Kookrecept. Spaghetti met mosselen en saffraan. Foto: Charlotte Mesman

Kookrecept. Spaghetti met mosselen en saffraan

Je hebt spaghetti en spaghetti. Je kunt spaghetti koken en er in een studentikoze stijl een snelle saus overheen kieperen maar je kunt er ook een haute cuisine gerecht van maken.

Rustieke omelet met peterselie

Kookrecept. Rustieke omelet met peterselie

Geef je omelet een extra twist mee met een beetje bloem, wat melk en verse peterselie. Verras je tafelgenoten met dit eenvoudige maar heerlijke gerecht.

Magere gehaktballen met tomatensaus (light versie)

Magere gehaktballen met tomatensaus (light versie)

Er gaat niets boven lekkere gehaktballen, vooral als ze mager zijn. Voer voor je spieren maar niet voor je bierbuik! Eet ze warm als hoofdmaaltijd met groenten. In de zomer zijn ze ook erg lekker op kamertemperatuur.

Tiramisu

Tiramisù naar echt Italiaans recept

21 Maart is de internationale dag van de tiramisù, maar natuurlijk kun je dit Italiaanse dessert maken wanneer je wilt. Wij hebben het echte, originele recept voor je!

Pasta koken op z'n Italiaans

Zo koken de Italianen pasta (anders dan je denkt!)

Regels bestaan in de Italiaanse keuken niet. Als iets lekker (buono) is, dan is het lekker (buono). Het doet er niet toe hoe iets is klaargemaakt als het de smaakpapillen maar behaagt.

Zomerse pasta met groenten en ansjovis

Pasta met groenten en ansjovis wordt geserveerd met gekookte groenten en ansjovis. Het bijzondere aan deze schotel is dat de ingrediënten voor…

Pasta met gerookte kip

Pasta met pesto en gerookte kip

Deze heerlijke pastaschotel is ideaal voor als je gasten te lunchen hebt. Het is een informeel gerecht waar je alleen nog maar wat salade en …

Lees meer

3 Zomer cocktails met Prosecco

Prosecco is een zomerdrankje bij uitstek. Deze vrolijke spuitwijn, afkomstig uit de Italiaanse streken Veneto en Friuli-Venezia Giulia, is een informeel en ongedwongen zomerdrankje met …

Lees meer

Pasta carbonara

Pasta carbonara. De stoerste pasta ever

Vandaag, 6 april, is het Carbonara Day! Wij vieren dat met een origineel Italiaans carbonara recept. Het is een ‘mannenpasta’ bij uitstek. De ingrediënten zijn stoer: …

Lees meer

Kastanjebavarois met kakidressing

De warme, volle smaken van de herfst kun je gemakkelijk verwerken in een typisch herfstig dessert. Een kastanjebavarois die je garneert met heerlijk geurende crème …

Lees meer

Pasta met tomatensaus

Spaghetti met verse tomatensaus

Tomatensaus lijkt misschien één van de eenvoudigste sauzen uit de Italiaanse keuken, maar daar kun je je in vergissen. Een goede tomatensaus maken is een …

Lees meer

Koken met paneer

Exotisch hapje: paneer

Paneer is een zachte, Indiase kaas die op vele manieren in gerechten kan worden verwerkt. Zo wordt paneer vaak met spinazie bereid. Maar je kunt ook een …

Lees meer

Kip met lime

Koken. Kip met lime

De smaak van de limoen, van dezelfde familie als de citroen, is delicaat, exotisch en herinnert aan de zomerse nasmaak van Mexicaanse cocktails. In de …

Lees meer

Pasta met mosselen

Pasta met mosselen? Zomerser kan het niet! Met dit gerecht maak je iedereen blij! Serveer er een glas wijn bij en je zet de zomer …

Lees meer

MEER OP ADVERSUS.NL