Gemengde paren

Zou het echt zo zijn dat de nederlandse man - of in ieder geval een deel van de nederlandse mannen - uitgekeken is op de nederlandse vrouw? Wat is er aan de hand? Zoekt de nederlandse man bewust naar 'iets anders'?


Zoals altijd halen we inspiratie voor onze artikelen uit de vele mails die jullie ons sturen. De afgelopen weken hebben we meerdere emails binnengekregen waarin een bepaald onderwerp aan de orde werd gesteld, waar we gewoonlijk niet veel over horen: gemengde paren. Misschien is het de vakantietijd waarin we uitzwermen naar het buitenland waar menigeen zijn hart - soms tijdelijk, soms voor het leven - verliest aan een niet-nederlandse vrouw. Of misschien is het gewoon een onderwerp dat ons na aan het hart ligt.

Dat het ons bezighoudt, vinden wij niet verwonderlijk. Let maar eens op. Hoeveel nederlandse mannen zijn er niet verliefd, verloofd of getrouwd met een meisje of vrouw uit een ander, soms ver, land? En dat gaat, natuurlijk, ten koste van de nederlandse meisjes. Kijk maar eens rond. In je kennissenkring zul je vast en zeker iemand met een buitenlandse vrouw hebben.

In de brieven die onze redactie binnenkreeg, was er zo'n beetje van alles te vinden. Gemengde gevoelens, vragen, uiteenlopende meningen. In sommige mails werd ingegaan op de cultuurverschillen, op de aanpassingsmoeilijkheden van de buitenlandse vrouw in ons land.

Maar behalve deze soms problematische aspecten waren de jongens en mannen vaak erg positief over hun buitenlandse vrouw. Ze is zo heel anders dan de nederlandse vrouwen, lazen we meerdere keren. Sommige mannen gingen nog een stapje verder en gaven openlijk toe niet erg gecharmeerd te zijn van de nederlandse vrouw.

Zou het echt zo zijn dat de nederlandse man - of in ieder geval een deel van de nederlandse mannen - uitgekeken is op de nederlandse vrouw? Wat is er aan de hand? Zoekt de nederlandse man bewust naar 'iets anders'? Is dat (mede) de reden waarom er op internet steeds meer huwelijksbureaus zijn die je aan een buitenlandse vrouw helpen? En zijn er daarom steeds meer single-vrouwen in nederland? Het lijkt er wel een beetje op.

Puur en alleen om een discussie op gang te brengen, geven we hier een paar kritische opmerkingen die we in jullie mails tegenkwamen weer. Kritische opmerkingen aan het adres van de nederlandse vrouw, wel te verstaan. Sommige mannen vinden dat de nederlandse vrouw in het algemeen weinig verzorgd is, weinig sexy en vrouwelijk. Andere vinden dat ze te agressief of te kil zijn. Weer andere vinden de buitenlandse vrouwen in vergelijking met de nederlandse vrouw zoveel 'liever, sensueler, zorgzamer', soms zelfs 'meer toegewijd'.

Is dat waar? Denken jullie er ook zo over? Zijn jullie het eens met de mannen die het 'verderop' zoeken of vind je dat we onze vrouwen meer moeten waarderen? Wij nodigen je uit om je eigen mening te geven. De interessantste reacties publiceren we hieronder. Voornamen worden alleen gepubliceerd als ze onder de mail zijn vermeld. Achternamen worden nooit gepubliceerd.

We sluiten dit artikel af met een laatste vraag, en daarmee spelen we de bal terug naar de nederlandse vrouw. Er zijn ook heel wat nederlandse vrouwen met een buitenlandse man. En zijn zullen daar ook hun redenen voor hebben. Wat vinden de nederlandse vrouwen van de nederlandse man? Waarom verkiezen zij soms een buitenlandse man boven een nederlandse man? Wij zijn ook benieuwd naar hun mening. Meisjes en vrouwen zijn dus ook, net zoals de mannen onder de lezers, van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze discussie.

ADVERSUS