Herenkapsels. Natuurlijk haar is de trend! Versterk dat wat uniek is in jou

Herenkapsels
Herenkapsels. Natuurlijk haar is de trend!

Natuurlijk haar is de trend. Dat zagen we tijdens de Fashion Weeks voor zomer 2018 (ja, we laten vooruit!). Voorheen kozen de modeontwerpers voor alle modellen dezelfde look. Ieder model kreeg hetzelfde kapsel aangemeten. Dat kan heel makkelijk. Denk maar eens aan herenkapsels met flink veel gel en een zijscheiding. Dit geijkte kapsel is een inkopper. Met gel krijg je zo ongeveer elk type haar uiteindelijk wel plat.

Veel moeilijker is het als je ervoor kiest om het eigenlijke haar van de modellen als uitgangspunt te nemen. Als hair stylist moet je dan eerst het haar van elk model dat je voor je hebt bestuderen en vervolgens beslissen wat je ermee gaat doen: of je het gaat afzwakken, versterken of zelfs uitvergroten.

Een moeilijkheid is verder dat de modellen meerdere shows op een dag lopen en dat er vaak al van alles met hun haar gedaan is. Om dan de echte natuur van hun haar te begrijpen, maken de kappers backstage het haar van de modellen nat en laten het dan natuurlijk opdrogen. Op basis daarvan beslissen ze dan wat ze gaan doen en welke producten ze gaan gebruiken.

Wat kunnen we hier allemaal mee? Wat betekent deze trend voor de herenkapsels van nu?

Het is heel handig om de natuurlijke textuur van je haar goed te kennen. Je kunt er je haar styling maar ook je haarsnit / haarcoupe op afstemmen.

De natuur van je eigen haar kun je beter leren kennen door het nat te maken en het vervolgens natuurlijk te laten opdrogen. Wat doet je haar? Krult het, heeft het slag, valt het sluik en recht? Het kan heel mooi zijn om dit natuurlijke effect te versterken. Heb je krullen, accentueer die dan. Jarenlang hebben we krullen weggestyled maar de trend is nu om ze te versterken. Hetzelfde geldt voor slag en steil haar.

De natuurlijke textuur van je haar zou ook het uitgangspunt voor je haarsnit moeten zijn. Overleg met je kapper wat je kunt doen om de natuurlijke textuur van je haar zo mooi mogelijk te laten uitkomen. Heb je krullen dan is het zonde om je haar te laten millimeteren. En heb je een mooie slag, wax die dan net weg. Accentueer dat wat jou juist uniek maakt. Het maakt deel uit van jouw eigen persoonlijkheid. En daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Geïnteresseerd in de haartrends voor de dames? Klik hier

MEER OP ADVERSUS