Herenkapsels. Buzz cuts. Een millimeter maakt het verschil

Backstage bij Moschino herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto (model: Matthew Nozska)

De herenkapsels voor het komende seizoen worden langer, maar de buzz cut – dat gemillimeterde hoofd – blijft in de mode.

Het fijne van de buzz cut is dat je haar ALTIJD goed zit. Dit is het wash&go kapsel bij uitstek. En ’s morgens hoeft er niet eens een borstel door je haar. Je hoeft er letterlijk niets maar dan ook niets aan te doen (behalve dan regelmatig de kapper bezoeken). Een buzz cut is dan ook een ideaal kapsel voor de zomer (en zomervakantie).

Een ander voordeel van de buzz cut is dat het ook heel geschikt is voor heren die te maken hebben met een terugtrekkende haarlijn of inhammen. Een buzz cut verzacht en camoufleert.

Verder is een buzz cut gewoon lekker mannelijk, stoer én trendy. Steeds meer mannelijke modellen en acteurs kiezen ervoor. Overigens is de ene buzz cut de andere niet. Je kunt je haar natuurlijk geheel op één lengte laten afscheren tot je een mooi rond bolletje hebt, maar je kunt ook met minimale lengteverschillen spelen.

Zo kun je het haar bovenop je hoofd wat langer laten en het wellicht ook een beetje naar voren laten knippen zodat er ook echt een soort model in zit (zoals Matthew Noszka, zie de foto’s). Hierdoor haal je dat militaire effect een beetje weg en creëer je een trendy look. Een buzz cut laat zich verder ook heel goed met een baard combineren.

Overigens is een buzz cut niet alleen onder de heren populair, ook steeds meer vrouwen wagen zich eraan. Zoals model Kris Gottschalk bijvoorbeeld (zie de foto’s hieronder). Waar bijna elke heer wel met een buzz cut wegkomt, ligt dat voor de dames echter iets anders. Een verfijnd gezicht is wel zo ongeveer de voorwaarde. Al hoewel… WTF%ck! Als je er als dame zin in hebt – gezicht of geen gezicht ervoor – moet je het gewoon doen!

Buzz cut
Backstage bij Maioran herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto
Buzz cut
Backstage bij Moschino herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto (model: Rob Evans)
Buzz cut
Backstage bij Etro herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto
Buzz cut
Backstage bij Moschino herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto (model: Matthew Nozska)
Buzz cut
Backstage bij Diesel Black Gold lente zomer 2017, ph. Mauro Pilotto
Kris Gottschalk
Model: Kris Gottschalk
MEER OP ADVERSUS
Fitness: zo houd je je motivatie hoog

Fitness: zo houd je je motivatie hoog

Lukt het je om een of andere reden niet om je aan je voornemens te houden of je doel te bereiken, maak er dan geen punt van. Er is niets ergs gebeurd. Pak de draad gewoon weer op waar je gestopt was…

Eerst gewichttraining of eerst cardio-fitnessen?

Eerst gewichttraining of eerst cardio-fitnessen?

De combinatie van krachttraining en cardio-fitness is perfect om optimaal vet te verbranden en toe werken naar een slanker en strakker lijf. Maar wat is de beste volgorde? Moet je beginnen met krachttrainen of met cardio-fitnessen? We gaan het je vertellen.