Adversus | Beauty | Huidverzorging | 9x Anti-aging tips voor jonge handen

9x Anti-aging tips voor jonge handen

Verzorg jij je handen goed? Verraden ze jouw leeftijd? Wij hebben 9x anti-aging tips voor je.

9x Anti-aging tips voor jonge handen
9x Anti-aging tips voor jonge handen

Net zoals de rest van ons lichaam verouderen ook onze handen. De huid wordt dunner, je handrug gaat rimpels vertonen, en je handen ‘verdorren’ (verliezen volume) waardoor aders en handpezen beter zichtbaar worden en je handen er ingevallen en vermagerend kunnen gaan uitzien. Een ander bekend (en gehaat) ouderdomsverschijnsel is het ontstaan van pigmentvlekken. Dit kan genetisch bepaald zijn maar wordt ook bevorderd door onbeschermde blootstelling aan de zon.

Wat kun je doen om je handen jong te houden?

  1. Bescherm je handen tegen de zon, ook in de winter.
  2. Draag huishoudhandschoenen tijdens het afwassen of schoonmaken. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevatten agressieve chemicaliën die je huid en nagels kunnen schaden. Hetzelfde geldt voor andere kwarweitjes die je met je handen uitvoert (schilderen, enzovoorts). Probeer je handen zoveel mogelijk te beschermen.
  3. Hydrateer je handen regelmatig.
  4. Gebruik, als het even kan, zeep om je handen te ontsmetten. Desinfecterende handgels op basis van alcohol drogen je huid uit en tasten de beschermingsbarrière ervan aan.
  5. Draag bij koud weer altijd handschoenen.

Met deze kleine regeltjes kom je al een heel eind. Voor de ijdele heren onder ons nog een aantal tips op medisch-cosmetisch gebied. Want vandaag de dag bestaat er zelfs zoiets als ‘handverjongende behandelingen’.

  1. Wil je iets aan de pigmentvlekken op de rug van je handen doen, dan kun je lasertherapie overwegen. Een paar behandelingen met de pulserende laser leveren al goede resultaten op. In geval van intensieve vlekken kan een specifiek lasertype geïndiceerd zijn. Je huidarts kan je hierin adviseren.
  2. Voor een meer elastische huid en meer volume gebruiken cosmetische artsen tegenwoordig fillers op basis van hyaluronzuur (een lichaamseigen stof). Ze geven je handen een gladder en voller aanzien waardoor ze een aanmerkelijk jongere uitstraling hebben.
  3. Ook tegen rimpels wordt hyaluronzuur gebruikt maar in een andere samenstelling, dit om de huid te revitaliseren. Beide behandelingen (zie ook punt 7) zijn niet-invasief.
  4. Voor een gladdere en goed onderhouden huid kan je ook af en toe een chemische peeling laten doen.

ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL