Mode voor haar. Jeans: hoge of lage taille?

Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?

Hoge of lage taille? Het antwoord is niet zwart-wit. Sommige vrouwen vinden dat spijkerbroeken met een hoge taille oneindig sexy aanvoelen in het dragen maar ook dat ze tegelijkertijd heel onhandig zijn omdat het harde materiaal tegen je ribbenkast aandrukt. Andere vrouwen vinden een lage taille veel sensueler en voelen zich er vrij in.

Het hangt van je smaak en figuur af waar je voor kiest. Heb je een zandloperfiguur – brede heupen en een smalle taille à la Kim Kardashian -, dan staat een hoge taille je vast aan. Dit model benadrukt je taille. Een lage taille doet het goed bij een boyish figuur. Maar het hoeft niet. Het zijn maar richtlijnen en het is maar wat jij mooi vindt. En zelfs smaak is aan verandering onderhevig!

In de regel wordt een hoge taille als ‘gekleder’ en ‘chiquer’ dan een lage taille ervaren.

Eeuwenlang waren broeken met hoge taille het ‘uniform’ van welgeklede en aristocratische mannen. In de jaren ’40 gold hetzelfde voor de vrouwen. De ‘bell bottoms’ uit de jaren ’60 en ’70 waren daar een rebelse reactie op. De jaren ’80 vormden een intermezzo met wederom hoge tailles, terwijl we ons in de jaren ’90 en 2000 uitleefden met lage jeans die schaamteloos slipjes, bilspleten en soms zelfs een toefje schaamhaar vertoonden.

Op dit moment slaan we zo’n beetje alles door elkaar. Hoog en laag wisselen zich af en de etiketten die ze opgeplakt krijgen (chic, rebels, sexy, vulgair), wisselen al naar gelang de combinaties die je maakt. Een hoge taille met een crop top kan heel sexy zijn; een lage taille met een mooie blouse is super stylish. Het is maar hoe je het draagt. De fashionista’s spelen met beide stijlen. Aan jou de keuze.

P.S. Onze mannen blijven overigens de voorkeur geven aan een lage taille die ze als sexy(ier) en cool ervaren. ’t Is maar dat je het weet (en voor wie je je kleedt).

In samenwerking met TRENDYSTYLE.NET
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….