ik bedoel. Dus als ik hem de eer en kans ontneem is het denk ik einde oefening.
  Misschien ook wel eens gied om de andere kant te ervaren en te accepteren als het zo is.
  We zien wel.

 82. Hoi Moon,

  Bedankt voor je bemoedigende woorden, die helpen me wel.

  Ook leuk om te lezen hoe het nu bij jou gaat. Dat klinkt goed trouwens. Rustig aan maar wel op zijn minst interesse over en weer. En geen angst om bij elkaar te zijn of elkaar aan te raken, dat is een heel goede start. Ook wat je verteld hebt waarom je geen kinderen hebt zou ik als man geen oordeel over vellen. Het klinkt als een hele logische reden, gewoon niet de goede partner gevonden om kinderen mee te willen krijgen. Als je het dicht bij je zelf hebt gehouden hoeft hij het helemaal niet als een verwijt of zo te zien. Het feit dat je geïnteresseerd bent in zijn kind geeft al aan dat je niet afwijzend tegenover kinderen staat of meer speciaal tegenover het feit dat het zijn kind is. Aan die “voorwaarde” kan je dus alvast voldoen;)
  Het “warm” houden is wel een goede en hoe hij zich er bij voelt merk je wel aan hoe hij daar op reageert. Als dat positief is dan zit de basis in ieder geval wel goed. Ik vind een mail af en toe ook zeker niet teveel claimen. Je laat er mee merken dat je hem leuk vind en bied hem de kans daar wat mee te doen.

  Je geeft aan dat je hem de eer en de kans wil geven en dat hij een man van principes is. Dat klinkt een beetje als dat je hem je interesse wil laten blijken, maar dat hij de stap mag zetten om je hart echt te veroveren, begrijp ik dat goed? Volgens mij is dat wat veel mannen diep van binnen zouden willen (kunnen) het hart van hun droomvrouw veroveren en dat kan je eergevoelens best wel strelen als zij dat toelaat in plaats van zelf er over heen te walsen (alhoewel, als hij te afwachtend is, mag je natuurlijk best een stap verder gaan). Hoe zou jij als vrouw “veroverd” willen worden? Moet de man daar subtiel in zijn, zijn gevoelens niette veel laten zien en niet als eerste reageren of zou je willen dat hij sterk en duidelijk overkomt en zegt wat hij wil (jou namelijk:) ?
  Ik zit voor mezelf continu in tweestrijd, aan de ene kant vind ik haar gewoon heel leuk en wil ik dus veel contact (zonder meteen aan huisje, boompje, beestje en weet ik veel wat nog meer te denken, hoor), maar aan de andere kant wil ik ook zeker niet het idee geven dat ik haar onder druk zet of geen eigen leven meer heb. Soms hoor je ook dat je beter als man afwachtender kan zijn en niet te snel moet zijn met mailen/chatten/bellen, zelfs als je dat eigenlijk wel heel graag wil. Dan lees je dat je beter wat kan wachten zodat de vrouw kan beseffen dat je nog niet gereageerd hebt en dat ze dat eigenlijk wel jammer vindt, waardoor ze het extra leuk vindt als je dan wel reageert. En dat als je te snel reageert, dat dat juist afschrikt. Hoe zie jij dat als vrouw? Zit daar een kern van waarheid in? Ik twijfel nu dus ook weer of ik de eerste moet zijn die gaat mailen na gisteren en wanneer ik dat dan moet doen (erg he;)

  Je tip om een etentje te regelen en het er dan met haar (in alle rust natuurlijk) over te hebben vind ik wel een hele goede. Dat kan alleen niet op hele korte termijn. De komende dagen werkt ze in de late dienst en ikzelf werk overdag, we zouden dan eigenlijk alleen vrijdagmiddag ofzo kunnen afspreken en vanaf vrijdagnacht ga ik een week op wintersport, dus dan kan het sowieso niet tot op zijn vroegst de week daarna (dus over 2 weken). Is dat te lang, of zou jij het juist wel goed vinden om even een rustpauze te hebben om na te kunnen denken. Ik wil ook weer niet dat het te lang duurt voordat we elkaar weer zien, een beetje zoals jij zegt: het “warm” houden. Maar ik wil dit ook niet bespreken over de mail of de telefoon. Nou ja, ik denk dat ik gewoon aankijk hoe het contact van de week gaat, misschien nog een keer bellen aan het eind van de week en dan misschien vanuit Oostenrijk af en toe mailen (hebben gewoon internet in het appartement). Maar ik wil daarna wel duidelijkheid inderdaad. Ik vind het helemaal niet erg om het rustig aan te doen, maar ik wil wel het idee hebben dat er iets is om samen te delen en gewoon weten waar ik aan toe ben:)

  Ben natuurlijk ook benieuwd hoe het bij jou verder gaat!

  Groetjes, Ivo

 83. Hoi Ivo,

  Blij dat je wat aan mijn woorden hebt.

  Ben ook blij met jouw reactie maar ook ik heb nog steeds zo iets van zie/voel ik het goed?
  Zie en wil ik geen dingen zien die er niet zijn?
  Maar ik heb tegen mijzelf gezegd dat ik ook een keer moet stoppen met twijfelen. twijfel maakt een mens gek.
  Trouwens op het werk zegt iedereen oh hij flirt met die en die, oh hij vind die leuk. Of ze hebben het door en er word geroddeld en bewust dit soort uitspraken gedaan om te jennen en mijn reactie te peilen of hij flirt inderdaad met andere. Geen idee ben er niet altijd bij. Ga geen oordeel vellen over iets wat ik niet zelf gezien heb. Ja hij is populair bij de dames ja en. Zegt voor mij niks. Ik heb ook veel aandacht van heren. Is leuk maar niet speciaal. Wat moet ik hiermee? Hoe zou jij het aanpakken?

  Als ik iets vertel tegen hem gebruik ik duidelijk de” ik vorm” met vertellen en geef expliciet aan of het over een ex van mij gaat of iemand anders.
  (Heb ook verteld dat ik al 3 maal heb samengewoond en dat ik heel vroeg het huis ben uitgegaan. Ook hier velde hij geen oordeel over. Is mijn inziens alleen maar goed. Wat zou jij met dit soort mededelingen doen? Oordeel vellen, aanhoren of iets anders?
  Dat doet hij trouwens ook als hij verteld om wie het gaat. Om vrienden, zijn ex ect. Er word dus van beide zijde geen algemene opmerking geplaatst waarbij je het gevoel hebt dat het ook om mij of hem zou kunnen gaan.
  Ik neem aan dat je dat bij je vriendin ook zo doet? En werkt dat bij jullie goed?

  Hij reageert altijd op mijn korte mailtjes, het zijn alleen geen uitgebreide mailwisselingen dat hoeft ook niet. Contact is contact en wat mij betreft staan hier ook geen regels voor.
  Ik zie dat niet als negatief.

  Ja, als hij wil mag hij mijn hart veroveren.(graag zelfs) De reden waarom ik dit toe laat is het feit dat ik altijd diegene ben die de stap naar de man zet.
  Mannen zeggen wel van ja de vrouw moet meer flirten en veroveren.
  Mijn ervaring is dat de man dat uiteindelijk niet wil en kan handelen. Eerste 3 dates vinden ze het leuk en daarna verdwijnen ze omdat men het niet aan kan. Kan misschien ook niet.
  Man verovert al miljoenen jaren de vrouw (eer, trots, geeft het gevoel een echte man te zijn? Zie jij en voel jij dit ook zo?) dus kunnen we dat niet in 50 jaar veranderen.
  Het is ook wel eens leuk en goed om de andere kant te ervaren om veroverd te worden en te kijken hoe dat voelt en werkt. het streelt ook wel mijn ego om zo’n jonge gast om je heen te hebben.
  En in welk tempo hij dat moet doen is moeilijk.
  Er moet zeker regelmaat contact blijven zowel in woord, elkaar af en toe aanraken op subtiele wijze. Ben niet van plan zomaar de koffer in te duiken.
  Ga denk ik maar steeds kleine voorzetjes geven kan van alles zijn om hem weer verder aan te sporen als dat nodig mocht zijn.

  Ik zei tijdens de laatste ontmoeting in gesprek(wilde zijn reactie peilen hierop) Een relatie
  kan een toevoeging zijn. Ik sta er open voor. Komt het op mijn pad is het welkom en komt het nog even niet is het ook goed. Laat hij dat nou exact dat ook zo zien. Dus daarom heeft het denk ik in ons geval ook geen enkele nut om het op te jagen. Trouwens hij is zeer veel met zijn zoon bezig dus wie ben ik omdat te doorkruisen. Denk dat dat het slechtste is wat je als vrouw kan doen bij een man. Het is zijn alles.

  En waarom haasten? Je kan beter een stabiele ondergrond hebben als iets wat op drijfzand staat om het maar even zo uit te drukken. Wat op drijfzand staat gaat ten onder vroeg of laat. Als ik hem zo inschat weet hij heel goed wat hij wil(over heel veel zaken) en hoe hij het gaat aanpakken. Dus zou heel goed kunnen zijn dat hij weet welke weg hij gaat bewandelen en is het wachten op de juiste persoon. Of ik dat ben zal de tijd leren.
  voor nu is dit tempo goed in de kennismakingsfase, maar als we straks deze fase voorbij zijn wil ik dat hij duidelijk de leiding neemt. Dan wil ik dat hij duidelijk zegt wat hij wil en actie onderneemt bij alles. Mocht het nodig zijn stuur ik subtiel bij of rem het tempo iets af. Begrijp je wat ik bedoel? Denk uiteindelijk dat alle vrouwen dit willen. ( in jouw geval zou ik iets duidelijker gaan zeggen wat je wil en neem iets duidelijker de leiding op je. Voer het tempo van de leiding nemen op, op subtiele manier. Dus bij iedere stap iets meer tot het op een niveau is waar jullie beide mee kunnen leven.
  Dus ik zou voor de vakantie zeggen tegen haar: Na de vakantie wil ik met je uit eten. Geef direct dag en tijdstip door dat je haar komt ophalen. Zegt ze kan niet gelijk een nieuwe datum afspreken. Je niet weg laten sturen met lege handen. Laat zien dat je dit duidelijk wil(leiding nemen). Niks zeggen wat je wil gaan bespreken. Laat haar nu maar even sudderen. Normaal ben ik tegen sudderen want ik ervaar het als aan het lijntje gehouden worden maar in haar geval is het denk ik de enige juiste actie. Ze heeft dan mooi de tijd om na te gaan denken over jullie 2 en hoe verder en dat is wat je wil.
  Ik denk dat we af moeten van die standaard regels. Zoals man moet niet te snel gaan.
  Ik denk dat beide personen dat moeten bepalen. Beide zijn uniek in een (toekomstige) relatie en geen enkele relatie is hetzelfde net zomin als elk mens.
  Mensen moeten meer op hun gevoel af gaan zowel in dagelijks leven als in de liefde.
  De wereld zou er beter en relaxter uitgaan zien. Denk je niet?
  Vraag me af wie dit soort onzinnige ongeschreven regels verzonnen heeft.

  Als jouw gevoel zegt dat het goed is om haar als eerste haar uit te nodigen doe dat dan ook!
  Je gevoel geeft aan wat goed voor jouw is. Je gevoel en intuitie is altijd juist.
  Nooit aan twijfelen. Als ik geluisterd had naar mijn gevoel en intuitie had mijn leven er heel anders uitgezien. Maar gedane zaken nemen geen keer.
  Mensen gaan twijfelen omdat ze zich aflaten leiden daar allerlei regels, wat vind de ander ect. Als jou gevoel zegt doen, doe het ook. je krijgt meestal maar eenmaal de kans.
  Als mijn gevoel bij mij zegt mail hem, mail ik hem. Ik ga niet zitten denk wil hij dit? Vind hij het wel leuk? Mocht het zo zijn laat diegene het wel weten.

  Ga lekker vakantie vieren 2 weken is niet lang.Hou het warm met korte vluchtige mailtjes. Vertel niet alles zodat je genoeg gespreksstof hebt bij etentje als het even stil mocht komen te vallen.
  Laat maar zien dat je een eigen leven hebt en dat zij daar deel van mag uitmaken als zij dat wil. Het word haar keus wat ze wil.
  Laat het etentje maar het moment van de waarheid worden en je insteek hierbij is goed.
  Ze kan het zelf maken en breken jullie realtie en dat zou ik zo tegen haar zeggen ook.
  Duidelijk en confronterend maar blijkbaar moet en wil ze het zo.

  Succes ermee!

  Ik hoor je weer als je wat kwijt wil of advies nodig hebt.
  Of ik vraag jouw om raad dat zou ook zo maar kunnen.
  Mocht ik je voor je vakantie niet meer lezen. Veel plezier op je vakantie.

  Groeten Moon

 84. Hoi Ivo,

  Aanvulling.

  Volgens mij ben jij ook een man van eer en principe. Klopt dit?
  Mijn gevoel zegt van wel. Dat lees ik tussen de regels door van je stukjes die je schrijft.
  Waarom handel je er dan niet naar?
  Ben benieuwd.

  Ik denk trouwens dat de meeste mannen diep in hun binnenste en ziel nog steeds het eergevoel en principeel zijn in hun genen hebben en graag willen tonen zeker als ze voor een vrouw gaan.
  Maar door de ontwikkelingen van de afgelopen decennia hebben mannen zich zo geprogrammeerd om het te onderdrukken en dat is een zeer slechte ontwikkeling!!!!
  Hierdoor zijn mannen zich zelf niet meer, trekken de verkeerde vrouwen aan kijk maar naar het percentage echtscheidingen. 1 op de 3 huwelijken gaan kapot!
  Mannen gaan steeds meer vrouwentrekken overnemen om maar te voldoen aan het beeld wat men nu wil en bewust creert.
  Daarom zegt een vrouw ook “er zijn maar weinig leuke mannen!”
  Mannen zijn nu cloonen van elkaar geworden hij durft zijn ware gezicht niet meer te laten zien om maar niet uit de toon te vallen. Is dat niet zeer triest dan?
  De vrouw zegt eigenlijk opzijn venus IK MIS EEN ECHTE MAN.
  Begrijp je nu wat ik en alle andere vrouwen tegen jullie Mannen zeggen in het algemeen?

  Ik zal je zeggen hoe ik een man wil zien.
  Puur zoals hij is van uiterlijk en innerlijk.
  Geen geharste gladde man. Man moet niet zacht, rond en wollig van buiten en binnen zijn.
  Nee we willen geen mannen met losse handen dat heeft niets met man zijn te maken maar met disrespect voor de vrouw en je zelf niet kunnen beheersen!
  Als een man deze eigenschap heeft is hij geen man! Mag hij de titel “man” niet eens dragen mijn inziens!
  Jullie zijn altijd sterker als wij dus jullie zullen altijd op dit vlak van ons winnen.
  De man die ik ambieer is ongepolijst maar wel verzorgd. De gothic man met kort of lang haar komt daar het dichts bij. Ze hebben schijt aan de heersende regels, zijn wie ze zijn en kleden zich zoals ze willen. Wil niet zeggen dat ik voor een casuel man niet kan vallen.
  Nou zeg ik niet dat alle manen gothic moeten worden.
  Maar de strekking van mijn verhaal is:
  Wees jezelf, laat zien wie je echt bent, waar je voor staat, waar je voor gaat, wat jij belangrijk vind als man en als partner.
  Je zal zien dat je dan ook de juiste vrouwen gaat aantrekken.

  Wat wil jij in een vrouw zien van uiterlijk en innerlijk.
  Ben er zeer benieuwd naar. Zal op jouw reactie wederom uitgebreid reageren.

  Zo even fijn om eens echt te kunnen schrijven wat ik al zo lang kwijt wil over mannen.
  Trouwens iedere man die dit leest ndig ik uit te zeggen wat jullie in een vrouw zien, vertel ook over jezelf, je eer en princiegevoel.

  Zie uit naar jullie reacties.

  Groeten Moon

  (Kijk maar om je heen. Bijvoorbeeld in het onderwijszijn nog nauwelijks mannen.
  Jongens hebben geen rolmodel meer op te spiegelen is ZEER slecht! We zijn compleet aan het doorslaan naar een complete vrouwenmaatschappij.)

 85. Hoi Moon,

  Ja, ik begrijp (deels) wat je bedoelt met hoe mannen zich gedragen. Er lijken allerlei verwachtingen te zijn over hoe je je als man moet gedragen en daardoor raken veel mannen (ik in ieder geval wel) in verwarring. Eigenlijk wil ik het liefst gewoon mezelf zijn en daar naar leven, maar dan hoor en zie je alles om je heen en ga je dus twijfelen aan of je wel jezelf kan/mag zijn.
  Ik ben inderdaad wel iemand van eer en principes, misschien wel te veel. Mijn beeld rondom een relatie is misschien wel een beetje traditioneel, ik wil er graag zijn voor haar en af en toe het gevoel hebben dat ze mij nodig heeft. Net zo goed als dat ik haar nodig heb. Ik wil in een relatie totaal trouw, open en eerlijk naar elkaar zijn. Dus als ik me goed voel én als ik me slecht voel. Zo zal ik er voor haar zijn om de goede momenten samen te beleven en een steun voor haar te zijn op de minder goede momenten. Natuurlijk vind ik het fijn als ik aan het begin haar voor me kan winnen, maar waarom spelensommige vrouwen dan ook vaak het spelletje van hard to get? Is dat echt hoe vrouwen zich willen voelen of is dat ook iets waarvan ze denken dat het er bij hoort. Een man is ook maar een mens en als de vrouw niet laat merken gesteld te zijn op zijn toenadering leidt dat vaak tot twijfel en daarmee het einde van de poging. Zoals je zegt heeft dat misschien ook wel met eergevoel te maken.
  Een man wil graag het hart van zijn droomvrouw veroveren, maar moet daar wel de kans voor krijgen (enerzijds doordat zij hem niet te snel af is en anderzijds door het signaal te krijgen dat het veroveren gewenst is:)
  Ik ben ook vaak bang om te snel te gaan en wacht dan te lang af. Bij deze vrouw heb ik meer naar mezelf geluisterd, maar ga ik misschien weer te snel.

  Misschien ga ik je raad maar opvolgen en gewoon dicht bij mezelf blijven. Daten en het begin van een relatie moeten je een goed gevoel geven en als dat niet zo is, is dat misschien ook wel een signaal. Maar eh, ze is zo leuk dat ik het ook wel een kans wil geven. Maar wellicht heb je gelijk dat door bij mezelf te blijven ik uiteindelijk mijn droomvrouw wel vind en als deze vrouw dat niet kan handelen, is ze kennelijk toch niet mijn droomvrouw:)

  Het is sowieso wel vreemd nu. Wat ik al zei was zondag (naar mijn idee) een leuke dag tot het afscheid dat ineens heel koel was. Daarna ook weinig reactie van haar gehad. Ik heb haar de foto’s gemaild en ik zie dat ze ze bekeken heeft, maar geen reactie. We spelen ook Wordfeud en daar speelt ze wel af en toe, maar ook daar op de chat nauwelijks reactie.

  Ik heb haar gisteren een mail gestuurd, gewoon met wat ik had gedaan en de vraag hoe haar dagen waren. Aan het eind heb ik aangegeven dat ik het zondag leuk vond en dat ik na 2 weken na mijn vakantie weer wat leuks wil gaan doen. Heb haar ook een dag gegeven dat ik zou willen afspreken. Nog geen reactie gehad. Ga ik ook alweer door twijfelen. Ze was vandaag vrij (moet vanavond laat werken) en dan denk ik nu dus dat ze niet terug mailt omdat ze niet verder wil en niet weet hoe ze dat moet zeggen…. Ahhhh, dan heb ik liever dat ik het gewoon weet, hoe jammer ik het ook zou vinden.

  Buiten dit hele “gedoe” ben ik steeds meer aan het veranderen en dingen aan het doen die IK wil en op de manier waarop IK het wil. Dat komt ook door mijn vorige relatie (lang, meer dan 10 jaar) waarbij ik heel veel heb moeten geven (meer dan ik kreeg) en waarbij zij uiteindelijk aangaf dat ze vond dat ik niet sterk genoeg meer was. Ja wat wil je, als ik sterker had opgetreden waren we nooit zo lang bij elkaar gebleven. Nu weet ik dus dat mezelf onbeperkt aanpassen geen garantie voor succes is en daar heb ik dus niet langer zin in. Misschien dat ik door deze nieuwe “relatie” er ook wel steeds meer achter kom wie ik ben en wat ik wil en dat is sowieso al winst:) En waarschijnlijk wordt ik daardoor ook weer meer een echte man die zijn eigen ding doet en wil je mee doen, prima, en zo niet, ook goed.

  Ben het trouwens met je eens dat mannen die hun handen niet thuis kunnen houden geen echte mannen zijn, dat zijn gewoon laffe wezens die hun eigen onvermogen proberen te compenseren met fysieke kracht. Daar kan ik ook echt boos om worden, want die verpesten op die manier ook het beeld dat sommige vrouwen hebben van mannen, een echte man kan zijn emoties tonen als het nodig is, maar weet zichzelf ook te beheersen.

  Groetjes, Ivo

 86. Hoi Ivo,

  Bedankt voor je open en eerlijke reactie!
  Zoals jij het beschrijft van man en vrouw zo zie ik het dus ook.
  Exact op de letter!
  Door dik en dun ga ik als ik een relatie heb.

  Opdit moment leef ik mijn leven, doe mijn ding en wat de omgeving zegt (99%) heb ik lak aan. Mijn ervaring, het is info waar je niets mee kan of ze geven bewust verkeerde info.
  Al zo vaak mee gemaakt. Kan je alleen adviseren leef jouw leven en wees jezelf.
  Welke relatie je in dit leven ook opstart het heeft geen eeuwigheidsgehalte meer, vriendschappen, relaties, banen ect. Alles is wegwerp tegen worden. Bleh!

  Waarom spelen vrouwen hard to get? Geen idee ik heb het nog nooit gespeeld weet niet hoe het moet. Maar ik snap niet waarom je met een man die je leuk vind dit spel moet spelen?! Sorry dat ik je geen antwoord hierop kan geven.

  Maar hoe lang wil of moet een man de kans krijgen zijn droomvrouw te krijgen/veroveren?
  Weken, maanden hoeveel langer?
  Hoe zou jij de (ideale)situatie zien om je droomvrouw te veroveren?

  Ik vind dat je helemaal niet te snel gaat! Maar dat is mijn mening.

  Als er geen goed gevoel meer in een( begin) relatie is klopt er volgens mij iets niet, anders krijg je het signaal niet. Intuitie. Ja die hebben jullie ook. Gebruik hem goed.
  Wat reageert ze raar! Ik snap het niet ga je eerst blij doen en daarna zo afstandelijk.
  Zou haast zeggen tegen je zegt haar voor je vakantie dat je het niet lekker vind gaan, dat ze tijdens de vakantie maar eens goed na moet denken wat ze wil verder of niet.(straks verziekt ze jou vakantie nog door haar gedrag en houding)
  En dat je na de vakantie een duidelijk antwoord wil.
  Zou dat etentje nog maar even laten.

  Je hebt dezelfde fout als ik begaan.
  Je hebt je volledig weggecijfert in een relatie ten gunste van een andere partner.
  En dat is niet goed, later komt je echte ik naar boven en gaat het fout.
  Deed ik ook. Doe het niet meer, de ander houd ook maar rekening met jou zo niet einde oefening he pijnlijk ook. Kies voor jezelf. Maar de conclusie heb je gelukkig al getrokken.

  Gister zagen we elkaar nog.
  Ik kwam het terrein op lopen en hij stond buiten te roken.
  Hij heeft de hele tijd staan kijken toen ik aan kwam lopen en we maakte een praatje.
  Toen we wegging zei hij tot eind van de maand(rest van de maand werken we niet meer samen tot begin februari). Ik zei nee word begin februari. Ik zei ik sms je maar ik bedoelde mailen. (zenuwen) Hij gaf niet aan het niet te willen hij stond met een grote lach op zijn gezicht.

  Vanavond nieuwjaarsborrel ben benieuwd of hij er ook is.

  Ik heb het plan op gevat om van de week een mail te sturen waarin ik zet.
  Ik vind je heel leuk wil je beter leren kennen. Vooraf gaand even kort verhaaltje.
  Goed idee? Weet even geen betere manier om het aan te pakken, weiger op mijn werk het open en bloot te doen. Ze hoeven niet alles te weten.

  Ik wens je succes met je beslissing hou me op de hoogte.
  Sterkte!

  Groet Moon

 87. hey moon en ivo,

  Is het niet zo als een relatie uit gaat van lang bij elkaar zijn dat er altijd 1 van de twee veel te veel geeft, dat de energie op is, bij degene die heel veel geeft ,geeft volgens mij ook vaak aan dat het niet meer gaat. Ook ben ik er van overtuigd doordat je veel geeft.. ik heb namelijk hetzelfde gedaan, ik had niet 2 kinderen ik had er 3 .. ik ging kapot van het geven op alle vlakken, en alles kwam er nog bij, werken kinderen verzorgen, me druk maken om hem of het wel goed ging, helpen met soll. brieven, met iedereen had die wel wat en ga maar door, dit heeft mij zo ongelooflijk veel energie gekost dat ik nu nog aan het herstellen ben, en dat is geen grap. Bij iemand waar je veel om geeft wil je denk ik ook nog niet zien dat dat zo is , dat je zoveel alleen maar geeft, je denkt ( net als ik omdat ik zelf ook best traditioneel ben) dat het erbij hoort. Not dus. Momenteel leer ik van andere relatie´s en vind het allemaal niet makkelijk , waar leg je de grens wat jezelf prettig vindt en tollereert van de ander om ook als gelijkwaardig behandeld te worden. hmm dat is een omslag, maar net als ivo aangeeft, je wilt nu meer het op jou manier en daar is helemaal niets mis mee, namelijk de andere waarvoor jij zoveel gegeven hebt wilde het telkens op zijn/haar manier.. waarom inderdaad heft niet om en doe het op jou manier, denk dat dat alleen maar gewardeerd wordt door de medemens.

  Ik zie nu bv wat er om me heen gebeurt met mensen die dit overkomen en net uit een scheiding komen en bv te veel megaand zijn geweest of ga maar door, die kwetsten nog anderen omdat ze zelf nog de balans moeten vinden om zelf aan te kunnen geven wat ze nu daadwerkelijk willen. Dat is voor de mensen die gek op zoon persoon zijn ook echt verwarrend omdat degene dan vaak niet weet wat je er gewild word, omdat dat toch uitgestraald onbewust wordt.

  Ook ben ik voor vadertje tijd, een relatie die je aangaat moet groeien vooral als jezelf uit een langdurige relatie komt, heel veel zeggen dan ach je hebt zo weer een nieuwe relatie en ga maar door, maar waarom moet dat dan zo snel, mag je niet meer tegenwoordig even op adem komen om weer jezelf te worden. Ik zie het wel zo, geef elkaar begrip en ruimte in zoon situatie nog en rustig aan.. wat moon zegt bouwen aan iets stabiels dan op drijfzand, en menig een gaan vaak bouwen op drijfzand nadat ze zelf een langdurige relatie achter de rug hebben… vandaar dat er dan weer heel veel mensen uit elkaar gaan.

  Ook ben ik een vrouw die het vind dat een man echt wel wat moeite moet doen om een de vrouw te krijgen hoor. Heb het nu een paar keer meegemaakt dat ik er achteraan ging ,maar als vrouw zijnde raad ik het echt af, je wordt niet serieus genomen door de man! dat is echt wel mijn ervaring hierin nu.

  maar ik wou eigenlijk jullie nog de beste wensen geven..

  Ovi , ik denk dat je het goed doet hoor, en pusch niet teveel, er zal een reden zijn waarom ze dit doet en je aftasten … dat is logisch. Je merkt neem ik aan of er die klik is of niet, ook als man, soms moet iets juist moeizaam gaan wil je een stevig fundament bouwen, en inderdaad wat moon aangeeft, blijf bij jezelf.. die is zo belangrijk.. dat heb ik echt moeten leren waar ik nog in zit dat proces maar merk dat dat wel werkt, en dan ook de juiste gevoelens naar boven komen voor desbetreffende persoon..

 88. Hoi Anne en Moon,

  Even een update voordat ik een week op vakantie ga. Er kwam nog steeds geen reactie op mijn mail. Het enige teken van leven was het af en toe spelen van een woord op Wordfeud.
  Zo langzamerhand is het ook voor mij wel duidelijk, als ze me echt leuk had gevonden had ze allang gereageerd. En ik baal eigenlijk ook wel dat ze niet eens even de moeite neemt om me te laten weten wat er aan de hand is. Als je toch een tijdje leuk contact hebt en een aantal keer hebt afgesproken vind ik dat je over en weer wel het respect en fatsoen verdiend hebt om te weten wat er speelt. Het kan best zijn dat zij het minder leuk vond dan ik, maar heb dan het fatsoen om (al is het maar in een kort berichtje) te laten weten dat je verder geen contact meer wil of dat je meer tijd nodig hebt om zelf na te denken of je wel meer wil. Ik zou daar in ieder geval eerlijk over zijn, gewoon omdat ik dat wel zo netjes en fair vind. Begrijp me goed, ik vind haar verder echt een TOPvrouw. Ze past precies in wat ik zoek in een vrouw, maar dit vind ik gewoon echt niet tof.
  Ik heb zitten twijfelen, want ik wilde voor mijn vakantie wel weten waar ik aan toe ben en ik wilde haar er ook niet te makkelijk vanaf laten komen, heb toch recht op een eerlijk antwoord.
  Ik was tussen de middag op weg naar huis en toen zou ik toch bij haar in de buurt komen dus ik heb haar gebeld om te gaan lunchen, maar ze nam niet op (terwijl ze vlak daarvoor wel een woord gespeeld had). Thuis gekomen heb ik een mail gemaakt met daarin dat ik in ieder geval een leuke tijd gehad heb en dat er voor mij op dit moment maar 1 conclusie is, namelijk dat ze niet verder wil. Had daar ook ingezet dat als ze wel verder contact wil , dat dat dan vanuit haar moet komen, maar dan wel op een andere manier. In de tussentijd had ik nog een keer proberen te bellen omdat ik het gewoon van haar wil horen. Weer niet opgenomen. Later vlak voordat ik de mail wilde versturen belde ze terug. Ze had haar ringtone niet herkend en zag nu pas dat ik 2 keer gebeld had. Ze belde alleen omdat er misschien iets ergs was en wilde weten waarom ik gebeld had. Ik heb toen gezegd dat ik met haar had willen lunchen en dat ik wilde weten of alles goed was omdat ik al de hele week niks van haar gehoord had. Daar reageerde ze alleen maar op, ja het is goed en ik heb veel ’s avonds moeten werken, wilde dus uitslapen en moest ook andere dingen doen. Dat heeft haar eerder in de maand overigens niet tegengehouden om met me te mailen, dus vind dit echt een rare verklaring. Ze reageerde vrij kortaf en zij dat ze moest ophangen omdat ze op haar werk was aangekomen (dat geloof ik ook wel, was ook rond de tijd dat ze moest beginnen). Hoewel er volgens haar dus niks aan de hand was, blijf ik het vreemd vinden dat ze verder helemaal niet gereageerd heeft, zeker met de verklaring dat ze wilde uitslapen…
  Ze wist zogenaamd ook niet meer wanneer ik op vakantie zou zijn enzo. Nou, lekker geinteresseerd geluisterd dan. Ik ben er nu dus eigenlijk wel klaar mee. Ik heb de mail gedelete zonder te versturen. Ik had haar daarin nog bedankt voor de leuke tijd tot nu toe, maar dat vind ik met haar verklaring eigenlijk een beetje raar, hoewel het wel klopt. Wat mij betreft heb ik genoeg moeite gedaan om haar een opening te geven om eerlijk te zeggen wat er is. Ik heb voor mezelf besloten om te stoppen met contact opnemen, ik ga nu lekker op vakantie. Als ze wel contact wil, is zij nu eerst weer even aan zet en afhankelijk van of en hoe zij weer contact opneemt zal ik mijn antwoord formuleren. Zoals gezegd vind ik het een leuke vrouw en heb ik alle tijd om rustig te kijken of en hoe verder, maar niet meer op deze manier.
  Ik roep dit nu wel stoer, maar voel me natuurlijk wat minder prettig. Het voelt goed om meer voor mezelf op te komen, maar ik vind het heel jammer omdat zij verder zo leuk is. Ook krijgt mijn zelfvertrouwen en mijn vertrouwen in anderen hier wel weer een flinke knauw van. Hoe kan je nou iemand vertrouwen als het zo gaat, je denkt een leuke tijd te hebben, lacht veel, spreekt af en ineens zonder verklaring, zonder uitleg pats boem over….. wordt hierdoor weer een stuk wantrouwender en afwachtender naar vrouwen. Een volgende keer zal ik weer minder bereid zijn mezelf bloot te geven, terwijl dat eigenlijk helemaal niet is hoe ik me wil voelen, maar het zal wel weer een flinke stap zijn. Maar ik ga het redden!

  Ik hou jullie (na mijn vakantie) wel op de hoogte als er ontwikkelingen zijn. Moon, ik hoor natuurlijk ook graag jouw “vorderingen” en als er nog vragen zijn, kom maar op!

  Groetjes, Ivo

 89. wilde reageren op je mail.. ivo ,, heel stuk tekst maar heb het toch weer gedelait..

  zolang er geen kinderen in het spel zijn ivo, is dit gedrag niet goed lijkt me van haar kant. Ik snap heel goed dat jij de bal bij haar neerlegt en wees hierin sterk want als ze eenmaal doorheeft dat je toch weer toenadering zoekt is het een gebed zonder eind en ben jij degene die weer geeft , snap je het systeem.

  Ik denk ook wel eens dat je dit juist op je pad moet komen om er wat van te leren, omdat je zelf al aangeeft dat je in de vorige relatie alleen maar gaf, nou dat ken ik en ik kom dus ook dit soort mensen tegen waar je telkens in moet investeren, ook al ben je nog zo verliefd en voelt het nog zo kl…. ik blijf erbij dat het wel van twee kanten moet komen, en lukt het nog niet helemaal van 1 kant geef dat dan aan en zorg dat de ander nog de ruimte heeft, het gebeurt niet voor niets. Misschien is ze er nog niet aan toe en vind ze je echt wel leuk maar durft ze het gewoon weg niet te zeggen, en reageert ze daardoor heel cool dat jij echt niet meer weet waar je aan toe bent.

  Ik denk dat je het beste het kunt loslaten.. ken je de wet van loslaten en aantrekken.. zo ver moet je gaan, ik moet het nog leren en ben er mee bezig maar het werkt wel… blijkbaar en je krijgt meer respect voor jezelf.
  Als ze echt gek van je is dan komt er echt wel een moment dat het ook kan.. daar ben ik ook van overtuigd. Wil trouwens niet zweverig overkomen over dat loslaten..

  Ik maak hetzelfde mee momenteel en ik wordt er echt niet vrolijk van.. echt. Deze man beweert echt dat die me leuk vind en ga maar door.. het lijkt wel dat die af en toe komt buurten om alles warm te houden en zodra hij kan dat het dan wel gebeurt alleen je moet aan een relatie toe zijn en het weer kunnen.

  Moet wel zeggen dat het momenteel wel erg makkelijk gaat allemaal relatie´s enzv.. kijk maar eens naar de scheidingen en de nieuw samengestelde gezinnen die de drie jaar nog niet eens halen omdat het allemaal hals over de kop gaat, dat wil ik zelf dus niet dus ik zal me erbij neer moeten leggen dat alles op zijn tijd komt hoe frustrerend het ook is. En een beetje slim mens die leest hierover en denkt daarover na en snapt ook heel goed dat het heel geregel wordt als je dit gaat doen.
  Maar hierin heb ik wel besloten dat hoe je het ook went of keert , gewoon aangeven wat er is inplaats van bruut niets meer te laten horen terwijl je echt intiem bent enzv… vind ik minder dan respectvol ..
  Daardoor krijg je twijfels , verwarring en ga maar door, en dan moet je leren om heel dicht bij jezelf te blijven en dat is zo moeilijk om dat proces te leren, omdat je jarenlang anders gedaan hebt en kent.
  Maar door onze leerschool in onze vorige relatie die lang duurde waar we alles voor overhadden en onszelf wegcijferden omdat we alleen maar gaven, kan dat natuurlijk in een nieuwe relatie niet de bedoeling zijn .. dat moet van beide kanten komen en die les leren we met vallen en opstaan.. vind het zelf best zwaar die weg. Maar ik leer ondertussen ongeloofelijk veel van mezelf.. en leer hierin ook mezelf kennen.. hmmmm das ook mooi toch !!

  Zelf heb ik besloten om inderdaad rustig aan te doen, en als deze man het meent moet hij maar contact opnemen met mij.. net zoals jij aangeeft ivo en daar is niets mis mee dat heet zelfrespect, maar als er gevoelens spelen is het zo lastig allemaal.
  .. ik hoef geen uiteleggen waarom iemand iets doet, daar zijn redenen voor en als men dat wil vertellen prima op zijn tijd enzv.. omdat ik zelf plaatjes kan invullen enzv.. maar wel heel duidelijk moet zijn wat hij wil, en daarin kan ik kijken wat ik er mee wil en of ik het dan nog wil …natuurlijk…
  Ik ben geen jojo in mijn gevoel , ik kan niet en mezelf totaal geven en vv bruut worden afgebroken om niets meer te laten horen, vind dat nogal gevoel en intiem kwestie, daar speel je niet mee..meestal de mensen die dat doen zijn zelf onzeker alleen laten ze dat niet blijken om op deze manier te spelen van afkoelen en aantrekken.. alleen ze vergeten 1 ding ze jagen juist de mensen weg waar ze wel de klik mee hebben erg jammer is dat.. omdat ze er nog niet zijn.

  Nu vind ik mezelf belangrijk en ga voor mezelf en mijn kinderen hij kan een plek in mijn leven krijgen of nemen als hij het meent alleen denk wel dat ik niet meer zo snel overtuigd ben door dit aantrekken en afstoten,hoe gek ik ook ben op deze man..
  ps ivo… hele fijne vakantie..

 90. oo ivo,, en ik dnek dat ik er zelf ook wel een beetje klaar mee ben met daten en mannen.. zal je zeggen waarom,,

  ben op mijn plaat gegaan doordat

  – een man deed dat die vrijgezel was, tevens mijn collega´s en bleek dat die toch een vriendin had, en mij zag als minnares, toen ik daar achter kwam enzv.. en aangaf dat ik daar dus geen trek in had, heeft hij al het contact verbroken..

  – een andere man, die heel verliefd op me was waarmee ik zelf heel duidelijk had aangegeven echt meerdere keren dat ik hem als vriend zag, dusdanig mijn afspraakjes verknalde door echt rotopmerkingen te maken omdat ik aan het daten was.

  – vervolgens een man leerde kennen van deze man dat ik dacht ( hoe naief) dat hij het vriendschappelijk bedoelde omdat je wel eens een gesprekspartner zoekt, maar er heel andere bedoelingen bij had, daar kwam ik ook gelukkig op tijd achter , contact verbroken en vervolgens is de vrouw de hoer , snol of weet ik maar.. eigenlijk kwam hier dus het stukje filtering waar wet het eerder over hadden.

  – een man meemaken van een goede vriendin maar alcohollist en werd lastig hier naar mij en handtastelijk dat ik melding moest maken .. en zijn vrouw het allemaal maar normaal vond, dat hij hier lastig was enzv.. hoezo kop in het zand..van haar… ??!!! ( ze houden plaaqtje hoog status, maar ze liggen momenteel in scheiding)

  -man leren kennen die net de relatie uithad en hebben het drie maand vol gehouden leerde mijn kinderen kennen ( ben er altijd heel voorzichtig mee nl..)bij mij heel veel over de vloer, maar vv even thuis was op een donderdag , ex komt langs om haar autootje te laten zien volgende dag was meneer terug bij haar..???!!!

  Dit is allemaal gebeurt in langer dan vijf jaar na mijn scheiding hoor. Dus ik vertrouw niet zo erg meer de mannen.. kan nog wel wat opnoemen maar dat stukje heb ik al een tijdje terug op deze site gezet.. maar ik denk dat dit toch wel mijn dingen zijn die me overkomen zijn, en ik niet meer echt vertrouwen heb in mannen, hoe ze je benaderen enzv… af en toe dacht ik …maar dat houd ook in dat ik minder spontaan ben geworden en ook niets meer doe van mijn kant.. Toen ik getrouwd was was mijn spontaanheid makkelijk mannen grapte ik wel mee maar ging veilig naar mijn vertrouwde partner, als je als vrouw alleen staat en je ziet er goed uit en bent spontaan.. en sportief tja dan kun je inderdaad wel hard op je .. snuit gaan.. en ik denk dat we na een lange relatie weer gewoon je draai moet vinden wie , wat en waar je wilt , wat je wilt enzv.. de juiste partner komt dan wel, en als het gemeend is in gevoel dan moet je af en toe de tijd de ruimte geven… dan komt degene waar je van houd echt wel terug of op de stoep. Ik zeg altijd maar zo, iets wat fundament moet krijgen gaat soms moeizaam met opbouwen met ups and downs.. maar als het fundament en vertrouwen er is denk ik dat je juist dat kan bouwen wat werkenlijk de moeite waard is..

  DIt moest ik nog even kwijt… hahahah groetjes

 91. Hoi Ivo,

  Lekker genoten van je vakantie?

  Wat heb je aan een TOPvrouw die het zo af laat weten?!
  Ze reageert echt raar op je hoor.
  Als ik een man echt leuk vind ga ik graag op date en maak er echt iets leuks van.
  En ben open en eerlijk als een situatie hierom vraagt.
  Kan ik van haar niet zeggen!

  Goed dat je haar de gelegenheid geeft om met jouw het contact te herstellen.
  Ga er alleen niet op zitten wachten, ga gewoon je gang.
  Ben benieuwd wat ze gaat doen.
  Ik hoop dat ze lef heeft om eerlijk en open tegen je te zijn.

  Nou bij mij schiet het niet op.
  Verder als alleen flirten komt het niet op het werk(aantrekken en afstoten). Verder niets.
  Ook bij hem legt nu de kans. Wil hij verder oke. Wil hij alleen flirten ook oke. Wil hij niks ook oke.
  Word moe van steeds de kar moeten trekken. Kost zoveel energie.
  Ben er eigenlijk weer helemaal klaar mee.

  Hou me op de hoogte en heb je vragen hoor ik het wel.

  Groeten Moon

 92. Hoi Moon,

  vakantie was echt helemaal top, super weer, super sneeuw, leuke groep, dus gewoon de hele week lekker genoten:) En hoewel ik er natuurlijk wel aan heb gedacht heb ik mn week zeker niet laten verpesten door haar rare gedrag. Was er eigenlijk in mn vakantie ook wel klaar mee. Iemand die op deze manier reageert hoef ik niet of er moet een heeeeeeeeele goede reden voor zijn.
  Omdat ik vind dat ik meer verdien dan gewoon het laten doodbloeden heb ik na mijn vakantie haar een mail gestuurd net alsof ik niks doorhad, gewoon dat ik een supervakantie had gehad en hoe haar week was geweest, flauw he;)

  Daarop belde ze me maandagavond dat ze had nagedacht en dat ze toch die extra klik buiten vriendschap niet voelde. Daarop heb ik haar gezegd dat ik dat begreep, maar dat ik wilde dat ze het gewoon tegen me zou zeggen en dat ik dus blij was dat dat nu was gebeurd. Toen kwam ze nog even met een excuus dat ze het persoonlijk wilde doen, maar dat dat niet kon door mn vakantie en door de afstand en door… Nou ja, dat zal wel, maakt me ook niet uit. Ik heb haar bedankt voor de leuke mailwisseling, leuke dates en gesprekken en haar veel succes gewenst verder.
  Ik vind het natuurlijk jammer, je hoopt er meer van (gaf zij ook aan trouwens), maar ik ben er ook wel klaar mee. Ik wil iemand die 100% (of eigenlijk natuurlijk 200%) voor me gaat en anders hoeft t niet.
  Had mn profiel op n datingsite weer actief gemaakt en ben nu weer (rustig aan) aan het mailen.

  Jammer dat er bij jou niet echt schot in zit. Goed dat je hem nu meer laat komen. Laat je echter ook nog niet ontmoedigen, zolang hij wel positief richting jou blijft reageren. Juist omdat hij een zoontje heeft zal het bij hem meer tijd kosten en zal hij langzaam maar zeker een nieuwe partner willen leren kennen. Er hangt bij hem veel meer van af dan alleen zijn eigen geluk of teleurstelling. Hij zal heel zeker van zijn zaak willen zijn (of dat nu met jou of zonder jou is). Laat hem af en toe merken dat je positief blijft en dat je nog steeds geinteresseerd bent, zonder al te veel op te dringen. Als je het er nu bij laat zitten zonder zeker te zijn, gaat het over. Dat kan natuurlijk een keuze zijn, want dit gaat jou veel wachten en energie kosten, maar neem dan die keuze wel bewust en niet omdat je de moed laat zinken.

  Succes!

  Groeten, Ovi

 93. Hoi Ovi,

  Wat fijn dat je een zeer goede vakantie hebt gehad en zo genoten hebt.
  Je had het verdient! Fijn dat je tot de conclusie gekomen bent dat zij niet de juiste vrouw voor je was.

  Je hebt de eer aan jezelf gehouden door haar te mailen. Nee, niet flauw maar slim aangepakt.
  Zij kan nog een voorbeeld aan je nemen. Ik vermoed dat zij het had dood laten bloedden aan haar reactie te merken.
  Je hebt nu duidelijkheid en het kost je geen nutteloze energie meer. Wees Hier blij om.

  Je hebt gelijk dat je iemand wil die volledig voor je gaat.
  Alles of niets. Zo denk ik ook.

  Leuk dat je weer actief op zoek bent. Komt helemaal goed, let maar op.

  Zo als jij het schetst had ik het nog niet bekeken. Tuurlijk moet hij rekening met zijn zoon houden en logisch dat je daar niet iedereen bij laat.

  Ik heb nog een dienst met hem geruild voor aankomende feb. Hij moest werken terwijl zijn zoon zou komen in een weekend. Hij is hier erg blij mee.
  2 weekenen geleden had ik mijn bus gemist en via een andere route naar ns station gegaan, we reisden dus samen. Hij is dan voornamelijk aan het woord en ik laat hem praten. Echt alle onderwerpen komen aanbod.(Nou dat is niets voor mij meestal ben ik aan het woord en kom je er niet tussen) toen we op station aan kwamen hebben we nog koffie gedronken en wat gegeten.( ik bood aan en heb de rekening betaald. Vind dat geen probleem. Weet niet of dat slim was? Maar hij accepteerde) toen we op zijn bus stonden te wachten knipoogde hij een paar maal, ik had meerdere malen de neiging om mijn armen om mij heen te slaan maar deed dit niet. Waarom niet? Geen idee.
  Heb niet gereageerd op zijn knipogen omdat dit mijn inziens van alles kan betekenen.
  Is dat ook zo?
  Nu heb ik weer spijt!

  Heel af en te mailen we kort. Hij reageert altijd. Begint de mail alleen nooit met mijn naam en hij eindigt nooit met zijn naam. Vind ik raar.
  Gister had ik een pestbui tijdens dienstoverdacht. Hij begroette iedereen en kwam voor me staan bij de balie. Ik was redelijk afstandelijk maar hij bleef door praten. Ik was echt niet tof. Hij zei later we mailen wel en vertrok met een andere vrouwelijk collega waar hij mee mee reed. Dat stak wel!
  Dus nee, gevoel is nog niet weg. Ik ga nog geen keuze maken want die kan ik niet volledig en wel overwogen nemen.
  Zo simpel is het en we kennen elkaar nauwelijks en zo vaak hebben we nog niet samen gewerkt.

  Wat vind jij van vrouwen opdringerig gedrag? Wat moet ze doen om jou weg te jagen (voorgoed)?

  Misschien moet ik het meer tijd geven.

  Zie uit naar je reactie en succes met daten en je mag altijd om raad blijven vragen.

  Groeten Moon

 94. ik heb alles hier even aandachtig gelezen omdat ik mijn flirt nu ook niet begrijp. ik zal de situtie even uitleggen. ik lig momenteel in een scheiding en hij ook. we hebben elkaar leren kennen via onze hobby. de ene keer laat hij duidelijk doorschemeren dat hij mij leuk vind. we hebben dagelijks contact met de sms. af en toe een dag niet. we hebben elkaar nu 3 keer gezien en ook seks gehad. na gisteren snap ik echt helemaal niks meer van mannen hoe hij er nu in staat. zegt hij dingen die ik wil horen??? gisteren ging hij weg en toen kreeg ik een sms van hem. je bent echt heel leuk en lekker. uiteindelijk na wat smsjes vroeg ik hem of hij al verslaafd aan mij was. zijn antwoord hierop was dit kan ik beter aan jou vragen want ik merk dat je heel veel gevoel voor me hebt. aangezien we in een situatie verkeren die niet bepaald ideaal is, heb ik erop geantwoord dat er wel iets gevoel bij komt kijken maar dat ik mijn plek weet……
  uiteindelijk hebben we een hele conversatie gehad waarin ik (kort uitgelegd) dat ik geniet van wat we nu hebben maar geen verplichtingen naar hem wil en eerst mijn eigen plekje wil. dat ik het jammer vind dat we elkaar in deze situatie hebben leren kennen en dat we gewoon moeten blijven doen wat we nu doen en we wel kijken waar het schip strand want we kunnen beide niet in de toekomst kijken.
  hij gaf aan er hetzelfde in te staan, maar ik had het voortouw in het gesprek.

  nu vraag ik mij af: zijn mannen dan zo dat ze maar hetzzelfde zeggen als de vrouw?? zo van dan kan er niks fout gaan. eigenlijk vind ik hem mega leuk maar durf dat niet naar hem te uiten om bang te zijn dat hij me te claimerig vind. hoe staan mannen hierin??

 95. Hoi Midie,

  Je hebt 2 klassieke fouten gemaakt.

  Punt 1:
  Je ligt in scheiding.

  Je hebt nog niet afgesloten je oude relatie en alles verwerkt wat je daarin hebt meegemaakt en je gaat gelijk de volgende relatie in. Stom super stom!
  Dat kan niet, je moet eerst afsluiten en tot rust komen en dan weer een relatie ingaan.

  Punt 2:

  Je hebt hem seks gegeven veel en veel te vroeg.
  Hij zegt je bent leuk en “lekker”.
  Hij zegt op zijn marsiaans:” Je bent mijn snol, ik heb je alleen nodig voor de seks. Hahaha.”
  Je hebt het me zo makkelijk gemaakt en ik blijf je gebruiken.
  Snap je zijn woordspelling?
  Dus je hij hoeft geen moeite meer voor je te doen.
  Daarom behandeld hij je zo.

  Kap maar met deze vent want hij speelt met je en dat blijft hij doen zolang jullie samen zijn.
  Je bent in zijn ogen een snol en dat verandert nooit meer. Spijt me.
  Heb bovenstaande fouten ook wel eens gemaakt. Mij krijgen ze niet meer zo gek als vrouw. Lees mijn stukjes nog maar eens na, hierboven.

  Mannen gaan in principe in eerste instantie voor alleen seks en niet voor een relatie.
  En jij hebt bij de 3e date seks gegeven. Dus de spanning is weg. Krijg ik haar of niet?
  Je hebt zijn jachtinstinct om zeep geholpen.

  Hoop dat ik je vragen beantwoord heb.
  Mocht je meer vragen heb stel ze gerust.

  Groeten Moon(vrouw)

 96. Ik ben stapelverliefd geweest op een meisje en nu nog altijd na meer dan 6 maanden. We zaten samen op kamp en het klikte waanzinnig goed, we hebben geslowed en het was redelijk duidelijk dat ze me zag zitten, maar ze wilde nog geen relatie (zij is 15 ik 16) omdat ze zichzelf te jong voelde (of dit waar is, weet ik niet). Maar na het kamp bleef ik maar smsjes sturen en voor ik het wist typte ik iets van: ik heb het weer verkloot hé, waarop zij antwoordde: wat? Ik: ik dacht dat we meer konden zijn dan vrienden… En zo hebben we een hele discussie gehad.

  Daarna heb ik blijven sturen en discussiëren, heb meerdere malen geprobeerd met haar te babbelen, maar ze wilde niet meekomen met mij… Tot ik op een bepaald moment kwam dat ze me compleet negeerde. Ben er nog steeds niet over, heb niets meer gestuurd of gezegd de laatste 2 maanden en ik ben bang dat het NOOIT meer goed zal komen… Want, toen ik haar verloor, ging alles achteruit: de punten op school gingen heel zwaar achteruit, ik geloof niet meer in mezelf en verloor een goeie schoolkameraad plots, zonder reden, praat hij niet meer met mij. En dat terwijl ik op het kamp door iedereen werd beschouwt als de gelukkigste mens op aarde, blakend van gezondheid en zelfvertrouwen. Ik denk persoonlijk dat zij de sleutel is om mij terug de oude te maken. En daar kan ik heel moeilijk mee leven, want buiten het feit dat ik een relatie wil met haar, wil ik haar gewoon in mijn leven, ik zou al blij zijn moest ze gewoon een goede vriendin zijn, want ik zie haar echt graag en kan haar gewoon niet missen in mijn leven. Mannen kunnen dus degelijk verliefd worden als een vrouw, en praten er ook over met ECHTE vrienden waarmee je alles kan delen.

  Heeft iemand soms nog tips of een goed plan om alles weer in orde te kunnen maken met dit meisje.

 97. Hoi Mr Unknown,

  Ja je hebt het verknalt en voorgoed!
  Komt nooit meer goed. Een advies hoe rot en pijnlijk het ook klinkt je verliefdheid verdwijnt vanzelf.
  Zat in de zelfde situatie als jij. Bij mij duurde het ruim 1,5 jaar om er over heen te komen maar nu is het over en ik voel totaal niets meer voor die persoon.
  En gelukkig maar, het was verspilde tijd!

  Waarom tijd en liefde in iemand blijven stoppen die jou niet waardeerd en ziet staan?
  Leuke meiden zat.

  Ga door met leven. Ga leuke dingen doen, leid jezelf af.
  Verspil geen energie meer aan dit meisje.

  Succes groeten Single

 98. Hoi Moon, Anne en alle anderen,

  weer even een reactie van mij. Hoe gaat het met jullie?

  @Moon, ben je al verder of heb je hem achter je gelaten? Ben benieuwd.

  Even een korte update over mijzelf.
  Na de vorige keer heb ik bewust even weer rust genomen. Was er wel weer even klaar mee en ben vooral gewoon leuke dingen gaan doen (veeeeeeel dansen) en genieten van alle leuke dingen in het leven.

  Tussendoor (nog niet zo lang geleden) wel weer wat contact met een vrouw gehad, ook een paar keer afgesproken, maar ondanks dat we leuke gesprekken hadden was de extra klik (wat dat dan ook mag zijn) er niet. Dus daar ben ik weer mee gestopt.

  Tot deze week….
  Nou ja, vorige week eigenlijk. Ik was af en toe eens wat aan het mailen met een vrouw die had gereageerd op mijn profiel op een datingsite. Niet regelmatig, 1 a 2 keer per week. Dat leidde er op een gegeven moment toe dat ze reageerde dat ik kennelijk niet geinteresseerd was en dat ze dat jammer vond. Nou was ik gewoon echt ontzettend druk die 2 weken dus ik had bijna niet achter de computer gezeten (dat wist ze, maar kennelijk werd ze toch wat onzeker over het uitblijven van m’n mails). Ze gaf aan dan maar even te stoppen met het contact omdat zij er andere verwachtingen van had (op zich een positief signaal). Dat was niet mijn bedoeling (en stiekem is het toch wel een beetje leuk als iemand aangeeft meer contact te willen:), dus ik heb haar teruggemaild dat ik graag contact wilde.

  Daarna hebben we weer een paar keer gemaild en toen ze zag dat ik online was begon ze met chatten. Dat was echt superleuk en ging over van alles, van heel serieus tot gewoon grappig en zowel over ons zelf als over het nieuws en films e.d. Afgelopen zondagavond zaten we te chatten (was pas de 2e of 3e keer) en toen zei ze ineens dat ze het eigenlijk maar gek vond om zoveel van elkaar te weten en elkaar toch niet te kennen. Ja, hoe duidelijk moet het zijn. Ik heb haar dus gevraagd of ze zin had om dan een keer af te spreken. Dat wilde ze wel, gaf wel aan dat ze het ook wel een beetje eng en raar vond, maar dan op een leuke, spannende manier. Zo gezegd zo gedaan, we hadden maandag allebei nog vrij dus maar meteen afgesproken. Ik stelde voor om te gaan lunchen en toen stelde zij voor om te gaan wandelen en lunchen “of is dat misschien te veel?” (positief signaal 2) Daarop geantwoord dat we dan gewoon lekker gingen wandelen en als we daarna allebei nog zin hadden om met elkaar te lunchen we dat dan zouden doen. Dus hebben we gewandeld en daarna wat gedronken en toen zei ze dat ze het jammer vond dat we niet nog een langer stuk konden wandelen… (positief signaal 3) (we waren gestopt omdat het in de zon te warm werd). Dus toen heb ik voorgesteld om een andere route te nemen die door het bos zou gaan en dat wilde ze graag. Toen dus toch maar even wat gegeten en weer aan de wandeling. Na geruime tijd aangekomen bij weer een plek waar we wat konden drinken, daar ook weer een uur zitten kletsen en toen moesten we nog terug lopen (ook weer een uur). Weer bij de auto’s aangekomen, leek dat (helaas) het moment te worden om afscheid te nemen, maar toen gaf ze aan dat het haar leuk leek om toch nog even ergens een biertje te drinken met de benen omhoog (wederom een positief signaal) en dat hebben we dus gedaan (ook al moesten we daarvoor eerst een stuk rijden). Daarna toch maar naar huis gegaan, maar toen hadden we dus inmiddels 9,5 uur (!!! we waren zelf ook verbaasd over hoe ontzettend snel de tijd leek te gaan samen) doorgekletst en gelachen :) We hadden al eens lachend tegen elkaar gezegd dat we straks niks meer te vertellen hebben, maar dat leek geen moment zo te zijn. Niet dat er helemaal geen stiltes waren, maar die voelden nooit vervelend aan.

  We bleken over veel dingen hetzelfde te denken (dat een relatie geven én nemen is bv.) en genoeg verschillen te hebben om gespreksonderwerpen te hebben en af en toe een leuke discussie te kunnen voeren. Echt ik weet dat ik al eerder hier heb aangegeven dat ik iemand leuk vond, maar dit lijkt anders te zijn. Er is geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om het haar te zeggen, maar met een vrouw zoals zij zie ik mezelf wel oud worden. Ik kan iemand best snel leuk vinden, maar het gevoel dat ik er mee zou zou kunnen worden heb ik echt niet snel. Begrijp me goed, ik zeg niet dat ik oud wil worden met haar, daarvoor kennen we elkaar te kort, maar ze is wel het soort vrouw waar ik van droom (of klinkt dit gek?). En de signalen die ik hiervoor aangaf waren toch positief of was dat soort van testen of zo of het lef had om te zeggen dat ik naar huis wilde (wat ik niet wilde)?

  En hier zit natuurlijk meteen het probleem…. ik zou heel graag willen kijken of we echt zo goed bij elkaar passen en daarmee komt dus de angst om dingen verkeerd te doen. Misschien heb ik het wel al fout gedaan door onze eerste dag gewoon zo lekker lang te laten duren, maar het voelde echt goed en er zijn momenten geweest waarop ze weg had gekund en dat wilde ze elke keer niet (dat is een goed teken toch?)

  We hebben nu voor morgenavond afgesproken. Ze komt naar mij toe en dan gaan we eerst een stuk wandelen en daarna zorg ik natuurlijk voor eten. Ik denk dat het sowieso wel weer gezellig gaat worden, maar ik denk dat ik met haar meer wil dan gewoon gezellig. En nee, Moon, dan denk ik niet meteen aan Seks (zoals jij in een eerdere reactie stelde dat mannen in eerste instantie alleen maar seks willen). Wat ik bedoel is dat ik meer wil dan gewoon gezellig praten, dat kan ik met vrienden ook, ik wil een relatie, een maatje, iemand om dingen mee te delen. En pas als dat er is komen er dingen bij zoals inderdaad seks ja, maar dat hoeft dus wat mij betreft zeker niet te snel. En ik heb het gevoel dat zij degene zou kunnen zijn…. hoe zorg ik er nu voor dat ik niet weer gewoon een vriend word (daar ben ik erg goed in namelijk, mensen vinden me vaak aardig, grappig, leuk…..als vriend)… Dit is echt weer raar…. bij die vrouw waar het gewoon gezellig was voelde ik deze spanning helemaal niet (en werd zij steeds gekker op me…:/ en nu vind ik iemand echt leuk en word ik als de dood om iets verkeerd te doen…. en juist daardoor ga ik waarschijnlijk precies de verkeerde dingen doen…

  Nou ja, als iemand tips heeft wat wel en wat niet te doen hoor ik het graag!

 99. Hoi Ovi,

  Met mij gaat het goed.
  Erg druk met werk en andere zaken.
  Nee, heb hem op de never comeback line gezet.
  Hij ging zitten vertellen dat hij verliefd was op een vriendin en hoe hij dit moest aanpakken. Nou daar heb ik geen zin in.Ben er klaar mee.
  Houd hem op een afstand en als ik moet samenwerken ben ik als een blok ijs.
  En nee, hij snapt niet waarom ik zo ijskoud reageer.
  Jammer dan, geen zin meer om er tijd in te steken.

  Voordit moment ben ik weer klaar met de heren en de liefde!
  Komt misschien wel weer maar nu even niet!

  Ovi, mijn ervaring hard lopen is dood lopen.
  Het ziet erin het begin altijd rooskleurig uit en dan in eens is het over en uit.
  En positieve signalen zeggen niets bij je andere relatie waren er ook positieve signalen en in eens sloeg het om. kan hier ook. temper je enthousiasme.
  Verscherm jezelf voordat je weer van die roze wolkt afvalt!

  Laat het los, zie hoe het gaat met deze date. Word het wat is het mooi, zo niet dan heb je gewoon een leuke tijd met haar gehad. Meer dames(mannen) als kerken in dit land.
  Ik denk juist door er te veel over na te denken en te analyseren maak je het (mogelijk) kapot. Nogmaals laat los je wil veel te graag. Ik ben ook zo hoor!

  Vanwaar die haast om een relatie te hebben?
  Angst voor alleen zijn?
  Eenzaamheid?
  Omdat het zo hoort volgens de maatschappij?
  Geloof?
  Druk ouders?
  Andere reden?
  Denk er eens overna.

  Hoop dat het vervolg leuk gaat worden.

  Mijn ervaring is dat mannen na een date direct seks willen en niets anders!
  Waarom ik steeds deze mannen tref geen idee.
  Heb jij een idee hoe dat komt? je reactie hierop graag.

  Ik wil ook een maatje, maar ik word als een man geen seks met me wil ook een vriendin!
  Wil ik niet. Ik kap altijd met dit soort vriendschappen want ik heb geen zin om hun maatschappelijk werkster te zijn!

  Hoop dat je wat met mijn antwoord kan en hoor je visie graag.

  Veel plezier op date!

  Groet Moon

 100. Hoi Moon,

  Je hebt gelijk dat ik rustig aan moet doen en niet te veel moet haasten. Ik probeer er ook relaxed onder te blijven en dat lukt ook wel redelijk, maar ik merk dat ik me vaak moet bedwingen om niet de hele tijd naar m’n telefoon of computer te kijken of ze al gemaild heeft ofzo. Ik ga zelf iig niet de fout maken dat ik haar blijf bestoken met mails en smsjes totdat ze antwoord. Dat zou ik zelf ook heel benauwend vinden…

  De date donderdag was weer heel erg gezellig. We wilden eigenlijk een stuk gaan wandelen, maar daar was t weer niet naar helaas. Toen maar gewoon thuis gebleven en eigenlijk waren er toen ook ineens 5,5 uur voorbij :) We praten ook echt over van alles en daarbij zijn ook al onderwerpen aan bod gekomen waarvan je altijd hoort dat je dat niet moet doen op je eerste dates ( o.a. over exen/voorgaande relaties). Dit kwam zeker niet alleen uit mij, ook zij heeft best wel wat verteld, maar hebben we hier dan toch iets doms gedaan? Het voelde gewoon heel natuurlijk voor ons allebei. Hebben het er ook over gehad dat het raar was, maar toen ook dat het gewoon wel goed voelde. Zij zei op een gegeven moment ook dat ze dingen had verteld die zo eigenlijk nooit aan iemand vertelt. Aan de andere kant hebben we ook besproken dat we nou eenmaal al een leven achter ons hebben (zij is 36 ik ben 37) en dat dat wel maakt wie we nu zijn en hoe we in het leven staan. Zijn we nou door dit soort dingen op weg om gewoon vrienden te worden of kan dit juist een goede basis voor vertrouwen en een relatie zijn? Nou ja, we zien wel.

  Wat je zegt over die roze wolk en eraf vallen, ik ken geen andere manier. Het is niet zo dat ik druk ervaar van anderen of zo. Ik mis gewoon iemand om van te houden, om voor te zorgen als zij het nodig heeft en die voor mij zorgt als t nodig is. Iemand waarmee ik mijn leven kan delen, en dan niet alleen de grote dingen, maar ook juist alle kleine alledaagse dingetjes. Iemand die je aan het einde van de dag kan bellen om gewoon helemaal niks, zonder dat ze vraagt waarvoor je nou eigenlijk belt. Iemand om leuke dingen mee te doen op luie weekenddagen…nou ja, ga zo maar door:) Ik weet niet zo goed waarom ik dat graag wil. Ik ben tevreden met wie ik ben en wat ik heb, maar zou dat wel graag aangevuld hebben met iemand om het mee te delen. Dat is het denk ik, ik wil iemand hebben om echt alles mee te delen. En ik zit qua gevoel nou eenmaal zo in elkaar dat ik wat ik voel niet wil beperken, ik denk dat ik het niet eens kan. Ik kan nu heel hard lopen beweren hier dat ik haar pas 2 keer heb gezien en daardoor nog niet kan weten of ik haar leuk vind, maar voor mijn gevoel is dat niet zo. Ik begrijp best dat we elkaar veeeeeeel beter moeten leren kennen nog, en (rationeel) wil ik dat ook niet overhaasten. Ik wil zeker weten dat we bij elkaar passen voordat ik me weer in een relatie stort (dat weet ik wel na mijn vorige relatie), maar mijn gevoel op dit moment roept: LEUK! LEUK! LEUK! en dat is eigenlijk ook de uitgangspositie die ik wil vasthouden. Dat is nou eenmaal wie ik ben. Ook al is dat soms best lastig.

  Ik maak mezelf nu ook alweer helemaal gek. We hebben donderdag elkaar dus gezien en afgesproken dat we nog wel zouden bellen of mailen. Nu heb ik haar gisteren een kort mailtje gestuurd dat ik het weer gezellig vond en dat ik dus graag nog weer een keertje wilde afspreken. En daar heeft ze nog niet op geantwoord. En dan ga ik mezelf dus meteen van alles in mijn hoofd halen, terwijl ik zelf in het begin soms pas na 3 dagen antwoordde (erg he). Aaah, ik ga vandaag gewoon lekker veel leuke dingen doen zodat de tijd snel voorbij gaat. Vanavond heb ik een leuk feest, dus gewoon lekker mijn gedachten verzetten:)

  Nu even over jou: Je weet wel zeker dat de vriendin waar hij het over had niet over jou ging? Ik heb dat ook wel eens gehad dat een meisje/vrouw tegen mij begon te vertellen dat ze verliefd was op een vriend en hoe ze dat moest aanpakken, waarbij na een lang gesprek het hoge woord er uit kwam dat ze dus verliefd was op mij. Ik weet het natuurlijk niet, maar zou dat kunnen?

  En dan nog die mannen die meteen seks willen…dat vind ik moeilijk want zo zit ik helemaal niet in elkaar. Begrijp me goed, ik vind seks heel belangrijk en met de juiste partner kan het heel lekker zijn en het hoort bij een relatie. Maar het is voor mij zeker niet het eerste dat ik wil in een relatie. Het gaat eerst om gevoel, dan de eerste fysieke contacten (een zoen, knuffelen, handjes vasthouden enzo vind ik misschien nog wel belangrijker dan de seks) en als het dan voor allebei goed voelt komt vanzelf de stap verder. Natuurlijk moet er wel iemand het initiatief nemen, maar dat voel je denk ik wel. Ik zeg niet dat het mij nooit zou kunnen overkomen op een eerste date (zeg nooit nooit) maar ik denk dat ik het zelfs nu nog af zou houden als ze er mee zou komen. Ik vind dat toch iets speciaals/bijzonders dat je nooit zomaar moet doen. Misschien hebben veel mannen het idee dat het erbij hoort of zien ze het als veroveren ofzo, maar daar kan ik je dus niet zo goed bij helpen omdat ik dat totaal anders voel, sorry.

  Zo, dat is weer een heel epistel…. nou ja, ik hoop dat je er wat aan hebt:)

  Groetjes

 101. Hoi Ovi,

  Fijn dat je nieuwe date geslaagd was.
  Als het vertrouwd voelt om zaken te bespreken die niet direct besproken moeten worden is het toch goed. Ik zie het probleem niet!
  Of jullie vrienden worden of geliefde kan niemand nu nog zeggen. Tijd zal het leren!
  Iedereen in dit leven heeft een rugzak vol bagage. Of je nu jong of oud bent.

  Nee, je weet nooit zeker of je bij elkaar past!
  Dat moet groeien en dat kost tijd. De tijd zal het leren of julle de perfect match zijn!
  Laat los, laat het op zijn beloop, je bent aan het forceren.
  Forceren werkt averechts!

  Ja, ik ben die vriendin niet! Waar hij het over heeft is een ex collega en kent haar al jaren.
  Hij draagt zelfs haar ketting. Duidelijker kan het niet.
  Mocht het niet de waarheid zijn dit verhaal, heeft hij pech! Ik ben zo op hem afgeknapt door zijn manier van doen en diverse opmerkingen dat het nooit meer goed komt.
  Na 2 maal koffie drinken op station na werk trakteerde hij. Tijdens de koffe zei hij tussen neus en lippen door: als je lang genoeg zeurt krijg je van zelf wel een bak koffie terug.
  Nou ik zeur niet, en heb nooit om een bak koffie gevraagd aan hem!
  Zou jij van zo’n opmerking niet afknappen? Nou, ik wel. Komt NOOIT meer goed!
  Dus kortom na dit gebeuren ben ik er weer helemaal klaar mee.
  Komt wel weer een keer nieuwe verliefdheid maar nu even niet!

  Ik vind seks ook belangrijk, maar wel met de juiste man.
  En niet met de eerste beste kerel. Als het niet goed voelt onderneem ik geen stap.
  Zo simpel werkt het. En ik zitniet op mannen in een relatie te wachten die mij alleen voor de seks willen. Dat halen ze maar bij hun eigen vrouw! Want daar krijg ik aanbiedingen genoeg van.

  Succes! Hoor je wel weer.

  Gr moon

 102. Hoi Moon,

  ja, ik kan me voorstellen dat je volledig op hem afgeknapt bent. lekker laten gaan en rustig wachten totdat er een nieuwe verliefdheid komt, want die komt inderdaad wel weer. Je hebt ook groot gelijk dat je niet in gaat op mannen die alleen maar seks willen, zeker als ze gewoon getrouwd zijn, wat een losers zijn dat! Na jouw verhaal heb ik nog eens goed nagedacht en bedacht dat er inderdaad best wel veel vriendinnen zijn die soortgelijke verhalen hebben van mannen die alleen maar seks willen. Of als ze eenmaal een stap verder gaan er achter komen dat hun date met nog meer vrouwen aan het daten is. Maare…niet te boos worden op alle mannen he. Ik kan vanuit mijn eigen positie zeggen dat niet alle mannen zo zijn, echt niet. Ook voor jou geldt dat de ware vast nog langs gaat komen:)

  Ik probeer intussen gewoon relaxed te blijven en heb me inderdaad voorgenomen niks te forceren, maar ik vind het wel jammer dat ik nog niks gehoord heb van haar. Aan de andere kant was haar vorige relatie met een man die heel bezitterig was en haar dan echt lastig ging vallen waar ze nou was en met wie en wat ze deed, dus ik kan me zelfs voorstellen dat ze een beetje bescherming inbouwt en even kijkt of ik haar haar eigen leven gun. Ik zal t rustig afwachten, maar t is wel lastig hoor wanneer een vrouw nou wil dat de man initiatief neemt of juist zijn gemak houdt:)

  Bedankt voor je reactie in ieder geval en ik ga me echt proberen in te houden (in ieder geval totdat we allebei meer duidelijkheid hebben over of we elkaar echt leuk vinden:)

  Groetjes, Ovi

 103. Hoi Ovi,

  Ik ben niet boos op alle mannen en ik weet ook dat er mannen zijn die wel serieus zijn.
  Ik kom ze helaas zo weinig tot niet tegen.
  Maar wat niet is kan nog komen.

  Ik begrijp dus van je dat ik niet de enigste vrouw ben die alleen maar aanbiedingen krijg voor alleen seks met mannen met een relatie.
  Vind dit soort mannen zo sneu. Relatie hebben en buiten de pot piessen.
  Trouwens vrouwen schijnen er ook wat van te kunnen met vreemdgaan. Snap niet als je niet trouw kan zijn dat je in een relatie stapt en willens en wetens je partner bedonderd.
  Blijf lekker alleen kan je doen en laten wat je wil en je kwetst geen andere mensen ermee.
  En dan maar niet te spreken over mannen en vrouwen die meerdere tegelijk daten!
  Hoe kan je nu iemand goed leren kennen?! Mijnziens niet.

  Ovi we vergeten dat iedereen inmiddels meerdere relaties heeft gehad en daar zo zijn trauma’s en traumaatjes bij heeft op gelopen en dat men hierdoor voorzichtiger word om in een nieuwe relatie te stappen. ( ja, ik ook!) Geef haar de tijd, als ze miss right is komt het goed.
  Blijf lekker in de tussentijd gewoon je ding doen. Snap dat het moeilijk is, maar gewoon doen.

  Ach zal ooit wel weer eens verliefd worden, maar nu even niet.
  Voel mij echt in de maling genomen, maar goed kan er beter nu achter komen als dat e in een slechte relatie beland met z’ n gast.
  Eigenlijk zou ik em dankbaar meten zijn.

  Hoor wel he het verder gaat.
  Mocht je vragen hebben hoor ik het wel.

  Succes Ovi,

  Groet Monique

 104. Hoi Moon,

  dank voor je woorden en inderdaad ook voor jou komt er vanzelf wel weer iemand.

  Je hebt trouwens gelijk dat er ook vrouwen zijn die maar 1 ding willen. Sprak vandaag nog een collega en die vertelde dat hij een keer met groep een weekend weg was. allemaal stelletjes en dan hij en een single vrouw. Hartstikke gezellig met z’n tweetjes de eerste avond, lang doorgehaald. Heeft hij zich netjes ingehouden, doet ze de volgende ochtend ineens heel koel en afstandelijk. Bleek later dat ze beledigd was dat hij niet meteen de eerste avond met haar naar bed was gegaan en als hij maar niet dacht dat hij een tweede kans kreeg…tja….

  We hebben inmiddels alweer gechat en gebeld en ze zit gewoon een beetje in de knoei doordat ze net gehoord heeft dat ze haar baan kwijt raakt. Ze is bang dat als we er nu druk op gaan zetten dat ze dan niet zulk leuk gezelschap is of dat ze zelfs onze afspraken gaat associeren met dat negatieve gevoel. We houden zeker contact, willen elkaar ook nog steeds beter leren kennen, maar doen het gewoon rustig aan en houden het spontaan. Daar heb ik ook vrede mee, dit voelt te goed om te verpesten met druk, ik zie t ook liever lang en rustig:) Maar oh, wat is het soms moeilijk om de neiging te onderdrukken om weer te gaan chatten of zo. Maar ik wil haar ook de rust geven die ze nodig heeft om zelf even alles op een rijtje te krijgen.

  Gaat wel goed komen.

  Groetjes, Ivo

 105. Hoi Ivo,

  En komt er niemand ook goed.
  Het zou leuk zijn, maar als het niet zo is is het ook goed.

  Ach sommige mannen en vrouwen zijn zo onverspelbaar hoe ze het willen met seks, in een relatie ect en dat maakt het zo moeilijk voor diegene die het wel normaal willen.

  Vind het een vage redenatie van je date wat je schrijft. Relaties kennen leuke en minder leuke tijden en dat wacht niet op de juste moment wanneer het komt.
  IK zou zeggen wacht af en zie wat ervan komt.

  Heb je vragen hoor ik het wel.

  Veel geluk met deze nieuwe relatie.

  Groeten Moon

 106. Ach ja ,eerst krijgen we de vlinders in de buik en je verteld de meest leuke verhalen wat heel veel energie en tijd kost ,dan komen de eerste irritatie s waar veel tijd en energie in gaat zitten en dan worden we als het goed gaat maatjes van elkaar tot aan de dood ,nou dat is het ,en gaat het fout gaat de hele show overnieuw beginnen met een ander vind je dat niet leuk ,de 1 is wat rijker dan de ander en bij de 1 komt het sneller aanwaaien dan de ander want we zijn niet allemaal hetzelfde gemaakt in het uiterlijk danwel in het innerlijke ,moet je daar aan werken ,ach ja ,op ieder potje past een dekseltje dus ik zeg maar zo ,werk er niet al te veel aan want anders krijg je het spaans benauwd .

 107. Ik weet niet hoe erg vrouwen verliefd kunnen zijn en de details daarvan, maar mannen kunnen heel, echt heel erg verliefd zijn.

  Hoe mannen ermee omgaan? Zelf denk ik na of ze mij ook leuk zou kunnen vinden, of ik mezelf op sommige punten kan verbeteren etc.

  We doen zeker meer dan alleen flirten! Eerst observeren we de, nou ja hoe moet ik het noemen, ‘prooi’ en dit kan duren van 5 minuten tot 5 jaar, we denken er dan over na wie je bent wat je leuk zou kunnen vinden, leuk vindt kortom een soort ‘dossier’, misschien klint het een beetje negatief (mbt dossier) maar mannen die dat niet doen zijn ook niet verliefd die willen een one night stand.

  Persoonlijk bespreek ik dit soort dingen met goede vrienden, het is zeker geen taboe als een man verliefd is.

  Voor iedereen is het anders om om te gaan met afwijzing of verdriet, de een wordt heel boos en de ander gaat in een hoekje zitten.

 108. Hoi Jongenman,

  Interessant wat je schrijf.

  Vrouwen kunnen ook compleet de weg zijn door een roze wolk!
  Ik spreek uit ervaring!
  En onderneemt een man na 5 jaar nog actie of laat hij het uit eindelijk daarbij?

  Prooi. Haha. Ik begrijp wat je bedoelt! Je kan het ook omschrijven als je geliefde doelwit.

  Gaan oudere mannen( die in hun 2 e jeugd zitten bijv.) anders te werk als toen ze jong en verliefd waren?

  Groet M

  Groet M

 109. Ik heb nog wel iets wat ik me afvraag als ik dit lees, hoe kan een meisje die nooit seks heeft toch voor slet aangezien worden, en er nooit meer vannaf komen? Komt dit doordat mannen niet aan elkaar willen toegeven ze haar niet het bed in gekregen hebben? En de een na de ander dus maar zegt het wel gebeurd is ? Of komt het omdat het meisje in kwestie heel open is en spontaan, met iedereen dans en praat omdat ze dat gezellig vind.

 110. Ik denk dat mannen net zo verliefd kunnen zijn alleen hebben ze het soms niet eens door.Het probleem zit hem een beetje in dat veel mannen eerst willen vrijen en als dat goed meevalt willen ze dan pas een relatie, terwijl een vrouw het omgekeerde wilt. ze wil hem eerst kennen. en wij als vrouw kunnen aan sommige mannen vrij veel aanleren over de liefde. slimme mannen hebben uiteindelijk door; dat intimiteit en aandacht zo veel meer betekent dan seks.dat eurekagevoel bij mannen komt bij sommigen soms nooit of meestal wat later. vandaar de meeste vrouwen dus op oudere mannen vallen.

 111. Beste moon, ik ben een man van 27 jaar die inmiddels een relatie van 8 jaar achter de rug heeft. Mannen zijn control freaks. Het feit dat zijn liefje hem verlaat maakt hem levensmoe. Mannen kunnen niet tegen afwijzing, en zullen allrs eraan doen om zijn geliefde weer terug te krijgen. Op het noment dat zijn vrouw hem verlaat wordt zij iemand anders tegen het lijf aan loopt, waar ze nischien n leven een complete puinhoop. Hij zoekt afleiding, zoals alcohol/drugsgebruik, bezoekjes aan diverse discotheken en of stripclubs/ of terweil de hoeren. Dit alleen mar om aan het feit te ontsnappen dat zijn grote liefde hem los heeft gelaten. De gedachte dat zij iemand anders tegen het lijf kan lopen maakt hem psychisch en wanhopig. Hij moet er niet aan denken dat zijn vrouw een band krijgt en intiem wordt met een ander. Alleen de gedachte maakt ons al misselijk. Ja natuurlijk hebben wij mannen ook verdriet. En ja wij huilen ook als onze relatie kappt is. Wat dat betreft zijn wij mannen de fgrootste mietjes die er rondlopen op deze aardbol. Onder onze vrienden laten wij het niet merken en doen we stoer. Maar vergis je niet. Dit is allemaal haantjes gedrag. Ik spreek hier voornamelijk uit mezelf, maar toch geldt dit voor veel mannen ook. Ik hoop hiermee jouw vraag voldoende beantwoord te hebben. Groetjes, don.

 112. Hier een vraag. Ken iemand al een jaar of 10 maar afgelopen zomer verliefd geworden. Dacht dat hij getrouwd was maar bleek gescheiden. Hij flirtte wel maar omdat ik nog dacht dat hij getrouwd was niks mee gedaan.

  En nu vind ik hem leuk en twijfel ik aan alles. Ben erg onzeker en zou het het liefste tegen hem zeggen mat durf totaal niet. De meeste mensen denken dat ik niet onzeker ben maar dat is en soort masker. Weet niet hoe ik dit aan moet pakken. En een lastig detail hij is en klant van mij.

  Hoe denken mannen hierover en waar kan ik wat uit afleiden.

Reacties zijn gesloten.