Jong, cool, dynamisch! Maak een statement met platinablond haar

Social media star en fashion model Lucky Blue heeft zijn succes (onder meer) te danken aan zijn platinablonde coupe. Justin Bieber maakte blonderen tot een hype. En nog steeds treden velen in de voetsporen van deze mediasterren.

Haarverven is tegenwoordig ook voor heren geen taboe meer. Zeker niet als het om een statement kleur gaat. Platinablond is dé keuze voor jonge, coole en dynamische heren die het niet van een casual Friday op kantoor hoeven hebben…

Er zijn wel een aantal dingen die je moet weten voordat je je kapper vraagt om je donkerbruine lokken te ontkleuren. Juist ja, ontkleuren.

Lucky Blue
Social media star en fashion model Lucky Blue

Het gaat om een ingrijpend proces

Nummer 1 is dat je je goed realiseert dat het een vrij ingrijpend proces is. Zeker als je donker van jezelf bent, zullen er meerdere processen overheen gaan om je eigenlijke haarkleur te verwijderen. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je hoofdhuid in goede conditie is want hier gaan venijnige stofjes (waterstofperoxide) tegenaan!

Platinablond moet bij je huidskleur passen

Verder zal een platinablonde haarkleur niet iedereen goed staan. Het huidskleur is in dit geval bepalend. Heb je de neiging om snel rood of vlekkerig te worden dan is platinablond wellicht niet jouw ding (je kunt wellicht voor een warmere kleur kiezen). Anders dan zou misschien zou denken, kan platinablond bij een donkere huidskleur heel interessant staan.

Platinablond herenkapsel
Fashion model met platinablond haar. Hier zit een warmere blondkleur doorheen!

Platinablond vergt verder veel onderhoud want je ziet snel een uitgroei. Wees je daarvan bewust! Het  kost je tijd én geld. Een voordeel is wel dat het – anders dan bij de dames – vaak om kort haar gaat. Je bent dus snel weer door een overgangsfase heen mocht je weer terugwillen naar je eigen kleur.

Nog een laatste tip: combineer een platinablonde coupe met donkere wenkbrauwen (ja, ook die mag je tegenwoordig verven!) voor die vorsende, mannelijke blik.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS