Halflang kapsel (met onverwacht undercut effect) voor mannen. Nu proberen!

Halflang herenkapsel
Op zich is dit kapsel al cool, maar het kan nog cooler… door de onderkant heel clean op te scheren…

Top hair styliste Floor Kleyne heeft dé oplossing voor mannen die altijd al wat langer haar hebben willen hebben, maar die daarbij tegen verschillende dingen aanlopen en het daarom nog steeds niet hebben aangedurfd.

Lang haar kan eigenlijk steeds meer, begint Floor Kleyne. Als je het altijd al gewild hebt, is het nu het moment om het te doen. Er bestaat niet meer zoveel weerstand tegen en je bent niet meteen alternatief als je lang haar hebt. Je kunt tegenwoordig zelfs een verantwoordelijke job hebben en toch lang haar.

Toch blijven veel mannen twijfelen. Zo worstelen ze ermee dat het effect rond de contouren niet zo verzorgd overkomt. Dit komt omdat het haar bij mannen als ze ouder worden de neiging heeft om rond de oren en in de nek stugger te worden. Dit is een hormonenkwestie. Het haar bovenop het hoofd wordt dunner en vanaf de inhammen en daaronder, bakkebaarden incluis, wordt het stugger. Door het contrast ziet je haar, als je het laat groeien, er rond de contouren vaak wat bushy uit.

Een heel coole coupe die dit soort dingen oplost, was bij Alexander Wang te zien. Ik noem het een ‘Skaterboy’-coupe omdat de collectie heel skater-streetachtig was met wijde kleding, sokken over broeken, camouflagetinten en zo’n streetstyle feeling. En daar zag ik ook deze heel coole, halflange haarcoupe waar ik jullie over wil vertellen. Kort gezegd, was het een soort halve ‘updo’ (paardenstaart) met aan de onderkant een soort undercut.

Deze coupe is het coolst als je niet echt lang haar hebt, maar als het net in een staartje kan. Het is ook niet zo dat je hele hoofd opgeschoren is en dat je dan bovenop alleen een staartje hebt. Dat hebben we nu wel gezien.

Als je voor deze coupe wilt gaan, ga je voor halflang haar op kaaklengte en vanaf 2 centimeter boven het oor laat je het heel clean wegscheren (dus niet helemaal opgeschoren).

Als je ‘stout’ voor de dag wil komen, draag je het lange bovengedeelte in een pony tail met heel veel product, heel messy, en vanaf ongeveer 2 centimeter vanaf het oor is het dus superclean. En als je er wat verantwoordelijker moet uitzien, dan laat je je haar mooi naar beneden hangen. Dit is ‘precies-goed-haar’ waar je alle kanten mee opkunt.

Met dank aan Floor Kleyne, instagram.com/floorkleyne

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS