Adversus | Modetrends | Eén van de hotste modetrends voor 2023 voor de heren? Cargobroeken

Eén van de hotste modetrends voor 2023 voor de heren? Cargobroeken

Wil jij je modelook een instant update meegeven? Laat je dan inspireren door één van de hotste modetrends voor 2023: cargobroeken.

Cargobroeken voor 2023
Modetrends heren lente zomer 2023. Cargobroeken. Photos courtesy of Act N1, GCDS, Diesel

Er valt geen betere mode investering aan het begin van het nieuwe seizoen te bedenken, dan een up-to-date broek. Meestal is dat een spijkerbroek, een mode item dat je – tenzij je met een dress code op je werk te maken hebt – iedere dag kunt dragen. Voor voorjaar 2023 zou je je daarbij kunnen laten inspireren door één van de hotste modetrends voor 2023: cargobroeken, in denim.

Cargobroeken in denim

Cargobroeken voor 2023
Modetrends heren lente zomer 2023. Cargobroeken. Photo courtesy of Diesel

Met al die invloeden uit de jaren 2000 (Y2K) in de mode kon het niet uitblijven: cargobroeken zijn weer helemaal terug in beeld. Droegen we ze toentertijd vooral in camouflageprints, in 2023 gaan we vooral voor exemplaren in spijkergoed.

Voor wie het nog niet weet, de cargobroek maakt deel uit van die kledingstukken die zijn geïnspireerd door werkmanskleding. De broek is comfortabel en wijd, zodat je je er goed in kunt bewegen, en heeft veel en grote opgestikte zakken waar je (zogenaamd) je werkinstrumenten (mobieltje?) in kwijt kunt.

De cargobroeken voor 2023

De modeontwerpers hebben het thema ‘cargo’ voor 2023 goed bij de kop gepakt en er hun fantasie op botgevierd. Zo zien we versies in XXL volumes. Diesel bijvoorbeeld kwam met enorm wijde cargobroeken met vintage looks.

Cargobroeken voor 2023
Modetrends heren lente zomer 2023. Cargobroeken. Photo courtesy of GDCS

Het modemerk GCDS showde een supercoole vintage spijkerbroek met scheuren in cargostijl en koos daarvoor een knalroze kleur.

Cargobroek in denim van Act N1
Modetrends heren lente zomer 2023. Cargobroeken. Photo courtesy of Act N1

Het Italiaanse modehuis Act n°1 kwam met total cargo looks waarin niet alleen de spijkerbroeken maar ook de bijbehorende jacks en overhemden, al dan niet in denim, overdekt waren met opgestikte zakken.

Keus te over dus! Bekijk de catwalk foto’s maar eens en laat je inspireren door deze supercoole modetrend voor 2023.

Klik hier voor de modetrends voor de dames

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle en ADVERSUS. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.
MEER OP ADVERSUS.NL