Modetrends zomer 2019. Wijde broeken, cargo broeken. Comfort is het sleutelwoord

Love it or hate it: de broeken voor zomer 2019 zijn wijd, wijder, wijdst. Tijd om afscheid te nemen van je skinny jeans?

Modetrends zomer 2019. Herenbroeken
Modetrends zomer 2019. De herenbroeken zijn wijd. Modeshow: Dsquared2. Foto: Mauro Pilotto

De afgelopen seizoenen is de mode steeds comfortabel geworden. De invloed van streetwear en sportswear hebben geresulteerd in gemakkelijke volumes voor nagenoeg alle kledingstukken, ook voor de broeken.

De tijd van strakke, kleine broekjes is voorbij. Zomer 2019 laat een brede range aan wijde broeken zien, zowel voor de vrije tijd als naar kantoor. Wie up-to-date wil zijn, zal er aan moeten geloven (en geloof ons, als je die superstrakke broekjes van toen eenmaal heb ingeruild voor de comfortabele pants van nu, dan wil je niet meer terug!).

Modetrends zomer 2019. Herenbroeken
Modetrends zomer 2019. De herenbroeken zijn wijd. Modeshow: Ermenegildo Zegna

In de vrijetijdskleding drukt de zogenaamde ‘utilitarian trend’ steeds vaker z’n stempel. Cargo broeken maar ook broeken die verdacht veel lijken op ambachtsbroeken als timmermansbroeken en dakbedekkersbroeken duiken in veel modecollecties op. De meest geliefde kleuren zijn in dit geval legergroen en donkerblauw, en de broeken zijn uitgerust met een flink aantal zakken waarin je je werkmateriaal – pardon – persoonlijke bezittingen als geld en huissleutels kwijt kunt. Naast veel en grote zakken, zien we ook details als ritsen en treksluitingen.

Modetrends zomer 2019. Herenbroeken
Modetrends zomer 2019. De herenbroeken zijn wijd. Modeshow: Dsquared2. Foto: Mauro Pilotto
Modetrends zomer 2019. Herenbroeken
Modetrends zomer 2019. De herenbroeken zijn wijd. Modeshow: Issey Miyake

Draag deze broeken met een T-shirt of een eenvoudige zomertrui en een paar sneakers en je look is compleet.

Voor naar kantoor zijn de modellen wat klassieker maar wijder dan we gewend zijn. De broeken op de catwalk van Giorgio Armani zijn er een goed voorbeeld van.

Modetrends zomer 2019. Herenbroeken
Modetrends zomer 2019. De herenbroeken zijn wijd. Modeshow: Giorgio Armani. Foto: Mauro Pilotto

Betekent dit dat je je geliefde skinny’s niet meer aankan? Zeker niet! Past een strakke broek bij jouw persoonlijkheid, draag ‘m dan. Uit de modetrends neem je alleen wat bij jou past.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
Correcte voeding voor wie traint

Correcte voeding voor wie traint

Proteïnen in poedervorm zijn een gemakkelijke (en smakelijke) manier om ervoor te zorgen dat je per dag voldoende proteïnen binnenkrijgt. Iedere sportschool, sportwinkel en vele drogisten verkopen…

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.