Haartrend zomer 2016: schouderlang haar

Schouderlang haar
Herenkapsel zomr 2016: schouderlang haar

Zomer betekent niet per se kort haar. Zomer betekent eerder dat je niets hoeft. Heb jij zin in wat langer haar ga er dan voor. Het is een trend die we tegenwoordig ook weer op de catwalks zien.

Schouderlang haar is vooral geschikt voor heren met een sterke kaaklijn en stoere mannelijke gezichtstrekken. Je kunt deze lengte ook goed combineren met een baard. Zware wenkbrauwen zijn bij deze coupe een plus. Epileer ze niet (nooit!).

Hoe ga je te werk?

Laat je haar groeien maar sla je bezoek aan de kapper niet over. Juist lang haar moet goed bijgehouden worden. Verzeker je er wel van dat je kapper begrijpt wat je bedoelt. Veel kappers hebben de neiging (te) véél te knippen en er meer af te halen dan je wilt. Maak duidelijk dat jij je haar lang wilt laten groeien en leg goed uit dat je voor één lengte gaat: dus geen kortere achterkant of kortere zijkanten.

Schouderlang haar
Herenkapsel zomr 2016: schouderlang haar

Hoe style je je haar?

Lang haar heeft meer verzorging nodig dan een korte coupe. Was je haar niet te vaak (met water spoelen voor een fris gevoel mag wel elke dag) en gebruik een conditioner na het wassen.

Valt je haar niet sluik en steil dan mag je af en toe best de föhn gebruiken om het enigszins te temmen. Houd je van een vrij rauwe look, gebruik dan een salt spray. Breng het product over de hele lengte aan en kneed het met je vingers door je haar.

MEER OP ADVERSUS