Adversus | Mannenmode | Kanten overhemd. Alsjeblieft niet, zeg (als je er het type niet voor bent). Maar…

Kanten overhemd. Alsjeblieft niet, zeg (als je er het type niet voor bent). Maar…

‘Gender neutral’ is een concept waar we tegenwoordig in modeland mee om de oren geslagen worden. Letterlijk betekent het ‘geschikt voor of toepasselijk op zowel …

Lees meer

burberry-zomer-2016
Burberry lente zomer 2016, photo: courtesy of Burberry

‘Gender neutral’ is een concept waar we tegenwoordig in modeland mee om de oren geslagen worden. Letterlijk betekent het ‘geschikt voor of toepasselijk op zowel mannen als vrouwen’. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met het ‘unisex’ concept uit de jaren ’90. Het is maar net wat voor een naam je eraan geeft.

Toch lijkt het ons in de praktijk net een beetje anders uit te pakken. In de jaren ’90 lag het accent bij ‘unisex’ in de mode vooral op de raakvallen tussen de beide ‘genders’. In de mode zagen we voor hem en voor haar dezelfde soort broeken, jogging pakken, sweaters en allerlei neutrale kledingstukken. Maar nu lijkt het erop dat alle grenzen zijn weggevallen en dat hij echt in haar kast mag gaan snuffelen (zoals zij dat overigens al jaren bij hem deed).

En zo kwam Burberry voor lente zomer 2016 met kanten overhemden voor hem. Ja zelfs, met kanten dassen. Daarover heen ging nog eens een jaren ’70 sausje. Bruintinten werden ook weer helemaal uit de kast gehaald.

Heel heftig allemaal maar misschien doorbreekt het Britse modehuis hiermee een beetje een taboe en beginnen wij Nederlandse mannen ook gewoon net iets meer te durven. En dan bedoelen we echt niet dat je direct een kanten overhemd moet aanschaffen (alsjeblieft niet zeg, als je er het type niet voor bent!).

Maar misschien durf je een pastelkleur deze zomer wel aan. Of een jaren ’70 spijkerbroek met uitlopende pijpen en een stoere riem die eens lekker de aandacht op je platte buik vestigt… Het zijn maar idëeen…

Deel dit artikel op jouw social media

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten.

MEER OP ADVERSUS.NL