Zonnebrillen trends zomer 2016. Oversize, rond, nerdy

sunglasses-men-05
Schildpadmontuur van Fendi, photo: courtesy of Fendi

Het assortiment zonnebrillen voor zomer 2016 is indrukwekkend. ‘Individualiteit’ is het sleutelwoord voor dit seizoen en dat komt tot uiting in de grote verscheidenheid aan monturen, kleuren, vormen en lijnen.

Dunne, lichte metalen monturen

sunglasses-men-02
Aviatorbril van Calvin Klein, ph. Mauro Pilotto

Met klassiekers als Wayfarers en aviator brillen zit je altijd goed. Voor een moderne noot kies je een van deze modellen met een dun, lightweight metalen montuur. Dit soort brillen zijn gemakkelijk in het dragen, drukken niet op de neus en staan iedereen goed.

Zware monturen met donkere glazen

sunglasses-men-03
Oversize montuur van Etro, ph. Mauro Pilotto

Maar er is veel meer nieuws onder de zon. Zijn de metalen monturen vrij bescheiden, de oversize modellen die we op de catwalks en in de zonnebrillencollecties zagen, zijn dat bepaald niet. Zo zagen we bij Etro in Milaan stevige, oversize monturen met donkere glazen die een groot deel van het gezicht bedekken.

Ronde glazen

sunglasses-men-04
Ronde bril met ‘dubbel montuur’ van Giorgio Armani, ph. Mauro Pilotto

Monturen met ronde glazen en vintage invloeden doen deze zomer ook mee. Denk hierbij eerder aan jaren ’20 invloeden dan aan de Lennon-brillen uit de jaren ’70. Ook voor deze modellen kun je weer kiezen tussen vrij lichte monturen of voor juist heel uitgesproken modellen. Giorgio Armani bijvoorbeeld kwam met een soort ‘dubbel montuur’ met ronde glazen. Het is alsof er over een donker montuur een contrasterend licht ‘masker’ is gelegd. Het resultaat is moderne ronde bril met zekere persoonlijkheid.

Schildpadmonturen en nerdy vormen

sunglasses-men-01
Schildpadmontuur van Salvatore Ferragamo, ph. Mauro Pilotto

Topper voor deze zomer zijn de schildmonturen met een nerdy feeling met, naar keuze, lichte of donkere glazen. Deze brillen zorgen direct voor een bepaalde look en maken van iedere man een persoonlijkheid (mocht je dat al nodig hebben!). Ze doen het goed bij casual outfits maar ook bij wat meer geklede looks.

Clip-ons

De brildragers (met glazen op sterkte) zal het verheugen dat clip-ons ook deze zomer een trend zijn. Ook hier zijn dunne, metalen frames en donkere glazen een trend.

Spiegelglazen en kleur op z’n retour

Tot slot nog een paar trends die op z’n retour zijn: spiegelglazen, gekleurde spiegelglazen en monturen in felle kleuren. Dat betekent overigens niet dat je ze niet mag dragen! Want, zoals we al zeiden, staat dit seizoen vooral de ‘individualiteit’ centraal. Ontwikkel je eigen look en draag die jij uit. Jij volgt niet de trends, jij MAAKT ze!

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….