Nieuwe Renault Scénic

Nieuwe Renault Scénic
Nieuwe Renault Scénic

De nieuwe generatie van de Renault SCÉNIC heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald in de veiligheidstest van de onafhankelijke organisatie Euro NCAP. De SCÉNIC is daarmee het twintigste model van Renault met de maximale Euro NCAP-veiligheidsscore.

Ook nu Euro NCAP nieuwe auto’s volgens een strenger protocol test vanaf 2016, scoort de nieuwe SCÉNIC op alle onderdelen bijzonder hoog. Voor volwassenen-, kind- en voetgangersbescherming scoort de SCÉNIC respectievelijk 90, 82 en 67 procent. Goed voor de maximale score van vijf sterren.

De nieuwe Renault SCÉNIC heeft een doordachte veiligheidsconstructie en slimme absorptiezones om de energie die vrijkomt bij een impact zo efficiënt mogelijk te absorberen. De impact op inzittenden vermindert hierdoor aanzienlijk. De SCÉNIC heeft onder meer ultra-sterke elastische staalsoorten die per vierkante millimeter tot 120 kilogram druk kunnen weerstaan.

De nieuwe SCÉNIC is behalve van diverse veiligheidssystemen – zoals een noodremsysteem met voetgangersherkenning (uniek in het segment), Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, vermoeidheidsherkenning en adaptieve cruisecontrol – ook voorzien van diverse airbags, waaronder twee gordijnairbags voor zowel de voorste als de tweede zitrij, plus twee thorax-airbags voorin. Twee innovatieve airbags op borsthoogte van de inzittenden voorin maken gebruik van adaptieve technologie, waarbij met behulp van sensoren het opblaasniveau van de airbag wordt aangepast aan het postuur van zowel de bestuurder als de voorpassagier.

De nieuwe SCÉNIC staat medio oktober in de showroom en de GRAND SCÉNIC volgt in december. Renault maakt de prijzen later bekend.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.