Meer seks (met dezelfde vrouw) maakt niet gelukkiger

onderzoek-frequentie-seks-600

Als je denkt dat je gelukkiger wordt als je je ‘seksfrequentie’ opvoert, dan is het nu tijd om daarop terug te komen. Meer seks maakt niet per definitie gelukkiger, blijkt uit een recent onderzoek. N.B. Het onderzoek concentreerde zich op seks in een vaste relatie en dus steeds met dezelfde vrouw :-)

Meer seks maakt niet per definitie gelukkiger. Dit blijkt uit een onderzoek van de Carnegie Mellon University dat onlangs werd gepubliceerd door de Journal of Economic Behaviour & Organization.

Een verrassende uitkomst, zeker als je bedenkt dat onderzoeken tot nu toe wezen op een positief verband tussen seksfrequentie en geluk. Hoe de hoeveelheid seks en geluk samenhangen, was echter niet onbekend. En juist op deze samenhang concentreerden de onderzoekers van de Carnegie Mellon University zich.

Voor de studie rekruteerden de wetenschappers een aantal gezonde stellen en gaven ze de helft hiervan de opdracht om gedurende drie maanden tweemaal zoveel seks te hebben als normaal. Na afloop van de vastgestelde periode gaven de stellen te kennen dat ze er – om het zo maar te zeggen – niet gelukkiger van werden. Integendeel, ze werden er zelfs een beetje triester van. En het verlangen naar seks nam af.

George Loewenstein, leidinggevende van het onderzoeksteam, meent dat de teleurstellende uitkomsten van het onderzoeken wellicht kunnen worden geweten aan het ‘verplichte’ karakter van de seks in de vastgestelde periode. Het spontane was eraf. Als er opnieuw onderzoek in deze richting wordt gedaan, zal er moeten worden gezocht naar een manier om de seks ‘sexyer’ te maken. Loewenstein denkt hier aan babysitting en hotelkamers.

Meer seks maakt dus niet definitie gelukkiger, is dus de conclusie van het onderzoek. Maar het onderzoek wees ook andere dingen uit. Het vertelt ons meer over de factoren die bepalend zijn voor de zin en plezier in seks. Uit de resultaten blijkt volgens onderzoeker Tamar Krishamurti dat het voor het onderzoeksteam geen zin heeft om alleen te focussen op de frequentie maar dat ook de ‘context’ waarin de seks plaatsvindt, moet worden meegenomen. Een juiste omgeving en de juiste sfeer kunnen het verlangen en plezier in bed vergroten.

Wat vinden jullie van de uitkomst van dit onderzoek? En wat is jullie ervaring?

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.