Relatie uitmaken als je partner nog van je houdt…

fatsoen300Hoe maak je het uit als zij nog van je houdt?

Soms gebeurt het dat een relatie maar blijft voortsukkelen. Of beter gezegd: jij hebt al begrepen dat je niet met haar door wilt en zou het graag uitmaken maar zij wil er niets van weten omdat ze van je houdt.

‘Ik houd niet meer van je, laten we er een punt achter zetten…’ probeer je haar te zeggen en daarbij zet je je meest eerlijke blik op. ‘Nee, ik laat je niet gaan… Ik kan niet leven zonder jou’, antwoordt zij en ze kijkt je daarbij diep in de ogen, met een blik waar ze al haar gevoelens in legt maar die tegelijkertijd ook zo vastberaden is dat je er bang van wordt.

Niet altijd gaan partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar, om het maar eens heel technisch te zeggen. Het gebeurt vaak dat een van beiden (in dit geval zij) nog gevoelens voor de ander heeft. Gevoelens die echter niet (meer) wederzijds zijn.

Je bevindt je in een moeilijke situatie. Een wrede en pijnlijke situatie maar ook een situatie die moet worden opgelost. Hoe? Je kunt eigenlijk maar twee kanten op. Enerzijds kun je het er maar bij laten zitten en aanvaarden dat je niet meer uit je relatie haalt dan erin zit, ook al zijn er van jouw kant niet veel gevoelens meer bij. Anderzijds kun je besluiten om er actief op te reageren en er een punt achter te zetten, ondanks de protesten van je partner.

Het is allemaal (zoals altijd) gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je mag dan geen toekomst meer in je relatie zien, er zijn zoveel oude en nieuwe herinneringen die je aan je huidige partner binden. En verder zijn er de schuldgevoelens om haar alleen te laten. Wroeging en misschien wel spijt dat je er ooit aan begonnen bent. Plannen die jullie ooit samen hebben gemaakt en die geen doorgang meer zullen vinden. Het is moeilijk is je verlaten wordt maar het is net zo moeilijk om zelf een relatie uit te maken.

Hoe doe je het? Hoe gedraag je je als je daadwerkelijk besluit om het uit te maken? Hier zijn enkele adviezen. Adviezen die nuttig zouden kunnen zijn als je in de situatie zoals hierboven beschreven zit en niet weet wat je ermee aan moet. Wij gaan proberen je te helpen. Kies jij maar welke oplossing die het beste bij jouw situatie past.

1. Hoe eerder, hoe beter. Heb je eenmaal besloten om het uit te maken, doe het dan zo snel mogelijk. Modder niet langer aan. Als je besluit vaststaat, dan is het tijd om in actie te komen.

2. Houd in gedachten dat als je echt niet meer van haar houdt, het ook voor haar niet goed is als je haar bij haar blijft. Je blokkeert ook haar leven en ook zij verdoet haar tijd. Ook als ze van je houdt, dan toch is het ook in haar voordeel als je de relatie niet laat voortduren.

3. Wees eerlijk. Als je het type man bent dat goed kan praten zonder daarbij al te emotioneel te worden, bespreek je besluit dan eerlijk en open met haar. Leg haar uit wat je ertoe heeft gebracht. Wees beslist maar ook tactvol. Respecteer haar en laat haar in haar waarde.

4. Bereid je voor op haar reactie. Ze kan boos worden, verdrietig, woedend of heel wrede dingen gaan zeggen. Reageer er niet op maar geef haar de tijd om het slechte nieuws enigszins te verwerken. Vergeet de harde woorden die ze zegt. Nogmaals: reageer er niet op. Heb begrip voor haar situatie.

5. Zoek een neutrale omgeving op om haar van je besluit op de hoogte te stellen. Een omgeving waar ze jullie niet kennen. Begin er niet thuis over. Kies een plek uit waar je gemakkelijk weg kunt en van waar zij gemakkelijk naar (haar) huis of naar familie of een goede vriendin kan.

6. Houd rekening met de gevoelens van de persoon die je uit je leven bant. Wees je ervan bewust dat je heel veel pijn veroorzaakt, maar laat je niet door dit idee verlammen. Probeer wel om de gevoelens van je (ex)partner zoveel mogelijk te sparen.

7. Probeer niet om de situatie om te draaien en een situatie te creëren waarin zij de beslissing neemt. Ga niet vreemd om een beslissing van haar kant uit te lokken. Wees geen lafaard. Maar kom in actie en neem de verantwoordelijk voor je eigen daden, hoe moeilijk dat ook is.

8. Maak direct duidelijk dat je haar niet voor een ander verlaat (als dat zo is tenminste) maar alleen omdat zij meer verdient dan de gevoelens die jij voor haar hebt. Daarmee verlicht je de pijn enigszins.

9. Maak het niet uit in bijzijn van een vriend of – erger nog – vriendin om je sterker te voelen. Het uitmaken van een relatie is een heel persoonlijke en delicate kwestie en dat doe je alleen.

10. Zorg voor een vangnet van vrienden die je na het uitmaken van je relatie kunnen helpen als je overmand wordt door schuldgevoelens of eenzaamheid en je de neiging om weer terug naar haar te gaan moet weerstaan. De eerste dagen zijn het moeilijkst, zoek je vrienden op en zoek afleiding.

Veel succes. Het zal niet gemakkelijk zijn. Maar bedenk dat je niet de enige in deze situatie bent. En je bent ook niet de eerste die door zo’n moeilijke tijd heen moet. Je zult trouwens ook niet de laatste zijn :)

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

34 gedachten over “Relatie uitmaken als je partner nog van je houdt…”

 1. Waarom moet een relatie worden beeindigd? Liefde is niet gebaseerd op het uitmaken van relaties. Daarom dat er geen liefde meer aanwezig is onder de mensen. Ze denken aan hun eigen belangen. Ze stellen hun relaties op hun gevoel. Hun gevoel moet bevredigd worden, zo niet, dan word een relatie al gauw weer beeindigd. Maar zo werkt dat niet, dat noem ik namelijk verantwoordelijkheid ontlopen.

  Het word tijd dat de maatschappij stopt met hun kunstmatige liefde te promoten.

 2. ik ga nu ergens deze fase inkomen ik weet dat dit een moeilijke periode gaat zijn mahja ik moet er eens door heen gaan het doet ok pijn om zo samen te zijn als je ziet dat je partner gevoelens heeft maar mijn compleet weg zijn voor haar pf ik zou echt nie weten hoe er aan te beginnen

 3. Ik heb het zelfde meegemaakt een paar jaar terug…. na een paar weken had ik ontzettend veel spijt. De gevoelens kwamen weer terug. Maar het was toen te laat. Ik had haar doen geloven dat ik echt niks meer voor haar voelde. Ze is door een depressie gegaan. Toen ik weer probeerde contact met haar te krijgen, kon ze me niet eens meer in de ogen kijken. Ik heb nu een ander vriendin, maar niets zal meer ooit hetzelfde zijn. Mijn huidige vriendin is nu zwanger, maar ik houd niet eens van haar zoals ik van mijn ex hield. Ik ben mijn verantwoordelijkheid ontlopen…. en heb nu een kind die niet uit pure liefde is ontstaan.

 4. Wanneer je iemand laat gaan besef je pas hoeveel je eigenlijk van diegene hield…. maar dan is het te laat…. mensen denken niet na!

 5. Ook ik kreeg het 3 jaar terug te horen,na een relatie van bijna 18 jaar.
  Ben boos en in de war weggegaan,pas 3 weken geleden heb ik haar een briefje geschreven waarin ik zei dat ik niet meer boos was,ze belde me direkt daarop terug .
  Het was het eerste contact weer na 3 jaar en m,n hart ging tekeer ik heb het nog niet verwerkt en het doet nog steeds pijn,Ik wou eigenlijk gewoon nog een x met haar praten alleen wil zij nog niet omdat ik pas na 3 jaar contact opnam.

 6. Ik zeg niet dat het niet andersom gebeurd maar dit is meestal het scenario bij de man. Nooit praten over z’n gevoelens en zonder dat de vrouw het vermoed houdt hij neit meer van haar. En de belachelijke reden: ik houd niet meer van je, of: ik heb geen gevoelens meer voor je.

  Wij maar denken dat we iets fout hebben gedaan. Maar we komen er overheen. Maar als we dan uiteindelijk een ander hebben gevonden die wel voor ons wil vechten en niet zomaar opgeeft, dan zijn we opeens weer leuk..

  Mannen geloven jullie hier nou zelf in?

 7. ik heb ook net een niet heel erg lange maar heftige relatie achter de rug.
  hij maakte het uit met de rede ik voel het niet meer, zomaar uit het niets.
  ik ben er nog kaopt van maar nog meer heb ik zoiets ik heb niet echt een rede gehad wat er dan was ineens.
  hij wist het zelf nog niet eens echt. hij is een periode goed ziek geweest en kon niet metteen naar hem toe ivm met werk en me kids maar heb wel me best gedaan om vrij te krijgen zodat ik bij hem kon zijn.
  uiteindelijk na wat mailen met elkaar vertelde hij dat hij thuis wat problemen had, mijn ex niet kon uitstaan(daar heeft hij goeie redenen voor) en dat hij het toch wel erg vond dat ik toen hij ziek was niet bij hem kon zijn.thats it eigenlijk.
  we verschilde ineens zoveel van elkaar terwijl we juist in heel veel dingen het zelfde waren of dachten. het was soms gewoon eng.
  heb hem nog terug gestuurd dat ik hem wou helpen en dat ik alles heb geprobeert om bij hem te zijn maar mocht niet baten, ik kreeg niets meer terug
  maar het stomste is hij bleef zegen dat ik bloedmooi ben en lief en dat hij nog heel veel om me geeft en ik hem heel dierbaar ben maar ik verdien alleen het beste en dat kon hij niet geven.
  wat moet ik hiermee want het blijft in me hoofd spoken.
  ik heb hem al ff niet gesproken heb ook niets meer van hem zodat ik hem niet kan lastig vallen(voor mij gevoel) maar mis hem nog iedere dag. en heb soms het gevoel dat hij het uit heeft gemaakt omdat hij niet meer wist wat hij moest en de weg een beetje kwijt was. of ligt het aan mij

 8. @Mariza

  Wat jij verteld, is mij ook overkomen met een vrouw. Ze wilde ineens niet meer. En ik begreep ook niet waarom.

 9. En een relatie of huwelijk is niet gebaseerd op roze geur maneschijn. Je zult moeten strijden daarvoor.

  Mensen maken het uit omdat ze geen gevoelens meer hebben maar heb intussen al wel seksueel gemeenschap gehad dat toch 2 mensen bind aan mekaar. Juist in de periode als je die gevoelens niet meer hebt moet je juist strijden voor je relatie of huwelijk. Wie zei dat een verhouding gemakkelijk zou zijn? Ja de eerste beginjaren misschien. Maar daarna… de meeste mensen vechten niet voor hun huwelijk of relatie.

 10. @ sjoukje

  ja ik snap nu nog niet waarom hoor.we zijn nu net een maand uit elkaar.
  maar moet ik nu vechten of het laten zoals het is want het maakt me gek.
  ben gek op hem maar ga niet alss een wezeloos achter hem aan hollen.
  maar zou hem wel graag weer in me aremen willen hebben.

 11. @Mariza

  Nee jij moet het niet doen, juist je ex… Vechten voor een relatie of huwelijk moet van twee kanten komen anders werkt het ook niet.

  Als alles van één kant zou komen zou het een strijd zijn om niks. Ik wil me verder niet bemoeien met die relatie wat je met hem hebt gehad. Maar als je eens wat verder onderzoek doet omtrent de reden dat hij niet meer verder wilde ineens. Misschien dat er meer duidelijkheid komt.

  Mijn tweede vriendin waarmee ik meer dan 2 jaar relatie mee heb gehad ging het uit omdat ze vond dat ik veranderd was in die tijd. Twee weken later ontdekte ik via mijn oudste zus dat zij al een half jaar lang over de vloer kwam bij een andere jongen. En al snel bleek dat zij al langer een verhouding met hem te hebben in de tijd toen ik een verhouding met haar had. Dus het was niet de reden omdat ik was veranderd, maar omdat ze al een ander had.

  Ik wil me verder niet vermengen tussen jou en je ex of zo… maar ik heb je verhaal even goed doorgelezen en ik zie herkenbare dingen in voor komen die zeker niet vreemd voor mij zijn.

 12. @ sjouke

  ik heb dat gevoel ook al vanaf het begin gehad en het hem ook meerdere malen gevraagd, maar hij bleef beweren van niet.

  je heb ook gelijk met het feit dat hij zou moeten vechten ervoor maar blijkbaar was dat hem niet waard dus dan houd het lekker op.
  ik heb me kids en daar ben ik toch altijd het gelukkigst mee.
  voor hun doe ik letterlijk alles.

  bedankt voor je luisterende oor en heel veel geluk verder maar dat komt volgens mij helemaal goed.
  ik ga ook weer lekker verder met me leven, ik heb veel ergere dingen meegemaakt bedenk ik me eigenlijk dus dit moet ik ook gewoon naast me neer gaan leggen.
  komt helemaal goed en nogmaals bedankt.

 13. @Mariza

  Graag gedaan… Ja mijn ex vriendin beweerd nog steeds dat ze geen ander had in de tijd dat ze met mij ging. Maar goed ik heb dat allang laten rusten. Verder kan ik nog wel goed met haar opschieten. Ik haat namelijk vijandschap.

  Ik wens je veel sterkte toe, lieve meid…

 14. Soms gebeurt er dat een relatie in een sleur raakt mensen veranderen worden ouder soms kom je op een punt dat wat je eerst sexy vind nu irritant vind. Je verwachtingen kunnen veranderen vroeger vond je het niet erg een lat relatie te hebben maar heb misschien andere behoeftes gekregen.

 15. Ik ben inmiddels bijna 10 jaar getrouwd. Heb een dochtertje.
  Sinds een paar jaar is het vechten voor mijn relatie.
  Hij minacht me. Zegt geen lieve woorden meer. En is niet tolerant.
  Het ergste is, dat hij een tijdje terug tegen me zei dat als hij het opnieuw mocht
  doen, nooit met me was getrouwd! Ik was in shock. Aantal dagen kon ik
  me niet meer verroeren leek wel. Ik leefde maar hoe.
  Wij hebben regelmatig ups en downs in onze huwelijk. Ik kan het niet meer verdragen. Ik houd van hem. Hij houd van mij zegt hij. Sinds 1,5 jaar komen we bij de relatie therapeut. Helpt niet. Advies van iemand was dat ik lekker door moet leven en genieten, niets verwachten van hem om teleurstellingen te voorkomen. Hoe kan ik niets van mijn man verwachten? Wat maakt hem mijn man? Ik ben in een diepe zwarte put, probeer eruit te komen om het licht te zien.

 16. Nou nee ik heb er gwn een punt achter gezet en ik voelde al zo raar toen ik alleen was het is dat ze me allleeen heel boos maakt nu al voordat ik er achter kwam dat er toch dingen op mij gericht zijn

 17. ik heb een relatie van 16 jaar en heb 2 kinderen 1van 3 en 1 vna 11.
  mijn relatie is een sleur mijn vriend is altijd chagerijnig en een echte brompot als het tegen gaat,ik ben iemand die de vrede bewaart in huis omdat we 2 kinderen hebben….maar ik kan het niet meer.ik ben ongelukkig en ik weet 99 procent zeker dat hij nooit zal veranderen…ik kan het gewoon niet meer aan maar weet niet hoe ik het uit moet maken

 18. Mij pijn wat ik voel naar 15jaar zamen zijn als dat wpooIecht val dan ben je in de war zo veel vragen waarom is het houden van op pijn in je hard in je hoofd denken denken dat put mij uit voel me leeg verschuurd raar dat ik het zeg para maar hoe kon ik nu denken dit gaat over ik heb daar nooit bij stil gestaan 15 jaar is heel la.lang als je zamen ben niemand voel de pijn b
  Het verdriet het missen van de liefde ik wil er uit komen want ik wil van dit gevoel af komen want zo veel pijn zo veel verwaring in mij hoofd ik moet verder met me leven zal het ooit nog op mij pat komen je mis wat in je leven die leegde maak mij gek ik weet zoms zelf niet wat ik er mee aan moet het fier me
  zo veel pijn en praten hep wel zin maar het gevoel bijf zitten

 19. Ik heb nu 5 jaar een relatie en ik heb ook het idee dat het in een sleur is geraakt.
  Inderdaad het gevoel dat mijn gevoel voor hem weg is.
  Ik wil heel graag dat het terug komt en ik zou een relatie nooit beëindigen als ik het niet 100 procent zeker ben dat ik dit wil. Nu merk ik dat ik bij een vriend(ken ik nog niet lang) verliefde gevoelens krijg. Wil ik al helemaal niet want ik wil aan de andere kant vechten voor mijn huidige relatie, maar zulke gevoelens zijn vaak niet tegen te houden. Het is waarschijnlijk een bevlieging, maar ik pieker er nu over of deze verliefde gevoelens een teken is dat het bij mijn relatie niet goed zit. Ik ben nog jong (18 toen ik met hem kreeg)en ik heb het idee dat hij mij tegenhoudt in het leven wat ik eigenlijk wil(meer spanning). hij is namelijk al ouder en ik krijg steeds meer irritaties over het spanningloze leven dat we leiden.hiernaast wordt ik me steeds meer bewust Hoe verschillend onze persoonlijkheden en meningen zijn over alles.
  Wat moet ik doen? ? Is die het einde of moet ik vechten?

 20. Mijn vriend (30) heeft het na 3 jaar uitgemaakt. Ikzelf (34) Ineens uit het niets. Hij zei dat het hij iets fundamenteels mist in zijn gevoel voor mij. Hij had een paar weken twijfels die steeds heviger werden en niet vanzelf over gingen. Hij sprak het naar mij uit en na 2 weken hem met rust laten en geen contact heeft hij de stekker eruit getrokken….als hij aan onze relatie dacht zag hij alleen de praktische dingen zoals samen in een mooi groot nieuw huis wonen, gezellig op vakantie, spelletjes doen, etc. Maar het ” de persoon ” gaan missen…dat voeld hij niet.
  Hij vond wel dat wij een goede relatie hadden, hij was graag bij mij, kon om mij lachen en kon helemaal zichzelf zijn.
  Hij denkt dat het allemaal te snel gaat, dat hij nog niet toe is aan de volgende stap en dat ik misschien niet ‘de ware’ ben ….dit deed zijn twijfel niet goed.
  Maar hij miste dus iets…
  Paar weken ervoor zei hij nog dat hij van mij hield en dat hij zoveel zin had de volgende stap te zetten…..hij heeft mij verzekerd dat er geen ander in het spel is…ook niet een ander waar hij gevoelens bij heeft gekregen…zonder direct er iets mee te hebben gedaan. Ik geloof hem, door de manier waarop hij hierover met mij heeft gesproken.
  Toch is het gek….dat het ineens heel anders is tov een aantal weken terug…..
  Gaat hij nog terugkomen op zijn beslissing? Ik neem geen contact met hem op…maar hij heeft ook nog geen contact met mij opgenomen….

 21. Ik ben een jong meisje en zat 6 jaar in een relatie. Ik hield heel erg van mijn vriend (nog steeds), maar cultuur en geloofsverschillen hebben hun tol geeist. Mijn gevoelens verdwenen uit frustratie, maar geef nog steeds om hem. Ook al hield ik van mijn vriend, hij is eigenlijk niet mijn type qua uiterlijk en interlectueel niveau. Ik weet niet wat ik moet doen: Een tijdje single blijven of terug naar hem gaan en kijken hoe het word. Ondanks deze dingen is hij een onzettende lieve jongen, die heel zorgzaam en betrouwbaar is.

 22. Ik heb al 10 een relatie, maar de laatste 6 maanden gaat het niet goed.
  Sinds de oma van mijn vriend is overleden ( hij had veel contact met haar) is hij heel erg afstandelijk geworden. Voorheen zei hij ieder dag dat hij van mij houdt, nu zegt hij dat niet meer. Hij gaf aan dat ik hem onderdruk en dat hij zelf wil bepalen wat en wanneer hij iets liefs tegen me zegt. Ik vind dit heel raar. Hij is ook ontzettend afwezig en draag mij af of hij niet een ander heeft. Als ik hem vraag of hij een ander heeft wordt hij ontzettend kwaad en schreeuwt tegen mij en zegt ook dat we moeten stoppen met onze relatie omdat hij vind dat ik te jaloers ben. Wat moet ik geloven?

 23. Ik heb nu 1,5 maanden een relatie en ik hoorde laatst van een vriend dat mijn vriendje het wil uitmaken ik wist ff niet wat ik moest zegen enzo maar dus de laatste tijd ben ik bang dat hij het echt gat uitmaken maar dat wil ik niet!!!
  Ik dacht bij mezelf wel gwn dat we dit kunnen uitpraten dat doe ik wel via mobiel omdat ik verlegen ben en hij gaat snel huilen.

 24. mijn vriend heeft het uitgemaakt na relatie van 9 jaar en 3 kinderen jongste is 1 jaar. Hij heeft de relatie beëindigt omdat hij mij niet meer graag ziet. heb hem gevraagd waarom hij mij niet meer graag ziet en dat weet hij niet, dus ja. wat nu wel is ik heb voorlopig geen werk omdat ik ging thuisblijven om voor de kleinste te zorgen tot ze naar school ging. nu wil hij blijven samen wonen tot ik werk heb omdat hij de kinderen en mij niet in de miserie wil steken, maar ik heb het daar heel moeilijk mee om hem altijd te zien terwijl ik hem nog zo graag zie en hij mij niet heb ook moeilijk als hij weggaat al is het gewoon naar zijn moeder en zo. iemand die soms weet hoe ik hier mee kan omgaan, want de ene moment is het alsof er niets aan de hand is en de andere moment is het vliegende ruzie en ben dit zo beu.

 25. hoi ik ben 4 en half jaar samen met mijn vriendin we wonen nu 1 en half jaar samen zij zit nog op school en ik werk ik wil het met haar uitmaken en voor mezelf kiezen maar ik heb het er heel moeilijk mee want als ik het uitmaak dan raakt ze alles kwijt in haar leven we hebben nu 5 maanden een kat
  die raakt ze kwijt dan het hebben van eigen huis want ze heeft niet genoeg geld om zelf een huis te huren en van alles wat nog bij het luxe leventje hoort omdat ik een goeie verdiener ben maar ik stel deze dag al maanden uit en ik word er al beroerder van ik had nooit verwacht dat ik het zo moeilijk zou vinden zij is het eerste meisje in mijn leven waar ik echt van gehouden hebt en ze houdt nog heel veel van mij ik ben erg betrokken bij haar familie en zij bij de mijne onze moeders praten over kleinkinderen samen en zo het maakt het er niet makkelijker op ik hoop echt dat iemand mij hele goeie tips ken geven zodat ik er eindelijk een eind aan maak groetjes johan

 26. Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje als @Johan
  Heb nu 2 jaar een relatie met een superlieve en betrouwbare jongen, alles wat je maar kan wensen, maar ik voel de liefde niet meer…
  Ik wil hem niet kwetsen maar ik moet doen wat het beste is voor mij. Alleen weet ik niet of het uitmaken het beste is; ik zou er zelf ook enorm van afzien, vooral omdat ik weet dat het een goeie jongen is die amper iets verkeerd heeft gedaan de afgelopen twee jaar. Ik heb vooral bang dat ik nooit meer hetzelfde ga vinden bij iemand anders en dat ik er dan spijt van ga hebben op lange termijn…
  Iemand raad? Ik weet echt niet wat te doen :(

 27. @carlie hopelijk ben je een meisje, want ik help geen homo’s.

  Om het meteen uit te maken zou inderdaad een daad wezen waarvan je later spijt krijgt. Kijk dat gevoel van de liefde dat weg raakt, gaat over op houden van. Houden van heeft op dat moment niks te maken met je gevoel. Je wilt altijd graag die eerste liefde ervaren die je in het begin voelde. Maar zo werkt ware liefde niet. Ware liefde is gebaseerd op doorzetten. Een echte relatie dat goed is, moet juist doorzetten. Een relatie zonder strijd is een relatie zonder overwinning.

  Ik heb zelf al veel mee gemaakt met vrouwen, mijn vertrouwen is weg in vrouwen. Ik ben door allerlei gebeurtenissen met vrouwen, een wantrouwig persoon geworden. Maar jij hebt een goede relatie nog met die jongen maar voelt geen liefde meer. Juist dan moet je je gevoel uitschakelen. Je hebt eens voor hem gekozen, je moet ook voor die gevolgen in staan die met zich mee dragen, namelijk dat die beginnende verliefdheid weg gaat.

  Ware liefde is helaas niet gebaseerd op gevoel al hoewel de tv, media en iedereen zegt dat het wel zo is, maar die dingen liegen alles bij mekaar om er zelf beter van te worden. Ware liefde is helaas niet gebaseerd op altijd maar voorspoed. De tegenspoed van een relatie of huwelijk is dat er een moment zal komen dat die verliefdheid van het begin lijkt weg te zijn of weg te raken. Velen geven bij dit gedeelte hun relatie al op en zoeken weer een ander, maar ook bij de ander ervaren ze weer hetzelfde, na een bepaalde periode.

  De betekenis van ware liefde is; strijden voor mekaar, en dat is strijden om bij mekaar te blijven omdat je van mekaar houd en niet omdat je verliefd bent op mekaar. Houden van en verliefd zijn zit een groot verschil in. Verliefdheid is altijd van korte duur. Houden van kan voor altijd zijn.

  Ware liefde is voor altijd en niet voor even. Maar de liefde van deze wereld, zoals de media het promoot, is een liefde van korte duur, omdat die liefde zo nep is als wat en het is meer gebaseerd om de winkels etc. beter te laten verdienen. Kijk maar eens naar die jaarlijkse Valentijns dagen. Hoeveel word er wel niet verdiend aan die dagen? Zo zie je de liefde die de media promoot is zo nep als wat, het lijkt mooi van de buitenkant, maar als er mee in zee gaat is het maar voor korte duur. Ware liefde gaat niet vreemd, ware liefde leeft niet altijd op gevoel alleen. In jouw situatie is het dus nu de tijd om je verstand voorop te zetten. Je gevoel voelt geen liefde, maar je verstand zegt; en toch is er geen reden om bij hem weg te gaan. Op dat moment is het beste om gewoon trouw te blijven en blijf bij hem, maar doe dit niet op je gevoel, maar op je verstand. Vanuit je verstand komt wijsheid, en vaak neemt het gevoel dwaasheid met zich mee.

  Jouw verstand zegt dat het een lieve jongen is en geen reden is om het uit te maken. Je zegt zelf al dat je bang bent er later spijt van te krijgen. Dat is je verstand die spreekt, volg daarom die raad van je verstand en niet van je gevoel. Het gevoel kan niet denken of zien, het gevoel voelt wat ie voelt en meer ook niet.

  In ware liefde draait het niet meer om verliefdheid maar om houden van mekaar en of je mekaar trouw blijft. Ware liefde is trouw en eist niets. Ware liefde is goed en het is niet hebzuchtig. Ware liefde leeft niet op het gevoel maar op het bewustzijn van je verstand, namelijk alle keuzes die je maakt, dus ook relaties aan gaan, is een keuze die je ook maakt met je verstand, het is een bewuste keuze.

  Door het zonder reden uit te maken met hem heb je niet alleen jezelf ermee te pakken maar ook hem, een litteken zal hij er aan over houden. Ik heb meer dan 2 jaar lang een relatie gehad, deze meid ging het laatste half jaar al vreemd; kwam ik achter nadat het al 2 weken uit was. Kijk jij gaat niet vreemd verder, maar weet wel dat je hem een enorme litteken nalaat op zijn hart, en ik heb dat gevoel ervaren, nou dan vreet het gevoel heel erg, want dan ineens valt er voor zo’n jongen een groot gedeelte van zijn leven onder de voeten weg, en dat doet zeer, oh het snijd gewoon aan je hart. Ik heb 2 weken lang niet gegeten, alleen maar water gedronken, nadat mijn ex het uitmaakte.

  Uitmaken is wat de media zou aanraden. Maar ik zeg; ware liefde scheidt niet, maar blijft vechten voor diegene. En nogmaals; in dit geval moet jij je gevoel even achterwegen laten. Laat je verstand spreken. En nogmaals; zou je het uitmaken en met de tijd weer een andere jongen vinden? Geloof mij, dan ga je deze jongen juist missen. En dat kan voor miserie zorgen in je nieuwe relatie om als voorbeeld te nemen. Want uiteindelijk ga je bij de nieuwe relatie toch hetgeen weer zoeken wat je in je eerste relatie had die juist goed was. Geloof mij; ik spreek uit ervaring.

  Uitmaken is niet de optie. Ik zie uitmaken als iets van weglopen. Kijk als een jongen helemaal niet goed is voor zijn vriendin, dan is er reden om bij hem weg te gaan. Maar als dat niet het geval is; dan is uitmaken gelijk als weglopen. Want weet ook dat een relatie verantwoordelijkheid met zich mee draagt wat velen dus vaak vergeten.

  Uitmaken in jouw geval zou een domme zet wezen. Zet je gevoel eventjes uit, en ga uit van wat je verstand zegt, want de wijsheid komt altijd uit je denken en niet uit je gevoel. Jouw verstand zegt nu al dat je het liever niet wilt uitmaken. Zorg er dan voor dat je gevoel zich daar aan onderdanig schikt aan die wijsheid. Je gevoel moet nooit de overhand krijgen over je gehele denken en leven, en zelfs je handelen niet. Hoe doe je zoiets? Door hem eens op een speciale manier te gaan verassen, en dan haal je hem aan en dan zeg je; weet je? Ik hou van je zoals je bent. En geef hem een lach na en een dikke knuffel, moet je es kijken hoe hij dan zal reageren, dan zal hij verrast wezen, en dan zul je merken dat die vlinders van dat begin ook eventjes weer herleven. Daaraan onderken je dat die liefde onvoorwaardelijk is en echt.

  Dat is wat ik je mee wil geven.

 28. Heb niet alles gelezen maar ben wel een paar heel herkenbare zaken tegen gekomen die persoonlijke herinneringen naar boven hebben gehaald, vandaar deze reactie. Helaas komt spijt altijd te laat. Ben zelf plots gedumpt geweest door mijn vriend. Dit was een hele harde noot om te kraken. Ik heb er serieus en lang (veel te lang om goed te zijn) van in de put gezeten. Op een paar maanden tijd veranderde hij van een hele lieve en attente man in iemand die ik totaal niet meer herkende. Na een discussie over het al dan niet maken van een uitstap sprak hij plots niet meer tegen me: nam de telefoon niet meer op, antwoordde niet meer op smsjes, enz. Ben uiteindelijk naar zijn huis gereden omdat ik dit gedrag niet pikte en hij maar in mijn gezicht moest zeggen wat er hem niet meer ging. Veel woorden kwamen er niet meer uit alleen dat ‘hij niet goed meer wist wat hij voor mij voelde’. Er was ook geen andere vrouw in het spel, althans dat was wat hij op dat moment beweerde … Nadien ben ik te weten gekomen dat hij actief was op datingsites en zijn kop wel degelijk had laten zot maken door, wat later bleek, een manzieke en angstige vrouw te zijn die dan nog eens aan mekaar hing van de leugens ook. Mevrouw had nog voor prositituee gespeeld op campings aan zee om een extra centje bij te verdienen. Naar horen zeggen, deed haar moeder hetzelfde. Tja, de appel valt niet ver van de boom. Hij had naar eigen zeggen ‘nog nooit zoiets beleefd en gevoeld’. Hoe mooi de ‘liefde’ toch niet kan zijn hé. :-) Uiteindelijk heeft hij met zijn seksmadam veel miserie beleefd en dit op tal van vlakken. Zo was op een bepaald moment zijn auto gevandaliseerd. Zijn omgeving had een sterk vermoeden dat zijn madam de één of andere onnozelaar had opgetrommeld om dit werkje uit te voeren. Uiteindelijk heeft hij mevrouw laten zitten voor nog een andere vrouw omdat hij zich wilde ‘verbeteren’ (wat in dit geval wel niet zo moeilijk zal geweest zijn gezien het niveau waar hij mee te maken had). De geschiedenis herhaalde zich nog maar eens. Heb deze week toevallig vernomen dat hij opnieuw veel discussies en ruzies meemaakt, en dat ook deze vrouw zijn dochtertje niet aanvaardt. Ook hier valt te verwachten dat hij eerst op zoek zal gaan naar (weeral) een ander slachtoffer vooraleer hij terug de stekker uit de relatie trekt. Mijnheer kan namelijk niet alleen zijn en heeft ook geen eigen onderkomen zodat hij moet wachten totdat er zich opnieuw een dame aandient die hem in huis wil nemen. Nogmaals, ik heb serieus in de put gezeten, en was op een bepaald moment zelfs zot genoeg om hem opnieuw een kans te geven (hoe was dat in godsnaam mogelijk?!), maar ben blij en opgelucht dat ik van dit heerschap verlost ben. En ik weet met 100% zekerheid dat mijnheer na al zijn ‘leuke’ avonturen al dik spijt heeft gekegen, maar het gewoon niet wil en durft toegeven uit koppigheid en schaamte. En zo zijn er jammer genoeg heel wat gevallen. Mensen beseffen niet wat ze hebben totdat ze het kwijt spelen. Tegenwoordig leeft er ook een mentaliteit bij mensen dat het altijd ‘wauw’ moet zijn in een relatie, en dat bij het minste dat er is, een relatie moet beëindigd worden. Als het natuurlijk echt niet meer gaat, dan dient men er inderdaad mee te stoppen, dat hoor je me niet zeggen. Naar m.i. heeft ook het ganse datingsite-gedoe (en waarschijnlijk ook facebook) al heel wat relaties kapot gemaakt, of toch minstens voor heel wat problemen gezorgd. Mensen kunnen gerust op zoek gaan naar een andere partner (ook al is dit tijdelijk) om aan hun huidige relatie te ontsnappen. Wat mijn eigen ervaring betreft, geloof ik ook heilig in het principe ‘loontje komt om zijn boontje’. Spijtig dat men eerst heel wat verdriet en schuldgevoelens moet doormaken vooraleer de frank valt dat de schuld niet bij zichzelf ligt en men de situatie kan loslaten. Na mijn ervaring met deze man heb ik ook begrepen dat hij gewoon niet beter kan en steeds probleemsituaties zal bijven opzoeken. Aan iedereen die een dergelijke situatie beleeft: zoek de schuld niet bij jezelf, je verdient veel beter dan hetgeen je op dat moment voorgeschoteld krijgt! Dat is een wijze les die ik hieruit getrokken heb!

 29. Sjoukje
  Echt er is een steekje los bij jou .
  Als jij zoveel ellende hebt meegemaakt betekent dat niet dat bij iedereen t zelfde gebeurd . Je kan geen advies geven zo op deze manier .
  En ik help geen homo’s ?? Wat is dat voor iets achterlijks ? Ga toch huilen

 30. Ik ben sinds een jaar niet meer bij mijn grote liefde. We waren bijna 17 jaar bij elkaar. We hebben 2 bloedjes van zoontjes van 5 en 3 jaar oud. Ik wist wel dat wij in een moeilijke periode zaten, maar toch was het een schok toen ze mij vertelde dat ze niet meer met mij verder wou. Ik kon niet begrijpen dat het voor haar niet meer de moeite waard was om voor te vechten, ook voor onze kidz. Ik ben er nog steeds kapot van en vraag me af of dat gevoel ooit zal slijten. Als ik bij haar ben om mijn kidz op te halen, krijg ik weinig woorden uit mijn strot. Ik schiet op slot in mijn hoofd als ik haar zie, ik hou nog steeds zo veel van haar. Ondanks alles. Elke dag dat ik mijn jongens niet zie, mis ik ze en zij mij.
  Wat een leven zo zeg, pffffffff….. had nooit verwacht dat het zo zou aflopen na alles wat wij samen hebben meegemaakt.

 31. Hier ook na 7.5 jaar dat mijn ex het heeft uitgemaakt. .ik heb het totaal niet zien aankomen. De ssubtiele hints gemist. Maar nu dus een maand geleden. Ons zoontje moet er ook mee omgaan . Die snapt het niet. Papa houdt van mamma, maar mamma is niet meer verliefd op pappa…. Zo ongelooflijk zonde dat ze ons ‘opgeeft’ na 7.5 jaar, omdat ze t niet meer voelt……

 32. Er is wel degelijk een verschil tussen verliefd zijn gek op iemand, en dat de koek op is of het dit punt nooit heeft bereikt. Ik heb een relatie gehad waarbij ik niet goed zat maar wel enorm verliefd, maar ook een relatie waarbij iemand ontzettend lief en goed is, maar het gewoon niet klikt op een bepaald gebied en niet verliefd ben. Verliefd zijn wordt je dit is een enorm mooi gevoel dat je niet bij iemand weg wil, als je dit niet hebt is het gewoon over.

 33. Ik maak nu ook zo iets mee, mijn ex vriendin maakte het heel onverwacht uit na 3 jaar (voel me na 8 weken nog steeds erg rot), de dag erop kreeg ik een appje van haar dat we samen wel iets leuks zouden kunnen doen, alleen is maar alleen, we deden hierna de rust periode van 4 weken, vreselijke tijd voor mij, twee weken geleden maakte ze het opnieuw uit, ik was benieuwd wat nu toch de reden van de breuk is, dat zou dan zijn dat ik niet goed zou luisteren en haar niet begreep en ik vond dat ze me niet liet uitpraten, dat was eigenlijk alles heel simpel op te lossen en we hebben best al veel gepraat, en worden nooit boos, ik ben al druk met dingen voor me zelf te doen als afleiding en die waren vergeten in onze relatie, we hadden beide al een relatie hiervoor, ik wilde het te goed misschien, mijn vriendin is meer introvert en ik praat meer over dingen, vandaag voor het eerst een appje van haar en waarin we het een en ander aan elkaar uitlegden van hoe of wat, ik vond dat ze de relatie erg aprubt had beeindigd zonder het goed uit praten dat is haar manier van doen en had ook te maken met haar verleden thuis, maar bij mij verging de wereld het gevoel dan, het afgelopen jaar was een naar jaar een aantal overleden familileden en ziektes waaronder ook bij mij waarover veel gepraat werd, ook kwam dochter weer in huis wat niet echt boterde met mij, gelukkig hebben we dan wel beiden ons eigen huis, zodat ieder alleen kan zijn maar ook samen, maar toch was er nog steeds die spanning, het komt er op neer dat we voorlopig maar weer rust nemen, ik doe maar net of de relatie beeindigd is en zie van hoe en wat, al doet het me nog steeds veel verdriet.

Reacties zijn gesloten.