Zo verzorg je je haar na de zomervakantie

Haarverzorging
Haarverzorging na de zomervakantie. Geef je haar een boost

Kom jij uitgerust en relaxed terug van vakantie, maar schreeuwt je haar het uit van ellende? Ga dan voor een ultieme haarboost. Verwen je haar met een knipbeurt, lekkere producten en extra aandacht.

Zon, zee, zout, wind, chloor. Je haar heeft het ’s zomers zwaar te verduren en protesteert maar al te graag tegen alle ontberingen met een dor, dof en droog aanzien. Tijd voor een oppepper voor je haar :-)

Regel nummer 1: maak een afspraak bij de kapper

Na de vakantie is je haar vaak aan een knipbeurt toe. Geen remedie werkt beter tegen dode of dorre punten dan de kappersschaar. Ook als je je haar lang(er) wilt laten groeien, is het toch goed om het regelmatig te laten bijknippen.

Een goede coupe is bovendien de basis voor een kapsel dat dag na dag goed blijft zitten.

Regel nummer 2: was je haar met een (ultra)verzorgende shampoo en conditioner

De beste producten vind je altijd nog bij de kapper. Loop even bij je kapsalon binnen voor een gericht advies en verzorgende producten (shampoo en conditioner) die bij jouw haar passen. Het mag dan meer kosten dan de producten die je in de schappen van de supermarkt vindt (en die ogenschijnlijk snel resultaat geven), je werkt wel gerichter aan de kwaliteit van je haar. Bovendien ben je vaak niet eens zo heel veel duurder uit want kappersproducten zijn meestal geconcentreerder en uiteindelijk doe je er dus veel langer mee.

Regel nummer 3: masseer je hoofdhuid

Niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid heeft van zon en zee te lijden gehad. Masseer je hoofdhuid tijdens het wassen van je haar grondig om de bloedcirculatie te stimuleren en dode huidcellen zo goed mogelijk te verwijderen (gebruik hiervoor niet je nagels maar je vingertoppen!). Er bestaan zelfs scrubs voor je hoofdhuid die vooral na een zomervakantie wonderen kunnen verrichten. Gebruik verder haarproducten die niet alleen goed zijn voor je haar, maar die ook zacht voor je hoofdhuid zijn.

Regel nummer 4: tijd voor een masker!

Je haar is de afgelopen weken heel wat tekort gekomen. Voed het met een verzorgend masker. Een masker is te vergelijken met een conditioner maar dan veel geconcentreerder. Je haar krijgt er dus een enorme boost van.

Regel nummer 5: draag een pet

Dat je terug bent van vakantie, betekent niet dat de zon niet meer schijnt. Blijf eenmaal thuis je haar toch goed tegen de zon beschermen. Je kunt hiervoor speciale haarproducten met UV-filter gebruiken of gewoon een pet dragen.

Regel nummer 6: gebruik haarvriendelijke stylingsproducten

Kies stylingsproducten – gels, muds – die je haar niet alleen in model brengen maar die je haar ook verzorgen en in ieder geval niet uitdrogen. Vermijd vooral in de zomer stylingsproducten die alcohol bevatten (je haar droogt ervan uit).

Regel nummer 7: een kuur bij de kapper

Blijft je haar dof of droog, overleg dan met je kapper wat te doen. Er zijn tegenwoordig veel intensieve behandelingen die je bij de kapper kunt laten doen en die je haar zienderogen doen opknappen. Je zou zelfs kunnen overwegen om een glansbehandeling te laten doen (iets dat bij de mannen nog niet ingeburgerd is maar bij de vrouwen veel succes sorteert). Je haar krijgt weer een gezonde, mooie glans en de behandeling legt een laagje om je haar dat het tegen invloeden van buitenaf beschermt.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS