Zo style je je haar met wax. Kneepje van het kappersvak

Haarstyling man
Je haar stylen met wax. Zo doe je dat

Als je haar maar goed zit. Zo afgezaagd en toch zo waar. Een verzorgd uiterlijk begint absoluut met een goed geknipt kapsel. Maar daarmee ben je er tegenwoordig nog niet. De styling speelt een steeds belangrijkere rol. En hier komen stylingsproducten en de manier waarop je daarmee omgaat in beeld.

Waarom wax?

Een stylingsproduct dat momenteel erg populair is, is wax.

Wax geeft je de mogelijkheid om je haar ‘vormen’ zoals je dat wilt. Een flinke dosis wax maakt het haar totaal ‘kneedbaar’. Je kunt het letterlijk alle kanten opzetten. Met een bescheiden dosis product bereik je daarentegen heel natuurlijke en tegelijkertijd trendy resultaten.

Soms laat wax zich echter wat moeilijk aanbrengen. Vooral als de wax koud is, riskeer je dat de wax zich op de plek waar je het product op je haar aanbrengt concentreert en het zich niet goed laat verspreiden.

Een kapperstrucje is daarom om eerst met de föhn je haar zelf even goed te verwarmen. Daarna doe je een kleine hoeveelheid wax in je hand en verwarm je de wax met de föhn (brand je handpalm niet – de föhn houd je natuurlijk wel op een afstandje). De wax is nu klaar om op je haar aangebracht te worden. Je zult zien dat het product zich op deze manier veel beter in je haar laat aanbrengen en verspreiden.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS