De buzz-cut is terug (voor hem en haar). Kort, cool, praktisch

buzz-cut-givenchy-02
Buzz cut voor hem, photo: courtesy of Givenchy

De buzz-cut, een superkort, rond kapsel dat de vorm van de schedel volgt, dankt zijn naam aan het gezoem (buzzzzzzzzz….) van het scheerapparaat waarmee het haar wordt gemillimeterd. Dit kapsel, dat gewoonlijk wordt geassocieerd met het leger, is momenteel weer helemaal cool.

En dat hebben we onder meer aan de Italiaanse modeontwerper Riccardo Tisci, creatief directeur van Givenchy, te danken. De cast voor zijn catwalk show voor zomer 2016 bestond nagenoeg volledig uit heren met gemillimeterd haar. Tisci moet wel heel gecharmeerd zijn van deze extreem korte coupe want in zijn catwalk show voor de dames liepen we zelfs vrouwelijke modellen met een buzz-cut mee!

buzz-cut-givenchy-01
Buzz cut voor haar, model: Kris Gottschalk photo: courtesy of Givenchy

Dat Tisci geen haar wil zien, is wel duidelijk. De weinige mannelijke modellen die wat langer haar hadden, showden met een zwarte haarband waarbij het haar heel strak naar achteren was gebracht zodat je wederom het idee van superkort haar kreeg.

Voordelen van de buzz-cut zijn dat je er geen omkijken naar hebt. Dit is het ideale ‘wash-and-go’ kapsel! Je moet het natuurlijk wel bijhouden.

Nadelen kunnen zijn dat je de buzz-cut niet veel voor je gezicht doet. Het camoufleren van schoonheidsfouten (een te rond gezicht, een te grote neus, een te hoog voorhoofd, flaporen) is er niet bij. En veelzijdig is dit kapsel evenmin.

MEER OP ADVERSUS