Mag zij jouw voeten zien? 5 Snelle tips voor verzorgde voeten

voetverzorging-800
Etro lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Het domste dat je kan overkomen? Dat zij je afwijst omdat je voeten niet om aan te zien zijn (de afwijzing is terecht!). Voorkom deze onnodige aanslag op je ego. Maak een half uurtje vrij om je voeten een verzorgd aanzien te geven. Een paar stappen en jouw onderdanen mogen gezien worden.

Voor een eenvoudige DIY pedicure heb je een paar dingen nodig: een nagelclip, een nagelborsteltje, een houten bokkenpootje, puimsteen of een voetvijl en een hydraterende crème (die zou je zo en zo al in huis moeten hebben). Er zijn speciale kits met alle benodigdheden voor een herenpedicure maar een deel van de benodigdheden heb je vast al in huis en de rest vind je ongetwijfeld bij de drogist.

5 Stappen voor verzorgde voeten

  1.  Vul een teiltje met lauwwarm water met zeep. Neem het mee naar je bureau waar je laptop staat of zet het voor de bank. Houd je voeten ongeveer 15 minuten in het water, maak ze dan grondig schoon met een nagelborsteltje en spoel je voeten af. De huid is nu zacht en laat zich gemakkelijk behandelen.
  2. Knip de nagels met een nagelclip kort en recht af. Haal de punt van een vijl of een houten bokkenpootje onder de nagels door om alle vuil volledig te verwijderen.
  3. Duw de nagelriemen met een houten bokkenpootje zachtjes terug zodat de nagels mooi vrijkomen.
  4. Bewerk je voetzolen en hielen nu grondig met puimsteen of een voetvijl. Verwijder de harde huid. Dit zijn dode huidcellen die zich laag voor laag in de tijd hebben opgebouwd.
  5. Als laatste stap masseer je de hydraterende crème in de huid van je voeten, enkels en onderbenen. Je voeten zien er nu verzorgd, schoon en fris uit.

Intensieve voetpeeling voor superzachte voeten

Voor een extra behandeling zou je een keer een intensieve DIY voetpeeling op basis van fruitzuren kunnen proberen (Google het woord ‘Baby Foot’. Deze fantastisch-weerzinwekkende vondst is afkomstig uit Zuid-Korea, een land dat op dit moment nummer 1 op het gebied van cosmetica is.

De peeling is heel gemakkelijk thuis uit te voeren (gedurende ongeveer 60 minuten draag je de sokken met gel die je in de verpakking vindt) en na 5 tot 7 dagen laten de dode huidcellen, soms hele huidlagen (!) los (wel goed de aanwijzingen en waarschuwingen lezen).

Het spreekt voor zich dat je een dergelijke behandeling wel moet plannen. Niet één week voor een date dus, want met schilferende voeten mag je zeker zijn van een afwijzing!

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS