Haat-liefde relaties

Soms blijken relaties heel wat minder liefdevol te zijn dan je op het eerste gezicht zou denken. Daar kwam ik laatst weer achter, toen ik uit eten ging met een stel, dat werkelijk hét schoolvoorbeeld is van een echte haat-liefde relatie (= relatie waarbij gevoelens van liefde en haat hand in hand gaan). Het werd een avond vol gekibbel en gemene, onderhuidse steken:

Zegt A wit, dan zegt B zwart. A vertelt een leuke anekdote, B kraakt deze tot op de grond af. A raakt geirriteerd, B wordt boos. Toen mevrouw A meneer B uiteindelijk een slechte minnaar noemde, was de maat vol. Je kunt je voorstellen wat een gezellige avond wij hadden!

Waarom blijven A en B toch bij elkaar, terwijl ze elkaar continue op de huid zitten?

Je zou het ze eigenlijk moeten vragen. Of is het beter om ze maar te laten bekvechten?

Mijn ervaring leert namelijk dat beide partners in een diepe depressie raken, als ze uit elkaar gaan. Ze kunnen namelijk niet mét, maar al helemaal niet zónder elkaar! Uiteindelijk hebben ze elkaar hard nodig.

Mensen met een haat-liefde relatie houden deze maar al te graag in stand. En lukt het niet met de ene partner, dan misschien wel met een ander. Het gaat er uiteindelijk om zoveel mogelijk spanning te creëren en een kick te krijgen van schaamteloze scènes in het openbaar. Thuis wordt vervolgens gepassioneerd de ruzie bijgelegd. Tot het volgende avondje uit...

Liefde. Onbegrijpelijk...

 
GESPONSORDE LINKS