Kapsel trends heren lente zomer 2020: langere haarlengtes. Detox je haar!

De kapsel trends voor lente zomer 2020 laten langere haarlengtes zijn. Dat betekent dat je haar extra aandacht nodig heeft. Probeer deze DIY detox haar tips!

Kapsel trends heren lente zomer 2020: langere haarlengtes. Detox je haar!
Kapsel trends heren lente zomer 2020: langere haarlengtes. Detox je haar! Foto: Charlotte Mesman

De kapsel trends voor lente zomer 2020 laten langere haarlengtes zien. Dit is hét moment om je haar te laten groeien. Vergeet niet om je haar extra goed te verzorgen. Wij hebben een aantal haartips voor je waar je thuis direct mee aan de slag kunt.

#1 Stel het haarwassen niet uit!

Allereerst is het heel belangrijk om je haar goed schoon te houden. Was je haar regelmatig en neem daarbij ook je hoofdhuid mee. De basis voor mooi en gezond haar is een gezonde en schone hoofdhuid. Met een milde shampoo kun je je haar zelfs dagelijks wassen. Stel wasbeurten niet uit, ook als je je huis niet uithoeft of geen afspraken heb.

#2 Detox je haar!

In de loop van de tijd kunnen vuil en vooral ook haarproducten zich in het haar ‘opstapelen’. Deze opbouw van residuen laat zich soms maar moeilijk met een gewone shampoobeurt verwijderen. Daarom is het goed om je haar af en toe grondig te detoxen!

Onze detox haar tips:

1. Voeg water (3/4) aan bicarbonaat (1/4) toe. Was je haar en je hoofdhuid hiermee voor een grondige wasbeurt. Je haar zal erna fris en schoon aanvoelen. Waarschuwing: doe dit niet als je haar geverfd of gespoeld is. Het kan de kleur aantasten.

2. Deze tip hebben we van een hair stylist. Het klinkt heel fris maar we zetten wat vraagtekens bij het gebruik van zout op het haar. Goed uitspoelen in ieder geval en niet vaak doen. Maar hier is de tip: voeg 2 eetlepels grof zout aan je gebruikelijke shampoo toe en was hiermee je haar en hoofdhuid. Hiermee geef je je haar een vrij grove scrubbeurt.

3. Voeg suiker toe aan je gebruikelijke shampoo en was je haar en hoofdhuid. Deze methode is goed voor een wat mildere scrubbeurt.

#3 Conditioner

Vergeet niet om je haar na het haarwassen met een conditioner te behandelen. Is je haar snel slap of vet, breng de conditioner dan alleen op de haarpunten aan.

Op naar gezond en mooi haar voor een schitterend lente/zomer 2020 haar look!
Klik hier voor de allernieuwste haartrends heren voor lente zomer 2020

ADVERSUS

MEER OP ADVERSUS