Adversus | Kookrecepten | Food. Bespaar calorieën met een greenburger

Food. Bespaar calorieën met een greenburger

Valt het je zwaar om af te zien van zo’n smaakvolle en troostende hamburger maar …

Lettuce burger
Lettuce burger. Knapperige slabladeren in plaats van een opengesneden broodje

Valt het je zwaar om af te zien van zo’n smaakvolle en troostende hamburger maar is je lijn je lief? De ‘greenburger’ is een welkom compromis.

Het is goed mogelijk dat je zelf al aan het experimenteren bent met ‘gezonde’ burgers en dat wij achter de feiten aanrennen. Wij moesten eerst afreizen naar het Verre Oosten om kennis te maken met ‘greenburgers’.

De Japanse fastfoodketen Mos Burger is een ster in ‘lijnbewuste’ hamburgers. De keten vermeldt netjes het aantal calorieën bij zijn culinaire ‘burgervondsten’.

Zo zou de ‘Lettuce Burger’ zo’n 230 calorieën bevatten. Het klassieke opengesneden broodje in deze fastfoodhap is vervangen door knapperige, frisgroene slabladeren. De burger wordt bijeengehouden door een papieren puntzak om uit elkaar vallen te voorkomen.

Andere varianten zijn de ‘Toma-mi Burger’: een burger gevangen tussen de twee helften van een reuzentomaat en de burger waarbij het brood is vervangen door twee gegrilde rijstschijven. Ideetjes die je zelf ook gemakkelijk in de praktijk kunt brengen en die je een paar calorieën kunnen schelen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL