Trend: Nagellak voor heren. De taboe is er (bijna) af!

Nagellak voor mannen
Nagellak voor mannen

Ja, het is even schrikken: nagellak voor mannen. Toch wagen steeds meer heren zich eraan.

Nagellak voor mannen is in opkomst. Je hoeft alleen maar naar de modeweken voor de man te kijken. Backstage treffen we steeds vaker nail stylisten aan. Vaak gaat het enkel en alleen om een manicure, want verzorgde handen zijn tegenwoordig een must.

Nagellak voor mannen
Manicure voor mannen. Punk, rock of rebels, je nagels moeten in orde zijn. Dsquared2 zomer 2017, photo: nails&beauty, nails @Antonio Sacripante

Af en toe waagt een modehuis zich aan gekleurde nagellak, zoals de Britse ontwerpster Vivienne Westwood die de vinger- en teennagels van enkele heren (niet allemaal) voor zomer 2017 metallic groen liet lakken. Vorig seizoen koos ze voor lange nepnagels die de modellen in haar show opgeplakt kregen.

Nagellak voor mannen
Nagellak voor mannen. Backstage bij Vivienne Westwood zomer 2017
Nagellak voor mannen
Nagellak voor mannen. Backstage bij Vivienne Westwood zomer 2017
Nagellak voor mannen
Nagellak voor mannen. Backstage bij Vivienne Westwood zomer 2017

Vivienne Westwood is natuurlijk een extreem voorbeeld. Mannen benaderen nagellak nog steeds een beetje schoorvoetend. ‘Het is net zoals haarverf, het blijft een beetje lastig‘, vindt top nail stylist Jessica Scholten. ‘Als ik de heren zou mogen raden, zou ik beginnen om te zeggen: niet nagelbijten! Dat zie je bij mannen zoveel. Knip die nagels kort en laat ze met rust.

Je hoeft niet per se elke nagel te lakken. Een of twee nagels is cool

Jessica Scholten bevestigt dat mannen steeds vaker met nagellak experimenteren. ‘Denk daarbij aan zwart en donkerblauw. Verder hoef je als man niet per se elke nagel te lakken. Het kan heel cool zijn om er maar eentje of twee te lakken. Ik heb bijvoorbeeld laatst bij Tim Hofman van BNN twee nagels zwart gelakt. En Jett Rebel geeft mij altijd carte blanche.‘ [Jessica tekende eens een wietplantje op zijn duimnagel]

Je zou kunnen zeggen dat nagellak een nieuwe manier is om uitdrukking aan jezelf te geven. Als je ervoor openstaat, dan kun je er best iets mee. Een zwarte pinknagel voor naar een rock concert, of metallic lak voor je middelvinger :-)

De markt begint ook steeds meer op deze trend in te spelen. Tegenwoordig zijn er ook nagellaklijnen die speciaal voor de man zijn ontworpen. Het gaat hierbij om kleurloze topcoats voor mooie, verzorgde en natuurlijke nagels, maar ook om donkere en mannelijke nagellak kleuren als zwart, donkerblauw en metallic kleuren zoals de metallic lak van auto’s.

MEER OP ADVERSUS