Haartrends 2015. De undercut blijft voorlopig nog

haartrend-undercut-2015-03
Undercut met lange bovenkant, ph. Charlotte Mesman

Van de undercut zijn we nog niet af. Je hoeft maar naar het modepubliek bij de internationale catwalk shows – een perfecte trendmeter – te kijken en je weet het.

Als trends naar het grote publiek beginnen door te sijpelen, dan is dat voor het modepubliek vaak een teken om ervan af te stappen en verder te gaan. Met de ‘undercut’ lijkt het anders te liggen.

De halve wereld, jong en minder jong, loopt tegenwoordig met een undercut en toch volharden de jongens van de fashion world erin. Undercuts zijn en blijven HIP.

Overigens zijn ze er in allerlei gradaties. Van heel extreme undercuts met grote lengteverschillen tussen de lange bovenkant en de korte zijkanten en een lichte varianten, met net even wat lengteverschil. Deze laatste variant is ook geschikt voor naar kantoor.

Basiselementen van deze look zijn: een zijscheiding, een lange bovenkant, een korte achterkant en korte zijkanten. Vrij simpel. Nagenoeg elke kapper kan het knippen. De bravoure zit ‘m in de overgang tussen lang en kort. Die mag tegenwoordig best heel abrupt zijn. Met de vorm en de keuze van de ‘vlakken’ kun je je undercut bovendien extremer of minder extreem maken. Bekijk de foto’s hieronder maar eens.

haartrend-undercut-2015-02
Undercut met ietwat kortere en krullende bovenlengte, ph. Charlotte Mesman
haartrend-undercut-2015-01
Undercut met gel-kuif, ph. Charlotte Mesman
haartrend-undercut-2015-04
Undercut met lange bovenlengte die tot ver naar achteren toe doorloopt, ph. Charlotte Mesman
haartrend-undercut-2015-05
Dezelfde vrij extreme undercut als hierboven maar dan van de andere kant gezien, ph. Charlotte

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS