Zo geef je droog, pluizig en beschadigd haar een boost. 10 tips

capelli-sfibrati800

Het is die periode in het jaar dat we beginnen om ons uiterlijk onder handen te nemen. Er moet nog heel wat werk worden verricht voordat we in optimale vorm de lente en zomer kunnen verwelkomen.

Als de lente nadert, concentreren we ons op onze lichamelijke vorm. We werken die buik zo goed als het gaat weg, we werken aan een strakker lijf en nemen onze droge winterhuid onder handen. Met lichaamsbeweging, een dieet en een goede, hydraterende crème komen we al een heel eind. Maar denk je tegen het einde van het winterseizoen ook aan je droge, breekbare en misschien wel pluizige haar?

Of stel je je arme haren na een zwaar winterseizoen, waarin het geteisterd is door kou, wind en de ongezonde lucht van de verwarming, direct bloot aan zon, zeezout en chloor?

Voor het geval je interesse mocht hebben om dit voorjaar ook je haar een boost te geven,  hebben we een aantal tips voor je om de kwaliteit van je haar te verbeteren en het een gezonder aanzien te geven. Dit kun je doen:

  1. Was je haar minder vaak. Probeer eens, al was het maar voor een paar weken, om je haar maar één keer per week te wassen.
  2. Gebruik een delicate shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Let bij aankoop vooral op de kwaliteit.
  3. Leng de shampoo (een kleine hoeveelheid) voordat je het product op je haar doet aan met water en was je haar grondig. Een keer met shampoo wassen (per keer) is genoeg.
  4. Gebruik lauwwarm (bijna koud) water. Warm water is niet goed voor je haar.
  5. Gebruik na het wassen een kwalitatief goede conditioner.
  6. Geef je haar elke twee wasbeurten een boost met een masker en laat het tenminste 20 minuten intrekken.
  7. Vermijd het gebruik van de föhn maar dep je haar voorzichtig met een handdoek (of oud en schoon T-shirt) droog. Met de nadruk op voorzichtig. Deppen, dus niet wrijven! Gebruik je toch een föhn, zet deze dan op een lage temperatuur en houd ‘m zo ver mogelijk van je haar verwijderd.
  8. Pas op met al te agressieve haarstyling producten. Gebruik geen producten die alcohol bevatten.
  9. Heb je je haar geverfd (of gebleekt), las dan een rustpauze in zodat je haar kan bijkomen.
  10. Ook je voeding is belangrijk voor de kwaliteit van je haar. Voedingsmiddelen als zalm en avocado zouden vaker op je menu moeten staan.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS