3 Vragen en antwoorden over voetschimmel

voetschimmel800

De zomer komt eraan. Dit betekent – als het goed is :-) – frequente bezoekjes aan de sportschool en ook het zwembad. Met andere woorden, precies die openbare gelegenheden waar je een voetschimmel, ook wel bekend als ‘zwemmerseczeem’, kunt oplopen. Gemakkelijk te krijgen, moeilijk te genezen. Voorkomen is beter.

1. Hoe herken je voetschimmel?

In meeste gevallen nestelt de schimmel zich tussen de tenen, met name tussen de vierde en de vijfde teen omdat die tegen elkaar gedrukt zitten wat gemakkelijk voor een vochtige omgeving zorgt. Controleer deze zone door deze tenen uit elkaar te trekken. Als je last van schimmel hebt, zal de huid wit en schilferig en/of beschadigd zijn en een muffe geur afscheiden.

2. Hoe kun je voetschimmel voorkomen?

De schimmels gedijen het best in een warme en vochtig omgeving en als in die omgeving ook nog eens veel mensen bij elkaar zijn, neemt de kans om voetschimmel op te lopen behoorlijk toe. De schimmel verspreidt zich door middel van sporen in de vorm van minuscule bolletjes die gemakkelijk de huid binnendringen. Het is daarom belangrijk op in dit soort omgevingen niet op blote voeten te lopen maar altijd (je eigen) schoenen te dragen. Verder moeten de voeten na douchen en zwemmen goed afgedroogd worden, vooral ook tussen de tenen om de vochtigheid zo laag mogelijk te houden.

3. Kan voetschimmel spontaan genezen of moet er altijd een behandeling aan te pas komen?

Nee, voetschimmel geneest niet spontaan, sterker nog, de schimmels hebben de neiging om actief te blijven en zijn recidief; ze kunnen nog jaren achtereen terugkomen. Dit komt omdat de sporen van de voetschimmel niet vatbaar zijn voor medicijnen en de infectie weer kunnen doen oplaaien. Daarom is het belangrijk om voetschimmel te behandelen met geneesmiddelen die zonder problemen langere tijd kunnen worden ingenomen.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….