Fitness tegen herfstdepressie

Dagen worden korter, kouder, iedereen zit weer zogenaamd knus binnen. De herfst kan depressief zijn, en hoe! En hoe reageren we daar op? Juist: eten, op de bank hangen, zappen. Jezelf laten gaan…

Fitness tegen herfstdepressie
Fitness tegen herfstdepressie

Dagen worden korter, kouder, iedereen zit weer zogenaamd knus binnen. De herfst kan depressief zijn, en hoe! En hoe reageren we daar op? Juist: eten, op de bank hangen, zappen. Jezelf laten gaan…Onderdompelen in lethargie.

Voorkom dat je wegzakt in een depressie en ga op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Fitness bijvoorbeeld… Dit is het ideale moment om je lichaam weer in shape te brengen, de spierbundels op te pompen, het metabolisme (beter bekend als ‘stofwisseling’) op te krikken, het overtollige vet kwijt te raken.

Trouwens, wist je dat intensief bewegen een natuurlijk medicijn is tegen herfstdepressie?

Hoe doe je dit? Door je in te schrijven op de sportschool en een gezond-dieetprogramma te volgen. Trouwens, wist je dat intensief bewegen een natuurlijk medicijn is tegen herfstdepressie?

Voeg hier een warme, persoonlijke sfeer op de sportschool aan toe, waar je bovendien gemakkelijk in contact kunt komen met andere leuke sportievelingen, en jij bent de komende maanden bestand tegen de winter blues.

Nog moeite om van de bank af te komen? Wij helpen je op weg.
Wij maken een programma en jij hoeft het alleen maar uit te voeren.

Dit is wat je doet:

  1. Selecteer de 5 dichtstbijzijnde sportscholen in de omgeving waar je woont. Het kost even tijd om ze allemaal te bezoeken, maar uiteindelijk kun je dan wel de sportschool kiezen die het best bij je past. De prijs is belangrijk maar let ook op dingen als de bekwaamheid van de instructeurs, de hygiëne, de vriendelijkheid van het personeel en de mensen die er komen.
  2. Zoek een slachtoffer… ehm… een vriend die met je mee gaat.
  3. Koop een fitness-outfit waarin je je goed voelt en wat comfortabel zit, het komt je prestaties ten goede.
  4. Train tenminste 3 x per week. Sla uitnodigingen af als je hierdoor een training zou missen.
  5. Beschouw een training niet als een ‘must’, maar als een intensieve, maar ontspannende bezigheid. Je hoeft jezelf niet compleet af te matten en in het rood te werken om resultaat te bereiken. Regelmatig trainen is genoeg.

ADVERSUS

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP ADVERSUS.NL