Vrouwen voelen zich aangetrokken tot sterke mannen, bevestigen de wetenschappers

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot sterke mannen, bevestigen de wetenschappers
Vrouwen voelen zich aangetrokken tot sterke mannen, bevestigen de wetenschappers

Als jij zo iemand bent die hoopt dat wij mensen, rationele wezens die we zijn, het nu wel gehad hebben met oerinstincten en primitieve behoeften, dan moeten we je teleurstellen. Of beter gezegd: dan zal de uitkomst van een recent onderzoek van de Griffith University je teleurstellen. Dit onderzoek bevestigt namelijk dat sterke en gespierde mannen nog altijd de eerste keuze van vrouwen zijn als het op lichamelijke aantrekkingskracht aankomt.

Keren we na decennia van de sociale kwesties en feminisme terug naar de ‘wet van de sterkste’? Zoiets als uit de tijd van de holbewoners toen sterke en gespierde mannen werden ervaren als een garantie voor gezonde en sterke nakomelingen en goede, beschermende vaders voor hun gezin? Het lijkt er wel op en niet iedereen zal hier even blij mee zijn.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot sterke mannen

Volgens een onderzoek van de Griffith University zouden vrouwen ook in de 21ste eeuw eerder voor een gespierde man kiezen. Vrouwen zouden, als ze in de gelegenheid worden gesteld om te kiezen, de voorkeur geven aan mannen die lichaamskracht uitstralen – vooral een gespierde borst en gespierde armen scoren hoog -, die lang van stuk zijn en die een strak lichaam hebben (in afnemende volgorde van belangrijkheid).

De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek kregen foto’s van mannen met verschillende typen lichaamsbouw te zien en vrijwel alle deelneemsters (met verschillende culturele achtergronden) kozen de foto’s met mannen die veel lichaamskracht uitstraalden.

Lichaamskracht (een sterk en gespierd lichaam) is dus nog steeds, ondanks alle maatschappelijke ontwikkelingen, een belangrijke factor als het op lichamelijke aantrekkingskracht aankomt. Volgens het onderzoek zou deze factor een doorslaggevende rol (70%) in het keuzeproces hebben.

Wat betekent dit voor jou? Beslis dat zelf maar! Wil je er meer over weten, lees dan de officiële publicatie van het onderzoek.

En mocht je de hele kwestie vrouwen/aantrekkingskracht/lichaamsbouw willen omzeilen, bekijk dan de video hieronder :-)

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS