Bescherm je haar tegen de zon

Haarbescherming
Haarbescherming tegen de zon

De zomer is – en dat is algemeen bekend – een seizoen waarin we extra voorzichtig met ons haar moeten doen, vooral als we deze periode veel tijd aan zee doorbrengen.

Zeezout heeft immers een negatieve invloed op ons haar. Ons haar droogt ervan uit en het verliest zijn natuurlijke glans. Voeg daar de schadelijke invloed van de zon aan toe en de kwaliteit van je haar holt achteruit. Door blootstelling aan ultraviolette straling krijgt ons haar de bekende gelige kleur. Deze haarverkleuring is misschien gewenst (het staat heel zomers, zeggen we vaak genoeg) maar het maakt het haar ook kwetsbaarder. Het haar is minder goed beschermd waardoor het nog gemakkelijk beschadigd kan raken.

De zon zorgt er ook voor dat ons haar minder vet is waardoor het er matter uitziet. Het is bovendien sneller statisch en breekt eerder af omdat de ultraviolette straling invloed hebben op de samenstelling van het haar.

Hoe kunnen we ons haar tegen de zon beschermen?

De eerste bescherming komt uit een traditionele hoek: petten, parasols, de schaduw opzoeken.

Er zijn echter ook steeds meer nieuwe producten die ons haar met steeds geavanceerdere technieken tegen de schadelijke invloed van de zon te beschermen. Deze nieuwe technieken zijn heel geraffineerd. Ze houden schadelijke straling tegen maar laten straling die een positieve invloed op de hoofdhuid heeft door.

Er zijn ook shampoos, balsems en sprays die het haar beschermen, ook al bieden ze in de regel minder bescherming dan de producten die de huid beschermen. Dit komt vooral omdat het moeilijk is om deze producten uniform over het haar te verspreiden.

Naast de traditionele bescherming van petten en schaduw en de steeds geavanceerdere haarproducten kunnen actieve (voedings)stoffen als bètacaroteen en groene thee ook enige bescherming bieden, maar ze vormen in geen geval geen vervanging voor de andere beschermingsmiddelen.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS