Zo kom je van die verlegenheid af

Zo kom je van die verlegenheid af
Zo kom je van die verlegenheid af

Met verlegenheid kom je nergens. Deze regel geldt overal. Thuis, op school, op je werk, met vrouwen. Gelukkig kun je over je verlegenheid heen komen. En dat kan zelfs in vrij korte tijd. Waar wacht je nog op?

Verlegenheid is – zeggen de psychologen (en wie zijn wij om de psychologen te weerspreken) – voor een groot deel te wijten aan een gebrek aan zelfvertrouwen dat de relaties met anderen beïnvloedt. Verlegen mensen voelen zich niet op hun gemak in het gezelschap van anderen, hebben veel moeite om zich in een onbekende omgeving te bewegen en om in het openbaar te spreken. Verlegen mannen hebben het helemaal moeilijk in het gezelschap van vrouwen, zeker als het mooie vrouwen zijn. En dit is probleem.

Gelukkig zijn er heel veel dingen die een verlegen persoon kan doen om over zijn verlegenheid heen te komen en om zijn sociale leven en relaties met anderen te normaliseren. Overigens is een beetje verlegenheid op jonge leeftijd heel normaal. Het wordt pas echt vervelend als je volwassen bent. Hier zijn onze tips om over die verlegenheid heen te komen.

Werk aan jezelf. Neem, om te beginnen, je uiterlijk onderhanden. Hoe?

Verzorg je haar en huid. Zorg ervoor dat je haar altijd goed in model geknipt is en dat het niet vet of ongewassen is. Of het nu lang of kort is, het moet altijd goed zitten. Ook je huid vraagt de nodige verzorging. Pak huidproblemen, als je die hebt, aan. Raadpleeg zo nodig de huisarts. Een verlegen jongen of man die tot in de puntjes verzorgd is, heeft zo zijn charme, een verlegen jongen of man die er ook nog eens onverzorgd bijloopt, blijft onopgemerkt of erger nog, wordt door de vrouwen gemeden.

Werk aan je lichamelijke vorm. Een afgetraind lichaam is een enorme ego boost en helpt je om je zelfvertrouwen terug te vinden (of meer zelfvertrouwen te krijgen). Het idee dat jij meer in vorm bent en sterker bent dan het merendeel van de mannen om je heen geeft enorm veel zelfvertrouwen. De sensatie om de ogen van een vrouw goedkeurend over je lichaam te zien gaan, kun je alleen begrijpen als je het zelf meegemaakt hebt. Werk ernaar toe!

Oefen elke dag om je verlegenheid de baas te worden. Stel doelen vast en daag jezelf uit. Zet kleine stapjes, iedere dag opnieuw. Overwin je angsten door ze te lijf te gaan. Vind je het eng om op een groepje meisjes af te stappen, welnu, doe het dan. Je kunt beginnen met dicht langs ze heen te lopen. Je zult zien dat ze je niet bijten. Vind je het eng om een bepaald meisje te benaderen, doe het dan. Je hoeft maar een paar woorden te zeggen. ‘Sorry, mag ik er even langs?’ is al genoeg om mee te beginnen. Langzamer maar zeker zul je er beter in worden, meer zelfvertrouwen krijgen.

Zoek geen bevestiging in anderen. Het is niet belangrijk wat anderen van je denken. Als je maar in jezelf gelooft. Doe je dat niet, hoe kunnen anderen dan in jou geloven? Werk aan je zelfvertrouwen. De anderen zullen zich snel aanpassen aan de nieuwe ‘jij’.

Verlegenheid overwinnen is moeilijk maar iedereen kan het. Ons belangrijkste advies? Heb lak aan wat anderen van je denken, concentreer je op jezelf, je zelfvertrouwen en eigenliefde. De rest komt vanzelf. Vrouwen incluis.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.