Adversus | Mannenmode | Fashion trends | Bizarre modehype: schoenen met kangoeroebont

Bizarre modehype: schoenen met kangoeroebont

In de modewereld loopt men er (letterlijk) mee weg: schoenen met een voering van kangoeroebont . Maar de activisten protesteren. En wat vind jij ervan? …

Lees meer

schoenen-kangoeroebont-01
Schoenen met kangoeroebont van Gucci, gespot tijdens de modeweek in Milaan, ph. Charlotte Mesman

In de modewereld loopt men er (letterlijk) mee weg: schoenen met een voering van kangoeroebont . Maar de activisten protesteren. En wat vind jij ervan?

Er is heel wat te doen rond de met kangoeroebont gevoerde schoenen die Gucci voor herfst en winter 2015 2016 lanceerde. De veel besproken schoenen waren voor het eerst te zien op de heren catwalk. Een paar maanden later kwam Gucci ook voor de dames met soortgelijke creaties op de proppen. En in de modewereld is men er, uitzonderingen daar gelaten, helemaal ‘wild’ van, om nog maar eens een toepasselijk woord te gebruiken.

Want volgens een woordvoerder van Gucci zou het om ‘environmentally friendly’ bont van wilde kangoeroes uit Australië gaan. In dat werelddeel zou er een teveel aan buideldieren zijn en het beperken ervan zou volgens strikte overheidsregels gebeuren. En als het bont dan toch voorhanden is… moet Gucci gedacht hebben. Maar activisten verzetten zich ertegen en noemen het ‘exploitatie’.

schoenen-kangoeroebont-02
Schoenen met kangoeroebont van Gucci, gespot tijdens de modeweek in Parijs, ph. Charlotte Mesman

Over en weer gaan de argumenten maar laten wij een lang verhaal kort maken en er onze mening op loslaten: waarom zouden we echt bont niet zo en zo terzijde laten? Laat de dieren met rust. Overigens bestaat er tegenwoordig zulk mooi imitatiebont dat niet van echt te onderscheiden is… Dus wil je bont dragen, ga dan voor die parka met capuchon van imitatiebont, is ons idee.

En voor wat betreft die kangoeroeschoenen van Gucci… Niet alleen zijn ze omstreden, maar volgens ons zijn ze ook nog eens foeilelijk. De voering puilt eruit zodat het bont rond de enkel te zien is. Zou jij ermee gaan lopen? Wij niet!

Deel dit artikel op jouw social media

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten.

MEER OP ADVERSUS.NL