Oosterse invloeden. Wat jij? Doe ons maar een bomber jack!

‘No gender’ is de modernste kreet in modeland en dat is te zien. Burberry kwam met kanten overhemden voor hem en Dolce & Gabbana gooide er een flinke dosis ‘chinoiserie’ – Chinese bloemenfantasieën – tegenaan. En daar willen we het even over hebben.

Die Oosterse invloeden dus. Die zijn in de mode. Sommige heren trokken de lijn tijdens de Fashion Week rigoureus door en kwamen in zijdeachtige kamerjas met tonsuurtoon bloemenfantasie (en met kanten broek!)  naar de shows. Wat ons betreft iets teveel van het goede.

mannenmode-oosterse-invloeden-01
Streetstyle bij Gucci, Fashion Week Milaan

Maar er is een item met Oosterse inspiratie dat wij wel stoer vinden (en dat op dit moment ook al bij grote modeketens in de rekken hangt): het bomber jack met Oosterse fantasie zoals we dat ook op de catwalks van Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Marc Jacobs en Gucci zagen.

Je vindt het jack in alle kleuren en met allerlei dessins. Van kolibries tot papagaaien, van pauwen tot draken, en dan natuurlijk steeds weer bloemen. De ontwerpers kozen voor glanzende materialen als zijde en satijn; de goedkopere versies zijn vaak synthetisch, maar het gaat natuurlijk vooral om de look.

mannenmode-oosterse-invloeden-02
Zijden bomber jack met bloemen, kolibries en papagaaien van Dolce & Gabbana

Zo’n jack doet het fantastisch over een cool T-shirt en op een spijkerbroek. Of op een zwarte broek. Of op je shorts. Je zou het kunnen zien als een spannend alternatief voor je leren jack. Een leuke afwisseling die je outfit up-to-date maakt.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….