Mannen en haarkleuringen. Dit kun je doen als je niet blij wordt van je grijze haren

Haarkleuringen mannen
1922 by J.M. Keune-lijn voor mannen. Foto: courtesy of KEUNE

Grijs haar staat veel mannen goed. Het is zeker niet iets om te vrezen. Maar soms komen die grijze haren net iets te vroeg of hebben ze net niet die ‘coolness’ van iemand als George Clooney. Daar kun je tegenwoordig heel gemakkelijk iets tegen doen, zonder dat iemand ziet dat je een ‘kunstgreep’ hebt toegepast.

Marriët Gakes, specialist op het gebied van haarkleuren (ze is drie keer achter elkaar uitgeroepen tot beste colorist van Nederland) vertelt hoe je je grijze haren optimaal tot zijn recht kunt laten komen.

Grijs haar kan supersexy zijn‘, begint Marriët Gakes. ‘Ik zeg dus niet dat alle grijze mannen hun haar moeten kleuren. Zeker niet. Alleen heb je soms een bepaalde kleur grijs waar je net niet helemaal blij mee bent. Een grijs dat net niets voor je doet, dat je alleen maar ouder maakt. Soms ook heb je de pech dat je jong grijs wordt zodat je het idee hebt dat je er nog niet aan toe bent. In dit soort gevallen kan een mannenkleuring uitkomst brengen.

Mannen schrikken nog vaak van haarkleuringen, maar de kleuringen van tegenwoordig zijn heel licht. Keune bijvoorbeeld heeft mannenkleuringen ontwikkeld (vraag naar de kleuren uit de 1922 by J.M. Keune-lijn) die het grijs wel dekken maar die tegelijkertijd uitwasbaar zijn. Daardoor geven deze kleuringen een wat glazig effect en ziet het haar er niet als gekleurd uit. Verder geven deze kleuringen, juist omdat ze in de tijd uitwassen, geen uitgroei.

Dus als je in die overgangsfase zit waarin je denkt ‘Ik wil nog niet helemaal grijs worden’ en je wilt van dat hele heldere grijs af, dan is zo’n mannenkleuring voor grijs haar een oplossing. Hetzelfde geldt als je je eigen grijskleur wilt verfraaien.

Een voordeel van kleuringen als die van Keune is dat je er maar heel kort voor bij de kapper hoeft te zitten. De kapper brengt het product aan en spoelt het na vijf minuten uit. Het is dus zo klaar.

Ik ben heel blij met deze ontwikkelingen. Ik zeg niet dat deze haarkleuringen voor iedereen geschikt of nodig zijn, maar voor de mannen die niet blij worden van de grijze haren die ze zien, is dit een hele leuke, snelle optie.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation bij Keune Haircosmetics. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS