Droogshampoo voor langer haar. Vijf praktische tips

droogshampoo-800
Ph. Mauro Pilotto

Dit seizoen zijn de herenkapsels óf superkort óf juist wat langer. Voor de laatste categorie hebben we een praktische tip: droogshampoo.

Met de comeback van de jaren ’70 is ook de droogshampoo weer terug. Niet schrikken! Dit hipp(i)e product is (weer) ontzettend cool en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Als shampoo (maar dan zonder water) maar ook als haarstyling product.

 WAT KUN JE MET DROOGSHAMPOO EN HOE WERKT HET?

  1. Droogshampoo is – inderdaad – een goede vervanger van je (natte) shampoo.

Er wordt wel steeds geroepen dat je je haar elke dag kunt wassen als je een goede shampoo en conditioner gebruikt. Maar wat als je daar geen tijd voor hebt? Of als je vrij droog haar hebt en een (natte) shampoo de neiging heeft om je haar verder uit te drogen? Dan komt droogshampoo in beeld.

Een dagje (of meerdere dagen) je shampoo overslaan, kun je ‘camoufleren’ met droogshampoo. Het spulletje ruikt fris en verwijdert niet, zoals de reinigende bestanddelen van shampoo nog wel eens willen doen, de natuurlijke vetten uit je haar. Die vetten heeft je haar nodig om gezond en goed doorvoed te blijven.

Op de dagen dat je ’s morgen droogshampoo hebt gebruikt, spoel je je haar ’s avonds uit met enkel water voor het frisse gevoel.

  1. Droogshampoo helpt tegen vet haar

Droogshampoo is dus perfect voor droog haar (je kunt er je shampoobeurt een of zelfs een paar dagen mee uitstellen), maar tegelijkertijd is het ook ideaal voor vet haar. Het product absorbeert namelijk vetten zonder dat het agressief op je haar inwerkt en het geeft je haar een mat aanzien. Kortom, het annuleert dat slierterige effect dat vet haar kenmerkt.

  1. Droogshampoo geeft je haar body

Droogshampoo is bovendien een optimaal product om je haar mee te stylen. Het geeft je haar volume waardoor het zich gemakkelijk in model laat brengen. Vooral als je haar de neiging heeft om slap en futloos naar beneden te hangen, is dit een oplossing. Droogshampoo verandert de textuur van je haar niet, maar ‘vergroot’ als het ware alleen je eigen, natuurlijke haarmassa.

  1. Gebruiksregels

Er zijn een paar regels die je moet respecteren voor een optimaal effect: 1. breng het product ALTIJD op DROOG haar aan (spray je het in nat haar, dan kleeft alles aan elkaar en wordt het een smerige boel) en 2. spray het product vanaf een afstandje (ongeveer 20 cm) op de haarwortels (breng het dus niet over de hele lengte van je haar aan).

  1. Stylen met droogshampoo

Laat de droogshampoo even opdrogen en style je haar dan met je vingers. Andere stylingsproducten breng je pas NA de droogshampoo aan. Het is belangrijk dat je de droogshampoo vindt die voor jouw haar werkt. Sommige droogshampoo’s, ook wel haarpoeders of dust genoemd, zijn dikker, sommige zijn wat minder zwaar. Op fijn haar gebruik je natuurlijk een minder zware versie. Laat je adviseren en probeer verschillende producten uit.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….