Hoe je de ‘midweek crisis’ overwint

Tijd om in actie te komen. Hier zijn onze adviezen om de midweekcrisis zoveel mogelijk uit te stellen. Om de crisis tenminste te verzetten van woensdag naar… donderdag.

Hoe je de 'midweek crisis' overwint
Hoe je de ‘midweek crisis’ overwint

Oké, laten we beginnen met de definitie van het probleem (want om een probleem gaat het). Het maandagmorgen syndroom kennen we allemaal. Je hebt geen zin om naar je werk of naar school te gaan, en je ziet ertegen op om na het weekend een nieuwe week met allemaal nieuwe verplichtingen te beginnen. Maar als je eenmaal in het ritme zit, dan gaat het wel weer. De ‘midweekcrisis’ of ‘woensdagcrisis’ is nog erger. Kort gezegd houdt dit in dat je na twee dagen helemaal geen zin meer hebt om naar je werk of naar school te gaan. Gaat het bij het maandagmorgen syndroom om tegenzin, bij het woensdagsyndroom weet je gewoon niet meer hoe je vooruit moet komen…

Voeg daar de periode van het jaar aan toe. Regen, kou, wind, grijs weer. De economische crisis werkt deprimerend, de hypotheek moet ondanks alles toch betaald worden, een baan is vandaag de dag ook niet meer zeker, en de toekomst ziet er bepaald niet rooskleurig uit. Eigenlijk is het een wonder dat deze midweekcrisis zich pas op woensdag doet voelen. Als de dingen zo doorgaan, hebben we het binnenkort vast nog over de ‘dinsdagcrisis’.

We denken dat ons punt wel duidelijk is en na het sombere beeld dat we voor je geschetst hebben, is je humeur er vast niet beter op geworden. Tijd om in actie te komen. Hier zijn onze adviezen om de midweekcrisis zoveel mogelijk uit te stellen. Om de crisis tenminste te verzetten van woensdag naar… donderdag.

1. Plan je weekend al aan het begin van de week en zorg ervoor dat het leuke dingen zijn die een minimum aan organisatie vragen zodat je tijdens de week je gedachten ook even op vrolijkere dingen kunt focussen. Het idee dat je een leuk weekend te wachten staat en dat je daar nog wat dingen voor moet plannen leidt je af van de saaie wekelijkse routine van het naar school gaan, werken of andere verplichtingen…

2. Zorg ervoor dat je elke woensdagmiddag of woensdagavond iets leuks op het programma hebt staan. Iets waar je naar uit kunt kijken. Een afspraak bij de kapper, borrelen met een vriend of vriendin, een cursus op de woensdagavond of gewoon even shoppen (al was het maar om alleen even de etalages te bekijken… zie punt 5)

3. Plan ook voor de vrijdagavond iets leuks in. Zo wordt je week niet een lange grijze brei waar je je doorheen moet werken, maar heb je twee ‘lichtpunten’ die behoorlijk dicht bij elkaar liggen om naar uit te kijken.

4. Het weekend moet leuk zijn, een plezierige rustpauze waarin je je gedachten verzet. Neem geen sociale verplichtingen of familiebezoekjes op je waar je geen zin in hebt maar denk aan jezelf. De laatste uren van het weekend moet je op het punt aankomen dat je je verveelt (vervelen in de zin van niets om handen hebben is een concept dat niet voldoende wordt gewaardeerd, vooral in culturen waarin wel gezegd wordt dat ‘werk alles overwint’. Denk daar maar eens over na).

5. Heb je een nieuw pak gekocht of een nieuwe jurk, een paar nieuwe schoenen, maak dan van de woensdag de ‘debuutdag’, de dag waarop je je nieuwe aankopen showt (aankopen die je misschien wel de woensdag daarvoor hebt gedaan, zo zie je hoe je een positief mechanisme in gang kunt zetten). Je hebt geen idee hoeveel gemakkelijker je met dit vooruitzicht op de woensdagmorgen opstaat (een morgen waarop je gewoonlijk het liefst in het matras zou verdwijnen…)

Iedereen een prettige week toegewenst ;-)

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.