Waarom mannen bij hun vrouw weggaan…

indruk300Waarom vragen mannen een scheiding aan, waarom besluiten ze een punt achter een relatie te zetten, maar vooral waarom besluit een man bij een vrouw weg te gaan zonder dat daarvoor een ogenschijnlijk geldige reden aan te wijzen is? Of bestaat er geen geldige reden om bij iemand weg te gaan? En: heb je eigenlijk wel een geldige reden nodig om bij iemand weg te gaan?

Er wordt wel gezegd dat het in het algemeen meestal de vrouw is die een relatie beëindigt. Mannen zouden er te lui of te kinderachtig voor. Of ze zouden zelfs niet in staat zijn om zo’n belangrijke en pijnlijke beslissing te nemen. Maar is dat wel echt zo?

De statistieken en sociologische onderzoeken laten een heel ander beeld zien. Daaruit zou blijken dat het vaak mannen zijn die besluiten om een relatie die niet is zoals ze dat graag zouden zien, te beëindigen.

En volgens deze onderzoeken zouden ze ook de verantwoordelijkheid voor deze beslissing op zich nemen. Uit de onderzoeken zou ook naar voren komen dat vrouwen vaak dreigen om weg te gaan, maar dat ze het uiteindelijk niet doen. Terwijl mannen vaak, in plaats van er woorden er vuil aan te maken, tot actie overgaan.

Terwijl ik dit opschrijf, moet ik opeens denken aan een goede vriend van me, een onverbeterlijke rokkenjager, die – hoe zal ik het omschrijven? – door een vrouw is ‘getemd’, ‘genormaliseerd’ zoals je wilt. En hij had alle reden om zich te laten ‘normaliseren’, dat geef ik toe. De vrouw in kwestie had een paar benen waar je een moord voor zou doen. En verder zei ze altijd ‘Ja’. Iedereen zou verliefd op haar zijn geworden :-)

Deze vrouw zou er dus in geslaagd zijn om een onverbeterlijke rokkenjager om te vormen tot een ‘volwassen en verantwoordelijke persoon’. Totdat, op een goede dag, tijdens een ruzie die door haar gepland was en die als doel had om van hem nog een ‘beter en verantwoordelijker mens’ te maken, zij het ondoordachte plan opvatte om hem voor het blok te zetten met de volgende woorden: ‘… en als je niet met mij wilt trouwen, dan ga ik ervan door!’.

Terwijl ze deze woorden uitsprak, ging ze demonstratief op de bank ging zitten. Een non-verbale boodschap waarmee ze wilde zeggen: ‘Ik ben hier, dus we gaan trouwen’. Dit is pas onze eerste echte ruzie, dacht ze bij zichzelf, en ze rekende uit dat ze nog over legio bonussen beschikte om andere lege bedreigingen te uiten. Ze zou nog tenminste tien keer deze kaart (‘Ik ga ervan door’) kunnen uitspelen. Nu en in de toekomst, elke keer wanneer dat nodig was (bijvoorbeeld op het moment dat ze kinderen zou willen, dat haar moeder zou komen logeren, of in een verre toekomst als de kinderen uit huis waren en zij een reis met haar vriendinnen naar Jamaica zou willen maken… je begrijpt vast wat we bedoelen).

Jammer voor haar, maar de vlieger ging niet op, want onze goede vriend zag hier de opening naar zijn vrijheid en hij antwoordde haar met een ‘Ga je weg? Je weet waar de deur is’. Een uur later zat er een ander slot op de deur (jullie denken misschien dat ik een grapje maak, en dat dacht die arme vrouw in eerste instantie ook). Maar goed, voor ze het wist, maakte de goede vrouw geen deel meer uit van het leven van de man waar ze haar toekomst op gebouwd had. Een veelbelovende toekomst, om precies te zijn. Hij is tandarts.

Waarom beëindigde hij de relatie? Omdat ze net even te ver was gegaan, omdat ze een fout had begaan die haar maanden, misschien wel jaren van investeren in een man had gekost. Want juist toen ze dacht dat haar kostje gekookt was en ze begon te denken aan bruidstaarten en witte jurken, toen verdween hij. Alsof hij zich had opgelost.

En zij is niet de enige vrouw die dit overkomen is. Veel vrouwen weten niet dat er ergens in de hersens van iedere man – verstopt tussen de haat voor de concurrerende voetbalclub en de liefde voor adult DVDs – ook een aan/uit knop zit. Een schakelaar die, als je eraan komt, automatisch het nummer van de slotenmaker belt.

Maar wat zijn daar nu de redenen voor? Hoe kan het gebeuren dat een ogenschijnlijk rustige en soms zelfs toegeeflijke huisman in een soort Hendrik VIII van de 21ste eeuw verandert en zijn vrouw de deur wijst? Hieronder een korte lijst van redenen die worden aangevoerd door mannen die in het kader van verschillende onderzoeken zijn ondervraagd (kijk maar niet zo verbaasd, ze doen wel gekkere onderzoeken).

 • Communicatieproblemen (zoals ‘Schat, ik heb zin…’ met als antwoord ‘In de koelkast staat nog wel een biertje’)
 • Bovenmatige druk van haar kant dat de relatie wordt ‘gelegaliseerd’ (Lees: laten we trouwen)
 • Hij heeft, simpelweg, een ander
 • Hij is simpelweg niet gelukkig met haar. Een heel algemene reden om bij haar weg te gaan (overigens blijkt uit verschillende onderzoeken dat de gevoelens van niet-gelukkig zijn in de liefdesrelatie vaak toenemen na de geboorte van de kinderen terwijl andere studies beweren dat partners met kinderen minder vaak scheiden. In de praktijk zou je dat kunnen opvatten als: partners met kinderen zijn minder gelukkig en blijven vaak bij elkaar voor de kinderen…)
 • Problemen van seksuele aard (zoals ‘Nee schat, vanavond niet… ik heb hoofdpijn’)
 • Economische problemen (zoiets als ‘Ik heb net mijn salaris binnen en jij zit al aan de telefoon met je vriendin om te bespreken wat voor kleur jurk je gaat kopen…)
 • Verschil in doelstellingen en toekomstverwachtingen (ZIJ: ik wil trouwen en dan thuis blijven om de kinderen op te voeden, HIJ: ik wil een huis aan zee waar ik me in het weekend kan verstoppen, lekker fietsen, relaxen en stappen met mijn vrienden).
 • Culturele en religieuze verschillen (ZIJ: ik wil in de kerk trouwen, met al mijn vriendinnen erbij, wat zal mijn moeder blij zijn… HIJ: spreek me er niet van!).

Conclusie? De vrouw van hierboven (de vrouw die werd geconfronteerd met een nieuw slot op de deur, waar ze helaas de sleutel niet van had…) moest tenslotte in therapie omdat ze niet begreep wat ze fout had gedaan. En hij, onze goede vriend, gaat nog steeds van vrouw tot vrouw met de nonchalance waarmee een politicus van de ene partij naar de andere overstapt. Misschien iets minder frequent, maar wel bijna.

En, beste lezers, mochten jullie na het doornemen van de redenen waarom hij bij haar weggaat, de behoefte voelen om het lijstje van hierboven aan te vullen, voel je dan vrij. Waarom zou jij bij een vrouw weggaan? Of waarom ben jij bij een vrouw weggegaan? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Adversus


Zij bemoedert hem te veel. Hij voelt zich uiteindelijk niet méér dan de kinderen in hun relatie.


Ruzie prima. Maar in gezelschap te vaak zeggen.

Dat en dat doet hij niet want:

DAT WIL IK NIET HEBBEN.

Doeg…………. slot op de deur lol


WOW, Mooi stuk! ik lees vaak jullie artikelen, deze is goed geschreven!!

Het klopt ook gewoon!! Ben nog een jong menneke van 24 maar weet wel dat die knop/schakelaar er is!!

Leuk hoor!!


Klopt helemaal – ben een 54j vrouw – reactie die ik ooit van een man gekregen heb – jij bent de 1e vrouw niet ziet te zeuren om een ring of huwelijk – resultaat na 10j nog altijd samen – gaan samen graag wandelen – genieten – vrijen – kleine dingen die het hem doen – etc…


Omdat hij u eerder bedrogen heeft


Nou, het is echt waar! Mijn vriend is bij me weggegaan en ik kon niet begrijpen waarom!
Blijkbaar heb ik iets gedaan wat die schakelaar heeft geactiveerd!


Waarom?
Leuke vrouw,ziet er goed uit,wil vaak sex.
Maar:Licht moet uit,of aan,schoene hier niet daar.
Als ze thuiskomt moeten er veel lichten branden,is gezellig,maar niet tveel is ongezellig.
Wc bril moet s nachts naar beneden,anders gaat ze op de joude rand zitten etc.
gebeurt dat niet dan krijgen we de grootste ruzie:Ik gafa niets om haar,doe niet wat ze belangrijk vind,het is toch zo makkelijk etc.
Ik houd van haar maar dit gaat niet.


Omdat ze betere seks wil.


zeuren,
teveel naar andere mannen kijken,
liegen,
stiekem zijn,
vreemdgaan,

als me wijf dat zou doen, zou ik der verlaten. de del.
Maar gelukkig zijn we 2 jaar samen.
en alles gaat best.


OOk mijn vriend is bij mij weggegaan vanuit het niets…. snap er niks van… wil nog steeds graag met hem praten.. maar hij doet alsof ik lucht ben :S


Je kunt niet iemand ‘bezitten’… geniet van elkaar en elkaars positieve eigenschappen. Als die er niet zijn, is het geen relatie waard. En als je iemand wilt veranderen, begin dan bij jezelf!


Ik, 25 en vrij, hij, 41 vriendin en 2 kindertjes (niet van huidige partner).
Ik ben de sensuele vrijgezelle spontane geile zonnestraal (zijn woorden)
Hij is de uiterst charmante harde en onbereikbare man.
Ergens denk ik dat hij toch heel verkikkert op me is.. elders denk ik dat hij nooit never zijn hoofd echt op hol zou laten brengen wat zou kunnen resulteren in traantjes en confrontaties.
Dus wegwezen.


Het zou eens leuk zijn als vrouwen niet al teveel op datingsite’s zitten. Daar wordt de man ook door jaloers. En meestal gaan ze dan stiekem vreemd zonder dat je er bijna iets van merkt.


ja klopt..nu begrijp ik iets beter waarom mijn man 4 jaar geleden bij me wegging…..maakte ook altijd ruzie met hem..ik wou dat ik als vrouw ook zo,n knopje had,of kun je het me leren?maak dan ook even zo,n site….


Simpel. Hij gaat weg omdat hij zich niet verbinden wil aan een relatie. Waar alle verantwoordelijkheden bij horen. Wat hij wel wil? Gratis seks en geen verplichtingen. Vrij zijn dus. Als hij zo eerlijk was in het begin, waren er nu niet zo veel verdrietige, alleenstaande vrouwen en moeders (nog triester!).

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

80 gedachten over “Waarom mannen bij hun vrouw weggaan…”

 1. vrouwen verwachten teveel van een man dus ja is het niet gek dat die er op een gegeven moment ook dol van wordt en de scheiding aanvraagt. En meestal zijn vrouwen zo gemeen dat ze eerst alles aan de vriendin vertellen waar ze mee zitten en dan pas aan de man.

 2. Als een man niet wilt trouwen met een vrouw vind ik het maar een onvolwassen watje.Wel lekker snoepen van zijn vriendin, maar haar niet tot zijn vrouw maken.Zulke “mannen” zijn geen vrouw waard!

 3. blijkbaar heb ook ik die schakelaar omgezet.. veel te veel ruzie gemaakt in het openbaar! wat achteraf gezien ook echt slecht is..

 4. Bij mij was cultuur het probleem.
  Hij Turks en ik een mengemoesje van culturen.
  Wij samen waren ideaal.
  Geen problemen van hier boven.
  Hij kon kiezen voor familie en cultuur en met Turkse trouwen of voor mij,hij heeft voor familie gekozen.En is met een Turkse getrowd en ondertussen weer gescheiden en nu verslaaft aan drank en drugs….en veel terug denken aan die mooie tijd die die met mij had! Het leven is hard en kill en koud maar kan ook zo mooi en warm zijn!

 5. Vaak wordt de man verweten dat…..maar gezien het aantal vrouwen die member zijn van een datingsite , zijn er minstens zoveel, zo niet meer, die bij zichzelf ten rade moeten gaan. Mannen hebben een dubbele agenda, daten Wopppen of hebben een ONS met……… juist!….. die vrouwen waarvan de man een nieuw slot in de deur zal zetten. Dus waar twee vechten……..

 6. Ooit kreeg ik een opmerking als : “Haar liefde gevoel was niet meer hetzelfde”, in de hoop van (ja wat?)… voor mij was dit een teken van salu en de kost. Dus, OK, sayonara. Wat keek ze raar toen ik dit antwoorde.

 7. …zijn twee schuld. Maar zodra de vrouw de man probeert te manipuleren met een zogenaamd ‘psychologisch’ spelletje werkt dat in veel gevallen averechts.
  Vrouwen zijn wat dat betreft nogal naïef en kortzichtig.
  Ik heb er zelf ook zo 1 die regelmatig de benen dreigde te nemen en op gegeven moment houd, heeft de man er schoon genoeg van en blijft de vrouw achter met tranen.

  Geweldig stuk trouwen!!

 8. Heb bijna 20 jaar een heerlijke relatie gehad (hij is helaas overleden). We waren twee ‘Einzelgänger’ bij elkaar, lieten elkaar de ruimte voor wat betreft werk, vrienden ed, maar deelden een kern van gezamenlijke interessen, romantiek en seks, en een gevoel van ‘belonging’. Je partner op 1 dus. Goed zorgen voor die gezamenlijke kern – als die wordt bedreigd spreek je hem erop aan en mag hij dat ook bij jou doen – en de rest is de ruzie simpelweg niet waard. Stellen die belanden op het niveau van ruzie over sokken en opruimen weten volgens mij niet goed hoe ze moeten leven. Wat lichter aub!

 9. Belachelijk allemaal het is toch zeker geen spel, en wat betreft die vrouw met de tandarts , blijkbaar hadden ze nooit een goede communicatie. Wat als er binnen 1 avond een ander slot op de deur zat was de liefde dus ook niet erg diepgaand….

 10. ik heb mijn vriendin gister gedumt…waarom? ik ben erachtergekomen dat ze nog 2 strafbladen heef en een half jaar gevangenis had voor het gooien van een baksteen door de ruit van de coffee shop… dus check altijd eerst ff of je vriendin geen strafblad heeft anders dan is dat 4 maanden versieren voor nix…
  en jaa ik weet het mensen kunnen veranderen maar dat doet zij dus niet.

 11. wat een bull shit artikel.
  Zij had al veel eerder zelf op moeten stappen bij zo, flapdrol !
  Die man is niet in staat om enig diepgang en echte verbinding aan te gaan. Rokkenjagers zijn bange jongetjes, meer niet.

 12. Veel reacties van gefrustreerde vrouwen hierboven zeg. Ik vond het artikel prima lezen, goed voorbeeld ook genomen.

 13. Vrouwen denken dat mannen alleen maar vallen voor sex
  Dit is een foute gedachte. Deze vrouw weet dat ze het ideale sex symbool is en denkt dat ze daarom alles kan zeggen en doen wat haar uit komt. Maar dan ervaart ze plotseling dat een man ook nog een gezond verstand heeft en alleen zijn gezond verstand verliest in een goede gezonde liefdevolle relatie. En zodra die er dus niet is en op de proef wordt gesteld gaat die knop om van gevoel naar gezond verstand. Het leven kan zo simpel zijn als je elkaar wilt begrijpen, met elkaar praat, elkaar accepteert en vooral respecteert.

 14. Vrouwen vinden het héél raar als mannen niet willen trouwen of zich niet willen committeren aan een relatie. Vrouwen vinden het aan de andere kant óók heel raar dat mannen sex en uiterlijk belangrijk vinden.

  Evolutie bepaalt nog steeds een hoop van ons doen en laten. Ik denk dat het verstandig is om elkaar daarom deze “evolutionaire ruimte” te gunnen en te accepteren dat dingen zo zijn, in plaats van er tegen te ageren. Dit houdt in dat het wél belangrijk is om sex te hebben, dat het wél belangrijk is om er toonbaar uit te zien, en dat een vrouw niet dagenlang in een joggingbroek rondloopt want dat is nou eenmaal niet aantrekkelijk. Dit alles geldt in veel mindere mate voor mannen, die eigenlijk gewoon een “provider” moeten zijn. Natuurlijk is het goed als je er netjes bijloopt met je haar in de plooi maar het is niet van levensbelang.

  Ik was onlangs in Moskou. We stonden in een nette kroeg bier te drinken en het viel me op dat de lokale vrouwen, die met hun vriendjes mee waren gekomen, erg hun best hadden gedaan er goed uit te zien (o.k., naar NL maatstaven wat hoerig maar vooruit) terwijl hun vriendjes in een spijkerbroek en een wit t-shirt rondliepen. Hun vriendjes smeten met geld, en dat is daar de uiting van mannelijkheid. De mannen toonden hun mannelijkheid, de vrouwen schaarden zich bij die mannen. Als je het deze mensen zou vragen dan zouden ze nog ridderlijk toegeven dat ze op deze manier opereren, gewoon omdat het zo werkt.

  In Nederland zijn we doordrenkt van de mening dat iedereen gelijk is en gelijke kansen heeft. Helaas is dit in de meeste gevallen een illusie en blijkt het mooie meisje toch te gaan voor die lelijke vent met een goeie baan. Hij ziet in haar een goed nageslacht, zij in hem een goeie verzorger. En als zij eisen gaat stellen, dan verandert hij de sloten, voor haar 10 anderen.

 15. Haha, die Wouter! Foei.

  Rusland loopt 50 jaar achter en als je dergelijke vrouwen zoekt weet ik waar je ze kan vinden; Hooters, Amsterdam. Maar ik ga ervan uit dat je nog geen vriendin of vrouw hebt?

 16. Een vrouw moet zich vooral mooi en aantrekkelijk maken voor haar man.. altijd en overal als het kan. Daarnaast moet ze ook bepaalde behoeftes van de man kunnen bevredigen. Als ze dat niet doet, dan kan het zijn dat de man zijn seksuele interesse verliest en naar andere ”leukere” dames gaat kijken.. De man gaat dit alles niet vertellen omdat hij geen zin heeft in drama.. Dus gaat hij het zoeken bij andere vrouwen die wel in zijn behoeftes kanbevredigen en verlaat hij zijn eigen vriendin zonder enige ”reden”

  Conclusie: zorg ervoor dat je als vrouw er leuk en sexy uitziet voor je man, en bevredig zijn behoeftes (niet alleen sex) zover het kan zodat hij het niet elders gaat zoeken..

 17. Rakker copliment jou berricht klopt an slaat het beste aan wat je ziet in het dagenlijkse leven ,uiteindeilijk zijn wij allemaal
  hypcriet wijzen naar een ander en onze eigen fouten vergeten.

  Anonymus jij bent ook top met jou info.

  lena jij bent enen echte vrouw een zeldzame goeie combinatie,
  van rationaliteid en emotionel intelligentie.
  kom je weinig tegen ?

 18. Van mijn ex ben ik destijds gescheiden omdat zij geen huisvrouw was. Uiterlijk was zij schitterend om te zien en had goede omgangsvormen en verder veel dat een man aantrok. Maar helaas gebeurde het te vaak dat ik van mijn werk thuis kwam en haar heerlijk slapend op de bank in de woonkamer aantrof terwijl het in huis niet opgeruimd was en de afwas van de lunch nog op het aanrecht stond.Voor mij één van de redenen om na een huwelijk van 3 jaar en 9 maanden van haar te scheiden.

 19. Het uiterlijk spelt veel in de samen live alsvoorst;,maar wat je in je ziel. en gedacht makt de sterkte relatie verbande en wordt de touw niet makelijk verbokend . DE MAK UP is snachs geweegt,en wat heb je dan.De menselijke relatie is op waarheid gebouwdt niet op laten doen of zegen wat je niet zelf niet in je natuurlijk persoon heeft .

 20. Ik geniet net als mannen het liefste van mijn vrijheid. Ik word gek van afspraakjes die ”moeten” of als iemand mij iets wil verplichten. Natuurlijk als je x wat afspreekt moet je je eraan houden maar als een man begint te zeuren dat hij te wijnig aandacht krijgt of dat ik iets MOET doen ben ik er snel klaar mee. Ik vind het leuk zolang het spannend is en je elkaar gewoon prettig ligt. Lang leve mijn vrijheid :D

 21. Vrouw, dank je wel voor je reactie!
  Mannen kunnen idd ook zeuren… Er zijn legio vrouwen, die net als mannen willen genieten van het samen zijn van elkaar. Maar daarnaast ook hun eigen ruimte nodig hebben (vrijheid). En mannen laten we eerlijk zijn, een mooie zelfstandig ontwikkelde vrouw is volgens mij best bedreigend voor het mannelijke geslacht! Dus laten we aub niet doen alsof wij vrouwen zweren bij het huwelijke en mannen willen veranderen.

 22. Zij was de gene die begon met dreigen, het vind het juist logisch dat hij haar gedumpt heeft. Uiterlijk is ook niet alles en als iemand begint met dreigen weg te gaan zal het vast niet bij die ene keer blijven.

  En zeuren kan een behoorlijke afknapper zijn ;)

 23. trouwen hoeft voor mij niet, het is maar extra papierwerk en een grote feest waar familievete uitgevochten wordt en financieel ook een rib uit je lijf,spendeer het liever aan kansloze weesjes, nee laat mij maar lekker bij een man zijn die graag bij mij wil zijn zonder gedwongen te worden door verplichtingen. haha ben graag mezelf en dat verwacht ik ook van hem, waarom dit, waarom dat, al dat gezeik gewoon kappe vrouwen wij zijn immers niet dezelfde anders zou de wereld saai zijn voor mij, wat wel belangrijk is elkaar kunnen vertrouwen en respect naar elkaar te geven, elkaar verijken in elkaars karater in plaats van de anderen te laten veranderen en onderdrukken door te kleineren, je leeft maar 1x en een gisteren is een dag minder op je leven die niet meer terugkomt, dus geniet van het leven en laat elkaar de ruimte daarin en als er een ander persoon komt op je pad geniet ervan, maar wees altijd eerlijk hierin, achter andermans rug een ander leven opbouwen is cru. ben zelf altijd netjes geweest en klaag nooit over andermans rommel. dat gaat lekker de prullenbak in zonder waarschuwing, haha

  wat mij wel bezig houd is waarom mannen niet vertellen dat ze verliefd zijn en het meestal voor zichzelf houden.

 24. Deze vriend van je heeft t op t RANDJE weten te stopen,,,en de manen die in de zelfde situatie belanden met een andere onderwerp dan trouwen omdat ze AL GETROUWD ZIJN.Pff lastig hoor hihi.Jagen zit in de aart van de man,al eeuwen lang.Zo gingen ze een paar duizend jaar terug jagen op wilde dieren,en nu op vrouwen omdat r simpel weg geen wilde dieren meer zijn in onze moderne wereld.Dus een tip voor de vrouwen,er valt 2 dingen te doen….of accepteren of zorgen dat er meer wilde diere op straat verschijnen waar door wij onze dwangmatige wil om te jagen op hun kunnen uitoefenen en hullie trouw blijfen LOL .

 25. Soms, heb ik zo’n zin om mij vrouw nen keer echt mijn gedacht te zeggen. Dan ben ik zeker dat ze onmiddellijk weg is. Begrijp het niet verkeerd. Ik zie haar graag, en zij mij ook, voor zover ik weet. Ze ziet er steeds aantrekkelijk uit, is populair bij mijn vrienden en familie. En maakt graag plezier in de groep. Maar ze kan zo zeuren over onbenulligheden. Een hoekje hier die nog niet afgewerkt is, een hoekje daar die nog een likje verf moet krijgen, enz…. . Ik ben geen café-ganger. heb een eigen zaak, en zorg grotendeels voor het huishouden. Mijn vrouw heeft een full-time job, en kan met de beentjes onder tafel schuiven als ze thuis komt, want ze kookt niet of zelden. Doet ze niet graag. We hebben ook een poetsvrouw die wekelijks langs komt die al een groot deel van de strijk ook meeneemt in haar werk. Als ik op zondag dan even van de namiddagrust alleen wil genieten met een tijdschrift, boek, of een fietstochtje als het weer dat toelaat. En zij ook eens voor de kinderen mag zorgen. Dan loopt ze na een uur al gefrustreerd rond. Kan de druk van de kinderen blijkbaar niet goed aan. Daar moet ik dan wel tegen kunnen, want ’s morgens zet ik die af bij de onthaalmoeder, en ’s avonds ga ik die terug ophalen. Mijn vrouw werkt in een grootwarenhuis, maar winkelen, oh, neen, dat doe ik dan maar na het ophalen van de kindjes en samen met de kindjes. En wil dan perse met een dweil rondlopen alsof onze poetsvrouw haar werk niet goed zou doen. Ik zeg het nogmaals. Ik zie mijn vrouw graag, mag niet klagen op seksueel vlak, althans als ik aanleiding geef, komt dus niet van de andere kant. En heb het ook druk met mijn agenda. Ik ben dikwijls blij dat ik alleen thuis ben ’s avonds als ze haar wekelijkse sportactiviteit beoefend. Tijd voor mezelf.
  Komt daarbij dat ik toevallig via een vereniging een dame heb leren kennen waar ik zeer duidelijk geen relatie mee heb, maar waar ik een goeie verstandhouding mee heb. Kunnen samen goe lachen, en als eens onozel doen zonder meer er achter te zoeken. Maar ook al eens een dieper gesprek voeren, waar ik zo van kan genieten. We zijn dus beiden getrouwd, en er is geen aanleiding van beide kanten om iets te zoeken bij mekaar. Maar het voelt gewoon heel goed om een keer een schouderklopje te krijgen van iemand die je begrijpt.
  Soms moet je je bij een situatie neerleggen, want scheiden, dat wil ik niet, voor de kinderen niet, en ook niet voor de financiële zorgen die dan op mij zouden afkomen. Ook mijn ouders zien mijn vrouw graag komen. Maar of ik daar gelukkiger zal door worden?? Ik heb haar trouw beloofd bij ons huwelijk, tot ter dood, zal me daaraan houden. Ik moet dus niet zitten mokken. Maar trouwen, neen, dat raad ik mijn kinderen ook niet aan. Moeten ze zelf maar beslissen.

 26. Goed geschreven, maar wij, van de andere sekse, worden wel erg stereotype weggeschreven in de opsomming van redenen. De vrouw in kwestie had zeker geen (oudere) broers, want ik ben van mening dat dat mij wel tot een, ik wil niet zeggen betere, maar wel tot een meer tolerante en begripvolle vriendin/partner gemaakt. Koop voor je vriendin een horloge, leer haar tot 10 tellen en laat haar zichzelf afvragen ‘is dit over een jaar nog belangrijk?’. Geloof mij, de onenigheden en discussies zullen aanzienlijk verminderen.

  Ik zeg maar zo over de relatie tussen mannen & vrouwen: ‘we zijn om van elkaar te houden, niet om elkaar te begrijpen!’

 27. Zoals een vrouw nee kan zeggen betekend bij een man “stop ermee” ook echt “stop ermee”.

  Geloof in me, zoals ik je bij de trouw beloofde ben ik je ook trouw.
  Evenveel vrouwen als mannen gaan vreemd maar als je niet wil geloven dat ik na 13 jaar getrouwd zijn en 7 jaar verkering je nog steeds trouw ben, je een pracht van een vrouw vind, tja…

  Dus stop ermee om te denken dat ik je vast al eens heb bedrogen want op een dag zet ik de knop om en ga me er inderdaad eentje zoeken die wel wilt sexen.

 28. whaahahahaha mannen weten niks van vrouwen en vrouwen niks van mannen. Als dat watje haar niet wil trouwen dan zoekt ze toch een andere lekkere vent, maar ja de meeste mannen hier zijn zo lelijk. En jullie mannen maar denken dat vrouwen vooral om innerlijk geven. Doen we ook, nádat we je uiterlijk hebben beoordeelt. Jullie mannen zijn ook naïef. Denken dat een vrouw bij je blijft als je haar beloofd ooit met haar te trouwen, en dan denken dat je niet meer voor haar hoeft te vechten? Of haar te blijven veroveren? Grove fout van min exen, ik ben er zo vandoor met n nieuwe man.. Even flirten in ’n sexy outfit en ze denken dat ze vrije sex kunnen krijgen. Mooi niet, haha.

 29. Tja, wat moet ik hier uit maken? Elkaar vrij laten, maar de basis moet goed zijn. He, de basis word verstoord door het onophoudelijke pornokijken op pc van hem. Ik wil meer liefde. Mag dat niet vragen want dat is dwingen of wat? Een ander ergerd zich aan rommel. Goed maar altijd allen alle spullen opruimen moeten.. van zelfsprekend die van mijnheer.. Dat is toch ook niet goed. Moppern mag niet? Waar blijft dan de basis? Als dat pornogedrag me kwetst moet ik er evengoed me leven? Moet ik verder met de worden van mijn opstandige puberdochter: Mama je bent zijn hondje. En dat met een lachend gezicht, want anders voeld mijnheer zich niet goed. Dadoor hebben we hier hoogoplopende ruzies met als gevolg dat hij ons juist de deur gewezen heeft.. Ik heb 4 jaar geleden alles voor hem opgegeven. Alles was zo goed. Nu moet ik bij nul beginnen. Huis, Auto, meubel….leven..ik ben 53 en liever dood. En ik heb nooit gevraagt om te trouwen, heb in begin alles aangedragen waar hij om vroeg. Wat heb ik dan nu fout gegaan? Ik weet het niet. Ik wou alleen op nr 1 staan voor de pc. Ik wou alleen mijn dochter met manieeren opvoeden, zonder dat slechte voorbeeld van hem. Scheten laten, slurpen, sokken op tafel, zadoeken op de verwarming…. Dat mag ik toch verwachten, niet dan? Waar heb ik in goedsnaam de fout gemaakt? Hij mag naar de voetbal, naar zijn kaartavonden.. zij tvprogrammas… Ik ben radeloos. En nu? Nu heul ik om die geweldige man van toen. Lief, atent, bezorgd………………………

 30. Ik ben al 30 jaar samen met mijn man, ik ben 47.
  En ik heb in mijn omgeving heel veel koppels uit elkaar zien gaan,de afgelopen jaren.
  Punt 1 is in mijn ogen inderdaad dat vrouwen verliefd worden op een man, maar dan wil de vrouw de man helemaal veranderen,stom van zo’n vrouw laat hem blijven zoals ie is, daarom werd je ook verliefd op hem,je kunt een mens niet veranderen.
  De vrouwen veranderen vaak, worden slonzen met joggingpakken aan, en doen hun prachtige lokken knippen in een makkelijk kort (mannelijk niet sexy)kapsel. En zo veranderd ook de vrouw in iemand anders.
  Zodat een man denkt dit is niet de vrouw waar ik verliefd op werdt.
  En als vrouw moet je altijd er voor zorgen dat het tussen de lakens blijft kloppen, zin of geen zin, zin maken is een heel belangrijk punt.
  En ook al komen er kids, zorg dat je als vrouw attractief blijft, dan gaat dat gerust samen.

 31. Zeg’m dat hij zielig & zwak is en je ziet’m nooit meer terug :)

  maar een zielige vent, dat wil je ook nt natuurlijk ;)

 32. King size Rudolf…je bent van je vrouw gescheiden omdat ze het huishouden niet deed?? hahaha ze is je vrouw niet je huishoudster…misschien een idee om een schoonmaakster te trouwen of verlaat je haar dan als ze niet aan een ander ideaal van je voldoet ;)

 33. Dag Silke,

  ik denk inderdaad dat je daarmee een punt hebt. Mannen zijn over het algemeen nu eenmaal meer bezig met uiterlijke kenmerken dan vrouwen. Waardoor er inderdaad meer relatieproblemen
  ontstaan als de vrouw in kwestie dit wat verwaarloost.

 34. Een relatie krijgen en behouden betekend voor beide partijen hard werken en blijven werken.
  Doet men het niet is het einde oefening voor de relatie.

  * Heb respect voor elkaar,
  * Geef eens en neem eens ( moet in balans zijn!) i.pv alleen maar te nemen of te geven.
  * Luister naar elkaar en help elkaar op elk vlak. Ja, ook in het huishouden en met de
  kinderen heren!
  * Doe moeite voor elkaar. Vrouwen hebben regelmatig genegenheid nodig om tot seks te komen.
  En als er regelmatig genegenheid is naar de vrouw komt de zin in seks vanzelf heren!
  En neem de tijd voor het voorspel, het is zo belangrijk vergeet dat nu eens niet.
  Beter kwaliteit als kwantiteit.
  Oh ja, en we zijn niet die pornosletjes uit die goedkope b seksfilms van het internet
  die jullie (denken) stiekum kijken op internet. Vrouwen weten heus wel dat jullie dat
  doen! Jullie kunnen beter deze tijd die je aan het internet besteed aan je partner
  besteden i.p.v. aan illusie seks.

  Veel plezier met elkaar!

  Groeten Moon

 35. Je hebt helemaal gelijk Moon.
  Maar met porno kijken heb je het een beetje mis.
  Ik denk dat 90% van de mannen er van houd om porno te ( misschien wel meer).
  Waarom? Omdat mannen visueel ingeprogrammeerd zijn.
  Geen emoties zoals vrouwen, dat zit in de genen. Dat kan je niet veranderen.
  Laat je man porno kijken, dat is niet omdat hij je niet aantrekkelijk vind. Hij vind het gewoon geil om dat te zien. Ik zal het ook niet kijken als mijn vrouw naast me ligt of zit. Maar gewoon voor mezelf. Een extraatje. Ik ga niet vreemd, denk er ook niet aan om vreemd te gaan maar gewoon een pleziertje voor mezelf. Zolang je elkaar maar respecteerd.

 36. Hoi Sun,

  Nooit zo bekeken. Zal er over nadenken.
  Heb liever dat een partner porno kijkt als vreemd gaat

  Groet moon.

 37. Het is niet de sex wat een man verlangd van zijn partner. Het is de waardering dat hij voelt als hij sex krijgt. Het gevoel dat je vrouw/vriendin/partner sex met jou wil is geweldig.

  Gr Sun

 38. Kan alleen maar zeggen blijf jezelf ze moeten je nemen zoals je bent doen ze dat niet is dat hun probleem groetjes vlinder

 39. ik denk dat de basis liefde moet zijn onvoorwaardelijk liefde , en de geest om elkaar te bedienen willend tegen over elkaar zijn ,niet te berekend ,of alleen maar
  op het lichaamlijke afhet is belangrijk elkaar de vrijheid en de ruimte geven en je allebei de verantwoordlijkheid nemen niet te veel elkaar de wetten voorschrijven en niet te veel in elkaar op gaan en zeker niet je zelf verliezen inde andere en zijn problemn totde jouwe gaan maken en humor in houden en voor kwaliteit van het leven gaan en er moet ruimte zijn voor persoonlijke groei en ook jouw succesen delen met je geliefde en hem daar in betrekken hem deel uit maken niet te veel eilandjesachtige gedachte ventileren en nooit iets aan nemen en als je dingen niet weet ook eerlijk daar over zijn en recht toe recht uit zeggen wat je bezig houd en wat je van de andere graag wil zien niets op eisen en zeker niet alles naar de hand willen zetten en niet te veel voorspelbaar zijn je heb een leven maak er wat van loop de tijd niet te verdoen met elkaar na het leven te staan
  hahahahahah zo is het wel genoeg ik denk dat je alles gewoon moet nemen zoals het komt dan stroomt de liefde van zelf weer ,lots off love 4 you all

 40. Het is vandaag uitgegaan tussen mij en mijn verloofde….ik kwam erachter dat zij achter mijn rug een dubbelleven leidde….bezoekjes naar seksclubs en dergelijke….merkwaardig aangezien we toch veel en open over onze relatie (ook de seksuele kant) praatten. Ik sprak haar daarop aan en als reactie noemde zij mij gestoord. Moraal van het verhaal…vrouwen doen te vaak alsof zij slachtoffer zijn, maar het is maar al te vaak andersom. Dit is niet de eerste keer dat dit mij overkomt. Eén ding weet ik nu zeker…ik heb het vertrouwen in het fenomeen vrouw definitief verloren. Mooie woorden zeggen niets…wantrouwen is op zijn plaats.

 41. * mannen gaan vreemd/ onbetrouwbaar/ liegen extreem veel/ beredeneren al hun fouten goed- gaan daar ook zelf in geloven / extreem narcistisch/ denken alles te kunnen / besmetten meisjes met hun mannelijke oversexte ideologie + projecten/

  uitkijken meisjes : mannen denken met hun lul en geld voor eigenbelangen= macht
  uitkijken meisjes : mannen kunnen niet delen
  zie afelopen 500 eeuwen: resulteerd naar eigen mannelijk bedrijven en afpersen van volk -slaafjes ttt = synoniemen werknemers .
  dat jij daar intrapt in zullke domme verkoop- strategieeen?
  wist jij dat keylogger software -tools – om al jouw txt .foto.hotmailbrieven alles te kunnen controleren en lezen dit na?
  wist jij vrouw? dat alles monitor sniffer software = om in jouw pc te gluren zonder jouw toestemming?
  hoeveel voorbeelden heb jij nodg vrouw om te zien dat mannen stiekemerd – gluiperige ranzige figuren zijn ?
  wil jij vrouw : dat jouw dochter op skype /msn : wordt begluurd door pedofiel ?
  idd software die mannen schrijven met hun rewritten tools:
  mannen software gebruiken deze tekens // : ^$_ mooie nagels_ knippen dus_ uitgelogd hotmail= ip

 42. Anonymous, wat ben jij een verbitterd, wereldvreemd en zelfs paranoia personage. Ik zou er bijna om gaan lachen…. Als dat jouw ervaring met mannen is, heb je het vast heel bont gemaakt in relaties… Ga nu m aar gauw je benen scheren en richt je op het vrouwe4nlijk geslacht. Je bent te verknipt om nog een normale relatie met een man aan te gaan.

 43. De belangrijkste doelstelling van een vrouw is een man te veranderen (dresseren).
  Zelf wil ze niet veranderen.M.b.v. haar libido en met haar handelsmerk,de 3 B’s buik,billen,borsten zal ze dat realiseren om hem te laten doen waar ze zelf geen zin in heeft.Het wordt tijd dat de mannen ééns gaan emanciperen,dat zou misschien goed zijn voor de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.De meeste vrouwen denken altijd in hun recht te staan en luisteren daarom ook vaak niet.Met het gevolg dat daar door iritaties in een relatie onstaan.Echt luisteren is moeilijk voor een vrouw,behalve naar haar vriendinnen als die wat te roddelen hebben.Maar een oplossing creéren in een relatie?In dat opzicht staan man en vrouw vaak ver van elkaar.

 44. Zelf een vrouw zijnde zou ik het type vrouw zoals in het artikel beschreven en ook in enkele reacties voorkomt ook zonder pardon de straat op zetten. Ja sommige mannen hebben ‘ietwat’ opvoeding erbij nodig. Maar zeg nou zelf dames, hoe vaak kijk je niet naar die ene vriendin die altijd komt janken over haar relatieproblemen terwijl jij haar ziet als de grootste zeur in de wereld? Die arme man die het altijd maar uithoudt. Op een gegeven moment is het klaar. In dit soort gevallen is het heel simpel. De nodige opvoeding is overgegaan in het domineren van de ander.

  Bij mij waren ooit de rollen omgekeerd, ik werd opgevoed. Te veel gezeur, en achteraf zie ik nu wat een onbeschofte idioot mijn ex af en toe kan zijn.

  De vriend erna was een enorme eikel af en toe. En toen kwam de vrouw in mij los. Ik pikte het niet om op de laatste plaats te komen. Maar verder hebben we nooit ruzie, want als mijn ex niet zo op een zeurend wijf had geleken was ik er misschien zelf ook wel een. (het zit namelijk erg in de genen bij onze familie)

  Heren, zeg wanneer het te veel wordt. En dames, leg niet op elke slak zout.
  Haal wat vaker de schouders op. Dat is mijn advies!

 45. Mannen gaan weg om de volgende reden. Ik bijvoorbeeld ging een keer weg,
  omdat je iets verwacht wat er niet is en uiteindelijk ook niet komt, oftewel je bent op de verkeerde verliefd geworden en treed het zgg defensief projectie mechanisme op…je geeft haar de schuld dat je geen vlinders voor haar voelt en dan is het makkelijk om weg te gaan. Laten we eerlijk zijn mannen…..

 46. Mannen die niet willen trouwen, zijn niet serieus. Ze willen niet de verantwoordelijkheid voor een relatie. Met zo’n man kun je zeker geen gezin stichten, want dan sta je overal alleen voor. Hij ontloopt altijd zijn verantwoordelijkheden en is dus een flierefluiter. Daar heb je niets aan. Dus vrouwen kappen met een man die niet wil trouwen. Maar er zijn betere manieren om een man te vragen met je te trouwen. Nooit dreigen, want dat werkt averechts, met bovenstaand effect.

 47. Catharina ik ben het niet hellemaal met jou eens omdat ik zelf getrouwd ben en hetwas ook mijn keuze. Het probleem wat ik zelf zie is dat het voor man en vrouw soms niet duidelijk is wat ze willen. En daar door onduidelijkheid is.
  Ik zelf heb het probleem dat sinds mijn vrouw zwanger geweest dat ik haast geen aandacht krijg in geen enkelle vorm.
  Lichamelijk en emotioneel niet. Ik probeer haar te laten zien dat ik echtvmijn best doen maar dat word niet gezien.
  Naast dat mag haar familie mij niet en zij mijn familie niet.
  Dit zijn allemaal dingen wat voor problemen kan zorgen.
  I, vind het zelf belangerijk dat je naar elkaar luisterd en elkaar ook probeert te begrijpen geef elkaar eens om de tijd zinloze aandacht. En sex mag er ook af en toe zijn dat is ook belangerijk.
  Helaas krijg ik geen van deze dingen dus ik vraag me af hoe lang dit nog door gaat.

 48. Wat een hoop gezeik hier zeg, en het is allemaal de schuld van een ander.. Lekker makkelijk kijken naar wat een ander fout doet in jouw ogen en die grote balk tussen je wimpers lekker laten zitten.
  Als een man teveel porno kijkt vlg jou dan moet je hem blijkbaar meer verwennen, ga naast hem zitten achter die pc en doe iets. IPV opmerkingen erover te maken en als wapen gebruiken tijdens een ruzie, als blijkt dat die vrouw er steeds slonziger blij loopt dan koop je een spannend setje voor haar, en een vrouw die zo graag wil dat die man met je trouwt, vraag HEM, tja als je dan toch de emancipatie hoog in het vaandel hebt….
  Iedereen hier is op zijn of haar manier manipulatief bezig om zijn/haar partner te veranderen. Verandering ontstaat alleen als jij verandert in de manier waarop je verandering wil zien.
  Helemaal klaar met die psychologische truukjes, wees eerlijk, inventief, oprecht en ontspannen. En je krijgt alles wat je wil!!!!

 49. De emancipatie heeft naar mijn inziens weinig goeds op geleverd.Vrouwen willen dit,vrouwen willen dat.Kortom zij wil haar eigen leven leven.Daarom doen mannen uiteindelijk weinig goeds,omdat een vrouw meer van een man verlangd als dat zij zelf kan verwezelijken.Dat is vaak ook de reden dat een vrouw ontevreden is.Daarom wil ze hem dan ook zo graag veranderen,want dan wordt alles beter.Waarom begon ze met het omvormen niet voor het huwelijk? Dan had hij plan de campagne kunnen maken om dat gezeik te accepteren.Vrouwen hebben er de behoefte aan om zo nu en dan haar nagels in een man te zetten.Net zo als een kat en een krabpaal.Kijken of ze nog genoeg overwicht heeft op hem.Er is maar één remedie,haar net zo behandelen zoals zij een man behandeld.We zijn toch geémancipeerd? Nou dan,dan is er niets aan de hand,moet kunnen!

 50. Zo Marbal,dus jij bent meer man dan vrouw.Nou zo wat! Maar gut,je bent de enigste niet.Vroeger hebben ze bij de tellingen geconstateerd dat er meer travesties waren als travastieten.Nu kunnen die travesties hun toevlucht nemen tot een mannen uniform b.v. politie en een kort koppie met een minimizer BH,zonder make-up, zodat ze een beetje op een man lijken.Alleen die dikke kont valt niet te verdoeselen.

 51. Ik doe het voor de sexs en dat is ook echt alles. Als ik er op uitgekeken ben huppel ik naar de volgende sexs partner. Ben 33 nu en ja heb hier en daar wat kinderen perongeluk op de wereld gebracht. Kan gebeuren. Ben wel zo dat ik er afstand van doe. Ik heb geen zin in gezuur gezeik en wat ik wel of niet moet doen familie feestjes en van die nutteloze topics aan luisteren.

  Nee ben echt een man. Die gewoon geniet want je leef maar een keer. En je gaat wenden aan een vrouw lol nee dankje. Het is maar een vrouw. Niet een goud beeld met een waarde van 1mil erop. Dus dumpe als ze beginnen te zeuren.

  Klink hard niet netjes en zeker niet voor de dames die dit lezen. Maar uiteindelijk is dit gewoon hoe het is. Meeste mannen hebben zoiets van “vind het wel prima zo” en dan hangen ze. Gewoon lui om verder te gaan. Of ze willen kinder wens ja die heb je er ook tussen.

  Ik doe ook alles om mijn uiterlijk zo netjes en sportief uit tezien. Dat doe ik ook. Heb goed baan en werk voldoende om een mooi groot huis en een luxe auto te hebben. Dus lui hangbuik zwijn uithangen is niet voor mij weg gelegt. Snap ook wel dat veel mannen zich prettig voellen bij hun partner. Maar ze worden oud rimpelen, gaan uitzakken. Gaan stinken uiteindelijk en worden dik. De meeste vrouwen dan als ze een partner hebben.

  Nee dat leven is niet voor mij weg gelegd.

 52. Recon… jij snapt er al helemaal geen zak van…
  Volgens mij ging het over zeuren. Het zal allemaal wel om communicatie gaan. De verschillen tussen man en vrouw. En idd de vrouwen zijn de laatste tijd ook zelfstandiger en mondiger geworden en dat is ook goed. Aan een volgzaam schaapje heb ik ook niets. Maar… voor vrouwen worden heel veel zaken als vanzelfsprekend. Neem bv het “gezeur” over de toiletbril. Waarom moet dat ding naar beneden??? Omdat zij dan koude billetjes krijgt als ze gaat zitten? Ik ga vaker naar t toilet om te plassen dan zij. Dan is het toch misschien socialer dat de bril gewoon omhoog blijft staan??? Of zeuren om dat ik de was anders opvouw? Kom…wees blij dat we t doen. Emancipatie enz ok maar vrouwen moeten het niet altijd als een strijd blijven beschouwen.

 53. Hier is al veel neer gezet over vrouwen en dat zal wel altijd zo blijven.Zolang de man kwijlend achter de vrouw aan zal blijven lopen,zal zij bebruik blijven maken naar zijn behoefte om seks.Maar in mijn ogen deugt er geen enkele vrouw omdat zij te egocentrisch zijn,met haar stopwoordtje,”Ik wil” Zoals ik wil trouwen.Ik wil kinderen.Ik wil scheiden.Haar huwelijk bestaat uit drie fases:T.w.
  Haar begeren.Haar formeren en haar commanderen.Haar leven bestaat uit de
  wil om haar eigen leven te willen leven en de man die daarin past en bereid is om zich naar haar onnozel gedrag om te laten scholen heeft mazzel.

 54. Trouw dan niet ! Mensen die trouwen met het idee we zien wel waar schip strand kunnen beter eeuwig vrijgezel blijven.

  Je moet bereid zijn om mee te veren, levens fases van je partner uit te zitten en klaar te staan wanneer dat nodig is. Daar krijg je wel iets heel moois voor terug: je weet dat je partner je neemt zoals je bent, dat je altijd kunt terugvallen op je partner, dat je nooit ergens alleen voor staat en nog belangrijker het geeft zekerheid in je leven.

  Ik heb het natuurlijk niet over huwelijken waar geweld en andere ellende voorkomt.

 55. Hallo Raymond,zo te te lezen ben jij nieuw hier.Natuurlijk niet trouwen en vrijgezel blijven is een optie.Maar daar kom je pas naderhand achter als er verkeerde dingen zijn gedaan en mensen hebben verzaakt om over hun (fouten)andere meningen te praten..Mensen zijn niet geboren om alleen te zijn,dus mensen zullen altijd blijven zoeken,om maar bij iemand te horen om emoties te kunnen delen.Het ideale huwelijk is zeer zeldzaam.Er zijn een aantal opstakels in een relatie,die meestal weer terug komen.Er zijn twee opties in een relatie,het willen slikken of stikken.Met deze twee opties heeft de vrouw de meeste macht en laatste woord,die ze ook meestal zal gebruiken.Een vrouw is gespind op zekerheid en macht in een relatie verschaft deels voor haar de nodige zekerheid.een vrouw is egocentrisch en nooit tevreden en verlangd zij dingen van hem die zij zelf niet kan realiseren.Deze logica moet een man kunnen accepteren wil hij een relatie in stand kunnen houden.

 56. Klopt dat vrouwen zekerheid nastreven daarom kunnen ze ook heel onzeker zijn. Macht verwerft een vrouw automatisch via de kinderen. Want als man ben je ook in een klap je kinderen kwijt als je klaar bent met je vrouw.

  Een beetje vent houdt zijn vrouw tevreden en bijt af en toe op zijn tong. Want behalve een afstraf systeem voor slechte mannen, hebben vrouwen ook een belonings systeem voor goeie mannen.

 57. @Gera

  “Haar huwelijk bestaat uit drie fases:T.w. Haar begeren.Haar formeren en haar commanderen” Hahahaha dit vind ik zo geniaal!

  Maar dit ben je echt zelf schuld! Als je in de eerste weken werkelijk alles voor haar doet en haar behandeld als een prinses (begeren) zal zij dat geweldig vinden. Jij na een tijdje niet meer. Zij zal dan proberen om dat vast te houden (formeren). Als zelfs dat niet meer werkt, gaat ze het eisen (commanderen).

  Dus blijf gewoon jezelf in het begin van een relatie. Dan liggen de verwachtingen niet te hoog en weet zij wat ze aan je heeft.

 58. Wat jij zo geniaal vindt,is niet belangrijk,dat bepaald de vrouw wel.Nogmaals een vrouw is nooit tevreden omdat elke vrouw egocentrisch is en zij bepaald het gedrags patroon in een relatie en in hoeverre jij je zelf mag zijn en als beloning voor jou volgzaamheid,wil ze wel even lief voor je zijn.Kijk maar eens naar de mate van echtscheidingen.Vrouwen willen hun eigen leven leven en als je in hun leven past heb je mazzel om de vrouw te mogen behagen.

 59. Lol soms krijg je wat je verdient. Stel je wat relaxter op dan leer je ook nog andere vrouwen kennen dan alleen kutwijven.

 60. Soms krijg je wat je verdient.Eerst was het eigen schuld.Even ter verduideling.
  Met de definitie van formeren wordt iets heel anders bedoeld als dat jij aangeeft.
  Een kwestie van kennis Nederlandse taal.Je opmerking over vrouwen geeft aan dat je hen niet hoog in je vaandel hebt zitten.Dat ik het met het vrouwen gedrag niet eens ben wil nog niet zeggen dat een reden ga bedenken om ze uit te schelden.Ben in 28 landen geweest.meer vrouwen ontmoet als dat jij en ik teentjes en vingertjes heben.Weet heus wel,dat er nog legio vrouwen zijn met een positieve instelling,ongeacht hun afkomst en of cultuur.

 61. Wat ik zeggen wil: Je loopt alleen maar te zeiken over vrouwen. Met zo’n instelling lopen alle leuke vrouwen (terecht) met een dikke boog om je heen.

 62. Ik heb er genoeg kunnen krijgen en ook gehad.Eerst heb je het over kutwijven en nu weer over leuke vrouwen.

 63. Wat een onzin allemaal. Zowel mannen als vrouwen kunnen het uitmaken. De bovenstaande redenen zouden voor mij ook redenen zijn om het uit te maken.
  Mijn ex stelde me een ultimatum om aan kinderen te beginnen (ik moest een traject in). Verder hing ik de was niet goed op en sneed met het verkeerde mes het vlees. Ik mocht de muren niet aanraken anders werden ze vies, en ik moest altijd de douche schoonmaken met een wisser en een doek (na elke douchebeurt). Ook kwam hij enorm aan. Voor mij voldoende om het uit te maken.
  Ook vrouwen hebben een schakelaar.
  En ook ik kijk graag porno. En ook ik wordt graag tevreden gehouden met seks. Wat een onzin dat dit enkel voor mannen geld. En ik zou ook ongelukkig worden als mijn vriend er visueel alleen maar op achteruit gaat.

 64. Het omgekeerde is ook waar. Ben zelf een vrouw, getrouwd, maar wat de trouw en het sociale betreft (naar familie, vrienden enz.) komt het initiatief en de creativiteit toch vooral van mij. Al is mijn man wel een goede medeorganisator m.b.t. gezamenlijke vakanties in het buitenland – thuis blijf ik wel vaak op mijn honger zitten. Hij is constant bezig met zijn werk, zelfs op avonden en in de weekends, gaat daarnaast ook veel fietsen en op fietsmeerdaagses. Ik heb geen reden om jaloers te zijn maar vind wel dat er nogal veel om “hem” draait en dat hij geluk heeft dat ik hem die vrijheid laat en voor een goede basis zorg. Je moet dan ook niet stom staan dat een vrouw het stuk dat ontbreekt vaak gaat zoeken in contacten met andere vrienden, vriendinnen. Ik tennis en ken op sportief vlak veel andere dames waarbij ik naast het sportieve ook een goede band mee heb. Alleen een heterogene relatie is gewoon niet alles, dat zit hem in het verschil tussen mannen en vrouwen en dat is al duizenden jaren zo, dat kan een sociale of culturele context niet helemaal wegwerken. Is voor mij ook een opluchting dat ik naast een relatie met mijn man ook nog collegiale of vriendschapsrelaties heb met vrouwen en soms andere mannen.

 65. Eng en gestoord zo een knop bij mannen, hoor. Verstand van een grasmaaier dus? Die heeft ook een knop. Dat betekent dus dat je op je tenen mag lopen elk moment want je zou de knop eens kunnen activeren. Dit soort types willen niet en bouwen niet aan een relatie. Denken dat alles beter is in een andere relatie. Hebben mannen er wel eens bij stil gestaan dat het ook veel erger kan???

  Succes!

 66. is wel een moeilijke, het feit dat die man van de ene naar de andere relatie flirt wil veel zeggen over zijn commitment. Is een man die gewoon wegloopt op het moment de knop wordt afgezet, hij zou beter een goede elektrieker vinden die hem kan helpen om de knop hoog te houden op het moment het er echt om spant.

  Ik zit momenteel met een ander probleem omdat ik in scheiding met mijn vrouw zit die ik zelf in gang heb gezet omdat onze relatie volledig blok zit en al 7 jaren in 1001 therapieën zijn gegaan. Ben nu 14 dagen alleen aan zee maar ik mis haar al maar kan niet terugkrabbelen, dit is pas een bizarre mannenhersen spinsel. Hier mogen jullie ook eens jullie feedback over geven :)

 67. De vrouw moet voor het huishouden en de kinderen zorgen. Dit zorgt voor 80 procent minder echtscheidingen. Al die feministische opvattingen hebben alleen maar voor ellende gezorgt.

 68. Wat is dat toch met vrouwen dat ze mannen nodeloos willen kwetsen? Zeker weer niet waar of zo? Feminisme praat me er niet van. Heeft heel veel opgeleverd. Gezeik.

 69. Het is al zo erg dat ik niet eens een vrouw meer wil. Vrouw betekent kinderen. Betekent (groter) eigen huis. Betekent auto. Betekent veel schulden. Betekent altijd werk moeten hebben ook al kom je er niet uit en solliciteer je je rot. Dat niet alleen wist je dat de overheid de grootste relatieverbreker en tegenwerker is die er voor zorgt dat niemand zich ontwikkeld? Waarom zou je dat willen? Da’s toch dom?

 70. Relaties blijven goed wanneer je de ander de ruimte geeft zich zelf te mogen zijn. je elkaar respecteert. Dingen ongevraagd voor elkaar doet bijvoorbeeld als man ook huishoudelijke taken. Het aller belangrijkste is dat je elkaar blindelings vertrouwd , wat is er dan mis als je naar de schoonheid van de andere sexe kijkt, niks toch, zou zeggen geniet ervan. Natuurlijk sex is belangrijk en minimaal 1 x per week, als zij er minder om geeft dan de man masseer haar dan en je zult ervaren dat het beter word, neem echt de tijd voor elkaar. Prijs haar ook in het openbaar en ga regelmatig gezellig met haar winkelen of iets drinken dan houd je het jaren leuk.

 71. Een overgroot deel van de vrouwen heeft ‘pappa-issues’. Hij heeft nooit echt gedeeld wat in hem omgaat. Dit is de hoofdreden waarom vrouwen een schijnbaar instemmede aard hebben, maar onderwijl manipulatief handelen; ze willen hebben wat ze willen. Mannen hebben om die reden een noodstop-knop; wordt het te gortig? Dan gaat het alarm af en word de kernraket gelanceerd. Hoe lossen we dit op? Mannen; ga vrijuit delen en praten stel je kwetsbaar op. Dan voelt de vrouw zich gekend en veilig💕 We kunnen en willen niet zonder elkaar!

 72. Trouwen, ze willen dan touwen. Okay… en dan wordt het feest groter en dan wordt het budget groter en het gezever en alles daarom heen. Dan begrijp ik dat de spaarpot leeg moet. Zeker leuk voor een introvert als mezelf… Ja, ik wil trouwen…

 73. Vrouw is een illusie jong zijn ze aantrekkelijk door de onschuld later worden ze anders door hormonen. Na een kind weer anders en oudere leeftijd overgang is maar een hele korte periode ze werkelijk interesse hebben in een man sexueel gezien. Meerendeelnis het om andere redenen. Te onstabiel en onvoorspelbaar. En ja nl adoreerd ze hierdoor zijn er nog meer factoren dominantie en ilusioneel zelfbeeld allemaal prinsesjes. Realiteit is een bitch we zijn niet gelijk man is in de relatie meer stabiel al is geen relatie hetzelfde maar een vrouw die haar plaats kent is gelukkiger zie onderzoek moslim vrouwen.

 74. Mee eens aanpakken die mokkels mannen problemen hebben met een vrouw zie de realiteit 30% er aard een orgasme dus mannen stoppen met de vrouw te adoreren als sex object.

 75. Mijn ervaringen.
  Vrouwen vandaag de dag hebben liever een man met status, geld, enz enz,,,, echte liefde is bijna niet meer van toepassing.
  Mij persoonlijk interesseert het geen reet wat een vrouw heeft of waar ze werkt,,, ik geef om haar niet om wat ze heeft.
  Wat ik veel zie zijn vrouwen die met mannen lopen dat ik denk van huh!!
  En daar komt dus de uitspraak vandaan : vrouwen zijn hoeren!! Omdat ze dus met een vent gaan waar je eigenlijk niet mee gezien wil worden,, maar hij heeft money!!
  Wat ik persoonlijk altijd tref zijn vrouwen die liegen en bedriegen en achteraf in het slachtoffer rol gaan zitten en komen er nog mee weg ook, vanwege hun leuke en gewilde koppie.
  Fouten toegeven kunnen ze ook niet,, terwijl ik dat dus wel kon plus ik was respectvol en begripvol en behulpzaam,, kortom een goede vent die zijn vrouw goed behandeld maar daar komt ie,, zodra je goed bent voor een vrouw dus behulpzaam en respectvol dan ben je een mietje die niet genoeg spanning bied en verlangen ze weer naar de badboy en zodra ze dus weer zijn gebruikt door zo, n figuur dan hoor je weer ; ik vind nooit een goede man!!!! en op dat moment heeft elke man het gedaan!!!
  Heb altijd mijn vrouwen netjes behandeld, was behulpzaam, begripvol, respectvol enz enz en zeker geen mietje,, maar alsnog ben ik tot de dag van vandaag alleen maar in de zeik genomen.
  Dus wat wil een vrouw nou,,, ze weten het zelf niet!! Het ene moment willen ze de spanning van een badboy en dan willen ze weer een goede man en ondertussen heeft de man het gedaan terwijl zij zelf niet eens weet wat ze wil.
  Het is niet zo moeilijk allemaal.
  Wees eerlijk
  Communicatie
  Respect
  Begrip
  Geven en nemen

  En voor de duidelijkheid dit geldt voor beide.
  En je heb slechte vrouwen maar ook slechte mannen simpel zat!!!

  En ook deel ik de mening dat veel vrouwen enorm veel eisen stellen zonder zelf enig steentje bij te dragen en wat meer waardering en dankbaarheid tonen kan heus wel en ook dit geldt voor de man,, als de een wat doet voor de ander toon is wat dankbaarheid in plaats van te doen alsof het vanzelf sprekend is.
  Dus nogmaals je heb slechte mannen en slechte vrouwen,, maar het is nu eenmaal de maatschappij lijkt het,,, het draait tegenwoordig meer om status en wat je heb oja en lust,, dan dat het gaat om echte liefde.

 76. Mijn man wil dolgraag kinderen. Hij droomt ervan, praat er iedere dag over en is er 24 uur mee bezig. Ik kan geen kinderen krijgen. Dus nu zoekt hij het hele internet af naar een jonge vrouw die een relatie wil met een oudere man van 50 en hem zijn kinderen wil geven. In Nederland heel moeilijk maar via de een of andere site is hij nu op een buitenlandsachtig iets gekomen en heeft een 27 jarige schone gevonden waar hij nu al meer dan een jaar mee chat. Toen hij voor zaken naar het buitenland moest heeft hij haar ook al ontmoet. Ik weet dat het wachten is tot de bom barst en hij vertrekt. We hebben een keigoed huwelijk. Het enige wat hem volgens mij nog tegen houdt. liefst zou hij twee vrouwen houden. Maar of ik dat wil….. Maar ook dat kan dus een reden voor scheiding zijn, een goed huwelijk maar geen nazaten

Reacties zijn gesloten.