
Deze mediterrane pastaschotel zet je in een handomdraai op tafel. Een kind kan de was doen. Als je ‘m een dag van tevoren bereid, is zo mogelijk nog lekkerder!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 Pak korte pasta (penne of fusili)
- Trostomaatjes of cherrytomaatjes
- Kappertjes
- Zwarte olijven zonder pit
- Fetakaas of Quartirolo
- 1 Mozzarella
- Knoflook
- Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- Extra vergine olijfolie
- Vers citroensap
- Zout
Bereiding
Kook de pasta in ruim water met zout.
Bereid in de tussentijd de ingrediënten. Was de tomaatjes en doe ze in een grote kom. Voeg de kappertjes, olijven en in blokjes gesneden fetakaas en mozzarellakaas toe. Pel de knoflook en snijd het teentje (of de teentjes) overdwars doormidden zodat ze zichtbaar zijn in de pasta en ieder voor zich kan beslissen de rauwe knoflook te eten of niet. Spoel de blaadjes basilicum schoon en dep ze droog en doe ze bij de andere ingrediënten.
Giet de pasta af als deze gaar is, voeg olijfolie toe en laat de pasta even afkoelen.
Doe dan de pasta in de kom bij de andere ingrediënten en schep alles goed door elkaar. Breng de pasta op smaak met olijfolie, vers citroensap en zout.
Je kunt de pasta direct opdienen maar je kunt ‘m ook in de ijskast bewaren. De volgende dag is’ie eigenlijk nog lekkerder. Haal ‘m wel bijtijds uit de ijskast en serveer de pasta lauw.
